evo cure trenutno sam gledala Njemacki RTL,kazu da su Amerikanci dokazali da omega 3 pomaze kod poboljsanja spermiograma ...
evo cure trenutno sam gledala Njemacki RTL,kazu da su Amerikanci dokazali da omega 3 pomaze kod poboljsanja spermiograma ...
je cure to je živa istina djeta gladovanj i puno vode ništa drugo od tekućine osim vode.Doduše mi smo koristili bioastin i sa 20% smo došli na 40%
je li ko cuo za josipa iz osijeka, on je refleksolog isceljitelj..... molim ako neko zna da mi pise hvala
Gladovanje i povećanje plivača?!? Hm....ne zvuči mi logično! Jedino za one koji imaju jako lošu prehranu baziranu na mesu, masnoćama i rafiniranim šećerima, to vjerujem, da se tijelo preporodi od ne uzimanja takve hrane!
BOZZ da li je TM uspio doć na normo sa gladovanjem? MM uzima bioastin (ovo mu je 2. kutija) i danas počinje s Profertilom. Inače dr. Vlastelić iz KBC Ri nam je na konzultacijama rekao da nam je terapija super, BioAstin i Profertil,
od Supradyna odustajemo, sve skupa bi bilo previše.
Elly da li si čula uza omega 3 biljnog ili životinjskog porijekla? Čitala sam na više mjesta da se preporučuje ulje sjemenki lana kao prirodni izvor omega 3 masnih kiselina umjesto ribljeg ulja. Navodno riblje ulje se dobiva od riba "sumnjivog" porijekla, misleći na to da se izlov tih riba obavlja u zagađenim morima, te da to ulje može sadržavati teške metale koji su jako štetni. Šta mislite o tome?
Danas smo zakazali termin kod dokotra da radimo nalaze sperme posle godinu dana koristenja tribestana i bioastina. Imam termin 4 maja. Koliko mi je drago da radimo nalaze toliko i nije . Bojim se razocarenja, ali kad malo bolje skontam nemoze biti gore nego sada sto imamo azoospriju.
edinas držim vam palčeve da se trud isplatio i da će pronaći dovoljno plivača u ejakulatu da možete napraviti postupak, i naravno, ostati trudni!![]()
iskreno smanjio je obroke jeo je on doručak, ručak a večeru smo znali preskočit.Puno vode i curke fizički rad ne previše ali onako rekreativno i naravno bioastin.
Hvala svima na lijepim zeljama ja se nadam da je se izplatilo cekati godinu dana.
Edinas, bit će sve OK, ne moj se brinuti. Dovoljan je 1 plivač da postaneš mama![]()
Cure pozdrav svima!
Zanima me da li ijedna od vas zna uzrok za loš nalaz spermiograma.
Naime mi imamo problem da je kod MM tek sa 10godina napravljena operacija spuštanja testisa koji se povremeno povlačio u trbušnu šupljinu i svi doktori kazu da je to razlog za nalaz kojeg imamo te da tu pomoći nema. Nikakve tablete i slično da neće to ispraviti jer je oštećeno tkivo, a urolog koji mu je to radio i kod kojeg jednom godišnje ide na kontrole jer u takvim slućajevima postoji veći rizik za pojavu tumora testisa kaže da to nema nikakve veze.
Ja neznam kome vjerovati..
Da li neka od vas ima isti problem??? I da li tu ima kakve pomoći??
mislim da malo tko zna razlog svog nalaza spermiograma jedino ako je fizičke prirode i ako ima m neku bolest pa nekakvi ljekovi mogu utjecati na to.Ja mislim da ovaj moderan život jako utječe na to stres,hrana,cigarete,cola,i znaš kaj ne kretanje,pomozi Bože ako m ima nekakav posao gdje mora presjediti 8 sati.Mislim da je kod nas bio to problem i naravno puno gaziranih piča je mm pio.
Hi mare i BOZZ! Drago mi je da se ova tema pokrenula.
Mi smo jako zeleni u ovoj MPO tematici, ali mogu napisati naša iskustva i zaključke do kojih smo došli na temelju proučavanja literature i priče sa specijalistima (nekim specijalistima).
Kod nas, MM je vegetarijanac od svoje 16. godine, alergičan na orahe i ribu, dakle aminokiseline (L Carnitin i L Arginin) nije mogao dobiti osim iz jaja (koja jede 2-3 puta tjedno). Dakle po tom pitanju, mislim da je debelo u minusu.
