bilo bi super kad bi znala ostaviti tvoju poruku, a ne ovako...:-)
Printable View
bilo bi super kad bi znala ostaviti tvoju poruku, a ne ovako...:-)
ooo m.a.r.t.y. krasan odabir imena...
možda to ja samo onda brijem, nadam se da je tako.. imam ja još fore do termina, pa tko zna možda bude i Rok :heart: mm strašno navija za Roka
Ajde, ajde, za sad ih je (prema www.imehrvatsko.net) samo 200-njak u RH!
Idemo popraviti prosjek :-)
Jedino što me malo plaši je to što "trenutno Rok slovi kao vragolast" ;-)
Meni je lijepo Aleksandar, Dimitrije, Vuk, Nikola
nedavno mi je upao u uho Lenard, i to mi je trenutno jedno od najgenijalnih muških imena
sviđaju mi se jako i Miron i Vilim i Grga
ali naš sinak imat će ipak jedno skroz deseto ime :lol:
Grga je sad dosta popularno ime znam dosta curka koje su dale svojim deckicima to ime,mm nece ni cuti nijedno ime osim Leona cak se i jecmenca ne boji kad se porjeckamo jer ja svaki dan imam neko novo ime koje predlozim.MM kaze da mi je doma predosadno i da samo izmisljam imena svaki dan bi da se drukcije zove ha,ha,ha
baš mi je drago za grgu :)
mi imamo kratko jednosložno prezime s 4 suglasnika i 1 samoglasnikom, pa bi grga uz njega bilo stvarno preteško za izgovoriti, zato nam je otpalo :)
ako još koji put budem trudna i rodim sina zvao bi se Simon,to mi je tak super ime.Mada i kad sam bila sa Lukom trudna premišljali smo između Simon-a,Jakov-a i Luke, i nakraju je prevagnuo Luka.
Moj sinek se zove Karlo. Sviđala su mi se imena Toma,Jakov,Adam ali je nakraju ipak prevagnuo Karlo.Nekak mi je to ime milo i nježno a on je takav bio u trbuh i sad je takav.
hahahahahahaha!!!!:lol::lol::lol:
sorry, Osječanka9!
macemalo, a dobro reci mi što fali tim imenima osim što su neobična, mogu čak reći da su neka i prilično česta kao Margarita, Carmen, Lukas, Sebastian, Leone....
stvarno ne razumjem ovakve pogrdne komentare
Osječanka9, meni se sviđaju imena, koje je na kraju bilo dobitno?
Ja sam prilično sigurna da ćemo drugo dijete ako bude sin nazvati Lucas :)
Andrej, Toni, Erik i Vid su mi isto super imena :)
Iz vlastitog (životnog, ne nužno roditeljskog) iskustva znam da ljudi kasnije vežu ime uz osobu, a ne obrnuto... Kad upoznaju osobu, povezuju njene/njegove osobine s imenom koje nosi i kasnije tako na to gledaju. Tako će neka "obična" ili čak lijepa imena otpasti iz odabira ako smo poznavali neku osobu s tim imenom koja nam se nije sviđala. Isto tako, neko neobično ime doći će u obzir ako smo sreli osobu s tim imenom koja nam se dopala.
Ja sam imala samo jedno ograničenje - da ime djetetu vrijedi cijeli život, pa deminutivi nisu dolazili u obzir.
Kako se obranit kad ste mi obrisali komentar, jer je neprimjeren. Neprimjereno je brisati komentare koji nisu vrijeđali niti bili psovke. To je bilo moje mišljenje o navedenim imenima, ali je bilo iznešeno kroz sarkastičan komentar. Da sam napisala klasično ''imena mi se ne sviđaju'' da li bi me dotična isto obrisala ili to može?
