imam pitanje za trudnice koje nose blizance ili trojke ili možda četvorke. kako se miču vaše bebe, miču li se podjednako ili kako je kojoj volja? kako se nosite s time?
Printable View
imam pitanje za trudnice koje nose blizance ili trojke ili možda četvorke. kako se miču vaše bebe, miču li se podjednako ili kako je kojoj volja? kako se nosite s time?
hello mi tulumarimo ja nemogu spavat jer malac ima tulum od 23 sata do 02.30. Tako bi spavala a ne mogu
A joooj...i mi imamo tulum po cijele dane, (jadan moj mjehur). Navečer se kao malo smiri, no mislim da je to samo zavaravanje protivnika :-)
Ako je sad toliko aktivno, kako će biti kad se rodi...hehe
imam pitanje: u zadnjih nekoliko dana beba se puno manje miče. bila sam jučer na pregledu i dr kaže da je sve ok, ali ja sam ipak uplašena. sada sam u 25 tj, što da radim?
Mozda se bebica malo okrenula i udara prema unutarnjoj strani, a to ne mozes osjetiti..
Glavno da osjetis da se mice.
Mozda ce ti pomoci vođenje dnevnika bebinih pokreta.
Ja mislim da su sve trudnice u određenim periodima trudnoce bile preplašene s tim micanjem bebe, valjda je to normalan strah. A i dr ti je rekao da je sve ok :)
Evo već par noči ne spavam, kako god se okrenem, lupa, udara toliko jako da me sve zaboli. :roll:
Čak me MM prije par dana pitao dal je normalno to da se beba toliko miče :lol:
Normalno je moja beba ima tulum od 22.30 do 01.30 onda ju malo dragam pa se smiri da mogu zaspat i onda ujutro kad nesto pojedem ona se javi. Kad legnem na bilo koji bok evo nje tamo i lupka.Slatko je to sve. Bitno je da se beba osjeti tijekom dana
Moja je isto uvijek imala tulum kad se meni spavalo, taman pocnem tonuti u onaj prvi san i dum - kao da ce iskociti direktno van :lol:
A pred sam porod bi me uvijek namlatila nakon 2 sata sjedenja u T ambulanti, nije joj se svidjelo, pa bi morala setati a onda izgubis stolicu ma sve neki smijesni dogadjaji. Najgore me izbubala pred sam porod, radili mi detaljni uzv i doktor se namucio izmjeriti bebu (vec je bila velika guzva - imala je preko 4kg - i to nakon 2h njoj omrazenog sjedenja u cekaoni) pa je malo jace pritiskao trbuh sondom - e tad je bas podivljala, uzas koliko me bolilo, doktor mi govori da budem mirna da moze dovrsiti pregled a mala me svom snagom lupa nogama pod rebra u osit... Srecom iduci dan smo se vec druzile u krevetu :heart:
glupo pitanje, ali prva trudnoća i sve mi je još bajkovito:
kada se doista osjeti beba?
meni je čudno što recimo svakodnevno mislim da osjećam nešto, ali nisam više načisto jesu li to moja crijeva, plinovi, želudac (?!)... neki mi se učini da je to neko gurkanje unutra, ali da sam 100 posto sigurna nisam. čekam i te leptiriće, vibracije, al ne mogu skužiti. u 18. sam tjednu...
Možeš u 18 tjednu već osjetit bebu. Kad si više puta trudna onda naučiš razlikovat te neke crijevno-želučane pomake od bebinih. U tim tjednima beba bi te mogla lagano kao ribica iznutra grickat. Ja sam svog dečka u prošloj T osjetila negdje u 16 tjednu.
Ja sam bebicu prvi put osjetila u 16-om tjednu. Baš tako, kao neko škakljanje iznutra ili pomicanje zraka. poslije je to postalo sve učestalije i jače pa sam tako skužila da je to stvarno bila beba. Sada sam u 20 tt, i beba me ponekad tako jako opali da me zaboli, a ponekad jedva da ju osjetim. Najbolje ju osjetim kad prilegnem poslije ručka, valjda se i ona najede pa fešta po trbuhu :)
bok cure...trudna sam 20 +4 i na uzvu je bebač jaaaako aktivan tako ginić kaže....al ja u panici jer neosjetim bebu....tj osjetim ja "buljanje" u donjem djelu stomaka....al neznam jeli to to...prije 10 dana sam kao osjetila titraje...jedan za drugim....i onda opet ništa.....po noći kao me nešto budi...al po danu skoro se u trbuhu niišta ne događa....i kad se događa nisam sigurna jel probava ili beba jer sve se događa ispod pupka...krupnije sam građe...pa kao tu neosjetljivoost pripisujem tome...a i posteljica mi je sprijeda što kao ,čitala sam,isto umanjuje senzitivnost....al opet paničim....jer svi ispituju jel se miče ovo ono jer je trbuh vidljiv dobrano....pa evoo molim nekog da me umiri jer jadna već nekih 2 tjedna osluškujem...a ništa
Suzeee, mislim da nemas razloga za brigu, ja sam viserotka, znaci kod mene sve ide malo ranije pa tako i udarci pa ti pouzdano mogu reci da u 20. tj. ne moras osjetiti bebu danima. Ja sam cak nabavila i baby watcher jer sam htjela biti sigurna da je sve ok. Sad sam 27 tj. i beba me toliko udara da me budi ponoci. Bas je jako aktivna.
