Cure da li je čije dijete imalo reakciju na svježi kravlji sir? Jutros sam joj dala za doručak prvi put, domaći provjereni svježi sir jučer napravljen i sad joj se guza zacrvenila jako. Nikad nije imala pelenski osip, povremeno malo crvenilo ako bi imala proljev. Moze li ovo biti reakcija? Da joj sutra opet sam ili da pričekam tjedan dva pa ponovo probam? Jogurt normalno jede, nema nikakvih problema.
uh Gabi, ja još sa strahom dajem domaći svježi sir a dečko ima 25 mjeseci.
koliko god bila sigurna u taj sir, nikad ne možeš znati da li je mikrobiološki ispravan...
Inesz mislis da moze biti od toga reakcija? A da, nikad ne možeš biti siguran, to je istina
nemoj biti tako prestrašena, ništa joj neće biti![]()
Ma nisam prestrašena ali me začudila ta crvena guza obzirom da je rijetkost kod nas. Dala sam joj jutros opet malo pa cu vidjeti, crvenilo se sinoć poslije kupanja povuklo malo, jutros skroz
Kad se po novome moze gluten? Ped mi je savjetovao da pocnem odmah. Beba je iskljucivo dojena i sad ima 6,5 mjeseci. Dosad je sramezljivo probao jabuku i bucu, jos uvijek gura zlicu jezikom van.
dobro ti je rekao
bolje je ranije, dok je utjecaj majčina mlijeka jači
I V. se pojavilo crvenilo oko čmara s prištićima (crvenilo zna imati tu i tamo, no prištiće nije imao). Jučer je bio treći dan zobenih, no nisam sigurna da nije od jagoda koje sam ja jela jučer i prekjučer :/
Nego, imam pitanje o broju namirnica u toku dana. Uvodimo ovih dana drugi obrok pa me zanima ima li kakva preporuka/ograničenje što se tiče broja namirnica. Recimo, ujutro proso s jabukom i bananom, ručak piletina s mrkvom i krumpirom - je li šest namirnica previše za jedan dan ili je to svejedno?
ne treba
u prva dva mjeseca nakon početka dohrane, dovoljan je jedan obrok
nekoliko žlica je sasvim solidna količina; kod većine se u početku radi o pola žličice
ja bih ipak prvo počela palentom
ne mora prva žitarica biti glutenska
Moja cura ima osip na obrazu i bradi, kad se pojavio jela je jogurt, treci dan, dakle nije se pojavio odmah, prestala sam ga davati i crvenilo je manje, da probam ponovo jogurt za koji dan?
U kruhu ima glutena?
Posljednje uređivanje od mare41 : 08.05.2014. at 13:57
evo dobar članak o glutenu
http://www.planb.hr/preosjetljivost-...tAMRXNScQ.like
nije da nisam znala za kruh, al da budem ziher...pratim neke druge tablice u kojima ide jogurt sad, al dobile su samo po žličicu, danas im sveki dala mrvicu napolitanke, prestala je nakon što sam rekla ne (kao moraju nešto malo slatko probati), tako da je ostalo na toj mrvici
jogurt je ok
ali napolitanke su najveće smeće u konditorskoj industriji
i mene zanima ovo što je vikki pitala koju količinu mesa recimo staviti?
Meni je teško procjeniti količinu u obroku jer on još nikada nije okrenuo glavu ili pokazao baš da neće jesti, kad sam mu dala par puta onu hranu iz staklenke pojeo bi skoro cijelu onu veću a sad je napunio 8 mj
količinu mesa koju sam joj kuhala je otprilike veličina njene šake, i to dva do tri puta u 7 dana...nekad malo više...
Molim savjet...napunili 10 mj., treba ubaciti 3. obrok. E sad, malo sam čitala što se pisalo, složila nekakav raspored i otprilike što od hrane ću oj dati, ali nemam pojma kad ću dati cicu. Naša curka jede svaka 4 sata, ako zaspi, bude to i duže...evo npr. danas...dohrana: doručkovala je oko 9, ručala u 14 (spavala 2 sata prije toga) i planiram joj dati cicu oko 18, no onda nemam pojma kad ću ugurati još jedan obrok, večeru. Kako je kod vas (bilo), kako ste organizirali obroke i cicu?
Još jedno pitanje: da li, osim glutenskih, postoji još neka namirnica koju bi bilo dobro dati još dok beba više cica?
I još: kad se krene sa žutanjkom, da li se i on daje 5 dana za redom? Ne da se cijeli žutanjak, je l' da? To mi se čini nekako previše, možda sam u krivu...
