Stranica 141 od 155 PrviPrvi ... 4191131139140141142143151 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 7,001 do 7,050 od 7735

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj maku prvotno napisa Vidi poruku
    Poslala sam sve nalaze koje su trazili u PFC (osim internistickog pregleda) prije par dana. Zanima me koliko moramo cekati na termin i kada bi trebala dobiti stimulacijski protokol.
    ovisno dali ideš na donaciju ili idete na postupak sa vlastitim stanicam?
    mi smo išli sa vlastitim stanicama i nismo morali čekati, kada smo poslali nalaze dobili smo protokol, na slijedeći 1dc smo se javili i krenuli sa gonalima 2dc.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Idemo na donaciju sperme. Moji nalazi su hvala bogu odlicni. Znaci brzo ce to... Jedva cekam! Hvala na info. Javim kada dobijem termin, mozda se poklopim s kim.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj maku prvotno napisa Vidi poruku
    Idemo na donaciju sperme. Moji nalazi su hvala bogu odlicni. Znaci brzo ce to... Jedva cekam! Hvala na info. Javim kada dobijem termin, mozda se poklopim s kim.
    Sretno ... ako ti se Mirna ne javi na mail slobodno ju zovi na mob

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cure,molim vas koje ste bile već u postupku u PFC ,koliko miligrama Prednizona (decortina) ste dobivale i od kada (da li tek nakon transfera ili prije)?

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj nina977 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure,molim vas koje ste bile već u postupku u PFC ,koliko miligrama Prednizona (decortina) ste dobivale i od kada (da li tek nakon transfera ili prije)?
    nakon transfera po jednu tabletu.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ili od prvog dana ciklusa po jedna tabletica dnevno, ovisi kako doktor odluci

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ajme Bluebella koji avatar
    maku i biska, sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~
    nina, ja isto od 1dnt po jednu tbl Prednisona dok nisam potrošila kutijicu, sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~
    svima velika (nama samo što nisu izbila prva dva donja zubića )

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj sejla prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme Bluebella koji avatar
    maku i biska, sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~
    nina, ja isto od 1dnt po jednu tbl Prednisona dok nisam potrošila kutijicu, sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~
    svima velika (nama samo što nisu izbila prva dva donja zubića
    bravo za zubiće
    Ema je prekrasna da nisam svog frajera već "oženila" tražili bi ruku tvoje ljepotice

cure koje putujete u Prag ~~~~~~~~~~~~~~~~~ sretno i javljate novosti!

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

cure evo ja još nisam krenila put PRaga..kako menga nije došla ni nakon 17 dana iz klinike rekli da odem na uzv. jučer bila, moj gin kaže da je endometrij jako tanak pa da i nije moglo doći do krvarenja. da Femoston nema puno estrogena pa da se ne stvori tako veliki endometrij da dođe do menge. E sad, on predlaže da krenem s Estrofemom odmah, tj bez menge pa sam pisala kliniki i još čekam odgovor. JE li tko od vas imao sličnu situaciju tj bez menge u postupak. Sve mi se čini da je netko spominjao da je prokrvario prije postupka jer je išao bez menge??
    veliki pozz svima!
    sejla mala je ka med!

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj prag prvotno napisa Vidi poruku
    cure evo ja još nisam krenila put PRaga..kako menga nije došla ni nakon 17 dana iz klinike rekli da odem na uzv. jučer bila, moj gin kaže da je endometrij jako tanak pa da i nije moglo doći do krvarenja. da Femoston nema puno estrogena pa da se ne stvori tako veliki endometrij da dođe do menge. E sad, on predlaže da krenem s Estrofemom odmah, tj bez menge pa sam pisala kliniki i još čekam odgovor. JE li tko od vas imao sličnu situaciju tj bez menge u postupak. Sve mi se čini da je netko spominjao da je prokrvario prije postupka jer je išao bez menge??
    veliki pozz svima!
    sejla mala je ka med!

ništa se ne brini, tako sam i ja, ako je endometrij tanak neće doći do krvarenja, a mislim da imamo i sličnu dijagnozu, a kad počneš piti estrofem samo će se zadebljavati bez krvarenja, sretno

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cure,hvala vam na odgovorima..

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Prag bas mi je zao

ovako ja sam krvarila 18 ili 19 dan uzimala trisequens
    onda sam otisla kod drugog gin koji je savjerovao novofem + 1mg estrofem jer da trisquens nije dovoljan da bi se endo I zadrzao u mom slucaju I zadebljao dovoljno u tvom slucaju.
    tako pod ovom terapijom je krvarenje doslo 29 dan
    mislim da ti vredi probat ovako I nakon krvarenja krenut sa friskim endicem po svoje bebice.
    puno srece vam vam zelim.
    moj FET nije bio uspjesan ali sta se more vazno da je bilo uspjesno prvi put.