Da s tvojom bebom nesto ne valja vec 2 tjedna vjeruj mi da bi ti tvoje tijelo to vec dalo do znanja.
Sljedeca 3-4 tjedna ces bebu osjetit samo u donjem dijelu, maternica ti je sad negdje do pupka, ako i toliko, ja svog tek sad osjetim malo iznad. S tim da je okrenut prema unutra nogama i rukama pa se cesto ne osjete udarci na samom trbuhu nego bas iznutra.
Inace, i ja sam krupnije grade pa mi ipak skakuce trbuh :-D
joj koksy hvala ti...čitam tu cure 18 tj...čak neke i u 16 tjednu....mene zna zabolit jajnik npr kao da ga je nešto udarilo...pa onako zna me zabolit prema grliću...tj prema rodnici...pa se ko tješim da je to možda to a žene kažu ma znat ćeš kad prvi put osjetiš znat ćeš da je to to........a ja neznam...a ti to što me zaboli nije bol prava neg onak trenutna...
hvala koksy....ostajem u iščekivanju PRAVOG osjećaja....nisam pitala prema kud je bebač okrenut...možda je i moj pišonja prema unutra pa zato neosjetim prema stjjenki tbuha...hvala puno koksy...
suzeee nema panike i ja sam u prvoj trudnoći i bebu sam tek osjetila nakon 20 tt i to na trenutke, kasnije će ti se ona javljati sve češće i češće tak da nemaš brigu :yes:
jeedva...jedva...jeeeeeedva čekam.....tnx cure
Ja sam isto u pocetku osjecala ko neke leptirice,a sad da vidis kad se ko val prbuh izoblici jer mi je reko gin da moram na bokovima lezat pa jadan samo ga tumbam sad na jednu pa na drugu stranu. Najteze mi je sjedit jer osjecam da me nogicama gura i obavezno moram svakih 10 minuta piskit jer valjda pritisce mjehur. Sad sam 35 tt
Znat ćeš točno kad osjetiš da je to to.
Ti prvi pokreti su kao lagani dodiri iznutra. Točno kao da te netko na trenutak dodirne, ali iznutra.
Ja sam u prvoj trudnoći isto kasno počela osjećati. A sad u drugoj već krajem 15og tjedna sam osjetila prve dodire.
Nego, čitam tu neke od vas micanja i udaranja bebe pripisujete dobrom raspoloženju bebe, a ja sam uvijek imala osijećaj baš suprotno. Kad bebi nešto ne odgovara, ona se žustrije pomakne. Pokušajte se sklupčati prema naprijed i vidjet ćete da će udarcima protestirati. Isto tako kad legnemo. Više im paše kad smo u pokretu i ljuljuškamo ih :-)
Mislim da beba miruje kad je zadovoljna.
jeli moguce da beba toliko osjeti i cuje,prepoznaje glas tate. udara me ,lupa, i to budu jaki bolni udarci u desnoj strani i bude velika izbocina.cim MM stavi ruku i pocne ga ceskati i pricati on se smiri.
:)
svaki put reagira na mužev glas. i kad mu se javi on uzvrati.
Ha ha zadarmamica tak i kod mene,samo ja mislim da su mi se jucer pojavile BH kontrakcije i danas al ne u tolikoj mjeri
Ja sam trudna 28 tjedana, i zadnjih par dana imam BH kontrakcije, malo mi je to nelagodno...
Ali inače je mamin sinčić dosta aktivan, lupa li ga lupa :mrgreen:
Što li će biti kad još malo naraste?
zadarmmica, meni je nevjerovatno kako beba nece lupkati kad Sven stavi ruku, inace je jako aktivna. Bebe sigurno cuju glasove, vjerovatno i prepoznaju one koje svakodnevno cuju.
moj brat je uživljen.. beba me lupa, svi osjete udarac,al uvik kad on stavi ruku nema šanse.nikakav trzaj. jadan -postao je ocajan. toliko želi da ga mali udari hehehe
neki dan kad sma bila snjim, rekla sam mu da priceka minut da mi muž dode,.cim je došao uvatio pricat i dirat drob mali se oglasio.i pocea me udarat.tako da je moj brat neki dan prvi put osjetio udarac moje bebe.
