Stranica 138 od 138 PrviPrvi ... 3888128136137138
Pokazuje rezultate 6,851 do 6,897 od 6897

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hobotnica na salatu i juha od lososa za sutra...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ovi blagdani, kolaci i nakuhavanje mi postaju muka živa. Predblagdanska kupovina jos veća.
    Sve sam krivo kupila.
    Otvorim glavicu kiselog zelja, a ja kupila 12 listova za sarmu. Bit će sarmo ćufte.
    Uzmem smrznuti bakalar iz frizera, a tamo piše fileti oslića. A sigurna sam da je u dućanu pisalo : bakalar. I sada imamo brodet od oslića sa puno zacina, vina i dobrog maslinovog ulja, pa glumi da je bakalar.
    Još nisam ni poklone zamotala.
    Ima jos brdo toga naopakog u mojoj kuhinji danas. Zato sam si otvorila Bajadera liker, sjedim i pijem.
    Mene blagdani izluđuju i točka.
    Inace sam (uglavnom) normalna. :D

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Betisretno!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ima nas jos koje blagdani izludjuju al ne damo se
    Mozemo mi to Beti

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kad sam se pomirila da ce sve biti napola i da je cist ok izbila fidovka na kupatilu...
    Nemamo centralno, ok grijemo se i na kamin, nemam svjetla u kupatilu i nemam tople vode...
    A mislila sam da ce manjak kolaca biti problem

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A joj Kosjenka...bas mi zao.
    Al ja se uvijek utjesim s onom:
    Ne daj Boze gorega...

Iako bez tople vode je nezgodno.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 26.12.2025. at 00:42

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nitko ništa ne kuha?
    Kod nas juha od karfiola, bbq rebarca i pire od batata...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja znam šta ću sutra. Batke pohane u pećnici s korom od krušnih mrvica i corn flakesa i s tim pečeni krumpiri i batati i neka salata.
    To je trebalo biti danas, a sutra smo trebali na brdo planinariti, ali to je otpalo pa smo bolji ručak prebacili za sutra, a za danas se još mislim

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

A ovo ću danas: https://punkufer.dnevnik.hr/clanak/h...---760523.html

Isto je piletina, ali šta je, tu je

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja ne kuham ništa, stariji sin radi od doma pa će nešto brzinski zavrtiti. Vjerojatno tjestenina s umakom i pileći file na naglo. Ima od jučer još patlidžana i tikvica s grila, pa nije kritično za salatu. Uvijek ima i domaće zimnice.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Peterlin ti se kuhanja skoro rijesila.Jupi jeee...

Meni za vikend ispala fantasticna paella, za prste oblizat.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin ti se kuhanja skoro rijesila.Jupi jeee...

Meni za vikend ispala fantasticna paella, za prste oblizat.
    Eh, u teoriji ja sam se kuhanja riješila davno, jer svi moji znaju skuhati ono kaj vole jesti. U praksi je drugo, još uvijek često kuhača bude kod mene jer prva dolazim s posla.

Ont. Danas ričet i suha lopatica kuhana.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Eh, u teoriji ja sam se kuhanja riješila davno, jer svi moji znaju skuhati ono kaj vole jesti. U praksi je drugo, još uvijek često kuhača bude kod mene jer prva dolazim s posla.

Ont. Danas ričet i suha lopatica kuhana.
    A dobro, pa neće ostat kod vas do 30-te, valjda prije odsele držim fige!

Mi oboje jedemo na poslu i bome kuham preko tjedna samo radi djece.
    Tlaka mi je kako imam malo vremena preko tjedna, vrtit se oko štednjaka.

Za vikend je druga priča, kad mogu natenane i da nigdje ne jurcam. Bude mi i gušt.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi danas junetinu u saftu i govedsku juhu (od vikenda je ostalo).

