ovisno dali ideš na donaciju ili idete na postupak sa vlastitim stanicam?
mi smo išli sa vlastitim stanicama i nismo morali čekati, kada smo poslali nalaze dobili smo protokol, na slijedeći 1dc smo se javili i krenuli sa gonalima 2dc.
Printable View
Idemo na donaciju sperme. Moji nalazi su hvala bogu odlicni. Znaci brzo ce to... Jedva cekam! Hvala na info. Javim kada dobijem termin, mozda se poklopim s kim.
Cure,molim vas koje ste bile već u postupku u PFC ,koliko miligrama Prednizona (decortina) ste dobivale i od kada (da li tek nakon transfera ili prije)?
ili od prvog dana ciklusa po jedna tabletica dnevno, ovisi kako doktor odluci
Ajme Bluebella koji avatar :zaljubljen:
maku i biska, sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~
nina, ja isto od 1dnt po jednu tbl Prednisona dok nisam potrošila kutijicu, sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~
svima velika :kiss: (nama samo što nisu izbila prva dva donja zubića :mrgreen:)
cure evo ja još nisam krenila put PRaga..kako menga nije došla ni nakon 17 dana iz klinike rekli da odem na uzv. jučer bila, moj gin kaže da je endometrij jako tanak pa da i nije moglo doći do krvarenja. da Femoston nema puno estrogena pa da se ne stvori tako veliki endometrij da dođe do menge. E sad, on predlaže da krenem s Estrofemom odmah, tj bez menge pa sam pisala kliniki i još čekam odgovor. JE li tko od vas imao sličnu situaciju tj bez menge u postupak. Sve mi se čini da je netko spominjao da je prokrvario prije postupka jer je išao bez menge??
veliki pozz svima!
sejla mala je ka med!
Cure,hvala vam na odgovorima..:-)
Prag bas mi je zao :love2:
ovako ja sam krvarila 18 ili 19 dan uzimala trisequens
onda sam otisla kod drugog gin koji je savjerovao novofem + 1mg estrofem jer da trisquens nije dovoljan da bi se endo I zadrzao u mom slucaju I zadebljao dovoljno u tvom slucaju.
tako pod ovom terapijom je krvarenje doslo 29 dan
mislim da ti vredi probat ovako I nakon krvarenja krenut sa friskim endicem po svoje bebice.
puno srece vam vam zelim.
moj FET nije bio uspjesan ali sta se more vazno da je bilo uspjesno prvi put.
Pusa svim mojim Čehinjama, pratim vas, ali slabo tipkam...stalno smo u nekom điru i sada je vrijeme da malo usporim, noge mi počele naticati i tako je vruuuće...
Sejla, Emica je pre-preslatka, čekamo sliku zubića :klap: (nek prođe što manje bolno i sa što manje buđenja...)
Meni i dalje nije sjelo da bi kroz par tjedana mogla roditi, nisam ni torbu još spremila, samo sam one Chicco uloške i spavaćicu za dojenje nabavila, a ostalo će biti u zadnji čas, sve mi se čini...
drage moje hvala na odgovorima. evo napokon je pao dogovor s klinikom da krenem bez menge, tako da 7.8. sam na mjerenju endometrija pa nadam se onda transferu do 10-tog.8.:)
veliki pozdrav svim curama!
kismet sretno na porodu!
Nina, sorry na kasnom odgovoru, vidim da su cure vec odgovorile, ali moje iskustvo je drugacije. Ja uzimam 10mg dnevno (dvije tablete). Prvi puta sam ih dobivala od punkcije donorke, a ovaj puta ih uzimam od prvog dana ciklusa pa do 12. tjedna trudnoce. Mislim da pristup ovisi o lijecniku.
Prag, ja nisam imala ciklus bez menstruacije, ali sam imala problem sa zadebljavanjem endometrija tako da sam morala jedan ciklus preskociti jer ni 12mg Estrofema nije pomagalo. U slijedecem ciklusu su mi uz Estrofem uveli i Esterogenske flastere koji su dosta pomogli i imamo dobitnu kombinaciju (iako ih je bilo tesko za nabaviti)
kismet, sretno, ja sam torbu za bolnicu imala spremnu od početka trudnoće, al svejedno je zadnji tren svašta trebalo, sretno!
prag, držim fige na rukama i nogama
što se tiče prednisona (kortikosteroida), ja ga u ovom dobitnom postupku nisam pila jer nisam mislila da će uspjeti
Meni su rekli 10 mg prednisona pa si mislim da je možda malo ako i vi koje ste zdrave imate istu dozu a ja imam par autoimunih bolesti,no opet s druge strane ako se hoće uhvatit bit će to sa ili bez prednizona,baš ko i kod tebe Mare.
Joooj,mislim da sve previše analiziram pa me stalno nešto kopka,ma grozno....
Sve vas puno pozdravljam..:-)
Ma samo ti analiziraj i postavljaj pitanja za sve sto nisi sigurna i nama i lijecnicima, ja to i danas radim.
Ali nismo sve zdrave, ja isto imam autoimune bolesti i izmedu ostalog Hashimoto kao i ti, pa sam na 10mg i za sada je relativno ok, tj. doslo je do trudnoce i beba je ok.
kismet draga, želim ti lagan porod i čaroban susret sa svojom curicom :zaljubljen: jedva čekamo novosti!!!!!
prag, super što možeš u postupak, sretnooooooo!!!!!!
Cure ,
moram se pohvaliti da su nam konačno odobrili Prag doniranim occitama te uskoro krećemo sa lijekovima ;)
Sad imam pitanje... neznam da li je netko od Vas isao kod doktora u Petrovu bolnicu, sad trebamo dobiti lijekove i ostalo i sad me nakon svega traže nalaz psihijatra te pravno savjetovanje, nakon što mi je u nekoliko
navrata rečeno da ne treba ali ovima u petrovoj je potrebno... jel o isto bilo i kod nekog od vas ?