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Bluebella prvotno napisa Vidi poruku
    bravo za zubiće
    Ema je prekrasna da nisam svog frajera već "oženila" tražili bi ruku tvoje ljepotice
    Znači, mama i kćer će morat ić tražit komade

draga prag, držim fige ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Posljednje uređivanje od sejla : 26.07.2013. at 08:06

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Pusa svim mojim Čehinjama, pratim vas, ali slabo tipkam...stalno smo u nekom điru i sada je vrijeme da malo usporim, noge mi počele naticati i tako je vruuuće...
    Sejla, Emica je pre-preslatka, čekamo sliku zubića (nek prođe što manje bolno i sa što manje buđenja...)

Meni i dalje nije sjelo da bi kroz par tjedana mogla roditi, nisam ni torbu još spremila, samo sam one Chicco uloške i spavaćicu za dojenje nabavila, a ostalo će biti u zadnji čas, sve mi se čini...

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

drage moje hvala na odgovorima. evo napokon je pao dogovor s klinikom da krenem bez menge, tako da 7.8. sam na mjerenju endometrija pa nadam se onda transferu do 10-tog.8.
    veliki pozdrav svim curama!
    kismet sretno na porodu!

Žabac avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Nina, sorry na kasnom odgovoru, vidim da su cure vec odgovorile, ali moje iskustvo je drugacije. Ja uzimam 10mg dnevno (dvije tablete). Prvi puta sam ih dobivala od punkcije donorke, a ovaj puta ih uzimam od prvog dana ciklusa pa do 12. tjedna trudnoce. Mislim da pristup ovisi o lijecniku.

Žabac avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj prag prvotno napisa Vidi poruku
    drage moje hvala na odgovorima. evo napokon je pao dogovor s klinikom da krenem bez menge, tako da 7.8. sam na mjerenju endometrija pa nadam se onda transferu do 10-tog.8.
    veliki pozdrav svim curama!
    kismet sretno na porodu!
    Prag, ja nisam imala ciklus bez menstruacije, ali sam imala problem sa zadebljavanjem endometrija tako da sam morala jedan ciklus preskociti jer ni 12mg Estrofema nije pomagalo. U slijedecem ciklusu su mi uz Estrofem uveli i Esterogenske flastere koji su dosta pomogli i imamo dobitnu kombinaciju (iako ih je bilo tesko za nabaviti)

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kismet, sretno, ja sam torbu za bolnicu imala spremnu od početka trudnoće, al svejedno je zadnji tren svašta trebalo, sretno!
    prag, držim fige na rukama i nogama
    što se tiče prednisona (kortikosteroida), ja ga u ovom dobitnom postupku nisam pila jer nisam mislila da će uspjeti

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Meni su rekli 10 mg prednisona pa si mislim da je možda malo ako i vi koje ste zdrave imate istu dozu a ja imam par autoimunih bolesti,no opet s druge strane ako se hoće uhvatit bit će to sa ili bez prednizona,baš ko i kod tebe Mare.
    Joooj,mislim da sve previše analiziram pa me stalno nešto kopka,ma grozno....
    Sve vas puno pozdravljam..

Žabac avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Meni su rekli 10 mg prednisona pa si mislim da je možda malo ako i vi koje ste zdrave imate istu dozu a ja imam par autoimunih bolesti,no opet s druge strane ako se hoće uhvatit bit će to sa ili bez prednizona,baš ko i kod tebe Mare.
    Joooj,mislim da sve previše analiziram pa me stalno nešto kopka,ma grozno....
    Sve vas puno pozdravljam..
    Ma samo ti analiziraj i postavljaj pitanja za sve sto nisi sigurna i nama i lijecnicima, ja to i danas radim.
    Ali nismo sve zdrave, ja isto imam autoimune bolesti i izmedu ostalog Hashimoto kao i ti, pa sam na 10mg i za sada je relativno ok, tj. doslo je do trudnoce i beba je ok.

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

kismet draga, želim ti lagan porod i čaroban susret sa svojom curicom jedva čekamo novosti!!!!!
    prag, super što možeš u postupak, sretnooooooo!!!!!!

makajica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Cure ,

moram se pohvaliti da su nam konačno odobrili Prag doniranim occitama te uskoro krećemo sa lijekovima
    Sad imam pitanje... neznam da li je netko od Vas isao kod doktora u Petrovu bolnicu, sad trebamo dobiti lijekove i ostalo i sad me nakon svega traže nalaz psihijatra te pravno savjetovanje, nakon što mi je u nekoliko
    navrata rečeno da ne treba ali ovima u petrovoj je potrebno... jel o isto bilo i kod nekog od vas ?