Cink i Selen - koliko sam se informirala ima ih najviše u jetricama i orašastim plodovima, manje u svježem voću, dakle MM ih konzumira jako malo
Pušenje - do prije par mjeseci bili smo strastveni pušači, oboje
Sauna/Parna kupelj - MM uživa u tome, znao je do 3x tjedno se saunirati po 20-ak minuta
Ostale životne navike - puno sjedenja na kompu, malo sna, puno industrijski rafinirane hrane (bomboni, čips, slatkiši, sladoled), malo kretanja, ponekad i nerviranje
Sve gore navedeno je jako loše za plodnost, sauna ubija plivače, nedostatak aminokiselina i el. u tragovima jako loše utječe na njihovu proizvodnju i pokretljivost, pušenje pobije i ono malo šta ih je bilo proizvedeno, malo sna - organizam iscrpljen.
Uglavnom izgleda mi, sada kad se osvrnem natrag, da smo sustavno uništavali našu plodnost kroz nekih 3-4 godine. Sada bismo to željeli popraviti, ali ne ide to brzo. Spermiogeneza nastaje svakih 72 dana, dok se nalaz "friške" sperme vidi nakon cca 3 mjeseca, stoga nam slijedi još poneki mjesec dodataka prehrani i novog stila života kako bismo vidjeli ima li pomaka i u kojem smjeru.
A to da još nismo bili kod urologa i na pretragama hormona neću niti spominjati. Tko zna kakva nas još iznenađenja čekaju na putu do našeg anđela....
sumskovoce, nemoj razmišljati na takav način ( da ste sustavno uništavali svoju plodnost). Plodnost je tako promjenjiva. Evo mi smo jedan primjer - od para koji je došao do trudnoće u četiri mjeseca ( prije dijagnoze) došli smo do para koji ima dijagnozu s obje strane. A što se spermiograma tiće...jedan susjed je godinama bio heroinski ovisnik. Nedugo nakon što se odvikao, dobio je dijete. Naravno, prirodnim putem. Njemu očito nije smetalo višegodišnje konzumiranje heroina, a nekom smeta "neadekvatna prehrana". I dok neki mpo doktori potiću vitamine i dodatke prehrani, drugi smatraju sa je to bacanje novaca. To je zato što vitamini nekom pomognu, a nekome ne.
Imaš pravo delfin....nema tu pravila, ali vrijedi pokušati, zar ne?
Danas imam sve uputnice kod sebe i baš me zanima šta će pretrage pokazati...
delfin potpisujem!
Ima slučajeva trudnoće gdje su i majka i otac ovisnici. Tužno, ali istinito.
Meni se još uvijek teško pomiriti da nemožemo nikako utjecati na situaciju MM jer sam po prirodi borac i smatram da možemo na sve u životu utjecati, ali izgleda da u ovom slučaju nije tako. Zato sam i iznjela naš problem i voljela bi da se javi još koja cura ako joj muž ima isti problem kao i moj.
Mi smo sad završili neke tretmane sa bioenergijom i kaže čovjek da će to riješiti problem, ali sve mi se čini da taj baš i nije zdrav.
Kaže da će se pod utjecajem bioenergije tkivo regenerirati i da će to biti "kao rukom odneseno"
Možda bi i njemu dobro došao tretman!!
Ne treba se prestati boriti i nemoj nikoga slušati previše. Trebate probati sve što vi smatrate da vam može pomoći. To je jedino ispravno.
Mare potpisujem za brobu i sve pokušaje u koje čovjek vjeruje! Za bioenergičara su mi neke cure pisale sve najbolje, neke su uspjele nakon tretmana, a ovaj tvoj koji "rukom nosi" sve boleštine možda ima pravo, a možda je i njega malo poneslo![]()
Znam i ja neke koje je odavno poneslo, a znam i ljude koji zaista pomažu, ali moraš vjerovati u to i biti spreman primiti to šta oni daju. MM nije spreman za takve alternativne metode, čim spomenem vidim ga kakopa nema smisla forsirati. Mislim da ljubav može pomoći, koliko god to glupo zvučalo ja sam i dalje totalno
u njega i znam da on to vidi i ta mu je malo
i
odlična terapija (pored već gore navedenih pilseva).....
