hvala ti na brzom odgovoru.
kontaktirat ću jedne i druge pa onda viditi
Printable View
lara, da nadopunim blubellu-nezahvalno je preporučit kliniku, ima dobrih iskustava iz obje, naravno da mi pfc-ovci hvalimo NMK, kao i pronatalovci svoju
florjan, sretno
lana, držimo fige
pipi, ljubim vas
Bok svima!
Za koji dan bi trebala krenuti sa stimulacijom, pa bi s vama htjela provjeriti jesam li dobro shvatila protokol - prvih 5 dana sam na gonalima, a na peti dan prelazim i na cetrotide, pa nastavljam samo s njima.
Moje pitanje je sljedeće - ukoliko se stimulacija produži (a Mirna mi je rekla da se gotovo uvijek malo produži), tada nastavljam samo s cetrotidama do štoperice?
Hvala!
ako nisi dobro shvatila protokol nazovi Mirnu i provjeri ili joj mail pošalji. to ti je najsigurnije. za svakog se radi poseban protokol na temelju dijagnoze i nalaza.
ja sam npr. od 2dc bila na gonalima, 6dc sam krenula sa cetrotide i tako do prvog uzv, znači od 6dc i gonal i cetrotid.
nakon prvog uzv su mi produžili stimulaciju na još dva dana, oba i sa gonalima i sa cetrotidom.
Hvala Bluebella, mislila sam da propuštam neki očiti zaključak ili pravilo :)
Provjerit ću onda s Mirnom!
Lana,samo strpljivo i biti će dobro, javit ces ti nama ubrzo veliku betu!
Cure moje ja čekam M.pa priprema za FET počima , jeeedva cekam!Imam osjećaj da ce biti dobro-mora- umorna sam od neuspijeha.
Lara, što se izbora klinike tiče-to je samo vaša odluka- svi su jako dobri, i nema krvi odluke.Meni je bilo presudno za PFC što se manje čekalo na postupak.
Veliki pozzz svima!
evo samo da se javim , termin u Pragu od 13.10 u PFC u pa ako se netko također u to vrijeme nađe tamo... ;)
Drage moje,ja bila nestrpljiva,pa jutros uradila test,ali negativan je,pa sam bas tuzna.Samo me interesuje da li da se jos nadam,jer 16.8 radim betu,da li je moguce da je test pogresio,a danas je 12dnt?Da li se nekoj od vas desilo da je test negativan,a beta pozitivna?Sta mislite o ovome?
Pozdrav
Evo i mi bili danas u Petrovoj da se naručimo kod MPO spec. radi lijekova za Prag i isto nas traže pravno i psihološko savjetovanje, vidim da je to po članku 13 Zakona o MPO obavezno stoga imate li preporuku gdje to obaviti najbrže i najbezbolnije?
I u protokolu su Klomifeni, u Petrovoj kažu da ih oni ne daju za ovakve postupke i da ih nabavimo sami, kolika je cijena i da li ih uvijek ima ili ih treba prije nabaviti da se pripremimo, trebati će mo ih sredinom 9mj.
Hvala
Pozdrav
florjan što se tiće klomifena bolje da se odmah raspitaš po ljekarnama jer sam ih i ja tražila i nazvala 30-tak ljekarni u Hrvatskoj i niko nije imao pa sam ih jedva našla u Bosni..tako da imam loše iskustvo što se tiće nabavke...ali možda se nešto odonda promjenilo na bolje..nadam se...
florijan; mi smo naručeni na genetsko savjetovanje u KBC Rebro, ne čeka se dugo, dobili smo termin 03.09. (obzirom da su godišnji)
Možete se naručiti mailom, mail adresa predbiljezbe.poliklinika.pedijatrija@kbc-zagreb-hr, na broj telefona 2388 888 ili faxom na 2420 585
Možda bi bilo bolje da prvo nazovete jer ionako će vas zvati sa dodatnim pitanjima, kao mene :)
florijan; mi smo naručeni na genetsko savjetovanje u KBC Rebro, ne čeka se dugo, dobili smo termin 03.09. (obzirom da su godišnji)
Možete se naručiti mailom, mail adresa predbiljezbe.poliklinika.pedijatrija@kbc-zagreb-hr, na broj telefona 2388 888 ili faxom na 2420 585
Možda bi bilo bolje da prvo nazovete jer ionako će vas zvati sa dodatnim pitanjima, kao mene
florjan, klomifen inače ide na recept, a recept ti može dati (u biti tvojoj ženi :-)) soc. ginekolog. Ako ih ne nađete u ljekarnama, poslat ću vam ja kutiju... meni ostala cijela, a neću prije sljedeće godine na postupak.
