A da li ima negdje popis škola koje su se djelomično odlučile ZA?
Printable View
A da li ima negdje popis škola koje su se djelomično odlučile ZA?
Ma pitanje je je li uopće ovaj popis iz Jutarnjeg točan
Nadam se da ni neće tako biti... Ja sam za dukse i bijelu majicu ispod. Polo majice ću uništiti nakon 2 pranja. DUkse ne moram često prati. Donje tanje majice koje mogu nadokupiti ako treba...
A donji dio, nek djeca nose što hoće... traperice, trenirke, suknje... po izboru
kakve dukse, tko to nosi u školu ?!? Moja mala ako 2-3 puta godišnje obuče nešto tako u školu, inače stalno ide u tankim majicama jer je grijanje u školi na najjače.
Pa eto vidiš još jedan razlog protiv uniforme - normalno da svako dijete/osoba ima drugačiji osjećaj topline/hladnoće. Evo kod mene na poslu neki su u kratkim rukavima, a neki u debelim vestama.
Moja kći nikad, ali nikad ne želi uzeti vestu ili gornji dio trenirke u školu, eventualno je u onim najhladnijim danima nosila malo deblje majice, a inače uvijek one obične tanke.
Duksa i majica ispod. Pa kome treba duksa može ju zakopčati do grla, kome ne treba - skine ju.
Mojim jednima je stalno hladno, drugima je vruće.
ako dobiju polo majice, mali se u znoji svaki dan, to se mroa odmah prati, a duksu može skinuti i biti u tanjoj majici kratkih rukava koja se može svaki dan prati i brže se osušiti
mala će pak na polo majicu opet gore vestu
Pa to, može duksa, a ispod vlastita majica, slažem se :mrgreen:. A duksu nek zaboravi na vješalici (to u imaginarnoj školi u kojoj imaju vješalice).
Mi čak imamo vješalice:mrgreen:
ali nemamo ormariće
Ma imamo i mi nekakve, ali iz nepoznatog razloga djeca non stop premještaju stvari sa vješalice na vješalicu (od razreda do razreda)
PA dobro, nadam se a i mislim da većina nastavnika ne dozvoli da im preferencije utječu na ocjenjivanje, to sam i mislila.
Naravno da većina nadilazi svoje preferencije.
Zato je toliko iritantan taj argument da će uniforma "smanjiti nepravedno ocenjivanje učenika na osnovu imovinskog statusa" jer implicira, prvo, da su nepravedni profesori u tolikoj većini da je to gorući problem koji zahteva hitno i drastično rešenje, i drugo, ne samo da su ti profesori nepravedni nego su i takve visine IQ-a da će nošenje uniforme totalno da ih zavara.
Dakle, iz tog argumenta proizilazi da prosvetu mahom čine nepravedni glupani pa, pošto nemamo drugačije rešenje za tu situaciju, prekrićemo decu uniformama :roll:.
10 milijuna za krpice, lijep iznos...
Nego, nisam nigdje vidjela u kojim će rokovima djeca dobivati nove odore/uniforme/majice/ilikojuvećbedastoću, naime djeca rastu, prljaju/uništavaju odjeću.
Je li netko izračunao koliko je to još dodatnih milijuna u sljedećih par godina, ili će sljedeća narudžba pasti na teret naivnih roditelja?
Tko će šivati, se navodno zna-no tko će i otkuda nabavljati materijal?
Nadalje, ne može niti 50, niti 99% roditelja bilo koje škole, niti učiteljsko, niti vijeće roditelja, niti školski odbor narediti niti jednom roditelju da dijete mora obući u školsku odoru, posebno ako će ju roditelji trebati (a trebati će sigurno, jer neće dvije majice biti dovoljne za jedan tjedan nikako) financirati.
Sve što se treba plaćati u osnovnoj školi ne može biti obavezno.
Osobno ne bih nikad dala djetetu da nosi školsku uniformu-ne zato jer smatram da je to nešto baš pretjerano strašno da su svi obučeni u isto ( iako, malo ipak je), nego iz protesta zbog uzaludnog bacanja novca koji se mogao potrošiti na bezbroj pametnijih stvari.