Hvala !

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

makajica, ko te to točno tražio u petrovoj? sestre ili dr? oni znaju imati stari formular na kojem se to traži, ali po novom zakonu to nije potrebno, jedino ako nešto ne izmišljavaju zbog heterologne oplodnje, al to nije regulirano

makajica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

mare41 ma da traži me sestra Iva naravno, do doktorice se nemože doć... tako da sad ko zna tko je u pravu jjer sam bila već prije zvala tu neku službu koja se bavi time pa su mi i sami rekli da mi to ne treba

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

makajica, aj se pliz javi na temu potpomogunta u petrovoj pa pitaj cure, stvarno to vise ne treba...ili provjeri tel s nekim drugim u petrovoj

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Makajica, provjeri zakon o medicinski pomognutoj oplodnji.

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...7_86_1962.html
    Kod vas se radi o heterolognoj oplodnji (donacija), Zakon kaže:

ČL 13.

(2) Pravno i psihološko ili psihoterapijsko savjetovanje obvezno se provodi prije postupka heterologne oplodnje.

Jesu li to tražili druge parove kad im HZZO odobrava donaciju?
    Posljednje uređivanje od Inesz : 29.07.2013. at 17:57

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Drage moje, sad citam, da vi uzimate 5mg ili 10mg Prednisona. A meni je prepisano samo 2,5mg (pola tablete). Sta je vase misljenje: da li sam ja dobila premalu dozu?

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

makajice draga, sjajno za odobrenje
    sto se tice psiholoskog savjetovanja, mi smo ga prosle godine morali obaviti.

svima

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sejla, vi ste isli po starom zakonu kad su to svima trazili

makajica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

hvala cure na pomoći , pročitala Zakon i treba kod postupka sa doniranim spolnim stanicama...

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

makajica, ispravi me ako sam nešto krivo razumjela...
    ako ti je stiglo rješenje i jamstveni list a ideš na donaciju jajnih stanica onda uopće ne trebaš ići u Petrovu. za donaciju ide priprema endometrija s Estrofemom, a nakon postupka još Utrogestan i Prednizon. Sve to ti daje tvoja socijalna ginekologica na recept dakle uopće ti ne treba Petrova ni njihova procedura..

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

prag, svala čast-najvažnije mi promaklo, sad čekamo da makajica javi otkud je petrova uopce u igri

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Drage cure, sve vas puno pozdravljam, putnicima i onima koji planiraju
    put u Prag želim puno, puno sreće.
    Mi smo bili u još jednom postupku u pfc klinici, a betu trebamo vaditi 5.8.
    ariadne,, i meni je isto prepisano 2,5 mg(pola tablete) Prednisona, i prošli put
    sam isto imala takvu terapiju. Vjerujem da doza nije mala, meni je dr. objasnila da je
    s obzirom na moje nalaze to dovoljno.
    Drage cure, svima sve najbolje želim, dojavit ću vam novosti kod mene, i od
    sveg srca svima puno sreće želim...

makajica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

a eto tako u igri je jer sam tamo skoro od početka,tako su mi i rekli da to sve obavljam kod njih, a moj ginić mi je dao samo samo estrofem ,
    ostalo su mi rekli da dobivam u Petrovoj.....a .i rađe sam u rukama nekoga tko zna što radi ...

meki avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

.....I ja sam isto imala samo pola tabletice prednisona..

Eto i moj termin transfera je potvrđen 05.08.!!!!ima li još neko u tom terminu u Pragu?ostat ćemo od nedjelje do srijede..svima pozz i puno dobitnih postupaka!!(sa ovim rezultatom)

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Neka 5.8. donese hannah ogromnu betu, a meki uspješan transfer (super je datum, mi ćemo tad napuniti 5mj )

Vivach avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Drage cure, puno pozdrava svima, betočekalica držim palčeve za velike bete, terminušama brze i lagane porode, a putnicima i onima koji planiraju put u Prag želim puno, puno sreće.
    Info ako nekoga zanima - Mirna iz PFC-a nam je rekla da radi cijelo ljeto i ide na GO u 9. mjesecu

