-
Ma koliko sam ja shvatila ovdje se radi samo o komplikacijama kuća/rodilište...pa se pokušavaju naći neke usporedbe...
Za braniti jedan stav s tog aspekta trebalo bi se itekako razumjeti u prirodan fiziološki porod, a i onaj koji je ženi nametnut.
Recimo primjer...da li pucanjem vodenjaka započima porod? Ja tvrdim da žena ne mora juriti u rodilište kada se to dogodi, da može stati kući i čekati, primalja koja je obučena svakako se može nositi recimo s tom situacijom...
Što rade kada dođeš u rodilište...prištekaju te na drip pa ti sada čekaj, sat, dva, dvadeset sati da se otvoriš.
Da li je porod zaista započeo? Po meni ne u ovom slučaju kad žena ode u rodilište...ona samo misli da je trebala roditi, ustvari možda i nije, možda bi bebica izašla baš sutradan.
Čemu služi vodenjak...ničem bitnom kad krene porod...on ustvari čuva bebicu od vanjskih utjecaja i omogućava bebici da pluta u bilo kojem položaju...
Bebica diše, dobiva hranu i sve ostalo preko pupčane vrpce.
Provjereno, kod mene tu kome god pukne vodenjak trči u rodilište kao da ima još ravno pet minuta do poroda.
Nikad nisam čula da je netko od osoblja bio susretljiv pa pričekao, znam da su svi u roku od odma na dripu, gelu i ne znam ni ja čemu sve ne...
Trudovi od dripa su jaki, oštri, znam razliku jer sam prošla i prirodne i one na dripu.
Žena se ne osjeća ugodno, bolovi su došli iz bočice, ne iz njenog tijela, postaje bojažljiva, nesigurna ako je prvorotka, čula je razne priče i ne zna što je čeka...
Adrenalin koji se stvara u njenom tijelu odrađuje svoje.
Neke žene prođu relativno i dobro, a neke zbilja završe na cr. Možemo li tvrditi da je taj cr bio nužan. Ja mislim da ne.
Samo mi je žao da tu istu ženu ne možemo vratiti unatrag i vidjeti što bi bilo u obrnutnoj situaciji.
Ona je kod kuće, normalno nastavlja obavljati sve svoje dnevne aktivnosti, pod nadzorom je primalje...čekaju...
Možda bi njen porod baš bio lijep.
Možda bi bebica glavicom nalegla na pupčanu vrpcu pa bi primalja savjetovala cr, koji je sve samo ne hitan i polako bi krenula u rodilište.
Opet smirenija nego u prvoj situaciji.
Eto da okrenemo temu u ovom smjeru.
Konkretne činjenice...koji je zaista rizik roditi u kući...
Za rizike u bolnici znamo puno više, mnoge od nas su ih prošle. Nekima je srećom bilo sve uredu, a nekima nažalost ne.
Zanima me, koji bi bio razlog da dijete pri izgonu ostane bez zraka (rodilište). Da li prečesti trudovi od dripa pa beba ne može izdržati taj tempo.
Znamo da bebica hvata zrak između trudova.
Da li to što je žena, otvorena 10 cm, na leđima iscrpljena i ne može više tiskati i bebica se ne može spustiti pa u tom umoru ostaje bez zraka pod jakim i čestim trudovima dripa.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma