maca cestitam! Neka vam je roditeljstvo i djetinjstvo puno ljubavi i veselja!
Printable View
maca cestitam! Neka vam je roditeljstvo i djetinjstvo puno ljubavi i veselja!
maca, čestitam tebi i tm na prinovi!
Evo nas s pregleda, curka je ok, malo naprednija..mama zatvorena ..cerviks 36 mm...uglavnom dr. Nam je jako zadovoljan bas kao i mi :-)
Maca cestitam od srca:)
Iva Mia super za pregled, samo neka mrvica lijepo raste;)
Jel tko zna sto znaci cerviks sakrponiran, smeksan, uloziv za vrsak prsta? Dr mi nije nista posebno napomenula da bih trebala vise mirovati jer ja od pocetka sve laganini, a na pov. bolesti mi uvijek pise mirovanje.
bugaboo,
imaš tu na forumu temu Uloživos vs Otvorenost (tako nešto), tamo su cure dosta pisale o tome. Mislim da to nije ništa ozbiljno i puno je cura skoro cijelu trudnoću uloživo za prst. Problem je ako krene otvaranje, ali pročitaj si više tamo. Uglavnom uloživost nema veze s otvorenošću, uloživost se odnosi na cerviks, a otvorenost na samu maternicu.
Nalaz da je cervix sakroponiran znači kako nema aktivnih kontrakcija maternice koje bi ga pomjerile naprijed, što se dešava prirodno početkom poroda. Cervix je u normalnim uvjetima sakroponiran tijekom cijele trudnoće, sve do pred porod, kada se "centrira" ili je "anteponiran" (okrenut prema naprijed).
Pusek
Hvala Vala! Crko mi komp pa surfam preko moba, a to mi je malo teze, pokusat cu naci tu temu.
Evo draga, možda je ovako lakše? ;-)
http://forum.roda.hr/threads/68707-Uloziva-vs.otvorena
Pozdrav cure!
Evo da se malo javim.Ne pišem puno ali vas čitam svaki dan.Mi smo obavili kontrolu jučer i imala bih nekoliko pitanja za vas.U 28t.t sam i Vala odgovorila si mi na jedno od mojih pitanja.I meni je na nalazu dr. napisao cervix 1 članak,cervikalni kanal uloživ za vrh prsta pa kolko sam čitala temu koju spominješ vidim da to nije ništa strašno.Tako sam i sama zaključila pošto dr. nije ništa napomenuo uvezi toga.E,sad mene zanima još nešto.Napomenula sam mu da me u zadnje vrijeme trbuh dosta steže i da mi se stvrdne po nekoliko puta na dan no da me brine i bol oko područja pupka na što sam dobila kratki odgovor da je to sve normalno i da se ne moram brinuti.Bebolino je dosta aktivan i stvarno uživam kad izvodi svoje vratolomije no htjela bih znati dali me ova bol u trbuhu i osobito oko pupka mora brinuti?
tika, radi se o braxton-hicks kontrakcijama. Neki ih zovu i vježbanje maternice za porod ili umjetnim trudovima. Puno cura i ovdje ih ima i to je upravo to što si opisala, stezanje i stvrdnuće trbuha koje se onda opusti. Proguglaj malo o b-h kontrakcijama, one su skroz normalne, a osobito pošto je sve ok s bebicom i zatvorena si, mislim da nema razloga brizi. Neki kažu da je sve u najboljem redu ako nemaš više od 10 takvih kontrakcija dnevno.
Što se tiče boli oko pupka, to sam imala jedno vrijeme, pa opet skužila da dosta trudnica u nekoj fazi iskusi baš to. pošto ti je i tvoj doc rekao da je to sve ok, nemoj se brinuti. Lezi na lijevi bok, odmori tako kad god možeš i mazi bušu.
Zapravo, u vezi bolova u trudnoći vrijedi isto pravilo, razno razni su normalni, no bitno je da to nije jaka bol i da ne traje dugo. I ja zagovaram ono da je bolje biti oprezan, pa ako te nešto baš zabrine, a ti pravac doktoru.
Hvala ti Vala!
Nema nešto Mojce.Čekamo,čekamo....:-)
I ja navratim da vidim što nam je s Mojcom.... pa moram pitati - jel krenulo ? ;-)
Bok curke! Naš izvještaj s pregleda glasi tako da je jedan dečko velik 1260, a drugi 1230 grama, ja zatvorena i sve je u najboljem redu :)
Jako sam sretna i pao mi je kamen sa srca. Kako sam do jučer molila da su dečki dosegli barem kilu, ova njihova masa me jako oraspoložila i sad ne skidam osmjeh s lica cijeli dan. Kako je sve OK koristim priliku za pranje i peglanje nadam se zadnje ture robice (e sad već imamo čitave kolekcije - djeca su obučena skoro do ljeta) dok se još mogu gegati, jer čini se da ću uskoro moć samo ležat i zapovijedat :mrgreen:
Pozdravit ćemo Mojcu i poslat pusicu - možda je krenulo... tko zna....
Sumskica, divno za dečkiće, čestitam.
Mojca, tiskaj, tiskaj! :-)
Evo me, sad smo došli iz rodilišta. :)
Sve ok, opet kontrola u petak ako ne krene do tad. E sad, u petak će biti 6 dana nakon termina, što je max što on meni može dati, obzirom na moje konstelacije, pa će trebati nešto poduzeti, da li indukciju ili carski odlučiti ćemo tad. Tješi me to da je na CTG-u graf od kontrakcija bio znatno šiljastiji nego do sad. To ne mora značiti ništa jer se ja ne osjećam ništa posebno drugačije...
Btw, pitala sam kako rade indukciju... nježno i polako... prvi dan daju pola kapsule prostaglandina, pa te pošalju doma, ako nema reakcije drugi dan cijelu, pa opet doma, pa treći dan valjda kreću s oksitocinom. Svo vrijeme prate ctg i uzv.
Uglavnom, što god bude, ja sam mirna, dali smo maksimalnu šansu prirodi, beba je dobila potrebno vrijeme da bude tamo di želi i gdje joj je dobro... po Podobniku je oko 01.10. trebala biti van.
mojca~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ajme mojca pročitala da ste došli iz rodilišta i već pomislila da nunaš bebicu u naručju, kad ono - šipak :-) za utjehu, meni je samo jedna doza prostagladina napravila pravi bum, ništa više nije trebalo (osim epiduralne i dripa nakon toga). a opet, do petka imate vremena...
Andream, e kad bi čovjek znao... :)
Tu gdje smo smješteni, imaju bebu od 2 i pol tjedna. Mama je tražila indukciju, da bude u smjeni svoje doktorice. Sve je bilo gotovo u roku 2 sata.
A frendica lani na SD-u završila na hitnom carskom nakon 24 sata kompletnog paleta (neuspješne) indukcije...
Ne znam, treba prespavati... kažu da je juro pametnije od večeri. :)
A ja imala feeling da je danas dan d :)
Mojca saljem vam hrpu pusa :*
izvještaj s ogtt testa...
radila sam u polikliniki sunce što bih svima preporučila. ugodno, vrhunska usluga bez gužve, izvadili krv na početku, popila tekućinu i izvadili ponovno krv za 2h. nalaz 1h poslije toga. sve me je došlo 60 kn ( na tel kad sam zvala pitati su mi rekli 75 a eto danas mi naplatili 60kn!).
mislim sve u svemu da to nije neki novac a uštedi puno živaca i čekanja.
jedino da vas pitam..nakon 2h mi je glukoza bila u granici 4,8 ( donja granica 4,4 ) dok na početku mi je bila čak i malo ispod granice ( 4,2 ) nije znatno ali ipak ispod granice pa ne znam je li to problem?? ja pretpostavljam da nije ali nisam sigurna..je li tko od vas imao sličnu situaciju??