Mare157 i nama je rečeno da je razlog lošeg spermiograma kasno spuštanje testisa (7 godina). Dr. je rekao da su se testisi razvijali u toplijem okruženju nego što bi trebali i zbog toga je manji broj i lošija pokretljvost spermija. Svjesni smo toga da se stanje neće drastično popraviti ali mi ne odustajemo od tableta i čajeva. MM trenutno pije tribestan, cink, vitamin e, zdravac i od prije dva tjedna u igri je još homeopatija i akupunktura. Nadam se da ćemo barem malo ubrzati i ojačati ove koje imamo.
Za bioenergiju sam i ja čula da je kod nekih popravila stanje, zato samo hrabro možda je baš to terapija koja će vama pomoći
Nama su i Vlastelić i Prenc rekli da je 1 plivač dovoljan, glavno da je zdravstoga mislim da bismo trebale, kao što sali kaže, ojačati ove koje imamo na svaki mogući način.
Sali, šta je to zdravac?
Da li vam je ikad pala na pamet misao koja mene opsjeda već danima: ako je nalaz tako loš, odmah će nas poslati na IVF, bez ciljanih i bez inseminacija, što i nije tako loše. Za IVF/ICSI im i onako treba samo jedan, pa je bolje to, nego beskrajno mučenje koje prolaze parovi sa srednje lošim nalazom spermio....nešto dobro u nečem lošem...
Naš slijedeći spermio 06/05 i ovaj put u OB Pula....nadam se da ćemo čuti dobre vijesti i hvaliti profertil i BioAstin na sva zvona....
Zdravac (geranium robertianum) je čaj, tj. biljka. Ja sam dobila informaciju da je dobro da oba partnera piju taj čaj, navodno je dobar za reproduktivne organe.
Držim palčeve za slijedeći spermio (nešto mi smajlići štrajkaju, tako da moram navijati bez vizualnih pomagala)
zdravac je, između kadulje i matičnjaka, i u onom Tešićevom paketu.
Sali možeš mi molim te reći gdje si nabavila čaj od zdravca,ja sam ga svugdje tražila i samo su me bljedo pogledali.
Ja sam zdravac kupila u biljnoj ljekarni Melissa u Rijeci. Nadam se da ćeš ga naći u biljnim ljekarnama, ako ne nađeš javi mi se![]()
Puno hvala cure,budem probala u još par biljnih apoteka,sad sam pronašla neke na netu pa ću i njih obići a ako ne nađem ja se javim,pusa
.Inače mm je pio bioastin ali nažalost njemu nije pomogao,čak mu je nalaz poslje njega bio gori nego ikad,a nekome pomogne.sad smo na omegi 3 i zelenom čaju,još ako nabavim zdravac +malo
ima da pokrenemo malce
.
Sanja1 imas ga na Dolcu na mlijecnom odijelu,u prizemlju u apoteci Ljekovita biljka.Ja tamo kupujem, kosta oko 25 kn.
Cure tko je proizvođač tog čaja od zdravca? Imate li latinski naziv? Ne želim objašnjavati onoj brbljavici iz biljne apoteke šta će mi taj čaj i tko mi rekao, već imaš- nemaš...bok....
Tog travara Tešića svi hvale na veliko i široko, ja za njega čula tek tu na forumu. Ima li on web? Negdje objavljene informacije?
Jeste li čule za travara Maršiča iz Slovenije? Imam njegovu mast i jako je dobra za sve i svašta.
Joj sali beskrajno ti HVALA što si se javila. Ljudi nerado pričaju o tome. MM se osjeća loše i zapostavljeno jer to nije napravljeno ranije...
Sad mi je lakše kad znam da ima još neko ko se bori sa istim uzrokom problema. Barem ćemo moći usporediti nalaze S. Mi odradili kure vitamina i bioenergiju. Za sad su nalazi lošiji nego prije ali nam je bioenergetičar objasnio da je i to pokazatelj jer se vidi da se bioenergija pokrenula i da mora doći do poboljšanja.
Nemoram objašnjavati reakciju mm na ovu izjavu!
Hvala ti puno!!!