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

makajica, ok ako želiš u petrovu, ali me buni zašto traže uopće pshiloško savjetovanje kad već imaš rješenje, to je eventualno trebalo po prijašnjem zakonu za dobiti odobrenje. ali ako sad imaš rješenje u ruci, otiđi im s rješenjem i tamo lijepo stoji da su ti dužni dati sve lijekove za pripremu...ja idem na fet doniranom j.s. pa mi tako piše u rješenju, da se mogu za lijekove za pripremu obratiti kbc split koji je nadležan za split. ali eto kako sam ti već rekla, treba pojednostaviti stvari, samo sam uzela u svoje soc. ginekologice estrofem, utrogestan i prednizon i pijem po uputi klinike pronatal. mjerenje debljine endometrija će mi raditi moj privatni gin.

makajica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

PRAG hvala na savjetu ... vidjet ču što mogu napravit da me više ne vozaju

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

bila danas na pregledu(danas točno 12 tt),sve je super,obje bebice dobro,više nema ni razlike u veličini,nuhalni uredan,ne krvarim već desetak dana,uglavnom sve pet,sad se samo moram definitivno posložit sa činjenicom da nam dolaze dvojčeki
    cure putnice sretno,i ostale čekalice koječega
    Makajica ja bi izbjegla dodatna kompliciranja ako možeš ikako jednostavnije
    Prag,želim ti da ti uspije i da Marija na proljeće dobije pojačanje
    Sejla Ema je stvarno mala pozerica
    a ti Mare daj nam neku frišku sličicu cure su već i porasle(što ćeš nestrpljiva sam)

pipi73 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Divan dan svima.....nadam se da ste svi dobro..

Svratih da vidim ima li sto novo kod Kismet...Koliko su Emica i misice porasle....sta radi Plavi deckic od Bluebella....

Nemam puno vremena za citanje....velika cica ,mala cica,kuca...a ja uglavnom sama...ali proci ce...Malena princeza je dobila 950 g za prvi mjesec..danas smo 5+3 nedelje,dobri smo,lijepo sikimo,spavamo kako kad...uveliko se smijemo i poceli smo gugutkati...

Kismet mislim da ces spakovati torbu kada osjetis....kao i ja...A i meni su noge bas oticale zadnji mjesec...i mucili me grcevi u njima...znala sam ustati i do 10 puta nocu iz kreveta da me puste...Sretno draga,,,,drzim fige....
    Sto se tice prednizona ja sam ga pila u oba postupka...po jednu tabletu dok nisam popila onu kutiju..ili po pola tablete cini mi se...sad mi je to kao da je bilo prije 10 godina

Zelim svima koji su u postupku ili krecu u isti svu mogucu srecu...i da im se ostvare sve zelje...
    Sve vas puno ljubim...
    PS...Miny jedva cekam da nam javis divne vjesti

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Pipi 73, velika pusa tebi i tvojim cicama, evo mi danas 35+2 tt, pomalo se bliži finale, jedva čekam...torbu pomalo kompletiram, sad je na redu robica...
    Hvala što misliš na mene

Svim dragim Čehinjama želim sve što si same žele, od veeelikih beta (s nestrpljenjem očekujem jednu početkom tjedna) preko školskih trudnoća do laganih i što manje bolnih poroda...

pipi73 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Isla sam pogledati papire...ja sam pila pola tablete prednizona

Prag jako drzim fige...Makajica i tebi takodje....
    Djurda divno je da je sve sada ok i da se mozes opustiti i uzivati...

Hannah.meki sretno vam bilo 5.8....sve najbolje

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

đurđa, draga, troje male djece...meni su u full pogonu tajo i svekrva, s tim da se cure bude uglavnom jednom noću i ujutro-5, pola 6, pa smo s tim jako zadovoljni, a jedna buhtlica voli biti na rukama, inače cijela kuć odzvanja, al eto-uglavnom nas troje (kad tata ne radi, a tek je sad počeo) na njih dvije...a vi sami
    kismet, draga, sretno!
    pipi, mi dobili po kilu u mjesec dana, ljubim vas!
    svma sretno, prag poseban pozdrav!

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    đurđa, draga, troje male djece...meni su u full pogonu tajo i svekrva, s tim da se cure bude uglavnom jednom noću i ujutro-5, pola 6, pa smo s tim jako zadovoljni, a jedna buhtlica voli biti na rukama, inače cijela kuć odzvanja, al eto-uglavnom nas troje (kad tata ne radi, a tek je sad počeo) na njih dvije...a vi sami
    kismet, draga, sretno!
    pipi, mi dobili po kilu u mjesec dana, ljubim vas!
    svma sretno, prag poseban pozdrav!
    mare, pusa tebi i ljepoticama, hoćemo update slikicu

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Pipi draga, hvala ti što misliš na nas.
    evo skupljamo snagu za Fet u pragu u 9 mjesecu.
    ne gubim nadu, ali sve je manje imam..
    uživaj sa svojim princezama..

pozzz
    Citiraj pipi73 prvotno napisa Vidi poruku
    Divan dan svima.....nadam se da ste svi dobro..

