:-D
Printable View
:-D
Apsu juhuuuuu :-D samo tako nastavite! Sad si mirna neko vrijeme!
Mucica naravno! Drugo se niti ne očakuje. Ma ima da je sve dolje ko da sam istisnula čitavu tubicu moment-ljepila. :lol:
apsu bravo!
muma,mucica očekujem da ste dobrano zabetonirane!!!:-)
Prijavljuje svoje prve BH. Prve ili prve prepoznate, ne znam.
Trebalo mi je par dana da shvatim o čemu je riječ. Ono, spora sam :-)
Sigurno je to bio BH: zgrčio se trbuh kod pupka, izbočio, malo tupo zabolio i ostao tako isporučeno stajat nekih 1 min.
ja sam u prvi mah rekla mm da su to bebina leđa i smijali smo se kak se on to namjestio. (Koji smo bedaci! :facepalm:)
A ja prijavljujem svoju prvu večer bez BH :-D Danas mi je ginekologica rekla neka si kupim magnezij, reko ok.. Odem ja u ljekarnu, pitam tetu što mi je najbolje piti, na što mi ona odgovori da si uzmem od natural wealtha šumeće tablete.. Koliko koštaju i koliko ih ima unutra? 70 kn, ima ih 20 komada.. Dobro, a koliko koštaju tablete pored njih i koliko ih ima? Tablete koštaju 80 kn i ima ih 100 komada.. Naravno :roll:
Dođem u auto i dragi pita šta sam kupila, ja mu pokažem a on se primi za glavu - NE natural wealth!! Ja se zbunila, reko zašto.. Njemu je nedugo u ljekarni jedna prodavačica koja je stajala pokraj velikog postera od natural wealth-a šapnula sa strane da ga nikako ne kupuje jer je to otrov ( što mi ima smisla, zašto je baš on toliko razvikan? ) i preporučila mu ( teta u ljekarni! ) duplo jeftiniji proizvod na biljnoj bazi... Tako da se on digao i otišao mi u ljekarnu zamijeniti magnezij od natural wealth-a za neki magnezij prirodniji, bijelo plava bočica od tvrtke KAL, piše since 1932 ..
Aha, uglavnom, ovo je bio savjet za možda ako već unosite vitamine, da pripazite koje, a svakako si uzmite magnezij, stvarno ih nema, nema, ni jedne :D
Od kolko piješ Muma? ja sam si uzela od 500 mg, možda malo previše, danas sam uzela cijeli a od sutra mislim na pola prepolovit..
Ja od 16 tj od kad imam bh uzimam magnezij direkt 300 mg 2 put na dan. Prah koji se istrese direktno u usta (bez vode). Prakticno. Pila sam do 36.tj.
U prvoj trudnoci sam bas bila na pregledu kad me uhvatila bh- pokazala doktoru stomak- on se nasmijao i kaze da su to bebina ledja i da me to malo zateze :) tek sam u drugoj shavtila sto su prave bh :lol:
A joj,pa vi niste uzimale Mg, meni ga je dok rekla uzimati od 14tt ( valjda i zbog hematoma). Kupim onaj u DMu za 20kn,ima za 3 mjeseca i cijelu trudnoću ga pijem. Osim njega, prje spavanja popijem čašu Donata Mg koji mi pomaže protiv grčeva u nogama i ujutro za wc. Osim Donata,sad ima i ona Mivela Mg+ voda pa si uzmem nekad nju i popijem čašu iza ručka (ali,ona je za žgaravicu itd.)
Negdje sam čitala da se pozitivni rezultati uzimanja Mg vide tek nakon 2 tjedna, tako da budite još malo strpljive.
Ma pijem ga ja već sigurno 2 mjeseca. Isti taj magnezij direkt o kojem priča S2000. Samo ja pijem 1 tabletu. Igrom slučaja sam naletjela na neki kviz/program (kako god) - upišeš podatke i izračuna ti koliko magnezija "pojedeš". Ispalo je da ja i pojedem previše :-o + taj dodatni magnezij... bilo me strah uzeti više, ali znam da ima cura koje uzimaju i 900mg.
Ja sam ziher da jesu kontrakcije - kad sam bila na pregledu uhvatila me jedna, ja bih rekla slabašna, i odmah me gin pitala da li osjetim to. A gdje su tek one žešće s pravom nelagodom. :drama:
ja pijem magnezijum od 10 tjedana , preventivno i dr tj moj ginekolog mi je rekao ako krenem i pored mg osjecati kontrakcije slucajno da jedem paradajiz i banane kao nesto u tom smislu da i nedostatak kalijuma cini mi se moze izazvati kontrakcije. nemojte mene slusati i drzati se toga al tako nesto je meni dr rekao. probajte sa bananama i paradajizem nemoze stetiti a mozda ima necega u tome.
meni rekao gin da pijem Mg kolko mi probava može podnijeti, to su bila dva dnevno, s trećim je bio strašan proljev, uglavnom, Mg ne može škoditi ako ga se i više popije
Ma daj? Sad si me možda prosvjetlila, ili zbunila, nemam pojma, hahahahah. Ja sad cca 2 tjedna pijem željezo ali sam istovremeno uzela i ovaj magnezij direkt (doduše, pila sam ga i prije ali neki jeftini koji sam imala, pa sam sad uzela taj direkt). I od tad imam malih problemčića s probavom - očekivala sam zatvor zbog željeza, a ja totalno kontra! Prva jutarnja destinacija je wc školjka. :oops: Naravno, bolje to nego zatvor, ali pa smiješno mi je da bi bilo od promjene magnezija. Mg je mg. A i ovaj prvi mg je imao 375mg a direkt ima 300mg. A tko bi sad znao...
Suhe šljive i smokve isto sadrže Mg, zato se i koriste za probleme konstipacije...ja nemam toliko problema sa zatvorom u smislu tvrde stolice koliko sa lijenom probavom,meni treba "gasa":lol: i u doslovnom i prenesenom smislu. Možeš i to papat ako već nećeš dodatno Mg uzimat. Ove "tekuće" varijante poput praška otopljenog u vodi ili šumeće tablete su recimo efikasnije jer ih organizam brže upije nego obične tablete, ali umjesto njih se može slobodno popiti čaša Donata. Evo, na 1L Donata ima 1100mg magnezija, što znači da možete popiti 2-3 čaše donata dnevno, ili recimo Mivela s magnezijem u cijeloj litri sadrži 343mg/L.
Ali da, i moja su saznanja da se do 700mg Mg može/smije dnevno uzimati.
nanimira valjda smo se skužile, ja moram ujutro pobjeći na wc - proljev... Ma vidiš, treba mi magnezij radi kontrakcija, a ipak ne odrađuje dobar posao. Kontrakcije su tu, a ja svaki dan lupam i po suhim šljivama, sjemenkama... To sve ima dodatno magnezija. Ma radije biram wc nego kontrakcije.
Ma je je, govorim to ovako načelno svima...a probajonda smanjiti magnezij, čitam da i grčevi u trbuhu i proljev mogu izazvati češće BH.
Razbijam niz :-x Zatvorena sam (iako nije radila cervikometriju nego samo vaginalni pregled) ali je ušće smekšano. Malo više mirovanja, što sad moram dobro isplanirati + dobila sam Nifedipin retard umjesto Duphastona, za koji nije ziher da će pomoći i smanjiti kontrakcije. A lijek je inače za visoki tlak, i piše da nije za trudnice i dojilje. I sad ne znam kaj ću - piti ili ne piti jer se i ona dvoumila da li da mi to da ili ne.
Muma žao mi je :/ ja bi na tvom mjestu potrazila mozda drugo misljenje sto se tableta tice .. Doktor koji se dvoumi dal da da tablete ili ne da, ne znam zasto netko zeli riskirati s tobom..
Uh, muma, kud bas moraš razbiti niz!!?
Mirnu ženo sad. Nadam se da to smekšavanje nije jako ozbiljno.
