Hvala Peterlin.
Kupila poriluk, probam nešto s porilukom i lososom
Printable View
Hvala Peterlin.
Kupila poriluk, probam nešto s porilukom i lososom
Kombinacija zvuči dobro. Ja bih još u to na kraju dodala vrhnje za kuhanje.
Evo i malo tuđe pameti: https://recepti.index.hr/recept/4861...juha-od-lososa
Prvorođeni skuhao, javim dojmove ali ide i vrhnje :)
Jako ukusno, malo je šparao na poriluku ja bi baš gustu krem juhu od poriluka i krumpira napravila i ubacila kockice lososa. Kopar i češnjak savršeno pašu :)
Kod mene isto danas porluk, samo manje egzotican, s pilećim krilcima. Imala sam dva paketa, dva velika krilca od pileta od jedne drage ženice s placa i dva mala veronikina. Sasvim drugačije meso. Bolje je kad niti ne osvijestiš kolika je razlika.
Juneća juhica sigurno, šta uz nju ne znam :)
Danas jedemo ostatke od vikenda, a sutra je stariji sin doma. Planira ispeći minutne odreske u umaku, a uz to nekakva tjestenina tipa njoki ili pljukanci (da se iskoristi umak) i salata od rezanog kiselog zelja s bučinim uljem.
Veći nam je problem jelovnik za Badnjak jer nisam (još) nabavila hobotnicu za salatu. Alternativa je bijeli rižoto od kozica, za to imam sastojke ali ako uspijem nabaviti hobu, salata od iste bit će dobrodošao dodatak. Na Božić purica, bez puno filozofije. Moram samo uloviti mlince na placu.
I mi danas imamo ostatke od vikenda, konkretno ostatke porchette koju sam ispekla za rođendan
u subotu svinjski šnicli u saftu od češnjaka + rižoto od gljiva, kupus salata
jučer naše domaće krvavice s kiseljim zeljem i restanim krumpirom
danas mahune čušpajz s komadićima svinjetine unutra.
sutra, nemam još pojma.
blagdani, klasika
za Badnjak pečena riba (orada i brancin) s blitvom i krumpirima
za Božić, juha, patka s mlincima, zelena salata
Danas nemam pojma što ćemo.
Sutra bakalar, djeci ću nešto što odaberu.
Božić, juha, purica i mlinci, zelena salata i francuska.
Na Štefanje, pašticada i njoki.
Hobotnica na salatu i juha od lososa za sutra...
Ovi blagdani, kolaci i nakuhavanje mi postaju muka živa. Predblagdanska kupovina jos veća.
Sve sam krivo kupila.
Otvorim glavicu kiselog zelja, a ja kupila 12 listova za sarmu. Bit će sarmo ćufte.
Uzmem smrznuti bakalar iz frizera, a tamo piše fileti oslića. A sigurna sam da je u dućanu pisalo : bakalar. I sada imamo brodet od oslića sa puno zacina, vina i dobrog maslinovog ulja, pa glumi da je bakalar.
Još nisam ni poklone zamotala.
Ima jos brdo toga naopakog u mojoj kuhinji danas. Zato sam si otvorila Bajadera liker, sjedim i pijem.
Mene blagdani izluđuju i točka.
Inace sam (uglavnom) normalna. :D
:ghug:Beti:trci:sretno!
Ima nas jos koje blagdani izludjuju al ne damo se :-)
Mozemo mi to Beti
Kad sam se pomirila da ce sve biti napola i da je cist ok izbila fidovka na kupatilu...
Nemamo centralno, ok grijemo se i na kamin, nemam svjetla u kupatilu i nemam tople vode...
A mislila sam da ce manjak kolaca biti problem
A joj Kosjenka...bas mi zao.
Al ja se uvijek utjesim s onom:
Ne daj Boze gorega...:-)
Iako bez tople vode je nezgodno.