Mislim da to nije problem, ja sam radila profil i jedna vrijednost je bila čak 3,9. Dr. je rekla da je to ok.
Mislim da to nije problem, ja sam radila profil i jedna vrijednost je bila čak 3,9. Dr. je rekla da je to ok.
da prag...to je super nalaz..meni je inače bez trudnoće bio šećer 3,4.....a sada ko zna..moram krv vadit..znači dosta ispod granice..zato ti ja ujutro prije vađenja uvijek papam i šećer mi onda dođe na tvojih 4,4![]()
I mi se vratile sa pregleda.
Beba je teška 1250 gr i sve je super. Dr. je rekao da napreduje školski.
Kontrola sa 34 tt.
Šaljemo svima veliku![]()
dan svima
svima čestitke koji su stigli do cilja
imala bih jedno pitanjce,naime čitala sam o čaju od vrkutr,a sad sam smotana pa ga na postu ne mogu naći
trebala bih malu pomoć,koliko dugo vremenski se smije pit taj čaj,naime ja ga pijem neko vrijeme ,a sad sam u postupku pa me zanima dali da nastavim ili prekinem jedno vrijeme
unaprijed hvala
prag, nalaz ti je odličan. Moj je također bio sličan, 0h 4,3 nakon 2h 4,6. Dr. nije ništa posebno rekao, samo da je ok.
Mi sinoc bili na pregledu.Bebo je ok,25cm dug i 450gr tezak.Dok sam se vracala kuci s posla jedva sam vozila koliko me je lupao a kad smo dosli kod dr on stavio saku na celo i spava gospodin sve u sesnaest.Cak je dr. ukljucio malo i 3D pa mu je uslikao lice i vidjela sam slatke obrascice.Imam pitanje za sve koje piju aspirin,da li vam je dr. rekao da prestanete sa aspirinom u zadnjem tromjesecju trudnoce.Citala sam da se ne smije piti u zadnja 3 mjeseca,a zaboravila sam pitati svog dr.Doduse imam jos dosta do tog perioda ali me zanima sta vama vasi dr. govore jer ovaj moj dr. je skoro pa nijem![]()
Sinoc sam od svog dr. dobila i recept za vakcinu protiv gripe.Ja sam apsolutno protiv toga a on mi savjetuje da se vakcinisem.Nisam pametna sta da radim.Dolazim svakodnevno u kontakt sa bolesnim ljudima i stvarno neznam sta da radim.Imate li neka iskustva ili savjet?
Da, s tim treba prestati, meni nažalost to nitko nije rekaosrećom, pa sam ja bila neažurna po pitanju pijenja aspirina, zapravo andola u mom slučaju, pa je sve ok. Radi se o tome da se nešto u srcu bebe ne spoji ako se aspirin uzima iza 35 ili 36 tjedna... tako su bar meni rekli, ne znam za 3 mjeseca prije termina.
alma inače sam protiv cjepljanje jer se uništava prirodni imunitet protiv viroza,a moj je dobar,ali ako je tako kako ti kažeš da se svaki dan družiš sa bolesnim ljudima onda bi ja na tvom mjestu se i cjepila,možda ti gin. baš zato to i forsira
Nikako ne piti čaj u vrijeme stimulacije, bilo klomifenima, bilo kojom drugom. Čajevima se slobodno možeš služiti u vrijeme pauze, dok pokušavaš s mužem prirodno napraviti bebicu, no nemoj se s time igrati u kombinaciji s drugim lijekovima jer može biti štetno, a čak i opasno. Puno puno puno sreće!!
Što se tiče aspirina, meni ga je dr skinuo već na kraju prvog tromjesečja, tako da mislim da je bolje prestati, no najbolje se konzultirati s liječnikom koji prati trudnoću.
A vezano za cjepiva i ja sam skroz protiv toga, a osobito sada kada nosim bebicu pod srcem, nema šanse da dam da me pikaju. Treba se paziti, kvalitetno papati, a ako nas i potrefi kakva boljka, da se to riješiti.