Mislim da to nije problem, ja sam radila profil i jedna vrijednost je bila čak 3,9. Dr. je rekla da je to ok.
da prag...to je super nalaz..meni je inače bez trudnoće bio šećer 3,4.....a sada ko zna..moram krv vadit..znači dosta ispod granice..zato ti ja ujutro prije vađenja uvijek papam i šećer mi onda dođe na tvojih 4,4:)
I mi se vratile sa pregleda.
Beba je teška 1250 gr i sve je super. Dr. je rekao da napreduje školski.
Kontrola sa 34 tt.
Šaljemo svima veliku :kiss:
dan svima
svima čestitke koji su stigli do cilja
imala bih jedno pitanjce,naime čitala sam o čaju od vrkutr,a sad sam smotana pa ga na postu ne mogu naći
trebala bih malu pomoć,koliko dugo vremenski se smije pit taj čaj,naime ja ga pijem neko vrijeme ,a sad sam u postupku pa me zanima dali da nastavim ili prekinem jedno vrijeme
unaprijed hvala
prag, nalaz ti je odličan. Moj je također bio sličan, 0h 4,3 nakon 2h 4,6. Dr. nije ništa posebno rekao, samo da je ok.
Mi sinoc bili na pregledu.Bebo je ok,25cm dug i 450gr tezak.Dok sam se vracala kuci s posla jedva sam vozila koliko me je lupao a kad smo dosli kod dr on stavio saku na celo i spava gospodin sve u sesnaest.Cak je dr. ukljucio malo i 3D pa mu je uslikao lice i vidjela sam slatke obrascice.Imam pitanje za sve koje piju aspirin,da li vam je dr. rekao da prestanete sa aspirinom u zadnjem tromjesecju trudnoce.Citala sam da se ne smije piti u zadnja 3 mjeseca,a zaboravila sam pitati svog dr.Doduse imam jos dosta do tog perioda ali me zanima sta vama vasi dr. govore jer ovaj moj dr. je skoro pa nijem:(
Sinoc sam od svog dr. dobila i recept za vakcinu protiv gripe.Ja sam apsolutno protiv toga a on mi savjetuje da se vakcinisem.Nisam pametna sta da radim.Dolazim svakodnevno u kontakt sa bolesnim ljudima i stvarno neznam sta da radim.Imate li neka iskustva ili savjet?
Da, s tim treba prestati, meni nažalost to nitko nije rekao :( srećom, pa sam ja bila neažurna po pitanju pijenja aspirina, zapravo andola u mom slučaju, pa je sve ok. Radi se o tome da se nešto u srcu bebe ne spoji ako se aspirin uzima iza 35 ili 36 tjedna... tako su bar meni rekli, ne znam za 3 mjeseca prije termina.
alma inače sam protiv cjepljanje jer se uništava prirodni imunitet protiv viroza,a moj je dobar,ali ako je tako kako ti kažeš da se svaki dan družiš sa bolesnim ljudima onda bi ja na tvom mjestu se i cjepila,možda ti gin. baš zato to i forsira
Nikako ne piti čaj u vrijeme stimulacije, bilo klomifenima, bilo kojom drugom. Čajevima se slobodno možeš služiti u vrijeme pauze, dok pokušavaš s mužem prirodno napraviti bebicu, no nemoj se s time igrati u kombinaciji s drugim lijekovima jer može biti štetno, a čak i opasno. Puno puno puno sreće!!
Što se tiče aspirina, meni ga je dr skinuo već na kraju prvog tromjesečja, tako da mislim da je bolje prestati, no najbolje se konzultirati s liječnikom koji prati trudnoću.
A vezano za cjepiva i ja sam skroz protiv toga, a osobito sada kada nosim bebicu pod srcem, nema šanse da dam da me pikaju. Treba se paziti, kvalitetno papati, a ako nas i potrefi kakva boljka, da se to riješiti.