Muma draga ni sama ne znam kaj bi ti pametnog rekla... Znaš i sama da to kaj je cerviks sam po sebi malo omekšan ne mora značiti ništa alarmantno loše, važno je da si ti nama zatvorena i da je bebica dobro! Sad miruj malo više, znam da nije lako ali prisili se! A što se tiče tog lijeka, meni je prošli put moj Dr rekao da ti oralni tokolitici nemaju nekog učinka, da jedino oni intravenski zapravo djeluju! Vidjet ću ja sutra što će meni ovaj moj reći ( pitat ću ga baš za taj lijek) pa javim! Sad me je sve strah što mene čeka, ali nadam se samo lijepim vjestima! A ti se nemoj previše uznemiravati, uzmi normabel i lezi i odmaraj i sve će biti super, vidjet ćeš! :love: :*
Definitivno nastavljam s više mirovanja. Sretno sutra Mucica, znam da će biti sve super! Ajde ga baš pitaj za taj lijek ako se sjetiš. Kad imaš pregled?
Nadam se da neću zaboraviti jer sva se smotam kad dođem tamo :o Dr mi je rekao da dođem oko 12! Javim se čim se vratim doma! A do onda samo think pink :love:
Ja si sva pitanja pripremim kad ih se sjetim,zapišem na papir i onda rešetam na pregledu...nema šanse da ih se svih sjetim inače...posebno sad :)
Biti će OK cure, samo polako dalje, još par tjedana pa je sve OK.
I budite nježne prema sebi, popijte ponekad čaj od matičnjaka, meni je jako pomogao tokom trudnoće, posebno tokom mirovanja da mi opusti duh i tijelo. Ne se nervirati i izlagati ni stresu ali ni prevelikom uzbuđenju.
Ja idem sutra isto na pregled, očekujem vaginalni jer me dolje nije gledala cijelo II tr. osim cervikometrije. Isto se nadam da sam zatvorena iako sam zadnjih mjesec i pol sva neka čudna...štitnjača ima super TSH, nizak fT4 ( zbunjujuć rezultat, kao da nevalja hipofiza a ona je važna i za dojenje ali i za porod), šećer i tlak niski, sva sam neka konfuzna,zaboravna, jedan dan plačem ko kišna godina,drugi dan bi se svađala sa samom sobom... da vam ne pričam da su se pojavile mučnine kao i u I tr., grčevi u nogama i trbuhu (probavni), ne sjećam se kad sam prespavala cijelu noć...ponekad se najradije nebi ni ustala iz kreveta...
Javio se sindorm gnježđenja al đabe mi kad sam sva u zdjeličnim bolovima, kretanje je izazov-buša smeta, bolovi smetaju,pa moram dirigirati mužu,a on je jadan preuzeo ionako sve moje obaveze.
Uglavnom, danas sam od 2 ujutro ( da, od tad nisam spavala) sva onak:drek:
Drage cure, pokupila sam crijevnu virozu, od jucer se ne dizem iz kreveta, povracala sam sve sto sam pojela i nakon toga ne mogu vise jest.. Pazim da ne dehidriram a panicno se bojim dal ovo moze nastetit bebi, viroza znam da ne al ne znam dal mi je gladan :( dal da idem u bolnicu, jel imam dosta zaliha za njega, sta da radim.. :(
A joj, skupilo nam se svima :-( Cure moje svakoj jedan big big hug :love2:
Apsu imat će beba, ne brini, uzet će ona tebi kilicu ako joj zatreba. Ali ja bih na tvom mjestu nazvala opću i pitala je za savjet.
nanimira a ne preostaje ti ništa drugo nego odmor. Mi smo upravo započeli s bojanjem dječje sobe, ništa kupili od potrebnih stvari za sobu, a ja moram mirovati. Moram prvo zadužiti mm da mi kupi jedan štap - da dirigiram i mlatim po potrebi :lol: a on će sam kupovati.
I ja cu sutra kod ginica. Na test glukoze.
Moram pitati i za dermatitis, jer me opet napao. Grrr..... :predaja:
Nanimira, kako ti se manifestira sindorm gnježđenja?