Moje je mišljenje, osim ako Osječanka nije iz nekog Osijeka na Majni, da ista ima averziju prema hrvatskim imenima i želi da joj dijete nosi strano ime. A zašto ona to tako želi tko zna, slično malograđanstvo sam imala prilike pratit u Umagu kad su djeca uglavnom dobivala talijanska imena jer se to majkama činilo kao bijeg iz socijalizma (u komunizam). Isto svaka koja bi se udala u Trst za Talijana bila je dizana na pedijastal. A lakše su nalazile talijane hrvatske Valnee nego neka hrvatska Maja.
Moje je mišljenje (moram naglasit jer na njega imam pravo, možda me se onda ne obriše) da Farrah Kovač ili Melody Horvat ili Tyrell Filipić zvuce blesavo.
Zašto mi je Costarica obrisana? Pa Osječanka je napisala India.
:lol: Potpisujem :)
Btw, netko je spomenuo da ima staro hrvatsko ime, pa ne želi dat djetetu isto. E pa kod mene je slučaj da imam staro hrvatsko ime koje me živciralo ko klinku (faza kad nitko ne voli svoje ime), ali kasnije mi je postalo super. I genijalno mi je bilo dok sam kao starija tinejdžerka živjela vani što je svima bilo totalno avangardno i zakon :mrgreen:
Dakle ti i inače u komunikaciji koristiš enormnu dozu sarkazma...? Nije isto bez njega, jednostavno je neophodan, ha? :roll: Vidiš, ni ja (kao ni moderatorica) ne vidim potrebu za njim...barem nikako ne u kontekstu ovakve teme. Ti si i ovim postom nastavila vrijeđati (ili nazivanje nekoga malograđaninom spada u davanje konstruktivne kritike...ili što ćeš već :-( )
Vidiš kako se i bez vrijeđanja i bez sarkazma može izreći mišljenje (na koje se slažem da imaš pravo) ;-) Da si bila fer u prvom postu, vjerujem da ga nitko ne bi ocjenio neprimjerenim.
Ne bi ti škodilo malo više takta, jer jer insinuirati da je žena(ova ili neka druga) malograđanka još i ružniji komentar od onog da su joj odabrana imena "strašna"
joj macemalo ja sam se kidala od smijeha
a kako ti znaš da se osječanka preziva tipično hrvatski?Citiraj:
Moje je mišljenje (moram naglasit jer na njega imam pravo, možda me se onda ne obriše) da Farrah Kovač ili Melody Horvat ili Tyrell Filipić zvuce blesavo
možda ima neko "strano" prezime uz koje odabrana imena ne zvuče toliko neobično?
možda ima muža stranca?
možda živi u americi?
ali da, puno zabavnije je rugati se nekom koga uopće ne poznaješ....
imam stvarno neobično ime, ime koje mi je u djetinjstvu
znalo biti teret. u maloj sredini išta što je iole drugačije
izaziva pažnju, nerijetko i podsmjeh!
pogotovo prije 30 godina!
danas mi je tako drago što nosim to ime, pogotovo jer je
ono ime drage, voljene osobe koja više nije tu...
i da, čovjek je puno više od svog imena, i ne treba to zaboraviti!
najlakše je nekoga ismijati. to svaka bena zna:mrgreen:!
S druge strane, ne treba komentirat. To su sve odrasle osobe koje sigurno komentar neke anonimne osobe na forumu neće pokolebat u njihovoj odluci.
Ja, kad mi se neka predložena imena 'ne sviđaju' (koristim eufemizam!), ne komentiram već se samo pošteno nasmijem i dragom prijetim da ću možda tako nazvat dijete ako me on bude živcirao 8-)
uf meni se ništa od muških imena ne sviđa... ili su mi premoderna ili su mi prestarinska.... imam već jednog dečkića Filipa i jedva sam mu odabrala ime, a sad još ne znam što će biti ovaj put.... ako je cura biti će Dora a za dečka pojmaaaaaa nemam!!!!!!!!!!!!
Uopče neznam o čemu se radi ali svatko ima pravo na svoje mišljenje, isto tako onaj drugi na komentiranje toga mišljenja, naravno bez vrijeđanja (nazvati nekog malograđaninom ipak je vrijeđanje).