Hvala ;)!
makajica, ko te to točno tražio u petrovoj? sestre ili dr? oni znaju imati stari formular na kojem se to traži, ali po novom zakonu to nije potrebno, jedino ako nešto ne izmišljavaju zbog heterologne oplodnje, al to nije regulirano
mare41 ma da traži me sestra Iva naravno, do doktorice se nemože doć... tako da sad ko zna tko je u pravu jjer sam bila već prije zvala tu neku službu koja se bavi time pa su mi i sami rekli da mi to ne treba
makajica, aj se pliz javi na temu potpomogunta u petrovoj pa pitaj cure, stvarno to vise ne treba...ili provjeri tel s nekim drugim u petrovoj
Makajica, provjeri zakon o medicinski pomognutoj oplodnji.
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...7_86_1962.html
Kod vas se radi o heterolognoj oplodnji (donacija), Zakon kaže:
ČL 13.
(2) Pravno i psihološko ili psihoterapijsko savjetovanje obvezno se provodi prije postupka heterologne oplodnje.
Jesu li to tražili druge parove kad im HZZO odobrava donaciju?
Drage moje, sad citam, da vi uzimate 5mg ili 10mg Prednisona. A meni je prepisano samo 2,5mg (pola tablete). Sta je vase misljenje: da li sam ja dobila premalu dozu?
makajice draga, sjajno za odobrenje :-D :klap:
sto se tice psiholoskog savjetovanja, mi smo ga prosle godine morali obaviti.
svima :kiss:
sejla, vi ste isli po starom zakonu kad su to svima trazili
hvala cure na pomoći , pročitala Zakon i treba kod postupka sa doniranim spolnim stanicama...
makajica, ispravi me ako sam nešto krivo razumjela...
ako ti je stiglo rješenje i jamstveni list a ideš na donaciju jajnih stanica onda uopće ne trebaš ići u Petrovu. za donaciju ide priprema endometrija s Estrofemom, a nakon postupka još Utrogestan i Prednizon. Sve to ti daje tvoja socijalna ginekologica na recept dakle uopće ti ne treba Petrova ni njihova procedura..
prag, svala čast-najvažnije mi promaklo:-), sad čekamo da makajica javi otkud je petrova uopce u igri
Drage cure, sve vas puno pozdravljam, putnicima i onima koji planiraju
put u Prag želim puno, puno sreće.
Mi smo bili u još jednom postupku u pfc klinici, a betu trebamo vaditi 5.8.
ariadne,, i meni je isto prepisano 2,5 mg(pola tablete) Prednisona, i prošli put
sam isto imala takvu terapiju. Vjerujem da doza nije mala, meni je dr. objasnila da je
s obzirom na moje nalaze to dovoljno.
Drage cure, svima sve najbolje želim, dojavit ću vam novosti kod mene, i od
sveg srca svima puno sreće želim...:-)
a eto tako u igri je jer sam tamo skoro od početka,tako su mi i rekli da to sve obavljam kod njih, a moj ginić mi je dao samo samo estrofem ,
ostalo su mi rekli da dobivam u Petrovoj.....a .i rađe sam u rukama nekoga tko zna što radi ...
.....I ja sam isto imala samo pola tabletice prednisona..
Eto i moj termin transfera je potvrđen 05.08.!!!!ima li još neko u tom terminu u Pragu?ostat ćemo od nedjelje do srijede..svima pozz i puno dobitnih postupaka!!:mama:(sa ovim rezultatom)
Neka 5.8. donese hannah ogromnu betu, a meki uspješan transfer :-D (super je datum, mi ćemo tad napuniti 5mj ;-))
Drage cure, puno pozdrava svima, betočekalica držim palčeve za velike bete, terminušama brze i lagane porode, a putnicima i onima koji planiraju put u Prag želim puno, puno sreće.
Info ako nekoga zanima - Mirna iz PFC-a nam je rekla da radi cijelo ljeto i ide na GO u 9. mjesecu
makajica, ok ako želiš u petrovu, ali me buni zašto traže uopće pshiloško savjetovanje kad već imaš rješenje, to je eventualno trebalo po prijašnjem zakonu za dobiti odobrenje. ali ako sad imaš rješenje u ruci, otiđi im s rješenjem i tamo lijepo stoji da su ti dužni dati sve lijekove za pripremu...ja idem na fet doniranom j.s. pa mi tako piše u rješenju, da se mogu za lijekove za pripremu obratiti kbc split koji je nadležan za split. ali eto kako sam ti već rekla, treba pojednostaviti stvari, samo sam uzela u svoje soc. ginekologice estrofem, utrogestan i prednizon i pijem po uputi klinike pronatal. mjerenje debljine endometrija će mi raditi moj privatni gin.
PRAG hvala na savjetu ... vidjet ču što mogu napravit da me više ne vozaju ;)
bila danas na pregledu(danas točno 12 tt),sve je super:-D,obje bebice dobro,više nema ni razlike u veličini,nuhalni uredan,ne krvarim već desetak dana,uglavnom sve pet,sad se samo moram definitivno posložit sa činjenicom da nam dolaze dvojčeki
cure putnice sretno,i ostale čekalice koječega
Makajica ja bi izbjegla dodatna kompliciranja ako možeš ikako jednostavnije
Prag,želim ti da ti uspije i da Marija na proljeće dobije pojačanje
Sejla Ema je stvarno mala pozerica
a ti Mare daj nam neku frišku sličicu cure su već i porasle(što ćeš nestrpljiva sam)