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni čak nije problem vrijeme nego što za sutra, mali baš nije fan variva pa mi oteževa...
    Danas rolana puretina, možda si on tijesto s vrhnjem uz to , a ja pire od karfiola...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Joj da i to kemijanje stalno sta skuhat i kod nas ne jedu bas svi sve.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/r...rljaj-15659536

Ja ću ovo prvo varivo. Samo muž i ja na ručku pa može i bez mesa. A sutra pastrve, isto samo za nas dvoje
    Posljednje uređivanje od Jurana : 22.01.2026. at 11:58

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i kod nas isto.
    Mi danas juha, kuhano meso iz juhe, crveni umak i pire. I zelje salata.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, tako ti je svuda. Dok su klinci mali, prilagodiš se njima, a sad se oni češće prilagode nama. Mi smo već polako u godinama kad ne možemo jesti masnu svinjetinu, a djeca to obožavaju i smiju, pa radimo kompromise ili češće, bude dostupno jedno i drugo.

Ne opterećujem se previše. Tko u mojoj kući ostane gladan, definitivno si je sam kriv ...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Danas kod nas krem juha od krumpira, špecli s umakom i ostaci pilećeg filea (uvjetno, nije to meso pečeno neki dan nego je nabavljena veća količina za vikend, pa je ostalo u ledu za još jedan radni dan).

Sutra netko drugi kuha, već su najavili da će biti grah i kobase. Stalno vrtimo iste stvari koje ekipa voli jesti i kuhati, ali baš se ne opterećujem time, pogotovo ako kuhača nije kod mene . Napravi se drugačiji prilog, drugačija salata, drugačija juha i opet dobro.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne opterećujem se previše. Tko u mojoj kući ostane gladan, definitivno si je sam kriv ...

Ne kuham od vikenda, jer sam bila na putu. Trenutno pecem kruh. A danas sam sebi pekla smrznutu pizzu s lososom i porlukom iz ducana. MM si je sam jucer skuhao svinjski file na saft za danas, nosio na posao i ostatak smrznuo. Mali u skoli jeo.
    U subotu isto MM kuhao, jer sam bila na klizanju s malim. Prije toga sam nas opskrbila s malo vise mesa. Pekao je pileća prsa s korijenastim povrcem i krumpirom u glinenoj s poklopcem.
    U nedjelju sam kuhala telecu juhu, pohala pureci file, napacan dan ranije, lepinjice od ostataka pohanja i rižu s umakom sto je pustilo meso i povrce dan ranije. I zelenu salatu. U pon smo jos imali svaki po komad mesa, mm si je i rižu ostavio. Eksperimentalno sam zamrznula panirane purece odreske zapakirano po jedan. Vidjet cu kako ce mi to ispasti kad se odmrzne. Prezle sam sama radila od ostatka domaceg integralnog kruha. Puno su mi bolji od kupovnih, samo mi rijetko ostane visak kruha. Al rijetko i poham.
    Dobila sam i predobar domaci humus. Morat cu pokusati i sama napraviti. Nemam jos taj recept, al vidim da ima dosta kurkume.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jelena, mislim da je Davor nekad davno pisao o domaćem humusu.
    Mene jako nadima,al mogla bi ga svaki dan jesti
    Rolana puretina je super za drugi dan

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena, mislim da je Davor nekad davno pisao o domaćem humusu.
    Mene jako nadima,al mogla bi ga svaki dan jesti
    Rolana puretina je super za drugi dan
    To moj stariji isto doma radi. Uglavnom koristi ovaj slanutak https://usporedilica.hr/proizvod/mad...anutak-350-gr/ a ako baš nema, posegne za konzervom iako nije obožavatelj.

Ja povremeno skuham slanutak doma (suhi), ali to je dugotrajna procedura. Treba ga prvo namakati najmanje preko noći, bolje ako je 24h, pa onda doooobro isprati, pa kuhati satima. Koristim ekspres lonac i kuham najmanje pol sata pod tlakom. Ako se kuha na klasičan način, 2 sata kuhanja je minimum. Voda mora biti blago posoljena. Obavezno ubaciti 3-4 lovorova lista, što će smanjiti nadimanje nakon konzumacije. Nije pametno baciti svu vodu, malo treba ostaviti za humus. U Madig-ovoj vrećici ima taman koliko treba.