Ako ih već motivira briga za djecu obitelji slabijeg imovinskog stanja mogli su toj djeci kupiti računala, platiti školu stranih jezika, neku sportsku aktivnost, poslati ih na ljetovanje....ili svoj školskoj djeci omogućiti nešto dodatno-bolje obroke u školi, izlete, odvesti ih u kazalište, osigurati dostupnost sportskih aktivnosti......
Ali, lakše je na djecu navući istobojne majice i laprdati kako je to baš super i rješenje svih problema u školstvu, a ne škodi niti nekome osigurati da zaradi koji milijunčić...
I da, hoće li škole koje ne žele uniforme dobiti novac koji bi se utrošio na majice da su ih željele, pa da ga utroše na nešto pametnije, po svom izboru??
Ovo pitanje treba javno postaviti. Mislim da je jako bitno.
Uglavnom ne bih voljela biti u kozi zagrebackih roditelja sto se ove teme o uniformama tice. Previse je tu problema, kojih nije trebalo biti.
Mislim da bi vlasti u vasem gradu bilo najpametnije pustiti da se sve o uniformama zaboravi.
Ispalo je sve skupa u najmanju ruku glupo.
Moš mislit...
OŠ u koju su išli moji sinovi je također na popisu, a njima nasušno treba srediti sanitarije koje izgledaju gore nego u zadnjoj kolodvorskoj birtijetini, uffff. Ali uređuje se krov koji se vidi izvana. Isto ti je i s uniformama. To se vidi izvana. Nebriga za učenike je manji problem.
Mene je mlađa koju boli "đon" za bilo kakve događaje u školi i oko škole, spontano pitala kad su u školi glasovali o tome: Zašto nas onda uče da je super biti različit, ako ćemo dobiti svi iste majice? Zašto nam onda ne daju različite majice? :mrgreen:
Jučer je, inače, došla iz škole sva u čudu jer su joj se dečki cijeli dan rugali da ne zna hrvatski zato što riječ matemAtika izgovara (k'o mama joj) matEmatika. I nek nauči govoriti. Toliko o različitosti i neruganju u majicama.
Daj da ne otvaramo novu temu, al nek ga netko makne više...
Jooooj... zdvčsjgblskfnbsčl (da ne psujem i zovem ga imenima svakakvima, samo lupam po tastaturi)
:cupakosu:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/b...pe/953932.aspx
I to bez ankete!
Djeca ponavljaju u Dobro jutro Hrvatska ono što su im odrasli objasnili: Dobro je da budu uniforme da budemo svi isti.
:|
Da, i mene zaskocilo jutros u grupi od mladjeg.
Preumorna sam bila za razmisljati o idiotizmu svega toga, plus opet obavijest o usima na panou... samo sam napisala broj.
Ne-mo-gu vise se nositi sa svim glupostima naseg drustva, vazem samo ignorirati ili opet razmisljati o emigraciji...
duplic
Ovo su stvarno vesti iz nesvesti :gaah:
jel da sam sretna kaj idemo iz vrtića, ali nas vjerovatno to isto čeka i u školi
Taman sam dosla zaljepit ovaj link,maloprije me teta zvala za broj slapa. Nek on vise sjasi s normalnih ljudi i mojih para s tim glupostima
ajme što sam sretna što smo predškolarci!!!:-D:joggler:
i btw, naša škola nije na popisu za uniforme :joggler:
Možda bi Banderas svakom zaposlenom Zagrepčanu kupio kapu? Ili svakom nezaposlenom čarape? Ili svakom penziću čizme za kišu? Mogu biti iz Borova! Zašto se zaustaviti na djeci?!
:lol:
ajme, nije smiješno. kako mu to samo padne na pamet :?:
ma čovjek je genijalac, fakat genijalac,
država nam u banani teškoj,
sadržaj svakog kontejnera isprevrtan jedno 30 puta,
a on gradi fontane i "dijeli" majice i papuče :lool:
:tele:
:drek:
Pa to o papučama je takva glupost da joj već dugo ravnu nisam čula! Neopisivo glupo u svim segmentima koji mi mogu pasti na pamet.
a, stvarno ... dakle, sve vam daje a vi nikad zadovoljni :lol:. mislim da nikad gluplju ideju nisam čula, ali vjerujem da je to samo rezultat panike, potez očajnika, što drugo