Muma, nemoj mi samo reci da ti farbas sobu??? Jooooj, odmori. Da kist nisi uzela u ruke!
lulu-mama jel to ogtt? Ako jest, fino se zasladi :pivo: Ne farbam ja sobu, nipošto, za to su zaduženi budući tatica i djedica. Ja sam odabrala boje i motive. Imam čitav plan kako jednostavno moooora sobica izgledati. Problem tek dolazi - treba se sve to pronaći i kupiti jer dolazi iz moje glave a ne iz kataloga :lol:
Prepustit ću nanimiri da ti objasni sindrom gnježđenja, pošto je ona sad u tom elementu. Ali vidim da i mene opako hvata.
Ma znam ja za sindrom gnjezdjenja: cesce gledas bebi stvari, mislis o sobi, mislis o stvarima/bebi, sredjujes sve to, kupujes, slazes.
Ali me zanima sto je drugacije nego inace kad npr. kad moras urediti kuhinju :lol:
Pa ja imam feeling da ono...imaš potrebu čitav stan/kuću očistiti, i zatim sve pripremiti za bebu, a zadnji mjesec, ili koliko god, psihičke pripreme za dolazak bebe - onako debela, emotivna i spremna ušuškaš se, odmaraš, spavaš i skupljaš energiju za dolazak malog bića... ja sam taj čitav proces tako shvatila :mrgreen:
Uh, ja nemam jos gnjezdjenje. Sve pripremam samo jer moram. Nije da me taj proces pripreme raduje. Sve mi zadaje glavobolju: koja kolica uzeti, gdje krevet kupiti, sta mi treba/sta mi ne treba....:gaah:
Mene prekjucer, nakon posjeta maternity ward, uhvatio neki strah. Do sad sam bila oko poroda ZEN.
Umjesto da me posjet bolnici ucini sigurnijom, upoznatom s okolinom gdje cu roditi, pripremljnom na proces... na mene je to djelovalo suprotno.
Kaj ce tek onda biti nakon prenatalnog tecaja :lol:
Evo i mene...
Ja sa hdb zatvorena, cerviks nije nimalo smekšam ni uloživ :-D uf pao mi je kamen sa srca kad mi je to rekao... Preporuka je da i dalje nastavim laganim tempom i mirujem ( nije da moram ležat u krevetu ali kad primjetim da mi je teško il da me hvataju kontrakcije onda bi trebala malo prileči i odmoriti )
Frajerica je i dalje malo naprednija i ima oko 750-800 gr (OGTT je savršen, princeza jednostavno voli papati ;) ), guzu je smjestila na mamin mjehur a noge si je strpala oko vrata (svaka joj čast na gipkosti :lol: ), plodne vode imamo dovoljno i sve u svemu dr je jaaaaako zadovoljan s nama :mrgreen:
Muma pitala sam i za tebe i veli on da je nezahvalno to govoriti ovako napamet ali da ako si ti zatvorena (bez obzira na smekšan cerviks) da ti on nebi davao te tablete jer ionako je upitno njihovo djelovanje! Tako da najbolje da odeš još negdje na cervikometriju i konzultacije, a do onda malo više miruj! Ja uopće ne sumnjam da će sve biti super i da ćeš Božićni poklon otvoriti tek u neposrednoj blizini Božića :love:
Mucica prekrasno!!! Mogu si misliti kako si danas sretna i ponosna na svoju princezu! Uh, baš mi je drago! I hvala ti za informacije. :-* Ići ću idući tjedan privat, ziher. I uvjerena sam da će sve biti ok, evo izležavam se čitav dan, zakrčila sam forum. Današnje su mi aktivnosti forum, facebook, coolinarika (da gledam hranu a ne smijem u kuhinju), i to čitav dan. Jako sam dobra danas :mrgreen:
Muma jesam, ponosna sam na nju i presretna što je sve super :-D A i kod tebe će isto sve biti super, samo ti i dalje budi dobra i nastavi sa tim aktivnostima ;-) opusti se i uživaj u druženju sa svojim frajerom :zaljubljen: I obavezno javi što ćeš sljedeći tjedan obaviti :*
Sindrom gnježđenja me uhvatio tako da mi sve što nije na svom NOVOM mjestu, koji sam naravno ja odabrala, izrazito smeta. Čak mi i nije toliko jako za bebine stvari jer smo skoro sve nabavili (dočepali se malo para hehe) nego više čistoća,urednost i sigurnost...stalno razmišljam gdje bi mogla pasti,lupiti glavicom,pa brojim štekere, pa gledam gdje se najviše prašine i paučine skuplja pa ovo pa ono i stalno mi se čisti i uređuje a nisam baš pouzdana s obzirom da ne znam kakvo je stanje "tamo dolje"...a mogu ga opisati doslovce kao crv u guzici koji ne da mira dok to nešto ne napravim. E da, i jako puno kuham-kuhala sam i prije, ali sad svaki dan lijepo doručak,ručak,večera čak i kolače pečem, sve skuham, odmah pospremim, serviram stol. Baš kao prava domaćica hehe. I da-jako sam sebična već sad za bebu-ja znam što je najbolje,ja znam gdje što treba stajati tralala, pa nekad i sama sebi na živce idem ( ah,što da kažem autorefleksija je bitch), a onda za 15min cmoljim kak neću znat ni primit bebu. A posao,projekti,studij....ništa,stoji i čeka ili muža ili nekog drugog :D Uopće me ne zanimaju ( i sad kad to napišem mislim katastrofa-pa od toga živim :lol:)
E da, ja sam nabavila štap pa dirigiram što ne mogu...i grozno mi je zbog toga ali nema druge. Crv se ugnijezdio i neda mi mira.
Meni ti je to krenulo negdje oko 29tt, bila mi svekrva i odjednom me krenula ispitivati da koja kolica,koji krevetić blabla, ista ta pitanja-a ja pojma nemam, tak sam se loše osjećala tada, kao da planiram da će se nešto loše dogoditi umjesto da se prepustim dobrim stranama..i u roku tjedan dana se sve promijenilo :).
Mi smo se bedirali jer kad posjetiš baby dućan prvo uočiš cijene koje su astronomski visoke,pa nas opali depresija jer svojoj curici ne možemo priuštiti najbolje,pa razmišljamo gdje, kako i zašto kupiti (bedaki,prepustili se toj odvratnoj mark.psihologiji kojoj i je konačni cilj upravo naš osjećaj nemoći) dok na kraju ionako bebi ne treba ništa osim osnova i jako jako puno ljubavi,nježnosti i pažnje-a toga bome imamo :)
A porod, hmm...zasad nisam hrabra izreći da ću iskoristiti to iskustvo da se borim za prava jer uistinu ne znam što je to porod, mogu čitati i planirati,razmišljati ali ne znam koliko ću biti odvažna prvi put :|
Imam jedno pitanje...možda je smiješno al šta ću kad ne znam:oops:
Ja sam sad 37+2 i stomak mi je visoko. Kako se stomak spusti, odjednom ili postepeno? Znači je li vam se spustio "preko noći" ili je to trajalo neko vrijeme?
Nama je patronažna baš neki dan na tečaju rekla da se on polako spušta cijeli 9i mjesec iako se nekim ženama spusti naglo,pred porod, a nekima se uopće beba ne spusti...vjerojatno je individualno...ali,da te utješim da ja jako visoko nosim i to toliko da se dok.zaprepastila na zadnjem pregledu jer je mislila da je trudnoća barem za 2 tjedna veća nego što bi trebala biti...naravno, nije tako samo se beba tako smjestila :)
Mi zabetonirane...dobile još 2,5kg (većinu ja) u 5,5 tjedana 8-) ukupno 9kg u 34tt. sljed.tjedan brisevi i tjedan iza za TA Merkur. :-D
Sad gnježđenje na najjače!!
Juuj kako mi je drago cuti ovako lijepe vijesti :)