Sela cmoook,u ponedjeljak ga odmah kupujem:klap:,hvala.
Printable View
Sela cmoook,u ponedjeljak ga odmah kupujem:klap:,hvala.
Cure tko je proizvođač tog čaja od zdravca? Imate li latinski naziv? Ne želim objašnjavati onoj brbljavici iz biljne apoteke šta će mi taj čaj i tko mi rekao, već imaš- nemaš...bok....
Tog travara Tešića svi hvale na veliko i široko, ja za njega čula tek tu na forumu. Ima li on web? Negdje objavljene informacije?
Jeste li čule za travara Maršiča iz Slovenije? Imam njegovu mast i jako je dobra za sve i svašta.
Mislim da je latinski naziv Geranium robertianum,tako nešto.;-)
Joj sali beskrajno ti HVALA što si se javila. Ljudi nerado pričaju o tome. MM se osjeća loše i zapostavljeno jer to nije napravljeno ranije...
Sad mi je lakše kad znam da ima još neko ko se bori sa istim uzrokom problema. Barem ćemo moći usporediti nalaze S. Mi odradili kure vitamina i bioenergiju. Za sad su nalazi lošiji nego prije ali nam je bioenergetičar objasnio da je i to pokazatelj jer se vidi da se bioenergija pokrenula i da mora doći do poboljšanja.
Nemoram objašnjavati reakciju mm na ovu izjavu!:lol:
Hvala ti puno!!!
Mare157 svaki muškarac se osjeća loše i zapostavljeno zbog lošeg spermiograma. Ja ne znam nikoga tko bi ravnodušno ostao pored takvog saznanja. Moj dobar frend koji je gay je izjavio da iako ne namjerava imati djecu, nit je ikada namjeravao, osjećao bi se loše da znam da nema dovoljno plivača za prirodno začeće bebe. A kamoli muškarac koji zaista želi bebača i obitelj i doživjet sreću roditeljstva. Ti i TM imate sad priliku za kojih cca 10 dana (ako ja to dobro računam) i imate dovoljno plivača za tu priliku. Doći će vaša bebica usprkos svim poteškoćama, bez brige. Ako nešto zaista želiš, cijeli će se svijet urotiti da baš to dobiješ :)
Meni je najbolje iskustvo bilo kad nam je dr Reš pokazao na mikroskopu plivače. Tada smo shvatili da situacija kod njega ipak nije tako loša kako izgleda. I to je kasnije potvrdio i službeni spermogram.
Osim Menevat-om sad ga kljukamo sa For Men+ Omega3+ ginseng+ vitamin E 2x na dan. I stvarno se nadam da ćemo uspjeti u kućnoj radinosti i da nećemo niti morati na jesen u Maribor :)
Tigrical tnx, pogledat ću si malo temu. Bilo mi je čudno 300 eurića za biljne čajeve, jabučni ocat i m. mliječ :O kad znam da se to nađe zaista za sitne pare. Moj stari čak radi svoj jabučnio ocat....
Stumpfica i ja sam vidjela plivače mog muža u labu u kojem smo radili spermio, ima ih malo, ali to malo što ih ima su zaista lijepi (hihihihihi - kao kritičari umjetnosti koji se dive pošaranom platnu, tako se ja sad divim spermićima MM-a)
ali ih je malo. Na slikama na netu sam vidjela primjere normalnog uzorka, to sve vrvi od plivača, kaže mi lik iz laba da normalan uzorak mora rijediti da bi izbrojao koliko ih ima. Kod nas se da brojati bez problema....
Ne znam koliko se ti i TM trudite, mi smo već drugi kalendar potrošili, pa se tako uopće više ne nadam prirodnoj trudnoći :( nadam se da mi neće trebati puno postupaka...nadam se..... ali izdržat ću koliko bude trebalo...
Da li je itko imao pozitivna iskustva s Menevitom u smislu da je poboljšao nalaz?