Čestitke svima na lijepim rezultatima pregleda. Mi u ponedjeljak na famozni ogtt, a pregled tek 10.11.
Ja od 9. tt pijem 50 mg Andola dnevno i dr. mi je na zadnjem pregledu rekla da ga pijem jos do iduceg pregleda, a tada cu biti u 32. tt. Tada cu vec uci u 8 mjesec trudnoce tako da nije bas da se cijelo trece tromjesjecje ne smije piti jer bi mi ga dr valjda vec ukinula. U svakom slucaju pitaj svog dr-a na iducem pregledu.
Jutros smo prvi puta štucali. Cijela strana trbuščića je poskakivala. :heart:
Ja jucer bila prvi put na pregledu u Ri ( jer cu tamo rodit ) i odusevljena sam kako sestrama tako i doktorom.
Sa bebama je sve ok, on ima 1800 i 40 cm a ona 2050 i 41 cm. Sljedeci put sam narucena 28-og i mislim da ce me tad
hospitalizirat jer ce tad bit 34 tt a imam dosta do Ri. Imala sam nekakav iscjedak pa mi je dr. uzeo bris pa sam malo krvarila
nakon toga ali danas je bolje.
Cure moje datum se polako priblizava :-)
cure hvala na odgovorima za ogtt. mirna26 ja mislim da ne bi smjela ''varati'' na testu zbog sebe i zbog bebice. bitno je u dr doći s točnim stanjem kako je..
što se tiče vrkute ja sam je uzimala dok nisam krenila s hormonima, koliko sam čitala/čula doista se ne smije koristiti skupa s lijekovima, jer fitohormoni iz biljke mogu pojačati ili smanjiti djelovanje lijekova. zato oprezno s vrkutom!
što se tiče cijepljenja ja iako imam dijagnozu oslabljenog imuniteta tj hipogamaglobulinemiju ipak se neću cijepiti jer me je strah što cijepivo nosi i kako to može utjecati na bebu iako neki dr to preporučuju. mislim da je i dokazano da je više ljudi umrlo od nuspojava cijepiva za h1n1 već od same gripe. a iz svog osobnog iskustva jedini put kad sam se u životu cijepila dobila sam nakon cijepljenja tako tešku upalu pluća da sam jedva ostala živa i povezali su s djelovanjem cijepiva pa sam ja rekla cijepivo u mene nikad više! radije ako dođe do toga liječiti se vitaminima, dizati imunitet već unositi nešto što može i ne mora pomoći ali isto tako može i ne mora naštetiti bebici.
alma i ja bih rekla da se ne cijepiš, radije odi na čuvanje trudnoće i izbjegni doticaj s bolesnim ljudima.
Tomislava Hura :-D Kako su samo veliki i jedna i drugi :zaljubljen: i vidiš da te nisu odmah pustili u bolnici i da ipak imaš još fore za uživat doma. Ja ti želim lijep sterilan bris i da ugodno dočekaš do 34tt...
Mojca ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da cura dođe sama prije petka
Mia Lily :* tebi i školskoj bebici
Mis smo jutros bili dat uzorak za urinokulturu i opet na trudničkom tečaju, pričalo se o porodu (ništa zanimljivo što već prije nisam proučila) i sve mi se čini da ću odustati od tog trudničkog tečaja jer mi se neda prehladit se od ljudi koji dolaze u dom zdravlja...khm...slijedeći put je tema dojenje, pa ipak možda odem, ali samo još taj jedan put...
Naš tečaj je trajao samo 2 dana, što ne traju svi u DZ toliko?
Ja trenutno idem na tecaj u Petrovu jer oni priznaju samo svoj tecaj i ukupno ima 8 dolazaka! Bas zavidim svima koji mogu ici u DZ i samo 2 puta jer mi je tesko tamo sjediti na neudobnim klupama i slusati stvari koje uglavnom vec znam. Mislim da je to korisno prvenstveno za MMa jer se on bas ne informira o tim stvarima, radije igra igrice na kompu;)