ne perem školjku/bide samo vrućom vodom, nego nekim sredstvom, pa vodom isperem.
vrućim mlazom iz tuša lakše i bolje sperem to sredstvo sa sanitarija.
sa octom ne mogu čistiti ništa jer mi je zlo. na sanitar sam naučila.
Printable View
ja sam jutros pustila ocat i vodu kroz filter aparat za kavu,
ionako sam ga morala pročistiti,
to ulila u špricalicu, sve pošpricala i isprala vodom.
sve skupa je bilo gotovo u roku keks
i da je sifon na pravom mjestu ili da je pad prema sifonu, svejedno,
okrenula bi se ovoj tehnici,
najviše zato što na cijevi koja ide iz školjke u zid imam rebrastu plastiku
u kojoj se vječito skuplja prašina,, a to sigurno neću čistiti svaki dan,
nego jednom tjedno ribam četkicom za zube, starom - da ne bi bilo zabune,
a ovako se spralo samo, doslovno.
ja ni ne čekam da se voda sama slije u sifon, s padom ili bez.
krene ona prema sifonu, ali ja sam brža jerne želim namakati pod dulje nego što je potrebno.
čim isperem šta imam, isti sekund hvatam partviš i zguram taj višak prema sifonu.
Pa ne znam pokazuju li analizer da je čišće, ali aj to gledam, a ne moraju svi kao ja, na način da je ono što operem sredstvom i nakon toga vrućom vodom čišće od onog što operem sredstvom pa prebrišem krpicom. Npr. ona mala daskica za djecu za na wc- pereš li ju u kadi vodom i spužvom i sredstvom, ili ju našpricaš i prebrišeš krpom? Je li čišće oprat tanjur deterđentom i isprad pod mlazom vode ili ga oprat deterđentom i prebrisat krpom?
Meni ej ovako lakše, brže i čini mi se čišće. Je li potrebno da kupaonica bude tako čista? A nije, al me veseli...kad perem, onda da operem do jaja.
I meni nije jasno da netko preuredi kupaonicu i plati keramičara i ne provjeri pad sifona... Misli i da ne tuširaš kupaonicu, sifon služi da u slučaju da mašina pusti, da ostaviš vodu da curi u začepljenoj kadi ili kakve druge nedaće koja može zadesit kupaonicu, sifon služi da ta vode ode u njega. Ako je pad kriv, onda što su stavili taj sifon? Ono zašto onda kupovat tih pola dodatna metra cijevi, i pretpostavljam jedno koljeno i sam sifon i platit postavljanej istog? To je kao da ti majstor stavi prozor na susjedov zid.
hm
redoslijed radova je malo drugačiji :-)
prvo vodoinstalateri postave insatalcije, a keramičar dolazi poslije
odakle vodoinstalater zna kako će građevinsi napraviti pad i kako će keramičar postaviti pločice
pojma nema
a vi, kojima se ne da vodom iskušavati sreću, stavite pikulu na rub kupaonice i vidite kamo će
Ma, znam ja da je keramičar odgovoran za pad, ali da nisi želio pad prema sifonu ne bi vodoinstalateru plati postavljanje istog. Ja sam svojim keramičarima rekla da me preklapanje fuga ne zanima naročito, ali da bez pada ne pristajem tj. da će mm uzet hilticu i sve ćemo ispočetka. Tako da je pad školski.
Evo, ja ću ponovno pokušati vratiti topic bar na djecu, ako već ne na kuhinju.
Da li djeci dozvoljavate rukovanje kemikalijama i od koje dobi? Moji peru kupaonicu (ali ne tuširaju, nego samo peru krpom i spužvom, tuširaju samo kadu i pločice iznad nje). Pitam zato jer moji koriste samo dvije stvari - sredstvo za staklo i tekući sapun. Još im ne dam da rukuju kiselinama, varikinom i slično dok ne nauče osnove kemije.
mi smo stan uzeli u novogradnji,
nije mi bilo ni na kraj pameti provjeravati nešto što bi po logici stvari trebalo biti ok.
eee da sam znala da ću jednog dana tuširati kupaonu... i još da će mi se svidjeti.
Ja poslušala apricotin savjet i stavila manju verziju loptice za biljar (nemam pikulu) na kraj kupaonice...pad je savršen:-) ali ipak, neću tuširati kupaonicu:-)
Nego, kao sve manje se stavljaju ti podni sifoni u kuće i stanove..i što ako, kao što casa kaže, ostane otvorena pipa u kadi recimo..ok, ako je neka enormna količina vode, nebi ni podni sifon sve uspio pogutati, ali opet..nekako je bar malo sigurnije...