Čestitke svima na lijepim rezultatima pregleda. Mi u ponedjeljak na famozni ogtt, a pregled tek 10.11.
Ja od 9. tt pijem 50 mg Andola dnevno i dr. mi je na zadnjem pregledu rekla da ga pijem jos do iduceg pregleda, a tada cu biti u 32. tt. Tada cu vec uci u 8 mjesec trudnoce tako da nije bas da se cijelo trece tromjesjecje ne smije piti jer bi mi ga dr valjda vec ukinula. U svakom slucaju pitaj svog dr-a na iducem pregledu.
Jutros smo prvi puta štucali. Cijela strana trbuščića je poskakivala.![]()
Ja jucer bila prvi put na pregledu u Ri ( jer cu tamo rodit ) i odusevljena sam kako sestrama tako i doktorom.
Sa bebama je sve ok, on ima 1800 i 40 cm a ona 2050 i 41 cm. Sljedeci put sam narucena 28-og i mislim da ce me tad
hospitalizirat jer ce tad bit 34 tt a imam dosta do Ri. Imala sam nekakav iscjedak pa mi je dr. uzeo bris pa sam malo krvarila
nakon toga ali danas je bolje.
Cure moje datum se polako priblizava![]()
cure hvala na odgovorima za ogtt. mirna26 ja mislim da ne bi smjela ''varati'' na testu zbog sebe i zbog bebice. bitno je u dr doći s točnim stanjem kako je..
što se tiče vrkute ja sam je uzimala dok nisam krenila s hormonima, koliko sam čitala/čula doista se ne smije koristiti skupa s lijekovima, jer fitohormoni iz biljke mogu pojačati ili smanjiti djelovanje lijekova. zato oprezno s vrkutom!
što se tiče cijepljenja ja iako imam dijagnozu oslabljenog imuniteta tj hipogamaglobulinemiju ipak se neću cijepiti jer me je strah što cijepivo nosi i kako to može utjecati na bebu iako neki dr to preporučuju. mislim da je i dokazano da je više ljudi umrlo od nuspojava cijepiva za h1n1 već od same gripe. a iz svog osobnog iskustva jedini put kad sam se u životu cijepila dobila sam nakon cijepljenja tako tešku upalu pluća da sam jedva ostala živa i povezali su s djelovanjem cijepiva pa sam ja rekla cijepivo u mene nikad više! radije ako dođe do toga liječiti se vitaminima, dizati imunitet već unositi nešto što može i ne mora pomoći ali isto tako može i ne mora naštetiti bebici.
alma i ja bih rekla da se ne cijepiš, radije odi na čuvanje trudnoće i izbjegni doticaj s bolesnim ljudima.
Tomislava HuraKako su samo veliki i jedna i drugi
i vidiš da te nisu odmah pustili u bolnici i da ipak imaš još fore za uživat doma. Ja ti želim lijep sterilan bris i da ugodno dočekaš do 34tt...
Mojca ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da cura dođe sama prije petka
Mia Lilytebi i školskoj bebici
Mis smo jutros bili dat uzorak za urinokulturu i opet na trudničkom tečaju, pričalo se o porodu (ništa zanimljivo što već prije nisam proučila) i sve mi se čini da ću odustati od tog trudničkog tečaja jer mi se neda prehladit se od ljudi koji dolaze u dom zdravlja...khm...slijedeći put je tema dojenje, pa ipak možda odem, ali samo još taj jedan put...
Naš tečaj je trajao samo 2 dana, što ne traju svi u DZ toliko?