Da li ste probale starinsku teoriju med+orasi? Ima i ovdje masa preporuka, MM nesmije nažalost, ali me zanima čisto kao preporuka za druge koji imaju isti problem...
potpisujem sve što si rekla...
mm ima oligo....., i stalno je na vitaminima, sad ovim, sad onim, više ne znam ni koliko je to zdravo, ali mislim da će najviše pomoći ljubav (možda se to nekima čini totalno idiotski) ali ja kad njega pogledam vidim da ga svaki dan sve više volim, možda je to zato što nemamo bebu a ja imam viška ljubavi pa ispadene da je on moja beba koju stalno mazim i pazim........
kišaznam kako ti je...i ja imam viška ljubavi i muž mi je sve šta imam na ovome svijetu. Ja sad imam jednu bebu (njega) i radimo na tome da imam još jednu :)
Makar me ponekad naljuti i pomislim da možda ne zaslužuje svu tu pažnju, ali se brzo predomislim i pokušam ući u njegovu kožu i shvatit kako se osjeća. Onda zamišljam sebe
kako njemu ne mogu ispuniti najveću želju u životu i dođe mi da vrisnem. Eto tako se naši muževi često puta osjećaju, kad znaju da nam sami ne mogu napraviti bebu koju tako silno želimo... Treba ih voliti i paziti i povrh svega natjerati da vole i prhvate sami sebe, za to što jesu, sa mana i vrlinama. Mome kažem da mora volit sam sebe iako je u tom problemu, jer da ne valja ništa ne bih ga ja tako jako voljela. Da je u nama problem oni bi nas ohrabrivali i voljeli u toj borbi, a budući da je u njima problem mi moramo napraviti isto, možda čak i više, jer žene mogu voljeti više :)
pogledala temu Tešića....hahahaha, ma oko čega sam si ga mislila..... ne namjeravam nasjedati na nadriliječnike i travare sumnjive stručnosti...koji freak!!!!!
Ova njegova kura može koštati manje, drastično manje, a to što kao trave su s čiste zemlje, podneblje ima veze....ma naravo.... deset puta je jeftinije kupovati sve jedno po jedno....ma koja spika!
Nego za sve cure koje imaju problema, a žele iskušati nešto alternativno i otvorene su za drukčije tehnike, znam iz osobnog iskustva čovjeka koji može pomoći. Pomogao je meni da se izliječim od alergije,
popravio mi je ravnotežu i oslobodio me strahova (oni ukorijenjeni, stari strahovi, neke sam vukla iz ranog djetinjstva). Čovjek se zove Dragan Sekulić, a njegova metoda liječenja Wu-Wei buđenje.
Radi u Puli i u termama Dobrna, terapija je u Puli grupna, u termama pojedinačna. Ta terapija mijenja čovjeka iznutra, ono što se tamo događa u čovjeku je usporedivo sa savršenstvom, na neki način
čovjek dođe do "univerzalnog znanja" i uspije ga primjeniti na sebi i/ili drugima. Toplo preporučam svima koji su otvoreni za alternativu.
Zašto MM i ja ne odemo, pa kao što sam već napomenula gore, MM je skeptik i nije otvoren (još) za alternativu (a da bar je....) a besmisleno je da ja odem, a on ne. Izgubili bi ovu usklađenost duha koju sad imamo, a to ne bi bilo dobro.
Ako zapadna medicina ne uspije napraviti nam mrve naše, WuWei će mi biti prva opcija!
sumskovoce ja vjerujem u alternativu i imam sreće da i MM vjeruje da u tome ima nešto, ali Wu-Wei mi je malo too much.
Nisam bila, ali su mi pričali ljudi koji su bili i vjerujem da u tome ima nešto, ali nije za mene. Malo mi je to sve skupa hard core, ali ko to može, samo naprijed. Činjenica je da svi ljudi koji su išli, a s kojima sam pričala imaju samo riječi hvale za njega i svima im je pomogao tako da nema razloga da sumnjam, ali kao što rekoh, malo previše za mene.
Mare, Wu-Wei je najljepše stanje u kojem sam se ikad našla, najdivnije iskustvo i nije hard core. Možda tako zvuči, ali nije.....ah.....sjeta me uhvati kad se sjetim....
Neboj se, ako ti je bad radit sama na sebi u grupi, možeš uvijek se informirati o programu u Termana Dobrna, tamo Dragan radi na tebi, sami ste i intimnije je. Makar ja feeling grupe nebih nikad mijenjala nizašto...