Florijan pravno i psihološko savjetovanje ćemo obaviti u zgb u obiteljskom savjetovalištu Preobraženska 4 , a za one koji nisu u ZGB može se u Domovima zdravlja
http://www.ocgz.hr/
sad... mi smo ovdje dobili termin za 8 dana tako da se ne čeka dugo...
Lana....naravno da test moze da pogrijesi zato se i vadi beta...a znam koliko je i tesko strpiti se do vadjenja iste....Drzim jako palceve da test bude preuranjen...Samo polako,,,
Bok svima,čula sam se jučer sa Mirnom, počele se pripreme za FET od nedjelje sam na Decapeptylu 7 dana,i Estrofem 10 mg dnevno- 22. UZV i dogovor za datum ET.
Jedva čekam put u Prag!!Pozz
bmaric hvala na ponudi za Klomifene ići će žena kod soc. gin. tražiti uputnicu pa će mo vidjeti kakvo je stanje po apotekama (treba nam za sredinu 9mj.) ukoliko nigdje ne nabavimo javimo se
makajica hvala na inf. za savjetovanje nazvati će mo tamo za dogovor
Pozdrav
Lana, naravno da je moguće da je test pogriješio!Upravo zbog toga u MPO postupcima ne preporučavaju urin testove.
Ne znam sada točno ali na nekom od foruma sam ne tako davno čitala urin test 12dnt negativan , a beta 16 dnt troznamenkasta -zato betu i radimo 16 ili 17 dnt.
Ignis i Pipi 73,hvala vam na odgovoru,sad jos imam nade,znaci da je i to moguce...
Hajde javljam betu,mozda budete i u pravu:-)
prag, oprosti molim te, nisam imala internet pa se tek sad javljam.Hvala ti puno!
Evo, znači rade i kombinirane postupke. Postupak koji uključuje kombinaciju
vlastitih i donorkinih stanica. Cijena ovakvog postupka je isto nešto između,ako nekom treba
slobodno se javite na pp ako vas zanima cijena ili više detalja oko ovakvog postupka.
Ali, evo info za sve cure koje žele u postupak uključiti i svoje stanice,možete
znači ići i na ovakvu kombinaciju, naravno sve u dogovoru sa dr-ima.
Na dan transfera se sve ovisno o rezultatima razvoja embrija zajedno sa
embriologom i dr odlučite koje bi bilo dobro da vrate, a koji da idu na zamrzavanje.
Meni su vraćena 4 embrija,malo su se sporije razvijali, pa smo odlučili da bilo dobro
da ih sve vratimo,a 3 donorkina smrzlića nas čekaju za drugi put.:-)
Ja sam jedino mjesec dana prije postupka bila na kontrac. tabl. kako bi se uskladio
moj i donorkin ciklus, a punkcija je bila samo jedan dan razlike.
Evo, ako mogu bilo kome pomoći sa više info oko ovakvog postupka slobodno se javite.
Valiana, puno sreće želim u 9 mj...:-)
Kismet, puno hvala, i sretno...:-)
Puno sreće svima želim!:-)
evo da se javim da sam i ja od danas čekalica bete..bili smo danas na fet, imali smo čak 9 zamrznutih embrija ali kod odmrzavanja je propalo 5, 1 blastica u super stanju je vraćena a 3 su ostala zamrznuta. beta 30.8. a sad :cekam:
prag super za transfer :-D za lijepe vijesti 30.08. ~~~~~~~~~~~~~~ (zanimljiva priča o biljkama tebe i pipi, ja večer nakon transfera sanjala kako si gledam trbuh a on naočigled rastao.....)
lana, da beta opovrgne negativan test ~~~~~~~~~~~~
meki, hoće skoro neki testić? navijam ~~~~~~~~~~~~
kismet, još maaaaaloooo i princeza je tu :heart: za lagan porod ~~~~~~~~~~~
florjan, mi psihološko obavili u domu zdravlja
svima u pripremama pred postupak puno sreće!!!!!!!
puse dječici (mare, pipi,...) :kiss:
moja ribica sljedeći tjedan ide na more :-)
sejla kako izgleda to psihološko savjetovanje i u kojem ste domu zdravlja bili (ako je bilo ok da odemo tamo da ne dodđemo kod nekog pa da nas davi k'o da u našim borbama nemamo dosta preprepreka i problema), pa ne moraju se valjda pisati i ono testovi :-), i kaj je sa pravnim savjetovanjem ili je to to.
