nema
daj mu
samo da se kožica ne zalijepi za nepce
Printable View
nema
daj mu
samo da se kožica ne zalijepi za nepce
tnx :-)
a jel ti pozivaš na ostatak kaj nećete pojesti?
joj ima ih tona! rodilo ove godine ko nikad... imamo berbu u nedjelju pa cemo sljedeci tjedan pocet s dohranom i to s tresnjama :-)
smiju li bebe od 7 mj jesti nespule? sad im je sezona i za ove u dvoru znam da nisu prskane s nicim.
U tablici dohrane su mahune, mogu li biti i mahune boba?
Hvala zene. Pokusat cu malo blansirat nespule. Do sad su jele samo jabuke i kruske od sirovog voca.
Ja i dalje ne znam sto je to :-)
Ovo kaze gugl, tj. viki
http://hr.m.wikipedia.org/wiki/Nešpula
Je to to?
Barakokule?? Jel to TO?
:lol: ja se više nesjećam,al sad me baš zanima. I znan di ima ubrat,nešpricano ;-)
barakokula je marelica
nešpula je nešto drugo
Moguće da smo mi ko djeca nespule (nješpule) zvali barakokula greškom. :mrgreen: Popeli bi se na drvo za međuobrok u pauzi od igre po ulici. Žućkasto-naranćasto je bilo,a nije marelica. A zrzelija?? I toga se sjećam...zelenkasto je. Nepamtim kad sam jela.
Narančasto (ne naranćasto) :oops:
zerdelije
rezdelije
vinjike
đanarike
ringlovi... sve je to jedno ime za istu šljivu
Ja i dalje ne znam sta je nespula :mrgreen:
Jel to voce ili povrce?
a voće
koštuničavo, kao i jabuka
a šljiva, nego šta
ako misliš na ovo:
https://www.google.hr/search?q=zerde...gdii=_&imgrc=_
Jeee,to je to. Al nije baš zeleno:mrgreen:
zelene su kad su nezrele
onda kada dozrinu mogu biti od svjetložute do narančaste, crvene, ljubičaste... ovisno o sorti
Moja curka je napunila 10 mj pa joj planiram dati sutra zumanjak... Donijela domaća jaja pa da iskoristimo priliku :) kako ste vi davale zumanjak? Skuhano jaje pa sam zumanjak ili ste ga s necim miješale? Ja osobno baš ne volim kuhana jaja pa sad niti nemam neku inspiraciju... :/
Nama je dr rekao da obavezno pokušamo prvo zumanjak a onda sa god dana i bjeljanjak pa kad vidim da nije alergicna da onda dođemo na cijepljenje...
skuhaj bilo što pa unutra umuti žumanjak
U biti mu nisam dala samu mahunu nego sam zrnkala sitna zrna (sjemenke) iz mladih mahuna.
Probala sam zgnječeno s batatom, sama kuhana zrna (grašak tako voli), kuhana malo veća zrna oguljena i zdrobljena sa jajem ali ništa (još) nije dobilo prolaznu ocjenu.
je kad se miksa mahuna ( ono zeleno dugačko) zna bit jako vlaknasto i skoro nejestivo, osim ako se jede još u fazi kad zrna nisu skroz oformljenja ( recimo ne veća od zrna graška), zato se jedu zrna
mahuna boba je nešto najmekše i najfinije, ako se ubere dovoljno mlado
prije nego date bob, pročitajte o favizmu
ima i forumska priča
Fijuuuuuu!!! Ostatak boba ću sama pojesti :-o .
kaj to znači da nije htio ili te strah?
Ukakah se.
Bit će toga i kad će bit veći
Si ga kaj testitala d obzirom na ad?
Mi ne jedemo bob... U obitelji imam hemolitičku anemiju - favizam, ja sam nosioc gena. Tako da ga zaobilazimo :(