Svratih da vidim ima li sto novo kod Kismet...Koliko su Emica i misice porasle....sta radi Plavi deckic od Bluebella....

Nemam puno vremena za citanje....velika cica ,mala cica,kuca...a ja uglavnom sama...ali proci ce...Malena princeza je dobila 950 g za prvi mjesec..danas smo 5+3 nedelje,dobri smo,lijepo sikimo,spavamo kako kad...uveliko se smijemo i poceli smo gugutkati...

Kismet mislim da ces spakovati torbu kada osjetis....kao i ja...A i meni su noge bas oticale zadnji mjesec...i mucili me grcevi u njima...znala sam ustati i do 10 puta nocu iz kreveta da me puste...Sretno draga,,,,drzim fige....
    Sto se tice prednizona ja sam ga pila u oba postupka...po jednu tabletu dok nisam popila onu kutiju..ili po pola tablete cini mi se...sad mi je to kao da je bilo prije 10 godina

Zelim svima koji su u postupku ili krecu u isti svu mogucu srecu...i da im se ostvare sve zelje...
    Sve vas puno ljubim...
    PS...Miny jedva cekam da nam javis divne vjesti

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

pipi draga, baš sam čekala da nam se malo javiš! eto već prošlo više od mjesec dana, drago mi je da je sve dobro...uživaj s velikom i malom princezicom, velka pusa
    đurđa, sladak novi avatar, buduća vejika seka drago mi je da je s bebicama sve super, uživajte!
    mare, kako se lijepo nosamo preslatki su dok tako mali svašta izvode s rukicama (što moja sad voli da ju nosim i tako plešemo i pjevamo uz muzikicu, već mi leđa otpadaju al uživam u tome, )
    hannah i meki, mislim na vas sutra ~~~~~~~~~~~~~~
    miny, bravo za 9mj, ne gubiti nadu
    trudnice drage, čuvajte nam se i uživajte u bušekima!
    Posljednje uređivanje od sejla : 04.08.2013. at 13:08

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Cure imam pitanjce za vas.Pijem Lindynette 30 kao pripremu za Prag.Pila sam ih već ali ovaj put neznam što se dešava pijem ih od od 17.7.a prošli tjedan sam vidjela točkice krvi na gaćicama a danas sam nakon odnosa prokrvarila.Sad sam malo u panici bila sam prošli tjedan kod giniča rekao je da je sve ok ali sad sam baš zabrinuta.Moj ginič tek sutra popodne radi pa vas molim ak je koja bila nu sličnoj situaciji nek mi pomogne .Ak ovak nastavi mislim da nebu od Praga u 9mj nišHvala

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Pozdrav svim curama,dugo se nisam javljala.Vidim svaša se dobroga ovdje na forumu izdogađalo.
    Ja u pripremi za PFC, idemo na FET za oko 2 tjedna!!!Jedva čekam.
    Prag sretno ti češ malo ranije !
    Hannah što je sa betom??

saraya avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Drage cure, nova sam pa mi nadam se nećete zamjeriti ako vas gnjavim..imam hrpu pitanja i postupku sam riješavanja problema..osim endometrioze s kojom sam se opako borila i imala 2 operacije a jednu od njih u Austriji jer sam bila kompliciran slučaj, ustanovilo se da imam antispermalna antitijela ( testiranje iz krvi)..MM i ja smo prošli 2 inseminacije uz Prednison i naravno ništa..zbog "kompliciranog" naravno našeg slučaja, odnosno mene, jer imam duboku zdjeličnu endometriozu koja je sada sanirana, ne smijem na stimulaciju, inseminacija više ne dolazi u obzir, jer navodno je i to bilo gubljenje vremena jer moj imunološki sustav " ubija spermiće" predložen nam je IVF u Pragu kao jedina opcija..znači niti jedna klinika u RH već samo Prag prof. Mardešić. Očajna sam jer sam se nadala da je endometrioza jedini problem i sada još i ta antitijela..na moje pitanje dr. mogu li ostati spontano trudna s obzirom na antispermalna antitijela, odgovor je da mogu..ali..bolje da idem na IVF..ima li netko od vas kakva iskustva sa sličnim problemima? Čula sam da konzumiranje velike količine D vitamina može znatno utjecati na smanjenje antitijela..jer da, želim probati sve mogućnosti prije putovanja u Prag i sve znamo koliko nas to košta i psihički i fizički, a na kraju i financijski.. molim pomagajte..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •