Mimi81, ja sam 4 Menopura mijesala sa 2 amp.fz.ot.U uputstvu stoji da mogu 3 u 1.
Printable View
Mimi81, ja sam 4 Menopura mijesala sa 2 amp.fz.ot.U uputstvu stoji da mogu 3 u 1.
Sanja 1 kako stvari stoje i kako se kreću (vrlo sporo) izgleda da ću se pridružiti tebi u 12. mjesecu. Nikako da dođem do FET-a, nema ovulacije, endometrij tanak (pa malo raste, pa opet tanak), i ode još jedan ciklus!
Ali držim se one strpljen spašen, pa ćemo vidjeti, vjerujem da će se jednom sve to svima nama vratiti :yes:!
Imam jedno pitanje dali ste prije AIH bile na laparoskopiji? Svašta sam čula da neke jesu neke nisu, kakva je praksa u Petrovoj?
Pozdrav
cure,žene samo naprijed
želim vam svima velike bete i školske trudnoće!
Ptica1, ja sam bila prvo na laparoskopiji uz histeroskopiju i prohodnost jajovoda pa onda sve ostalo. Koja vam je dg i jesi radila prohodnost jajovoda?
Evo me sa novostima,danas sam bila kod dr.Šprem pa kaže da napravim uzv štitnjače i nadbubrežne žljezde ,vadim 17-OH progesteron....i da kad to sve obavim onda možda idemo na klomifene i AIH....
Pa sada sam malo zbunjolica:oops:...pošto mi je dr.Babić(obična gin koja ima dosta prakse u slučajevima poput mog)rekla da se ne isplati ništa nego odma na IVF jer smo oboje u "banani" pa bi to bilo, ajmo reći, gubljenje vremena...Ništa više ne kužim
dobar dan svim budućim mamama :) evo mene ja sam nova pa bih vas molila ako mi može netko reći kakva su vam iskustva u petrovoj? mmom dragom je dijagnosticirana olighoasthenozoospermia a ja tek moram ići na pretrage za mjesec dana...priznajem malo sam uplašena od svega...ali bih voljela biti pozitivna od samog početka .uputili su me kod doktorice Šprem i rekli su mi da donesem ako imam bilo koje zadnje nalaze...ok...a sad kako je u ppraksi sa tim svim uvjerenjima od psihića,odvjtnika i javnog bilježnika za izvanbračne parove ...to se mora odmah ili?? i šta mislite kako će to ići po vašim iskustvima ???
nivesa mislim da će odabir postupka ipak ovisiti o testovima koje napraviš. A i mislim da nećeš puno izgubiti ako napraviš jedan nestimulirani AIH dok čekaš IVF. Iz iskustva znam da smo sve zbunjene i izgubljene kad se nađemo u ordinaciji (u onom svima nam znanom preugodnom položaju), ali vjeruj mi, najbolje je da izravno pitaš svog liječnika sve što te zanima, i ne boj se da ćeš zbog bilo čega ispasti glupa, pa nisi ti studirala medicinu, oni su!8-)
milla2 koliko pitanja! pa krenimo redom.
Iskustva u Petrovoj? Vidi potpis, međutim iz nekog razloga vjerujem svom dr. pa ustrajem i dalje. U svakom slučaju, strpljenje, strpljenje, strpljenje.
Papiri koji su potrebni? Ne brini, na prvi pregled donesi prethodne nalaze, povijesti bolesti i sl., šta već imaš. Nakon prvog pregleda, sestra će ti dati papirić sa popisom dodatne dokumentacije koja ti je potrebna i sve ti objasniti, gdje, kako i šta. Ništa od tih papira (osim nalaza) ti ne treba prvi put.
Kako će ići? To ovisi o tebi i tvojoj dijagnozi i liječniku koji te vodi. Mislim da se prvi IVF čeka par mjeseci (ja sam čekala 3 mjeseca - dok sam napravila sve pretrage i sl.), AIH mislim da se čeka manje.
U svakom slučaju želim ti dobrodošlicu i puuuunoooo sreće!;-)
Nivesa mislim da je dobro da te doktorica poslala na dodatne pretrage,treba znat točno o čemu se radi i kakvo je stanje hormona i štitnjače prije nego što se započne sa postupkom:yes:.
Mila2 dobrodošla,a što se pitanja tiče naša vrijedna Suzzie ti je sve rekla:mrgreen:.
Milla, sve što su ti Suzzie i sanja napisale, dobro su ti napisale i stvarno nemam šta dodati, osim da sam i ja kod iste dr. Jest da je rijetko vidim, očito se stalno zaobilazimo, ali sve je ok.
hvala cure! :-) ja imam termin 16.11 i baš sam uzbuđena fuuul,mislim iskreno da bi moja dijagnoza trebala biti po ok po mojim dosadašnjim pretragama a jedino me brine malo od dragog s obzirom da je dijagnosticirana oligoasthenoteratozoospermia ali valjda će i njegovi spermici naci svoj put .a u panici sam da nešto ne izostavim jer sam ipak s otoka ...al sam htjela sve ovo preći u petrovoj.ugl hvala svima baš mi je lakše sada:klap:
mimi81 vjerovatno će to proći prije postupka...al ipak njih pitaj za savjet!(ja sam u 9mj.bila katastrofa...sumamed,slikanje pluća,žuć-a sad ništa sve se smirilo!ma da me zub boli hi hi al i njega ću sredit do postupka!)ja sam na pikanju- 3 menopura mi smučka u 1 pikicu i imam 1 D.tak da me sam dva put pikne!ja evo čekam i isčekujem. 2.dan mi je ciklusa i sitno odbrojavamo.... milla2...bok i želim vam sreću i da brzo sve pohvatate i dodete do cilja.cure su ti dobro odgov. ja sam kod dr.Šprem isto,prvi put sam u ovom svemu al pohvatat ćeš uz nas sve to nemaš beda :-D ja sam prvi put bila na razgovoru u 5mj.i evo sad sam pikalica i samo pozitivno razmišljati treba!moj mužek ima isto takvu dijagnozu i ja još začepljene jajovode -Šprem nas pitala gdje smo se mi dva našli :-D... a dr.mi se čini jako draga a sad bumo vidli ishod
Taca70, s obzirom da smo na početku pretraga, brisevi su mi ok, papa ok, hormoni ok. Kada sam bila prvi puta u Petrovoj na ultrazvuku mi je dr rekao da možda imam policistićne jajnike, ali da ipak provjerim još testosteron i inzulin da potvrdi, međutim danas su mi stigli nalazi s nalazi su ok tako da do sljedećeg puta ne znam koja je dg. Suprugov spermogram je bio srednje zadovoljavajuć sljedeći tjedan ide u Petrovu ponovno jer oni ne priznaju nalaz iz Osjeka pa ćemo vidjeti.
ej milla2...dobro došla....curke su ti sve napisale....a ti se ugledaj u mene!!!:) treba strpljenja i vjere!!!! ja sam kod doktorice Baldani...s kojom sam zadovoljna od početka....kad smo radili transfer, s kraja hodnika mi je vikala: kak sam sretna...peti dan i sve je super (a ja hiperstimulirana)....to će bit trudnoća, garantirano!!! i ja sam joj vjerovala, nekak sam se tak od istog tog trena i ja sama postavila!!!!
mi danas bili na ultrazvuku: gestacijska vrećica 1,25x0,98 cm, žumanjčana 0,39 cm. jajnici i dalje hiperstimulirani. progesteron 1490, a beta.....11165!!!!! za 7 dana ponovno na ultrazvuk...kad očekuje da će se vidjet embrio!
trudna 5+5 i kaže moja doktorica....odlično i po planu!!! a jajnici.....pijem puno tekućine i mirujem!!!!!!
pusa svima!!!!
Ej Zrinkič! Čestitam! Baš mi je drago zbog tebe i tm. Neka sve bude sretno do kraja!:)
Navijam za jedan lijepi embrij drugi tjedan!
