je, je, sve cekam da se MM i ja dogovorimo da napokon i potpis promijenimal nista od dogovora do cetvrtka, posto je MM na sluzbenom putu i da ga sad zovem zbog toga, mislim da bi me iz njemacke katapultirao na sjeverni pol
![]()
je, je, sve cekam da se MM i ja dogovorimo da napokon i potpis promijenimal nista od dogovora do cetvrtka, posto je MM na sluzbenom putu i da ga sad zovem zbog toga, mislim da bi me iz njemacke katapultirao na sjeverni pol
![]()
ovo debelo potpisujem!maribel prvotno napisa
![]()
Općenito se o ukusima ne raspravlja i nije mi bio cilj govoriti loše o bilo čijem izboru, ali evo voljela bi stvarno da se bar ovako malo podsjetimo da postoje super imena, dio su naše bogataekulturne baštine i možda bar nekome damo ideju za cool zaboravljeno ime....
Oton, Izidor, Stjepko.....
Bilo bi stvarno lijepo izaći malo iz okvira mode i kratkih imena-to su ipak možda budući uspješni poslovni ljudi, pravnici, liječnici, arhitekti, književnici... Treba i o tome voditi računa.
ili rokeri, padobranci, vojnici, tatoo majstori... ime ne garantira ništa
Ja doista ne vidim kakve veze imaju kratka imena s time da li će netko u budućnosti biti liječnik, arhitekt ili tatoo majstor?! Zar su kratka imena sama po sebi neprilična/neozbiljna za jednog liječnika, arhitekta ili književnika?!
ne, moja poanta je bila baš u tome da ime ne određuje ništa, pa bilo ono kratko dugačko, staro, moderno...
ja ću s jednakim guštom pročitat knjigu od nekog Svena i od nekog Ljudevita, ako je knjiga dobra, jednako ću vjerovat dijagnozi koju mi postavi neka Gea ili neka Ana, ako je točna, ako pokaže želju da mi pomogne...
ako će jednog dana voljeti ono što radi, ako će biti dobar čovjek i ako će biti zadovoljan sam sa sobom, ma nek se zove kolodvor.
nadam se da ti se nece 3. sin zbilja zvati kolodvor![]()
ma, samo se salim, mislim da bitno da se ime svidja i mami i tati, a sto drugi mislili o tome je manje bitno. a dijete si tako i tako s 18 godina moze promijeniti ime (pa i u kolodvor ako ce htjeti ).![]()
a ovaj topic zato i sluzi, da svatko predlozi ime koje mu se svidja, pa mozda netko ima isti ukus i nadje nesto sto mu samome ne bi palo na pamet.
babyboys, moj komentar nije išao tebe, shvaćam tvoju poruku i slažem se s njom, nego je išao maribel - iz njenog posta proizlazi da kratka imena baš i nisu prikladna za recimo uspješne poslovne ljude, liječnike, arhitekte, književnike!!![]()
L&L, kaj ste odlučili?jel stiže Lukša ( to mi je ime sad baš)
hrčkić, ja sam reagirala baš zato što će po maribelinom moja djeca bit tatoo majstori (ajde, jođško će možda biti ribar)
e da, L&L, koji sin? ja nadalje rađam samo kćeri. a smjet će se zvat kolodvorka ako će htjet
ma ja se nadam da ce ovo moje bit curica jer smo se to vec 100% dogovorili. Luksa ili Lukas moraju pricekati da se MM vrati sa sluzbenog puta, da se konacno dogovorimo (pa da i potpis mogu promijeniti).
a ak ces poslusati svoje sinove, nebus ti curicu jos dugo dugo rodila - tako da samo prati ovaj topic, mozda ti se svidi neko ime(a u nedostatku boljeg, ni kolodvorka nije lose)
kaže mm da mi ne treba cura za ravnotežu, njih je triput više, a u deficitu su.![]()
sad ću bit sama s njima 4 dana, pa će me proć volja za rađanjem privremeno,ionako samo teoretiziram tu po trudničkim.
tako i treba - cula sam negdje (bapske price, znam) da ce zena roditi onaj spol koji je u vezi bio manje dominantan kad je zatrudnilatako da ces ti ocito biti jedna od onih zena koje radjaju samo muske
![]()
nis, onda ak te zasad prosla zelja, bumo na 3. isle u isto vrijeme![]()
cure, priča se o muškim imenima, o ostalom možete na pp.
ti i ja očito poznajemo ista dva bratabetty blue prvotno napisa
jer je premala slučajnost da budu dva para braće s istim imenima.
meni je muško ime Loris predivno, ali bi bilo skroz glupo da mi se imena dice razlikuju u samo dva zadnja slova.
blago tebi.piplica prvotno napisa
![]()
mene ovo ime asocira na (znaš već koga) i odmah mi je odbojno. da nije (znaš već koga) možda mi ime ni ne bi bilo mrsko.![]()
mm još nema blage veze kakvo bi ime volio da mu nosi potomak.![]()
Meni se to ime sviđa još iz školskih dana, pa me uopće ne asocira na znamvećkogaLoryblue prvotno napisa
, jer je to iz vremena prije njega...