Ajme phiphy kad te čitam- pa ja onda svoju malu šopam
Dakle od kad smo uveli treći obrok dan nam izgleda ovako, sve je cca, kako koji dan:
buđenje oko 7h, dojenje
doručak- voće- oko 9h
dojenje opet kad se probudi, to bude oko 12h
ručak- povrće-meso ili povrće-žitarice- oko 14h
dojenje kad se probudi, znači oko 17h
večera- obično palenta sa jogurtom ili tako nešto- oko 18:30
dojenje prije spavanja, oko 21h
Pa jel to previše obroka??? Nije bucka više, baš se nekako izdužila u zadnje vrijeme. Meni je dojenje međuobrok, i nekako sam shvatila da im je do godine dana ipak mlijeko broj jedan a sve ostalo je dohrana.
Što se tiče žumanjka ja sam ovako- prvi dan 1/4 žumanjka, pa za 3 dana pola i onda za 4 dana cijeli žumanjak.
Gabi, wow!!! Imate zavidan ritam hranjenja! Nemam pojma da li je previše, valjda će nam apri reći. Inače, mi smo s dohranom nastavili prakticirati hranjenje na zahtjev kao što je bilo kad sam isključivo dojila. Kad traži, nudim dohranu/cicu. Po danu je to, u prosjeku, svaka 4h, po noći češće
. Inače, za prvi dan 3. obroka, stvari su se same posložile, tražila je cicu već 2 sata nakon ručka (dohrane) pa imam vremena ugurati i večeru, barem danas. Traži li ti cicu preko noći? Koliko dohrane pojede? Ja se snebivam nad našim količinama, sjetim se apri i njezine 'veličine šake' i imam grižnju savjesti jer pojede puno više od toga, s te strane vjerojatno je puno bolji vaš raspored (manje hrane, češće) od našeg (više hrane, rjeđe).
Hvala za savjet za žumanjak, ima smisla, tako ćemo i mi.
veličina šake/želuca se odnosi na prožvakanu hranu
a dalje odgovore, sve dok se sprdaš... ostavljam za one koji cijene dobivenu informaciju![]()
Ma kako ne cijenim, sjetim te se češće nego bismo i ti i ja htjele.
Gabi i nas je raspored skoro identican vasemu
Mi smo na jednom (bijednom) obroku dohrane dnevno. Mozda pojede 2 cajne zlicice. Al zato sisa svako malo, po malo. Uopce ne mogu odrediti vrijeme kad bi mu pasalo jesti. Cini mi se da uvijek fulam. Tako da zavidim na ovom rasporedu, mi cemo ga imat kad se odvojimo![]()
Ajme, moje malo prase pojede još i vise. Dva kruta i 4 mlijecna obroka.. Pojela bi i peti, da ne pripazim da se razvučeAl je dugačka i tanka, pa ne brinem.. Očito joj treba koliko traži..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kad bi mogle tresnje? Ima skoro 7 mjeseci. Dosad sam mu sve kuhala (jabuku, bucu, palentu, krusku), tresnju mi nekako glupo kuhat...
Mislim da sam negdje našla informaciju da idu s 8 mjeseci, ali nemoj me držati za riječ.
I da, ne bih ni ja kuhala.![]()
Posljednje uređivanje od mishekica : 14.05.2014. at 14:43
Trešnje čak i sa 7, čini mi se da piše u Rodinoj tablici (imamo domaću jedva čekam).
Što se brokule tiče, što mislite o smrznutoj? Kakva je ova s placa i iz supermarketa, na što bi trebalo paziti (ako ne možemo dobiti iz kontroliranog uzgoja)?
Ja sam mojoj dala brokulu s placa, nemam pojma odakle jeizgledala je pristojno, bila je fina.
Trešnje ja ne bih kuhala. Al ja i drugo voće dajem sirovo. Ima dana da napravim kompot, al uglavnom je sirovo..
Sent from my iPhone using Tapatalk
moja ima 9 mj. i jede zadnjih dana trešnje sirove, neoguljene, podijeljene na četvrtine i šestine
Po tablici trešnje mogu sa 7mj.
Ja povrće koje nije u sezoni kupim smrznuto, do sada npr.mahune
Brokulu sam kupovala na placu i u Lidlu oni mi znaju imati lijepo povrće
Posljednje uređivanje od saf : 15.05.2014. at 12:27
a jel smijem dat trešnje sa 6mj? znam da nije po tablici ali me zanima jer imam ih sad, domaće, žao mi da propustimo ako ne moramo...
jel ima u trešnjama nešto što bi mu sa 6mj škodilo?
nema
daj mu
samo da se kožica ne zalijepi za nepce
a jel ti pozivaš na ostatak kaj nećete pojesti?
joj ima ih tona! rodilo ove godine ko nikad... imamo berbu u nedjelju pa cemo sljedeci tjedan pocet s dohranom i to s tresnjama![]()
smiju li bebe od 7 mj jesti nespule? sad im je sezona i za ove u dvoru znam da nisu prskane s nicim.