Inače, došla sam pročitati malo imena ali očito nisam :mrgreen:
dakle, moje je mišljenje da je onomadno davanje talijanskih imena novorođenim Umažankama iz razloga koji sam navela, malograđanstvo. Dalje sam navela da mi se ona lista čini sličnim primjerom. Ako je to vrijeđanje, trebate me čut kad vrijeđam.
Pettite da, sarkastična sam pa šta? Evo pitanja da bi ti približila primjer koji si ti meni lansirala: zašto koristiš toliko smajlića, misliš da riječi nisu dovoljne za u potpunosti se izraziti nego baš moraš stavljati malu glavu koja koluta oćima? cccc to nije lijepoCitiraj:
Dakle ti i inače u komunikaciji koristiš enormnu dozu sarkazma...? Nije isto bez njega, jednostavno je neophodan, ha? http://forum.roda.hr/threads/36711-I...s/rolleyes.gif Vidiš, ni ja (kao ni moderatorica) ne vidim potrebu za njim...barem nikako ne u kontekstu ovakve teme. Ti si i ovim postom nastavila vrijeđati (ili nazivanje nekoga malograđaninom spada u davanje konstruktivne kritike...ili što ćeš već http://forum.roda.hr/threads/36711-I...milies/sad.gif )
I u kontekstu kojih tema (kad već ne u kontekstu ove) ti vidiš potrebu i odobrenje za sarkazam i ironiju ako može primjer
Lutonjice, napisala sam ''osim ako Osječanka nije iz nekog Osijeka na Majni'', to bi pokrilo tvoje ''a kako ti znaš'' nedoumice al kako sam sarkastična ne znam se drukčije izrazitCitiraj:
a kako ti znaš da se osječanka preziva tipično hrvatski?
možda ima neko "strano" prezime uz koje odabrana imena ne zvuče toliko neobično?
možda ima muža stranca?
možda živi u americi?
ali da, puno zabavnije je rugati se nekom koga uopće ne poznaješ....
i rugala bi joj se i da je poznajem
a ti si prvom rečenicom nesvjesno također izjavila da imena ''s liste'' zvuče neobično uz naša prezimena
Lukava pušćice, već me upozorila prija da ako nejdem uz dlaku ne piše mi se duga budućnost na velikom Roda forumu.
to su imena za našu djecu a ne izrada profila na forumu
i malograđanstvo postoji, htjeli vi to ili ne
iako mi se sve više čini da svatko od nas ima svoju definiciju malograđanstva, ja se služim Anićevom
moje dijete nosi ime svoje bake, srećom baka nije Pocahontas
Moja susjeda je dala ime deckicu Gašpar to je dosta staro ime,al meni je slatko,a moja sestra nečaku Eugen sto mi je u pocetku bilo dosta neobicno,a sad mi je dobro privikla sam se
ime definitivno može osobi, a pogotovo djetetu nabiti komplekse.
Zato ne vidim ništa loše u tome da svatko iznese ovdje svoje mišljenje o imenu jer tako će se stvari odvijati i u RL.
Vrijeđanje- govori najviše o osobi koja vrijeđa.
ali ostaje činjenica da je za naše podneblje neuobičajeno dijete nazvati Savannah.. i ja osobno nikad ne bi tako nazvala dijete u Hrvatskoj.
Meni je jedno od najljepšim ženskih imena Mercedes, ali ga isto tako nisam dala svom djetetu jer živimo u RH.
Muško mi je visoko na listi bilo Erik.
Kum mi je prvo na to rekao Erik degenerik.
Hm... osustajem, jer mislim da će se i netko u vrtiću ili školi toga dosjetiti...
Ni Denis.. ne bi došao u obzir.
ne vidim ništa loše u tome što kao roditelj biram ime za koje vjerujem da neće imati pogrdan nastavak ili nekakav negativan kontekst u društvu.