Bok drage trudilice :)
MM i ja čekamo drugi s-gram ovaj četvrtak. Prvi je bio 25/2/10, nakon čega smo uzimali BioAstin (cijelo vrijeme), Supradyn mjesec dana i Profertil cca 20 dana.
Znam da je rano za pretragu i možda za ikakvu vidljivu promjenu, ali budući da imamo samo jedan nalaz, treba nam još 1 da definiramo plan akcije.
Javim vam kako je prošlo i da li se nalaz popravio.
Šaljite nam dobre ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sumskovoce ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~ bit će super nalaz
sumskovoce ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~ za nalaz!!!
Biti će sve ok, vidjeti ćeš!!! I mene zanima da li bioastin djeluje...
sumskovoce ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~
za nalaz ........ da bude što bolji!!!!!
i MM uzima bioastin već mjesec dana!! baš me zanima tvoj nalaz
Ja sam MM sada dala pravi mix tableta, pa cemo vidjeti.Plus sto nam kuham cajeve )tigrical preporucila...mora bit dobro!).Pusa svima
Darkicekoji mix? Podijeli malo s nama!
Mravak, Mare i Cranky Hvala na vibrama, to je hrana za dušu. Sutra će brzo doći! Javim se čim nešto saznam...
Imam savrsenoga muzica-sta god ja smislim, on se slozi!:heart:
MM pije ujutro cink i fields of green (to je kao neki dodatak ako ne jedes puno povrca), u vrijeme rucka popije l-karnitin i l-agrinin (koji koliko sam citala pridonose kvaliteti sjemena-volumen, pokretljivost...), omega 3 i selen. Navecer popije omega 3 (pije 2 pilule dnevno) i fields of green. Inace dnevno trosi i 3 tablete vitamina C. Pije caj od kadulje (ujutro), zdravca (popodne) i maticnjaka (navecer). Buduci mu to kuham, pijem i ja s njim. Zasladimo s medom, ne secerom. Vidjet cemo hoce li to ista promijeniti...sve je individualno, pa nekim pomaze, nekima ne...Nakon tri mjeseca, namjeravam mu napraviti pauzu tijekom koje ce piti Bioastin.
Vrijedi pokusati:yes:
Oprostite na upadu.... Gdje u Rijeci kupiti bioastin i kolika mu je cijena?? Koliko tableta piti dnevno?? 2 ili 4 ??
MM pije 2 dnevno poslije doručka već mjesec dana... i ima užasnu žgaravicu posljednjih dana.. da li vaši muževi imaju sličan problem???
Mi smo Bioastin kupili u Bosni, nisam znala da se može nabaviti u Rijeci.
Prošle godine sam se javila na ovaj forum jer smo se susreli s dijagnozom asthenospermije..bili smo šokirani,ali smo krenuli polako - po preporuci mog ginekologa na Vuk Vrhovec, onda po savjet u Ivf kliniku (zbog dugog čekanja na VV)..spremni smo bili na potpomognutu oplodnju...tada sam sumanuto surfala i upijala svaku informaciju vezanu uz naš problem...onda sam naišla na neki članak koji je govorio o tome kako svakodnevni seks pospješuje brzinu spermića i poboljšava uspjeh začeća..i tako smo krenuli-mjesec dana seksa svaki dan,ponekad i dva puta..pogotovo u dane kad se meni činilo da ovuliram (a zbog neredovitih menstruacija i policističnih jajnika ne znam kad je ovulacija,pa mi se činilo da je svaki dan ;-) )I uspjeli smo!!!Naše malo zlato sad spava pored mene i niti ne sanja koliko smo se trudili za njega..ovim postom želim samo poručiti svima koji se trude da ne odustaju,da se vole svaki dan i uspjet će!!!!p.s.moj muž je pio sve ove preparate koje spominjete u postovima,ali nije nam pomoglo.Onda je krenuo na plivanje tri put tjedno, možda je i to pripomoglo da proplivaju i spermići :-) Hvala svima na podršci,čitajući ovaj forum nismo bili sami!