U domaći humus dodajemo maslinovo ulje, sol po potrebi ako treba dodavati, limunov sok s kojim se ne smije pretjerivati i malo sezama (može se prepržiti na tavi, ali nije neophodno) i vodu u kojoj se slanutak kuhao. Imamo onaj mali nutribullet u kojem sameljemo sastojke i eto...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.01.2026. at 10:12

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zaboravila sam gore napisati - u humus ide i češnjak, ali oprezno, da ne preuzme sav okus. Baš se vidi da to već rijetko radim ja - sin je preuzeo kuhaču.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.01.2026. at 10:13

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jao, nisam mislila da se slanutak tako dugo kuha, a nisam ni znala da ima kuhani vakuumirani. MM je imao fazu falafela, nemam pojma koliko dugo je kuhao slanutak. Humus mi je super jer ima puno opcija. Mogu ja lako do recepta ovog kojeg sam dobila, samo moram pitati majstora
    Kupovala sam ga gotovog, razne varijante, i bio mi je super neko vrijeme, al onda mi je zbilja dosadio, neovisno o proizvođaču. Brzo prerastem te konzervirane proizvode, al si dam posla. Sva mi se ta procesirana hrana pomalo gadi, ali je spas za neke situacije, poput jučerašnje gotove pizze. A slanutak mi dugo nije bio fin, valjda sam sazrela za njega.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Jao, nisam mislila da se slanutak tako dugo kuha, a nisam ni znala da ima kuhani vakuumirani. MM je imao fazu falafela, nemam pojma koliko dugo je kuhao slanutak. Humus mi je super jer ima puno opcija. Mogu ja lako do recepta ovog kojeg sam dobila, samo moram pitati majstora
    Kupovala sam ga gotovog, razne varijante, i bio mi je super neko vrijeme, al onda mi je zbilja dosadio, neovisno o proizvođaču. Brzo prerastem te konzervirane proizvode, al si dam posla. Sva mi se ta procesirana hrana pomalo gadi, ali je spas za neke situacije, poput jučerašnje gotove pizze. A slanutak mi dugo nije bio fin, valjda sam sazrela za njega.
    Čekaj malo, da vidimo što kaže tuđa pamet:

https://krenizdravo.dnevnik.hr/prehr...oliko-recepata

https://net.hr/magazin/hrana-i-pice/...6-3ae70f058637 (ovdje piše da se dodaje soda bikarbona, to nisam radila ali baš bih mogla probati)

https://www.recepti.covermagazin.com/?p=30731 (ovdje piše da se može kuhani slanutak smrznuti, što je praktično - radim si mentalnu zabilješku ako mi zatreba)

Inače, jasno mi je da svaka hrana koja se ponavlja s vremenom dosadi. Nije to tako samo sa slanutkom. Zato volim sezonska jela, kad se prehrana usklađuje s onim što je dostupno lokalno.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.01.2026. at 11:10

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kad smo već kod sezonske hrane, evo okvirnog sadržaja jelovnika za idući tjedan (sastojci će biti nabavljeni tijekom vikenda):
    - u nedjelju domaća juha, pečena puretina u kaseroli (ako uspijem nabaviti pureću nogu ili zabatke) + mlinci + cikla + neki kolač, recimo mak kocke s borovnicama ako se ne predomislimo

U tjednu:
    - poriluk s rižom i mrkvom + neko brzinsko meso, npr. ćevapi, a ako ostane mesa od nedjelje - ne treba ništa osim variva
    - kisela repa s grahom (to se obično razvuče na dva dana)+ vratina u tavi, alternativno kranjske kobase
    - ćufte i pire, matovilac
    - lešada i neka riba upecana u Spar-ovoj ribarnici, a ako ne stignem - smrznuti fileti oslića iz najbliže trgovine (to obično napravim u pivskom tijestu, ali ako ne budem ja kuhala - bit će samo uvaljani u brašno i opet dobro)
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.01.2026. at 12:51