Od kemikalija je dozvoljeno sredstvo za stakla i prašak za suđe(voli prati posuđe,starija,7 god)
Uz tekući sapun i šampon za kosu što se podrazumijeva
I moji koriste sredstvo za stakla, za suđe, cif ili arf ili cilit gel...
sinoć sam ipak poklekla. otuširala kupatilo i napravila opći potop. voda krenula prema vratima, a ja se bacila na pod i ko vaterpolista mahala rukama i tjerala vodu u sifon. mačka i pas su pobjegli u trenu videći što se dešava, a za muža sam imala spremnu laž da je kupatilo poplavilo dok sam se tuširala zbog začepljenog sifona. srećom, sve sam uspjela sanirati dok se nije pojavio doma jer ne volim baš lagati :mrgreen:
ali svo zlo u tome, bar je kupatilo čisto. i u prizemlju sam pa mi nijedan susjed nije došao na vrata. jedino ne znam kakvo je stanje u podrumu. :/
Ajme :lool:
Pa kod mene uopce nije tako izgledalo! Malo vode je bilo na podu i odmah sam to pokupila.
Ja sam to nabrzinu otusirala i to samo skoljku i umivaonik. Nista drugo, naravno.
A vi si baš volite komplicirati život... :lol:
mene valjda ponjelo. prvo sam otuširala školjku, a nakon nje bide i u trenu je bilo vode ko u omanjem bazenu. srećom sam bila pripremljena pa sam na sebi imala samo mudante i gumene japanke. ionako sam većinu vremena bila na koljenima. srećom nije nitko naišao. nakon toga sam ionako išla pod tuš. kažem, beštije su mi se momentalno sakrile kad su vidile što se zbiva :mrgreen:
A pa ne moraš je ostaviti ti otvorenu ili ja, nego recimo muž, djeca, svekrva...štajaznam..svakako je moguće...neznam, otvoriš pipu da napuniš kadu, zvoni zvono na vratima, kad ono neka dobra prijateljica, kreneš ti skuhati kavu, a kada se puni, tebi to recimo više nije ni na kraju pameti...
:lool:
sanirala si sve prije povratka muža, a jel on barem primjetio da kupaona neobično blista?? :-)
ajmeeee :-)
ma vraga je primjetio. :roll: još sam mu kad je došao natuknula da sam se živa ubila fregajući pločice u kupaoni.
a oni šugamani su poslije glumili zečje nasipe jer sam pri kraju skužila da mi je sat za vodu prašnjav pa sam na kraju i njega zalila. kad je bal nek je vodeni bal. iako ja baš nisam neka ester williams :mrgreen:
djeca u kuhinji pale kucu, mame plivaju po kupaonama netko treba pocet prodavat osiguranje na forumu.
Moje djete ne smije ništa - tj. smije disati. Ali zato ja...... i ja volim otuširati kupaonu, kuhinju i predsoblje, jedna susjeda mi je otkrila da sve doma pere varikinom da zato vani nema cvjeća, voda sa varikinom leti kroz balkon van pa sad i mene to (neko prije reče) rajca..... :lol: jer ja vani za razliku od nje nemam cvijeće nego terasu pa zašto onda ne?? :rock:
Iako nema veze s kuhinjom moram ovo napisati:
moja kći je jučer 6 sati sastavljala Hemnes krevet iz Ikee.
Barata s čekićem i ostalim alatom bolje nego mnogi odrasli.
Tata joj je pomagao, ali je uspio slomiti jedan šaraf, a ona ga je iskritizirala i objasnila mu kako treba šarafit.
Tako da je tata uglavnom pridržavao daske i radio ono što mu je šefica naredila, a ona je zabijala moždanike i šarafila.
I sastavila ga je? To je ako pricamo o istom krevetu fakat komplicirano. Imamo ga i mi.
Je, sastavila ga je.
Bez greške.
Ali to me uopće ne čudi, navudrena je za takve stvari.
Za kuhinju ni najmanje.
Ovaj krevet http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/50080315/
To je onaj koji se razvlači u bračni.
Inače je krevet super i ja sam kupila dva odvojena madraca.
bome, mi imamo taj i sastavljala su ga dva odrasla muškarca 5 sati.
Tanči, bravo za curu!
Inače, i mi smo tu negdje u fazi da su nas djeca "prerasla" u nekim vještinama, ali ja nemam sastavljače kreveta (zapravo nemaju prilike) nego servisere televizora, računala i modema.
Zinula sam samo prvi put kad se to dogodilo, pa sam valjda zato i zapamtila (iako nije tako dojmljivo kao sastavljanje kreveta): Zove mm s drugog kraja grada i traži sina na telefon - trebale su mu šifre za modem jer je kod poznatih priključivao računalo na internet. I naravno - jednostavnije je nazvati klinca koji zna napamet pristupne šifre za iskon, nego pročitati papire koji su došli s rooterom!
To je isto što sasa piše da su dva odrasla muškarca sastavljala krevet pet sati - nisu čitali upute! A bome ni ja ne bih, ali djeca to naprave kako treba.