Imas ga u Rijeci, u biljnoj ljakrni Botanika, nasuprot zeljeznickog kolodvora. Cijena mu je...cek da pogledam...201,51kn. Jesam precizna:-)
Puno vam hvala!!!!:naklon:
MM uzima BioAstin Supreme (u kojem ima 6mg djelatne tvari, a ne 4 kao u "običnom" Bioastinu) i to dvije dnevno, poslije obroka. Njemu za sad ne radi nikakve probleme tipa žgaravice ili nadutost, danas će popit do kraja drugu kutiju, pa idem u nabavku nove. U Poreču jedna kutija sa 60 tableta košta cca 205 kn i dosta je za mjesec dana. MM pije i Profertil, pa mu ne dajem ništa odvojeno - tipa cink, vitamin C, sve ima u Profertilu.
Za trave, ne znam, skeptična sam, a on kakav je najvjerojatnije bi tvrdio da će mu od svih biljki kanabis najviše pomoći, pa neka mu to nabavim.... :lol: hipik!
Darkica, stvarno imaš savršenog muža! Moj ti sve to ne bi popio ni u infuziji!:lol:Jedva pije Vm75 i E-vitamin i to svakodnevno broji da mu stravično smrde čak i kad piša!!!:lol::lol::lol:
Snekica znam kako ti je. MM se jedva navikao na BioAstin, prvih mjesec dana se žalio na istu stvar!
Mi još čekamo nalaz novog s-grama...nisam imala hrabrosti otić u ured vidjeti da li išta stiglo faxom... Do ponedjeljka, još smo aligoastheno...nadam se da će bar biti isti nalaz....
Čekanje :(
Sumskovoce, samo se opusti i uzivaj u nedjelji, a za s-gram vjerujem da ce biti OK. :-)
Ajme, svaka mu čast! Stvarno! Pročitala sam tvoj post MM i on je samo gledao u :-o i bez ijednog komentara! Možda će mu to biti odskočna daska... A obečala sam mu da kad popije te "žute" VM75 da ću mu nabaviti nešto što ne smdi! :-D
Kiss
Čekanje je nateži dio cijele priče :(
Moj S-gram još nije stigao.....
Hi cure! Stigli su nalazi!
Broj spermija se povećao sa 4.880 na 8.120.000 (norm. 20.000.000)!!!!!
Malo je brzo i polagano pokretnih (2+3%)
Većinom su imotilni (88%) ali nema veze to sada, jer smo nakon samo dva mjeseca BioAstina imali 1.690 PUTA veći broj plivača! Dakle djeluje!
Što se Profertila tiče, on se još ne može vidjeti u nalazu jer ga pije samo mjesec dana.
Imamo i dosta leukocita, ponešto eritrocita i tako.... ali za drugi nalaz je odličan i poboljšanje je veliko. Nastavljamo sa BioAstinom, Profertilom i za dva mjeseca ćemo znati još više nego sada ;)
Cure mi popravili spermiogram..ostala nam "samo " theratozoospermia.Centravit,dijeta i potpuna redukcija alkohola :-).Čak je i veći postotak onih koji su morfološki uredni..Za nešto više od mjesec dana.Izgleda sa se stvarno može,koliko god čitala o tome nisam vjerovala..
Petronjela
Sta ste koristili da popravite spermogram?
petronjela stvarno, šta ste koristili, u kojoj kombinaciji i koliko dugo? Molim te, malo nam napiši. Nije valjda samo centravit, dijeta i redukcija alkohola pomogla??
Kako je lipooo ovo pročitati!!! Ja se nadam da će i mm narasti broj spermića. Mi smo pokretljivost poboljšali za duplo nakon 3 mjeseca pijenja čaja od g. Mije (A+B= 41%, a sad 84 %) , a sad čekamo još mjesec dana da provjerimo učinak bioastina na broj (sad je 11 mil/ml). Baš si mi ulila nadu!
Edinas i Mare, ozbiljno samo cendravit,skinuo je deset kila u 3 mjeseca i ne pije više preko tjedna,niti jednu pivu..samo subotom.Nemogu ništa tvrditi ali nastavlja u tom tonu.Za sad je uspješno.Nema više astheno!!! To si je inače MM odredio sam terapiju! Nekako mislim da su te pivice glavne, nije alkoholičar ali nemora baš biti pivica na meniju svaki dan..
To je sve dobro, ali je problem sto moj muz nepije i nepusi. Mi stvarno neznam zasto on ima azoosperiju osim sto ima povisene hormone FHS i LH.