Pa se tako moji dečki zovu Krešimir i Grgur.maribel prvotno napisa
I nevjerojatno je koliko se ljudi iznenade kada im kažem kako se zovu.
Ostanu u prvi mah lagano šokirani, a onda kažu kako lijepo ime, malo rijetko, ali lijepo.
Nekima se stvarno dopadne, ali ima i onih koji kažu reda radi.
Mene to uopće ne dira, ali imam osjećaj da svi očekuju da ću reći, ne znam, Tin, Jan, Fran i slično.
Da ne bi bilo zabune, nemam ja ništa protiv tih imena, Fran mi je, dapače, jako lijepo ime,
ali samo želim reći koliko su ta kratka imena u modi da ljudi jednostavno ostanu malo zatečeni sa ovim "staromodnim".
Ali isto tako potpisujem i ovo.babyboys prvotno napisa
Loryblue prvotno napisa
![]()
ma nema slučajnosti na ovom svijetu
onda sigurno znaš i kako im se sestre zovu![]()
Kao i puno puta u životu ostala sam neshvaćena: naravno da ime ne čini čovjeka, pa tako i ona o odijelu stoji.
Moj je komentar išao u smjeru da bi kod roditelja pri odabiru tako važne stvari, a to je ime budućeg djeteta trebalo postojati više kriterija, a ne samo trenutačna moda.
Usporedila bi to s ovim: kupujemo nove cipele, pa biramo udobne, moderne, pa da pašu uz nekoliko kombinacija - a znamo da ćemo ih nositi sezonu, dvije....
Pa zar je onda nelogičan moj prijedlog da pri odabiru dječjeg imena mislimo o biću kojem ga dajemo, da ime na neki način i određuje tu osobu priznali mi to ili ne, da bi bilo lijepo da paše uz prezime, možda i karakter, da nosi neku tradiciju, da mu možete jednog dana i reći značenje i porijeklo imena...
Ma da ne duljim više- meni je to važna stvar, ime nas ne određuje niti garantira da ćemo biti uspješni ako nosimo ime uspješnog čovjeka.
meni je bitno da ime pase uz prezime, i bas zato trazimo kratka imena, jer nam je prezime poduze. sto se tice karaktera djeteta, bilo bi odlicno kad bi mu mogli dati ime nakon par mjeseci (ili mozda cak i godina), kad se uvjerimo u njegov karakter. ali kad ga moramo prijaviti najkasnije sa mjesec dana.
meni nikad trenutacna moda u odabiru imena nije igrala neku ulogu, jednostavno imam neka imena koja su mi lijepa od malena, samo sto se tu moje misljenje i misljenje MM razilaze![]()
uf, samo da se MM vrati s puta, pa da se dogovorimo (Luksa ili Lukas). drzite mi fige da mu se bar jedno od ta dva imena svidi. ako ne, vracam se na ovaj topic![]()
moji šogori su Hrvoje, Tomislav i Domagoj, mm je Branimir, sve stara i lijepa imena, imaju svoju povijest i tradiciju. i sva četvorica su ljudi koji mogu nositi takva imena, pašu im uz karakter.
Ja sam čitavu trudnoću s T sanjala jednog malog Leona, ali kada se rodio , nije bio Leon-jednostavno mu to ime nikako nije pasalo. i onda je stvar spasio kalendar, na njegov rođendan je sv.Augustin, ali meni to nikako nije sjelo,i postao je Tin. ne zato jer je moderno - jer tada nije bilo, on je bio nadaleko i naširoko jedini, nego zato jer sam nekako osjetila da će on to ime znati "nositi". i bila sam u pravu. u skladu s nasljeđem imena, prava je umjetnička duša, mali boem.
pobježe mi post.![]()
ono što sam htjela reći da ima modernih imena koja mogu biti jaka, baš kao i tradiionalnih
Moram priznati da ne primjećujem baš neku koliziju između popularnih imena i tradicije (posebno kad je riječ o muškim imenima). Pogledajte liste najpopularnijih imena i vidjet ćete da su sva do jednog iz Biblije, katoličkog kalendara ili hrvatske povijesti. OK, tu i tamo se nađe koja modernizirana tj. talijanizirana ili germanizirana verzija gore navedenog (Mateo, Lukas itd.), ali sve to ne mijenja opći dojam da na ovim prostorima ništa nije u toj mjeri IN kao tradicija.
ne znam im sestre. tigran i ja smo radili u istoj branši i tako ga znam.betty blue prvotno napisa
aj mi šapni imena sestarajesu isto ovako "luda" ko njihova.
eto moje dilemice se polako rasprsuju, naime frendica mi je dala dobar savijet - da pogledam numeroloski koji ime bas najbolje odgovora.