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Čekaj malo, da vidimo što kaže tuđa pamet:

https://krenizdravo.dnevnik.hr/prehr...oliko-recepata

https://net.hr/magazin/hrana-i-pice/...6-3ae70f058637 (ovdje piše da se dodaje soda bikarbona, to nisam radila ali baš bih mogla probati)

https://www.recepti.covermagazin.com/?p=30731 (ovdje piše da se može kuhani slanutak smrznuti, što je praktično - radim si mentalnu zabilješku ako mi zatreba)

Inače, jasno mi je da svaka hrana koja se ponavlja s vremenom dosadi. Nije to tako samo sa slanutkom. Zato volim sezonska jela, kad se prehrana usklađuje s onim što je dostupno lokalno.

ja sse svako toliko zaigram sa slanutkom i lećom za neke curry varijante pa mi bude previše kad se potope i skuhaju i to uredno zamrznem. meni imaju ukus kao svježe skuhani.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    ja sse svako toliko zaigram sa slanutkom i lećom za neke curry varijante pa mi bude previše kad se potope i skuhaju i to uredno zamrznem. meni imaju ukus kao svježe skuhani.
    Odlično
    Ja sam danas pokupila svo povrće od prošlog vikenda iz frižidera i napravila krem juhu. Na luku sam prodinstala rog papriku i češnjak, dodala ostatke grincega, podlila vodom i temeljcem, dodala kelja, malo karfiola, đumbira, sojasosa, štapni mikser i gotovo. Uz objašnjenje da je to jako zdravo, svi smo jeli, a mali se veseli da će biti i za večeru. Nikako ne spada u kulinarske uspješnice, nego u ekonomsko-zdravstvene
    Glavno je jelo bio losos i kuhani krumpir. Poslije će još knedle dobiti, imam smrznute.
    Za sutra nemam još uvijek pojma što ću. Idem još ujutro na plac pa ću se dati inspirirati. Nije neka gozba ni na placu.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sutra krem juha od brokule, koljenica, kiseli kupus i pire krumpir..
    Smisljam meni za tjedan..

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kod nas pureca prsa u dalmat.marinadi i blitva s krumpirom

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jučer juha, vratina s povrćem u pećnici
    Danas juha od jučer i 2 komada vratine od jučer, plus crvena cvjetača iz pećnice i savijača od sira i špinata

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

recimo mak kocke s borovnicama ako se ne predomislimo
    Peterlin, daj malo više o ovom kolaču

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jucer ajngemahtec s noklicama od pilecih bataka i zabataka. Ostalo i za danas.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Emily. što je to sa cvjetačom
    Kod nas umjesto pirea bio krumpir u rerni, od ostatka napravila njoke..zaboravila sam kolikosu domaće njoke bolje, a i spadaju u prilog za sutra.
    Ja danas opet brokulu, jaja s nećim. Mali njoke s vrhnjem i slaninom, zelena salata ...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, daj malo više o ovom kolaču
    Obični jogurt biskvit s makom... Ja to ništ ne važem nego mjerim šalicom ili čašom. Za manji pleh (veličine A4, možda malo uži i dulji) ide ovako (iz glave, valjda ću se sjetiti svega):

Prvo se uključi pećnica na 175 oC, a dok se grije, zamuti se smjesa:

2 jaja
    1 čaša (od jogurta) šećera
    prstohvat soli
    1 vanilin šećer
    1 čaša jogurta bilo kakvog
    1/2 čaše ulja
    75-100 g maka mljevenog - obično stavim manje od pola vrećice, zato sam napisala ovako
    1 žličica cimeta (opcija)
    ribana limunova korica (opcija)
    2,5 čaše brašna T550 i ~pola praška za pecivo (Napomena: stavim najprije 2 čaše brašna, pa gledam je li dosta, jer smjesa ne smije biti rijetka da borovnice ne potonu na dno, ali ni pregusta)

To se sve zamuti redom kako je napisano i izlije u namazani pleh posipan krušnim mrvicama.
    Gore se pobacaju borovnice (ili kupine ili višnje ili ribizli). Taman mi je mala kutija od 125 grama dosta za ovu mjeru: https://www.konzum.hr/web/products/borovnica-125-g

Pečem prvo 10 minuta na donjem grijaču i ventilatoru, a onda još 10 minuta na oba grijača i ventilatoru. Ovisno o pećnici, može trebati i malo dulje. Gotovo je kad dobije lijepu rumenu koricu i rubovi se odvoje od pleha.