Iz istog razloga pokušavam izbjeći ime sa č, š i sl... Na prijemjer Nikša, divno mi je ali možda malo komplicirano ako će dijete živjeti vani. nikad ne znaš...
Pokušavamo naći ime koje se isto piše i čita...
prijedlog mm-a je Jure.
za sada zadovoljava sve moje kriterije.
Uvijek će netko naći zamjerku imenu koje smo izabrali. Evo, Jure, lijepo ime, ali ni Španjolci, ni Englezi ga neće tako pročitati. Ali, nećeš valjda sad na to misliti. Onda nikad nećemo izabrati ime.
Mislim da roditelj mora stvarno ozbiljno razmišljati kako nazvati dijete. Puno je tu faktora u igri, a to da li će se djetetu rugati, nije najmanje važno. Uostalom, svatko zna što je njemu važno pri izboru. Ja nisam za čudna i neočekivana imena, ali ni za ona koja su na svakom koraku. Kod imena za dečke bilo mi je važno da ne završavaju na "a". Oba sina imaju ime od 5 slova bez kvačica, uz prezime sa 6 slova i dvije kvačice. Valjda paše.
upravo tako.
znam da se ni Jure ne čita svagdje isto, ali nekako si mislim da bar netko u Španjolskoj neće lomiti jezik dok ga izgovori :)
i ja nisam baš za imena za koja će netko reći- kako????
a opet ni za ona učestala.....
Prva curica je Greta.
za drugo još stignemo vidjeti!!!!
Pohvalno.
Isto si tako mogla napisati i "bezobrazna sam, pa šta"...po meni, isto je...A ja ti i na jedno i na drugo (u vezi s boldanim) mogu odgovoriti samo jedno...Ništa. Svatko ima svoj nivo kulture i odgoja.
Što se tiče smajlića (ironičnog)...nisam ti ga lansirala bez razloga, već jer sam htjela dočarati moj doživljaj tvojih, po meni prilično grubih komentara. To nikako ne možeš komparirati sa svojim sarkazmom (iz prvog) i uvredama(iz drugog) posta kojim si zasula djevojku koja ti se do sada nije niti jednom obratila.
Ne radi se niti o temama, nego o situacijama...Ja osobno ni ironiju ni sarkazam ne mogu smjestiti u kontekst nekakvog normalnog razgovora, kada se ni jedno od sugovornika ne osjeća ugroženim, napadnutim, krivo protumačenim ili slično...Što ovdje sasvim sigurno nije slučaj.
Oprosti, ali korištenje istog - ničim provociranim- za mene je ispod nivoa zdrave komunikacije. Djevojka te nije pitala što misliš o njenom izboru...Samo se izjasnila odgovorom na postavljenu temu. A ti si se osjetila pozvanom komentirati ih...Što je ok. No način koji si izabrala je neprimjeren (to je moje mišljenje na koje ja imam pravo), s tim da, napominjem, nikako nisam jedina kojoj je to zasmetalo.
Ja ne idem uz dlaku nikome...i ako pogledaš moj profil vidjet ćeš da i u ovo malo postova, imam već popriličan staž "kačenja" s osobljem ovog foruma...jer se, ukoliko se nisam slagala, nisam slagala...:mrgreen: No jedno je braniti svoja stajališta (i pri tome koristiti i sarkazam i ironiju i sl.) a nešto sasvim drugo iz čista mira pljuvati po tuđem, a pogotovo u situacijama kada bi se trebala poštivati ona stara "o ukusima se ne raspravlja" kao što je riječ na ovoj temi...
Iznesi svoje mišljenje...svoj odabir imena...
Mene iskreno zaboli kako bi mu vani izgovarali ime, naučit će ako su imalo inteligentni i bitni u njegovom životu.
A kad smo kod kompleksa, zakon mi je ime Gaj, ali znam da bi ga, ako ne u vrtiću, a onda u školi, počeli zvat 'gej', pa sam odustala da dijete nema problema... (iako mi ne bi smetalo da je gej, samo bi ostatku obitelji trebala terapija, grrr)