I ja sam je poslusala, nije da sam sad praznovjerna ali ipak jos jedna info i uteg na vagi![]()
ako nekome treba broj od doticnog numerologa, saljem na pp
Eto ja i MM smo se počeli dogovarati oko imena, ali ishod je nevidljiv. Njegovi prijedlozi su
Valter
Neo
Adolf
Karlo
Niti jedno od ovih imena mi nije palo na pamet i niti jedno mi ne paše, osim možda NEO. Karlo se zvao moj stric pa tako nebu došlo u obzir.
Ajme, bit će ovo teško.
meni se od ovih imena koja si navela najviše sviđa Valter, a mislim i da paše uz ovih drugih dvoje.
Karlo mi je ok, Adolf mi nikako ne sjeda, ko ni Neo, ja ne volim Matrix.
ali to je samo moje mišljenje, ukusi su, naravno različitio.
He he he... ova imena kao da su izronila iz obitelji mm-a!
Mi imamo Leona i Emila... Valter je isto bio u igri, ali nismo ga odabrali zato jer se ne piše jednako na svim jezicima.
Ostale varijante bile su još: Albin, Simon, Erik, Alfred, Oto
Ma i meni Valter još kak, tak, ali Adolf mi je bilo :shock: . Naš mali susjed koji je pola kinez, a pola hrvat zove se Neo i njemu stvarno paše, a moji su svi žuti ko piceki.
Prva asocijacija na Valter mi je bila Bata Živoinović i Valter brani Sarajevo, i mislim da spika ide ovak nekak. Tko je Valter, svi smo mi Valter i veduta Sarajeva i Bata Živoinović koji odlazi u daljinu.
Merkwürdig! Seit ich in SARAJEVO bin, suche ich Walter und finde ihn nicht. Und jetzt, wo ich gehen muss, weiss ich wer er ist. -Sie wissen wer Walter ist?! Sagen Sie mir sofort seinen Namen! -Ich werde ihn Ihnen zeigen... Sehen Sie diese Stadt? Das ist Walter!dani1 prvotno napisa
Eto tako je to išlo, nemogu si pomoći!
Bok curke,
A kako vam se sviđaju ova imena hrvatskih vladara:
BELA
DAMJAN
ŠIMUN
MATKO
ili neka druga, isto hrvatska imena:
DAMIL
FABIJAN
GAŠPAR
TIBOR
Meni je nekako Bela od svih ovih najbolje.
od svih, meni se sviđa Damjan i Šimun. i za oba bi me mm katapultirao na mars
babyboys prvotno napisa
i mene isto. Njegov prijedlog je Josip :/
to skoro pa imamoemarink prvotno napisa
![]()
zar Tibor nije mađarsko ime?emarink prvotno napisa
Ne znam, ja ga našla među hrvatskim.Bebinja prvotno napisa
Ne znam jel mađarsko, al ja poznajem jednog Tibora - Zagorca i super mu stoji to ime, meni se jako sviđa!Bebinja prvotno napisa
Mi smo odlučili da će se naš bebač zvati Mihovil![]()
a mi moramo imati dva imena za dečke uskoro.....
Ovdje si možete provjeriti i kratke crtice o nekim imenima![]()
http://www.imehrvatsko.net/Imena/Mih...8/Default.aspx
Meni je termin 15.06. a još nemamo ime. I što je još gore nije sigurno da li je cura ili dečko pa biramo za oboje. Premda nam je muško ipak nekako teže odabrati.
Evo o kojima razmišljam (a dragi se s većinom ne slaže):
Amar - lijepo mi je a znači besmrtan
Lukas
Maliq
Sebastian
Max
Lemar
Dante
Tyrell
Kasian
Don
Leone
Abel
Kimi -može biti i za curu i za dečka
a favoriti su mi Raul, Zen i Remy (također može biti i za dečka i curu, bar po meni)
Evo i za curicu (nadam se da smijem ovdje):
Ava - lijepo, znači željena
Daliah
Tamara
Savannah
Carmen
India - a šta ću,volim neobična imena ili bar nesvakidašnja
Melody
Divia
Imani
Farrah
Briana
a favoriti su Melissa -čak se i dragom sviđa, Margarita i Kali
Ja imam svod favorita, nekako mi se iskristaliziralo.
DORIAN
meni je matej krasno, sergej onak, posebno, a andrej mi je uz ova dva malo obično.argentina prvotno napisa
Moj Emil je zamalo dobio ime Marcel. Mhm... ne znam, ne mogu reći da mi je krivo, krivo mi je što nismo ranije počeli, pa bi možda stigli imati još i Marcela uz ovu dvojicu!![]()