Mare157 svaki muškarac se osjeća loše i zapostavljeno zbog lošeg spermiograma. Ja ne znam nikoga tko bi ravnodušno ostao pored takvog saznanja. Moj dobar frend koji je gay je izjavio da iako ne namjerava imati djecu, nit je ikada namjeravao, osjećao bi se loše da znam da nema dovoljno plivača za prirodno začeće bebe. A kamoli muškarac koji zaista želi bebača i obitelj i doživjet sreću roditeljstva. Ti i TM imate sad priliku za kojih cca 10 dana (ako ja to dobro računam) i imate dovoljno plivača za tu priliku. Doći će vaša bebica usprkos svim poteškoćama, bez brige. Ako nešto zaista želiš, cijeli će se svijet urotiti da baš to dobiješ![]()
Meni je najbolje iskustvo bilo kad nam je dr Reš pokazao na mikroskopu plivače. Tada smo shvatili da situacija kod njega ipak nije tako loša kako izgleda. I to je kasnije potvrdio i službeni spermogram.
Osim Menevat-om sad ga kljukamo sa For Men+ Omega3+ ginseng+ vitamin E 2x na dan. I stvarno se nadam da ćemo uspjeti u kućnoj radinosti i da nećemo niti morati na jesen u Maribor![]()
Tigrical tnx, pogledat ću si malo temu. Bilo mi je čudno 300 eurića za biljne čajeve, jabučni ocat i m. mliječ :O kad znam da se to nađe zaista za sitne pare. Moj stari čak radi svoj jabučnio ocat....
Stumpfica i ja sam vidjela plivače mog muža u labu u kojem smo radili spermio, ima ih malo, ali to malo što ih ima su zaista lijepi (hihihihihi - kao kritičari umjetnosti koji se dive pošaranom platnu, tako se ja sad divim spermićima MM-a)
ali ih je malo. Na slikama na netu sam vidjela primjere normalnog uzorka, to sve vrvi od plivača, kaže mi lik iz laba da normalan uzorak mora rijediti da bi izbrojao koliko ih ima. Kod nas se da brojati bez problema....
Ne znam koliko se ti i TM trudite, mi smo već drugi kalendar potrošili, pa se tako uopće više ne nadam prirodnoj trudnoćinadam se da mi neće trebati puno postupaka...nadam se..... ali izdržat ću koliko bude trebalo...
Da li je itko imao pozitivna iskustva s Menevitom u smislu da je poboljšao nalaz?
Da li ste probale starinsku teoriju med+orasi? Ima i ovdje masa preporuka, MM nesmije nažalost, ali me zanima čisto kao preporuka za druge koji imaju isti problem...
potpisujem sve što si rekla...
mm ima oligo....., i stalno je na vitaminima, sad ovim, sad onim, više ne znam ni koliko je to zdravo, ali mislim da će najviše pomoći ljubav (možda se to nekima čini totalno idiotski) ali ja kad njega pogledam vidim da ga svaki dan sve više volim, možda je to zato što nemamo bebu a ja imam viška ljubavi pa ispadene da je on moja beba koju stalno mazim i pazim........
kišaznam kako ti je...i ja imam viška ljubavi i muž mi je sve šta imam na ovome svijetu. Ja sad imam jednu bebu (njega) i radimo na tome da imam još jednu![]()
Makar me ponekad naljuti i pomislim da možda ne zaslužuje svu tu pažnju, ali se brzo predomislim i pokušam ući u njegovu kožu i shvatit kako se osjeća. Onda zamišljam sebe
kako njemu ne mogu ispuniti najveću želju u životu i dođe mi da vrisnem. Eto tako se naši muževi često puta osjećaju, kad znaju da nam sami ne mogu napraviti bebu koju tako silno želimo... Treba ih voliti i paziti i povrh svega natjerati da vole i prhvate sami sebe, za to što jesu, sa mana i vrlinama. Mome kažem da mora volit sam sebe iako je u tom problemu, jer da ne valja ništa ne bih ga ja tako jako voljela. Da je u nama problem oni bi nas ohrabrivali i voljeli u toj borbi, a budući da je u njima problem mi moramo napraviti isto, možda čak i više, jer žene mogu voljeti više![]()
pogledala temu Tešića....hahahaha, ma oko čega sam si ga mislila..... ne namjeravam nasjedati na nadriliječnike i travare sumnjive stručnosti...koji freak!!!!!
Ova njegova kura može koštati manje, drastično manje, a to što kao trave su s čiste zemlje, podneblje ima veze....ma naravo.... deset puta je jeftinije kupovati sve jedno po jedno....ma koja spika!