Pusa
Zrinkič, suuuper! Samo vi rastite! Bravo! A ß, šta reć osim da je ufff velika! Pusa
dali je poželjno da dođem u bolnicu sa novim nalazina ili će me oni bez iobzira slati na pap test i briseve i što god još?jer imam lanjske nalaze.vid da je dosta vas lijepo napredovalo jučer sam vas čitala do 4 ujutro :),ustavri sve sam ove dane u studiranju oko POM ,a tko bi rekao da ću ikada to trebati proučavati,uvijek misliš to se nekom drugom dešava :mrgreen:
sanja suzzie2 hvala...Zbunilo me sve to sad...puno informacija odjednom a iako sam imala 1000 pitanja za dr kad sam ušla tamo sam se totalno zaledila!!!Kao da sam prvi put kod dr i sama sebe time izbezumila jer to nisam ja!!!!Ja uvijek postavim 100 pitanja a neka i po dva puta,ali ne znam šta se dogodilo.Ona nije spominjala IVF samo AIH tako da me to u startu zbunilo jer sam bila sigurna da će reći nešto i za to ...Ali rekla je samo AIH...hm...A koliko ću sad ćekat na uzv štitnjače i nadbubrežne???Sad se bojim da se sve to ne odulji na još pola godine....:zbunj:
Cure moje evo i ja dočekala svoju prvu punkciju. Danas potvrđeno, punkcija je u subotu. Moram priznati da umirem od straha, al pokušavam se skulirati jer MM je u totalnoj komi. On se jako brine kako ću ja to izdržati.
budite pravi frajeri i odradite to s stilom kao da idete po nešto u dućan :-) a kasnije kad sve uspije-budete se smijali sami sebi
Nana_banana stvarno nema razloga za takvu paniku, punkcija zvuči strašno ali zapravo i nije. Samo sa smješkom naprijed!:yes:
Nana_banana, mislim da cete oboje biti smijesni sami sebi kada sve to prode. Najteze u svakom postupku je neizvjesnost koja ga prati, pocevsi od reakcije na stimulaciju, kako ce rasti folikuli, koliko ce se js oploditi i na kraju cekanje bete a ove tehnicke stvari su najlaksi dio. Uvodenjem ovog odvratnog zakona ta napetost je jos i pojacana jer nam se ogranicenjem broja js za oplodnju znacajno smanjuje sansa za uspjeh.
Nana banana stisni zube i samo hrabro naprijed! Ja sam umirala dan prije punkcije od straha i onda sam popila kavicu sa tlatincicom i odmah sam se osjećala bolje ... ;)Mene je bolilo, ali puno cura zaspe i ne osjeti ništa.... Sretno!
A baš sam danas čula da manje boli ako dan prije ne piješ kavu :oops:
Bolje mrknut mali gorki :lol:
Cure hvala vam na podršci. Ma dobro sam ja. MM je malo u strahu. On već dva sata sve detaljno čita o postupku i punkciji. Kad god ga pogledam umrem od smijeha jer ima neku ludo-zabrinutu facu. Najbolje je kad mi kaže: "Joj ja ne znam kako ću to izdržati!". :lol: Kao da on to sve treba proći, a ne ja.
Daj mi pliz recite kaj sve trebam ponijeti na punkciju? I ako imate neke savjete slobodno recite.
nana, nisam još u Petrovoj bila na punkciji pa ću taj dio prepustiti našim iskusnim curama.
Samo sam ti htjela poželit sreću( i TM isto :) )...tak je i moj, uvijek u većoj panici nego ja.
Moj je čak u jednom trenu predložio da odustanemo od postupaka jer je njemu grozno to sve prolazit...pa smo imali "mali" razgovorčić i nakon toga je sve sjelo na svoje mjesto.
Sretno draga i da te što manje boli( ako već mora bolit)
Na dan punkcije i transfera dođite u 08.00 i ponesite papuče, čarape, spavaćicu i ogrtač
(izvor: http://www.potpomognutaoplodnja.info...skoj&Itemid=81 )
Ne znam što bih ti pametno savjetovala osim da si poneseš vrećicu koju ćeš koristiti u autu ako ti bude muka od anestezije.
Ovaj savjet sam ovdje napisala puno puta, ali sama tu vrećicu nikad nisam uzela. A svaki put mi je trebala :mrgreen:
Sretno!
Hej cure, sad da se ja nadovežem malo na anesteziju.
Zanima me ako ima cura koje su bile i u Petrovoj i u Viliju u postupku sa anestezijom...da li ste i kod jedne i kod druge imale ikakvih simptoma. Točnije, ja u Viliju od njihove anestezije( koja se isto dobiva u venu i zaspiš na 15-ak minuta)nikad nisam imala nikakvih nuspojava i potreba za " vrečicama", pa me zanimaju iskustva.Da se znam pripremit za Petrovu.
Nadam se da nisam preveć zakomplicirala...ja sam inače poznata po tome...hehehe
hvalaaaaaaa
Bab, ja se u Petrovoj prvo 2x izrigam a onda u autu molim Boga da izdrzim do stana pa ulijecem u WC i grlim skoljku. Nakon toga se srusim u krevet i ostatak dana prespavam. U Viliju malo odlezim, dignem se na nozice lagane i odleprsam domu svome. I njihov anesteziolog mi je rekao da ne zna zasto u Petrovoj inzistiraju na toj anesteziji, mislim Apaurin i Tramal. Ono zujenje u glavi 2h nakon punkcije da ne spominjem, cisti LSD.
Nana banana sretno:mrgreen: i samo bez straha jer nema razloga,držim fige da ti ovo bude prva i zadnja punkcija i da za 9mj dobijete svog bebulinca:yes:.
Bab, prosla sam i jednu i drugu anesteziju. Nikakvih nuspojava nisam imala niti od jedne. Jedina razlika je bila sto sam u Viliju sve lijepo prespavala, a u Petrovoj me samo malo osamutilo (nije bila bolna punkcija), tako da sam odmah pitala doktora koliko je jajnih stanica punktirao.
Nana banana sretno na punkciji i nemoj se nista brinuti :-)
U Os je opća anestezija, prespavaš, nakon pola sata si kao nova. U Petrovoj taj apaurin je koma, ja sam spavala od 9 kad su mi dali injekciju do 21h, nisam povraćala... To je moje iskustvo ...
Cure imam pitanje. Nova sam i pokušavam poloviti konce. Prošli tjedan sam bila na prvom razgovoru u Petrovoj i dobila čitav niz pretraga koje trebam obaviti.
Trebala bih vaditi hormone 2-5d ciklusa. Računam da će 2dc biti u utorak te me zanima da li se moram naručiti u labos Petrove sutra ili je to prekasno i čekam sljedeći ciklus?
Zna li netko što je s Rebrom ili Vinogradskom, jel se i tamo naručuje i čeka?
Glossy, cula sam da Petrova sada narucuje za 12.mj a koliko znam narucuje se i u Vinogradskoj. Mozes nazvati rebro ili VV ali ne vjerujem ni da je tamo bolje obzirom da se blizi kraj godine.
Od prve anestezije u Petrovoj bilo mi je ok, dok nisam sjela u auto. Uspjela sam izdržati punih 10 min vožnje. Nakon druge mi se samo cijeli dan spavalo i bila sam jako ošamućena. Nakon prve nikakvi bolovi, a nakon druge sve do tranfera bolni grčevi! Sretno
Samo da prijavim jednu novu trudnicu iz Petrove !!!!
Moja prijateljica, koja nije prijavljena na Rodi, ali je redovito prati, nakon brojnih neuspjeha, iz prirodnih i stimuliranih, ostala je trudna. :-D
Najljepši poklon je dobila za godišnjicu braka, pa joj i ovim putem još jednom čestitam i želim blaženih sljedećih 9 mjeseci. :zaljubljen::love2:
...ipak Neko to od gore vidi sve :heart: .....