Ja trenutno idem na tecaj u Petrovu jer oni priznaju samo svoj tecaj i ukupno ima 8 dolazaka! Bas zavidim svima koji mogu ici u DZ i samo 2 puta jer mi je tesko tamo sjediti na neudobnim klupama i slusati stvari koje uglavnom vec znam. Mislim da je to korisno prvenstveno za MMa jer se on bas ne informira o tim stvarima, radije igra igrice na kompu![]()
Cure pitanjce ... Pojavio mi se herpes na usni, njega sam imala prije i najcesce kao uvertira za M.
Mislite li da je opasno za bebu, da je simptom necega? Luda sam
Herpes na usnama nije opasan za bebu, ja sam ga imala na pocetku trudnoce, samo pazi cime ces ga mazat, virolex se
nesmije koristiti u trudnoci
Hvala tiMa imam cinkovu mast rekli mi u ljekarni da je to jedino ok u trudnoci. Ja sam sad sva zabrinuta zbog cega je dosao
![]()
bugaboo i Vala u našem DZ tečaj traje 4 dolazaka (4 srijede) i traje sat, sat i pol svaki put. Nije bogznašto zanimljiv...
nea herpes na usnama nije opasan, vaginalni herpes malo je. Mogao je doći zbog pada imuniteta, neke vrućice, ako si se možda iznervirala. Sve u svemu mislim da se ne trebaš brinuti puno oko toga, samo stavi kremicu koju smiješ i peri ruke svaki put kad ga diraš. Sve će bit OK.
Mi smo imali trud. tečaj u DZ dva dana, po 2h. Meni je bilo jako zanimljivo. Upoznala sam patronažne koje obilaze bebice, one su i vodile tečaj.
Hvala Sumskice ... Da jucer mi je bio jako tezak dan pun losih vijesti pa je garant od toga![]()
Kod nas u DZ tečaj traje jedan dan.
Mi krečemo u 11 mj u Petrovu na tečaj.
Mojca, jesi još 2 u 1?
Mojca za sto skorije upoznavanje sa strucom ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mojcina curica zasad još bi ne bi, prava vaga, čekamo...
Da, Petrova je jedina bolnica koja inzistira na svojem tečaju. Baš su to komentirali voditelji na našem tečaju u DZ. Kažu da je jedini razlog lova, na koncu konca žena će roditi s tečajem ili bez tečaja,a tata je na porodu kao podrška mami i da prisustvuje rođenju svoga djeteta, za što mu ne treba skupi tečaj kao preduvjet.
Ma jesam...![]()
jutros sam se probudila nakon što sam sanjala kako vam pišem post o sinoćnjim događanjima.
Dakle, uhvatilo me neko stezanje u trbuhu, bol u leđima, osjećaj ko pred menzes, potreba da se uvalim u krevet... i tako je to trajalo nekoliko sati... poslala sam sms doktoru, uputio me u rodilište... obavili pregled, uzv, ctg i vratli se. Kontrakcija na ctg-u nema nešto spektakularno, otvorena nisam... uzv ok.
Čekamo dalje. Nokte više nemamo, sve smo ih pogrizli.
![]()
Andream, ako si zacoprala ono sa škorpijom... ma ima da te nema!![]()
I ja mislim da herpes nije opasan, samo ga tretiraj i sve će biti ok. Mene pak već nekoliko dana boli grlo, osobito ujutro, valjda neka prehladica. Pijem čajeke, šmrcam, nadam se da će uskoro proći. Sve boljke su nam strašne sada...
Mojca, sad će to. Pričaj s bebicom, reci joj da je mama i tata žele što prije zagrliti.E da, kako je okrenuta, glavicom dolje? A leđa, prema tvojoj kičmi ili trbuhu?
Cure, u kojem tjednu / do kojeg tjedna je normalno da se beba okrene glavicom dolje?