Nego za sve cure koje imaju problema, a žele iskušati nešto alternativno i otvorene su za drukčije tehnike, znam iz osobnog iskustva čovjeka koji može pomoći. Pomogao je meni da se izliječim od alergije,
popravio mi je ravnotežu i oslobodio me strahova (oni ukorijenjeni, stari strahovi, neke sam vukla iz ranog djetinjstva). Čovjek se zove Dragan Sekulić, a njegova metoda liječenja Wu-Wei buđenje.
Radi u Puli i u termama Dobrna, terapija je u Puli grupna, u termama pojedinačna. Ta terapija mijenja čovjeka iznutra, ono što se tamo događa u čovjeku je usporedivo sa savršenstvom, na neki način
čovjek dođe do "univerzalnog znanja" i uspije ga primjeniti na sebi i/ili drugima. Toplo preporučam svima koji su otvoreni za alternativu.
Zašto MM i ja ne odemo, pa kao što sam već napomenula gore, MM je skeptik i nije otvoren (još) za alternativu (a da bar je....) a besmisleno je da ja odem, a on ne. Izgubili bi ovu usklađenost duha koju sad imamo, a to ne bi bilo dobro.
Ako zapadna medicina ne uspije napraviti nam mrve naše, WuWei će mi biti prva opcija!
sumskovoce ja vjerujem u alternativu i imam sreće da i MM vjeruje da u tome ima nešto, ali Wu-Wei mi je malo too much.
Nisam bila, ali su mi pričali ljudi koji su bili i vjerujem da u tome ima nešto, ali nije za mene. Malo mi je to sve skupa hard core, ali ko to može, samo naprijed. Činjenica je da svi ljudi koji su išli, a s kojima sam pričala imaju samo riječi hvale za njega i svima im je pomogao tako da nema razloga da sumnjam, ali kao što rekoh, malo previše za mene.
Mare, Wu-Wei je najljepše stanje u kojem sam se ikad našla, najdivnije iskustvo i nije hard core. Možda tako zvuči, ali nije.....ah.....sjeta me uhvati kad se sjetim....
Neboj se, ako ti je bad radit sama na sebi u grupi, možeš uvijek se informirati o programu u Termana Dobrna, tamo Dragan radi na tebi, sami ste i intimnije je. Makar ja feeling grupe nebih nikad mijenjala nizašto...
Bok drage trudilice
MM i ja čekamo drugi s-gram ovaj četvrtak. Prvi je bio 25/2/10, nakon čega smo uzimali BioAstin (cijelo vrijeme), Supradyn mjesec dana i Profertil cca 20 dana.
Znam da je rano za pretragu i možda za ikakvu vidljivu promjenu, ali budući da imamo samo jedan nalaz, treba nam još 1 da definiramo plan akcije.
Javim vam kako je prošlo i da li se nalaz popravio.
Šaljite nam dobre ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sumskovoce ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~ bit će super nalaz
sumskovoce ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~ za nalaz!!!
Biti će sve ok, vidjeti ćeš!!! I mene zanima da li bioastin djeluje...
sumskovoce ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~
za nalaz ........ da bude što bolji!!!!!
i MM uzima bioastin već mjesec dana!! baš me zanima tvoj nalaz
Posljednje uređivanje od mravak : 04.05.2010. at 17:27
Ja sam MM sada dala pravi mix tableta, pa cemo vidjeti.Plus sto nam kuham cajeve )tigrical preporucila...mora bit dobro!).Pusa svima
Darkicekoji mix? Podijeli malo s nama!
Mravak, Mare i Cranky Hvala na vibrama, to je hrana za dušu. Sutra će brzo doći! Javim se čim nešto saznam...
Imam savrsenoga muzica-sta god ja smislim, on se slozi!
MM pije ujutro cink i fields of green (to je kao neki dodatak ako ne jedes puno povrca), u vrijeme rucka popije l-karnitin i l-agrinin (koji koliko sam citala pridonose kvaliteti sjemena-volumen, pokretljivost...), omega 3 i selen. Navecer popije omega 3 (pije 2 pilule dnevno) i fields of green. Inace dnevno trosi i 3 tablete vitamina C. Pije caj od kadulje (ujutro), zdravca (popodne) i maticnjaka (navecer). Buduci mu to kuham, pijem i ja s njim. Zasladimo s medom, ne secerom. Vidjet cemo hoce li to ista promijeniti...sve je individualno, pa nekim pomaze, nekima ne...Nakon tri mjeseca, namjeravam mu napraviti pauzu tijekom koje ce piti Bioastin.
Vrijedi pokusati![]()