Malo je bez veze da HZZO odobri i napiše rješenje bez savjetovanja, a onda Petrova traži to savjetovanje
Bili smo u domu zdravlja na trešnjevci (tu me uputila moja dr opće prakse), na razgovoru kod psihijatra koji nam je napisao nalaz. Ma nikakvo davljenje, valjda smo pričali 10ak min (vrhunac je pitanje jesmo li svjesni da zahvat možda neće uspjeti :roll:). Nema testova. Pravno savjetovanje je valjda u sklopu toga, mi ga nismo imali :zbunj: Uglavnom, zaključak je da je bespotrebna gnjavaža, al eto kad se moralo.....Sad se više ne sjećam koliko smo čekali na red, mislim oko mjesec dana ako se ne varam....Vidite gdje vam je najbrže i time najisplativije otić.
Sretno!!!!!!!
cure, koje ste bile na postupcima u 5. i 6. mjesecu, jeli tko dobio putne troškove?
Koliko kosta u PFC bolnici odledjavanje i transfer zaledjenih embrija,kako ide taj postupak?Imam 4 zaledjena,i kada ih odlede i ubace 2,da li postoji mogucnost ponovnog zaledjavanja ona 2?Pitam u slucaju da mi i beta bude negativna,s obzirom da mi je test pokazao minus.
mi smo FET platili 600€, imali smo 4 zamrznuta, po dva embrija u slamčici, znači odledili su dva i vratili ih, nije uspjelo, slijedeći put su druga dva odledili i vratili i jedan se uhvatio. vjerojatno su i tebi tako smrznuli tvoje embrije, u dvije slamčice po dva embrija. iako cure su pisale i da su imale više embrija u slamčici pa su išli na ponovno smrzavanje, tako da i ta opcija postoji. između stimuliranog i FET-a se obično čeka 3 spontane mjesečnice, tj. na trećoj se javljaš u PFC i planiraš transfer.
ukoliko beta bude negativna (nadam se da neće :fige:) pošalji mail Mirni sa nalazom i zamoli ju da ti objasni cijeli postupak transfera smrznutih embrija i pitaj ju kako su zamrznuti.
Hvala puno na odgovoru.Znaci kod njih sve kosta 600 eura,a sta se koristi od terapije?
Koliko je dana boravka u Pragu dovoljno kada se radi FET?Koliko tamo dana moramo biti?
Prag, sretno nadajmo se lijepoj beti!Nije mi jasno kako je tako puno smrzlića propalo, jel to tak uobičajeno?!
Lana dovoljno je za FET dva dana boravka u Pragu.
prag, florjan - puuno sreće želim, velike bete od 30.08. nadalje :-)
lana77, nadam se da će beta biti iznenađenje i da je testić preuranjen (jesi li radila s prvim urinom i koji test je u pitanju?)
sejla, hvala što misliš na nas, puse tvojoj krupnookoj ljepotici :zaljubljen:, mi sitno brojimo, zatvorena sam i cerviks je još sakroponiran, ali zeza me tlak (mada ja to ne osjetim, ali inače sam niskotlakaš pa me redovitije sada kontroliraju...)
ignis, bmaric; puno sreće u predstojećim postupcima i želim vam da što prije uskočite u "praški vlakić" :-)
Bbella, puse tebi i Maksu (ima rijetko i krasno ime)
Kismet,jesam uradila sam prvi jutarnji urin,a neki je bio trakasti unitest za trudnocu,a radila sam ga 12 dnt.Betu mi je dr rekla da uradim 16.8.
Da li je moguce da je bilo rano i da test nije pokazao?Ja ne mogu da verujem.Joj ne znam sta da mislim,cekam betu,pa sta bude...
kismet, hvala! tek se sljedeće godine spremala sa "skok u praški vlakić" i nadam se da ću ga sljedeći put uhvatiti :-)
Bluebella
Bluebella,da li si ti imala neke promene nakon transfera,da li si sta osecala?Ja sam imala neke lagane bolove i nadutos stomaka,kao pred mangu?