Posljednje uređivanje od ValaMala : 20.10.2011. at 12:11
Mojca, i ja se sjetim vjerovala ili ne s vremena na vrijeme hoće li biti vagica ili škorpionček... ma totalno nebitno ustvari, ne vjerujem u nikakve horoskope, ali evo dok čekaš da bar u šali kratimo vrijeme s tobom. Neka bude kako bude, samo nek je sve kako treba biti. ~~~~~~~~ za malu tvrdoglavicu ~~~~~~~~~~~~
Vala, glavica je dole, u subotu je bila na -4, leđa su prema naprijed, prema mom trbuhu, baš onako kako je u knjizi "Što očekivati u trudnoći" nacrtano.![]()
Ma sve je školski...
Što se tiče okretanja, može se okrenuti u zadnji čas. Moja frenica je rodila pred goinu dana, petak je bila na pregledu, potvrđen je CR zbog zadka, mala se preko vikenda okrenula i u ponedjeljak je imala vaginalni porod (nažalost inducirani).
Andream, ma tak mi je svejedno, može bit i marsijanac u horoskopu... samo nek više krene.![]()
Idem sad u duuugu šetnju do dućana na drugom kraju sela, kupit nešto hot&spicy za ručak. Kažu da takva hrana aktivira maternicu.![]()
Mojca, prekrasno što je okrenuta baš ono školski! Da, naši smotuljci su puni iznenađenja, nikad ne znaš s njima. Želim ti što brži najdivniji susret!
Još Mojca školski porod i eto ga
za besplatnu kremu za strije u trudnoći....
http://www.index.hr/rouge/clanak/ind...ja/578352.aspx
Mojca za skori susret
Zanima me kako su ti racunali termin za 15.10 dal od zadnje menstruacije ili punkcije.
mislim da sam ja sledeca za porodaj.
Hvala vam cure!![]()
Pretorija, termin je računan po punkciji, točan je... ali svi vole zaboraviti činjenicu da samo 5% trudnica rađa točno na dan termina i da trudnoća traje između 38 i 42 tjedna. Tek nakon 42 tjedna se smatra prenešenom.
:w
Ja sam još jedna MPO trudnica. Danas sam 8+2. Liječim se na SD. Danas sam od svog MPO doktora upućena da se naručim na odjel visokorizične trudnoće. Da li neka od vas ide tamo i koga mi možete preporučit?
Sretno svima
Posljednje uređivanje od kordica : 20.10.2011. at 19:42
Kordica vjerujem da ce ti se javiti cure koje vise znaju, ja cu ti samo cestitati i pozeljeti srecu![]()
Kordice, vjerojatno misliš na odjel patologije trudnoće? Ja od nedavno vodim trudnoću tamo kod dr. Matijevića koji je zaista veliki stručnjak, ali i prekrasan čovjek. Nazovi gore centralu, pa zamoli da te prespoje na patologiju trudnoće i naruči se. Trebaš 2 uputnice, za uzv i pregled. Držim fige da uspiješ kod njega, stvarno je doc mrak!
Ja bih ti pak preporučila dr Hafnera koji je ujedno i šef patologije trudnoće. Naručuju na UZV srijedom kako vidim, baš na samom odjelu, dakle izbjegnut ćeš trudničke ambulante u prizemlju i česta duga čekanja. O doktoru sve najbolje, uistinu nećeš pogriješiti.
Da. Patologija trudnoće. Dr. Bauman mi je rekao da se mogu odlučit za kojeg hoću doktora pa onda nazovem i naručim se. dao mi je broj 3712 223. jel to to? Ja sam mislila za dr. Hafnera ali bi čula još mišljenja. Hvala za informacije o uputnicama, nisam znala da mi trebaju dvije.![]()
Curke moje (u terminu Andream, Vala, Prag...sorry ako sam nekog izostavila)...jel osjećate kakve bolove u trbuhu...kao npr....upala mišića i onak lagana povremena probadanja....ne mislim na pokrete bebača...mane to cijeli dan ubija, prepone me rasturaju....
Mojca imaš još sitno da nam doneseš malu vagicu...navijam jer sam ja ta....draga sretno, pa kada god bilo![]()