ja sam sad u 23cem tjednu,mislim da sam cca 18ti-19ti tjedan osjetila prvi put...kako sam dosta aktivna i ne mirujem bas onda bice nisam primjetila prije....sad nemozes ne primjetit,neku smo vecer bas gledali ja i dragi, i izvanka se moze malo vidjet mrdanje!!! :) a on mi je presmjesan bio,najvise naravno ju osjecam uvecer kad se ispruzimo na kaucu i zgrabim ja njemu ruku i stavim na stomak da je osjeti a on slozi prestavljenu facu i vrisne,ko prepala ga je & ful mu je cudan feeling...ha ha ha
mislim da zadnja 2 tjedna nije prosao dan a da ju nisam osjetila,ja sam mislila da se to mora,dobro je znat da ne pocmem panicarit na koji dan 'sutnje'
Skulirana to je normalno bitno da osjetis bebu u danu sad koliko puta to ovisi o tomu jel ona spava il je budna i o tebi da li si aktivna il ne.Ja sam isto najvise osjecala navecer,a sad ju osjetim cijeli dan i tocno diktira sta hoce ne zeli da sjedim jer odmah nogicama tiska prema gore i pritisce mi mjehur pa moram na wc stalno. Sutra idem frizeru bas me zanima kak bum izdrzala sjedit 3 sata bez da zicam da moram na wc jer mi je neugodno
ja iskreno neznam dali moj mali spava :)
hiperaktivno dijete bi mogao biti,bili smo i ja i muž :) po cijeli dan me udara.i to lastavica 1979 isto kad sjednem on nogama udara.dok se vozim u autu zabije mi u rebra ispod cica i ne mogu makac.
Cure,jel položaj posteljice ima veze sa tim kad se može osjetiti beba?
Meni je posteljica sprijeda,sada sam cca 20+5 tt i jesam ja osjetila neke valove i leptiriće..još me nije opalio:mrgreen:
Mada te leptiriće,ribice i ine škakljače ne osjećam stalno,samo ako se umirim..
Ja bih da me malo kickne..bila jučer na uzv,bebač je bio nestašan,znači nije baš miran..i sve je ok,ali opet..:roll:
Mia, beba tebe i sada udara samo sto je jos premala da bi ti osjetila taj udarac kako takav, osjecas ga ko skakljanje. Nemoj ocekivati da ces samo jedan dan dobit kick, sve ti to ide postepeno kako beba raste. I vjeruj mi, neces se ni snaci a vec ces doc u period kad ces molit bebu da se malo smiri da se ti mozes naspavat il barem sjest 15 minuta bez da te gura u mjehur ili udara u rebra :mrgreen:
je li normalno da mi bebe jedan dan budu aktivne, a drugi mirne? sad sam u 23.tt
Da sve je to normalno Pinky,al bitno da se jadnom jave,a najcesce je to vecer.
Ja sam čula da ima veze ako je posteljica sprijeda beba se manje osjeti al vidjet ces Mia budes ju osjetila kako koksy kaze poslije ces htjet malo da bude mirna bar je meni sad pred kraj jucer sam malo bila ljuta na bebu jer po noci nisam mogla spavat do 2.30 od njenog lupkanja,a onda ni po danu mi nije dala mira da si odspavam tako da sam bas bila jucer razdrazljiva
Zato je moj Sven kad se rodio dobio po guzi :mrgreen: Taj me se isto nalupao! I obecala sam mu da ce dobit svoje kad ga rodim i stvarno sam ga potapsala po guzi kad su mi ga dali koza na kozu :lol:
jedna mi je posteljica straga (donja beba) druga sprijeda. srećom je donja straga, jer kad me gornja beba zvizne, ruka mi odskoči. mislim kad bi me donja tako jako udarila, da bi se isti sekund popiškila, sjedi mi na mjehuru :lol:
donja je nježna lupkalica
meni je ovo super...pa osjetim i ja kao da mene netko ko podragio s unutrašnje str. stomaka.....al onak mjestimično...znači to bi moglo biti to...isto samo kad se umirim al nekad kad sjedim ko da nisam trudna...tj savijem noge prema stomaku e onda kao da me netko lupi po nekom organu me zaboli i moram se ispravit...prečudno je biti trudan...al diiivno čudno
kad bi se beba trebala pocet manje micati i udarat???? jer moj 38TT i stalno divlja. zadnjih dana jace nego inace.
Zadarmamica meni bas suprotno,manje se mice i manje udara jedino kad sjedim onda me nogicama gura.Jucer su se muz i beba upoznali tak ga je boksnul 3 puta da se muz sav preplasio i pita mene kaj si ti cijelu trudnocu to osjecala.
heheh a moj muž ga zeza,lupka pa mu mali vraca. i tako se oni igraju. baš mi je nekako lipo viditi muža tako raznježenog.a što ce tek biti kad se rodi. :)
Moj muz ne moze veli vise cekat jedva ceka da se beba rodi i veli da si ne moze zamislit da bude tata kak mi je smijesan kad on bebi prica svoje planove. Da bar imam diktafon da ga snimim jer ne znam od silnih planova kaj bu se objestinilo. I dalje mi se beba najvise navecer javlja,al dobro bitno da se javi