Kad izvadim iz pećnice, gore stavim papirnati ručnik i pokrijem krpom, da sva vlaga odmah ne utekne. Tako kolač ostane sočan, ali kod nas to brzo nestane. Ne stigne se osušiti

Napomena: može se peći i na malo nižoj temperaturi (160-165 oC), ali dulje traje. Tada se ljepše i jednoliko digne, ali meni se uvijek žuri pa nagarim. Uostalom, svatko zna kakva mu je pećnica...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 26.01.2026. at 17:16

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala, Peterlin

Kosjenka, evo recepta.
    U marinadu ide i med, ali ja ne stavljam

CRVENA CVJETAČA IZ PEĆNICE

• Cvjetača
    • Grčki jogurt
    • Pasirana rajčica
    • Maslinovo ulje
    • Češnjak u prahu
    • Pahuljice čilija
    • Sol
    • Mljevena dimljena crvena paprika

Cvjetaču natrgati na srednje cvjetiće. Pomiješati sve sastojke za marinadu, pa u nju uvaljati cvjetiće. Ostaviti ih 30 minuta, pa složiti u kalup obložen papirom za pečenje i peći 35 minuta na 210°C.
    Po želji tijekom pečenja cvjetiće malo poprskati uljem i vodom.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala, probam...
    Danas složenac od brokule i mljevenog...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala, Peterlin

Kosjenka, evo recepta.
    U marinadu ide i med, ali ja ne stavljam

CRVENA CVJETAČA IZ PEĆNICE

• Cvjetača
    • Grčki jogurt
    • Pasirana rajčica
    • Maslinovo ulje
    • Češnjak u prahu
    • Pahuljice čilija
    • Sol
    • Mljevena dimljena crvena paprika

Cvjetaču natrgati na srednje cvjetiće. Pomiješati sve sastojke za marinadu, pa u nju uvaljati cvjetiće. Ostaviti ih 30 minuta, pa složiti u kalup obložen papirom za pečenje i peći 35 minuta na 210°C.
    Po želji tijekom pečenja cvjetiće malo poprskati uljem i vodom.
    Zvuči super. Prokuhaš cvjetaču prije mariniranja ili ne? Meni teško sjeda na želudac ako to ne napravim (vrijedi za klasično pohanje i složence, ovo nisam probala).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zvuči super. Prokuhaš cvjetaču prije mariniranja ili ne? Meni teško sjeda na želudac ako to ne napravim (vrijedi za klasično pohanje i složence, ovo nisam probala).
    Bez prokuhavanja.
    Ali možeš, naravno. Meni je to dodatni korak koji produžava pripremu ručka (a to pokušavam izbjeći čim više mogu )

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bez prokuhavanja.
    Ali možeš, naravno. Meni je to dodatni korak koji produžava pripremu ručka (a to pokušavam izbjeći čim više mogu )
    I ja bih, ali sam se par puta već opekla, mm također, a baš volimo cvjetaču. Isprobat ću pa dojavim rezultate.Tnx

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Danas jednolončnica: grašak s noklicama i svinjetinom (više volim kad je teletina unutra, ali nisam imala priliku nabaviti)

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Piletina s brokulom, prvo malo sve na štednjaku pa zapekla u tepsiji.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sarma od jučer

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nemam pojma, sin radi od doma. Nekaj bude zmislil.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Piletina s brokulom, prvo malo sve na štednjaku pa zapekla u tepsiji.
    To s bešamelom radiš?

Dugo nisam to kuhala, mogla bih za vikend. Hvala na podsjećanju.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jučer rizi bizi s komadićima lungića, danas losos i batata, rikola za salatu ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •