gita, svaka cast... vidim da se detaljno razumijes u materiju.
nismo jos ni krenutli skupljati papire, cekam 20.4 i nadam se...
Printable View
gita, svaka cast... vidim da se detaljno razumijes u materiju.
nismo jos ni krenutli skupljati papire, cekam 20.4 i nadam se...
Gita - standing ovation:-D!!!!
Gita svaka čast na ovako opsežnom osvrtu. :klap:
Ima li sad netko da mu nije jasno zbog čega se bunim(o)?
to je meni pitanje?
Ok, onda obrnuto. Jaslice 500, vrtić 400,
ili koliko već, nije to moj posao da obrađujem i određujem, samo sam baš onako odokativno rekla, kad se već svugdje spominju dva zaključka:
1. sada je cijena nerealno niska,
u redu, hajmo ju učiniti realnom ili realnijom
2. svi trebaju plaćati jednako jer dobivaju jednako
u redu, neka bude za sve ista.
I treće, da bismo bili koliko-toliko socijalna država, i da bismo poticali nekakvu demografsku obnovu (hm,valjda)
onda u tom smislu stručno (a ne ja na forumu:mrgreen:) razraditi i neke olakšice za socijalno ugrožene i za one koji u isti program upisuju više djece
jer, također realno gledajući, tko ima više djece tako i tako uplati u konačnici svugdje u proračun više kroz poreze i davanja za režije, hranu, odjeću, aktivnosti za djecu, što je i normalno, mislim tako je to, imaš djecu, plaćaš za njih na svakom koraku, normalno je to .
možda je cijena jaslica nerealno niska, posebno ako se usporedi sa vrtićkom.
ali mislim da 400 kuna nije nerealno.
jer, nije ekonomska cijena 400 kuna, već 2000, a to je prilično realno.
razliku neka plati Grad.
to mu je dužnost.
gita, ja te baš pročitala na drugom forumu :klap:
Gita, svaka čast!:klap:
Žalosno je što na rukovodećim mjestima u našem gradu(a bogme i državi) ne sjedi više ovakvih ljudi. Već nesposobnjakovići. :-(
I ja se pitam zašto je uopće cijena jaslica različita od vrtića? I to jeftinija duplo? Morala bi biti barem identična vrtičkoj. Jer upravo to što je već rečeno, briga oko jasličkog djeteta je zahtjevnija. Kako je u drugim gradovima?
Pa cijena i jest identicna, samo grad vise sufinancira.
Ovaj Gitin post bi trebalo poslati gospodinu gradonačelniku. Vjerujem da bi mu možda neke stvari bile jasnije, kad se već pravi ovako sposoban. Ah, ne vrijedi. On ne čita medije!
gita-xy odličan post :klap:
da, pojeftinjenje jaslica je bilo u paketu Bandićevog pronatalitetnog zanosa.
kako ga je samovoljno donio, tako ga samovoljno i ukida. da se eufemistički izrazim.
Sad jos samo da netko od onih odozgo procita sto mislimo...
Samohranost se očito tumači na dva potpuno različita načina.Mi sebi tumačimo da smo samohrani onda kad živimo sami s djetetom,a drugi roditelj nije s nama.Dok zakon to ne tumači tako.Po zakonu je samohran roditelj onda kad drugi roditelj zapravo ne postoji.Znači,kad je umro,nestao ili je nepoznat,a sve se to dokazuje sudskim rješenjima,smrtnim listom i rješenjima czsc i sl.Sve ovo skupa nema veze s tim da li drugi roditelj daje išta za uzdržavanje djeteta,jer može tata biti pokojni i dijete imati njegovu penziju,a mama je u ovom slučaju samohrana.ILi može tata živjeti sam s djetetom,mama je negdje odlepršala,živa je al nepoznate adrese i ne daje niti kune za uzdržavanje djeteta.E taj tata nije samohran....
Gita dubok naklon!
http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...arkinga_310702
a priča se da bi gospodin u Sabor.
jedan "ridikul" ode, taman da napravi mjesta drugome :-/
mister Gugl mi je ovo izbacio (milan+bandić+kontakt+mail --->
milan.bandic@zagreb.hr
nisam dobila poruku da bi to bila nepoznata adresa pa je valjda još uvijek aktualna (našla sam je na
http://www.business-navigator.biz/po...ci_za_zupanije)
a sad sam našla i ovu:
gradonacelnik@milanbandiczagreb.com (na stranici http://telefonski-imenik.biz/kontakt...ndic-zagreb-20)
poslala sam na one kojima sam preko Google-a našla kontakte
sad ću ponovo poslati Bandiću jer mi ne odgovara s ove prve adrese...
Koliko se sjećam, meni su odgovorili iz agencije za obrazovanje i iz Ureda predsjednika Josipovića.
Iz grada apsolutno ništa. Čak niti kad u ih iz Ureda predsjednika tražili očitovanje vezano za moj slučaj.
dobila sam potvrdu da je pročitana, nadam se da će ovaj put netko i odgovoriti :)
evo i ovdje ima kontakt:
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=804
bok
ja sam tek sad na ovom forumu ponukana takodjer novim cijenama. ali mene smeta jedna druga stvar. ako je ta tema vec prije prozvakana unaprijed se ispricavam.
mene zanima kako je moguce da zena koja je zbog troje djece na porodiljnom 3 godine uopce mogla upisati djecu u vrtic i zauzima mjesto, a istovremeno joj drzava placa da s tom istom djecom bude doma, a sada po novome ona nece placati nista jer (ako sam dobro shvatila) ako imate troje djece a dvoje ide u vrtic ne placate ni kune. toga ima jako puno. konkretno u grupi mog djeteta takva su cak 3 slucaja. da ne pricam da ja i muz radimo a ta djeca su vrticu prije nego sto mi dovedemo svoje i ostaju duze nego nase dijete. a u svakoj grupi sigurno ima bar jedan takav slucaj. ako netko to razumije neka me prosvijetli. mene to strasno boli jer smo prosli muku kao i svi da upisemo dijete u vrtic. hvala
dobila sam odgovor iz njegovog kabineta da su moje upite proslijedili u Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, pročelniku
uglavnom, na toj adresi definitivno čitaju mailove, ali na njih odgovaraju samo ako se mailove pošalje s potvrdom primitka i čitanja...
inače ni a ni b
Citam forum i slazem se sa svim nelogicnostima i nepravdama ovakvog nacina naplate vrtica.
Ali da ne bi morala placati punu cijenu od 2.000 kn, skupili ja i mm sve potrebne papire i donijeli danas u vrtic u racunovodstvo (tajnistvo), ali ne papire treba predati "teti" u grupi, one ce to skupiti, bio je odgovor.
Odnijela ja papire u grupu, ali ne teta nece preuzeti papire jer ne zna ona sto je potpuna dokumentacija, a sto nepotpuna te ne zeli biti odgovorna, ako necija dokumenctacija bude nepotpuna pa taj netko dobije uplatnice na 2.000 kn.
I tako ja sad hodam s papirima u torbi i ne znam bi li ih poslala Bandicu ili kome :-)
Morala sam se izjadati u nadi da ce na kraju papiri zavrsiti u kosu, a da ce Skupstina donijeti neki transparentniji i pravedniji nacin naplate vrtica, bez toliko mogucnosti za trazenje rupa i bez toliko nelogicnosti.
baš me zanima s kojim opravdanjem će Skupština rušiti ovaj prijedlog budući da su prema istim takvim kriterijima već donijeli odluku o plaćanju školskog boravka
"Argumentacija da smo prihvaćanjem proračuna amenovali ovu odluku nije istinita. Kad Skupština izglasa da je odluka o poskupljenju vrtića izvan snage, ići će se u rebalans - najavio je Maras"
jedva čekam da to vidim...
prvo su izglasali, a sad će isti oni izglasat da su protiv,
i onda će samo tak napravit rebalans, a ni neznaju koliko je
to zapravo love i od kud će je drugdje uzeti...
I samo Bandić je kriv, a oni samo dižu ruke...
(nezanam dali da stavim smilića, plačljivka ili cijelu ekipu skupa za komentar)
Da li je možda netko provjerio na poreznoj u Zgb da li se ovo može dobiti e-mailom/poštom i u koje vrijeme
Potvrde Porezne uprave Ministarstva financija o visini dohotka za sve članove kućanstva
Hvala
Hvala na dobrodošlici i hvala svim ostalim curama
Apri , naravno da s tim možete mahati gdje bude trebalo
Ja sam to, samo u malo pristojnijem obliku poslala večeras predsjedniku gradske skupštine i njegovim zamjenicima. Uzdajmo se da naši zastupnici u skupštini imaju štogod zdravog razuma i bar tragove nekakvog morala
Kad malo bolje razmislim, uviđam "genijalnost" ove ideje našeg gradonačelnika. Briga njega za naše skuplje vrtiće i hoće li grad s time skupiti više para, njemu je do svađanja i prepucavanja sa skupštinom i dojučerašnjim stranačkim kolegama. Činjenica je da ova mjera ne pogađa velik broj Zagrepčana (nama je to naravno puno, ali vrijednosti su subjektivne). Prosječna plaća u Zagrebu je cca 6.200 kn pa ako pretpostavim da je medijan 15ak% manji (toliko je medijan manji od prosjeka na nivou RH) dolazim da bi zg medijan mogao biti cca 5.300 kn (za one koji ne znaju medijan je vjerodostojniji od prosjeka jer to znači da točno pola građana dobiva manje od 5.300 kn i točno pola građana zarađuje više od 5.300 kn). Ako muž i žena zarađuju po 5.300 kn i imaju jedno dijete, njima vrtić neće poskupiti, a većina ljudi ipak ima dvoje djece, što uistinu znači da bi vrtić mogao pojeftiniti za oko 50-60 % korisnika. Ozbiljnjije povećanje cijene može očekivati, po mojoj slobodnoj procjeni, cca 30% ljudi. Nedavno sam pročitala da plaću veću od 10.000 kn ima svega 3% zaposlenih u Zg.
Ako u vrtić ide 33.000 djece onda je 30ak% cca 10000 djece odnosno 20000 roditelja. Vjerojatno je to i manje jer mnogi imaju dvoje djece u vrtiću.
Tih 20.000 ljudi ionako nisu njegovi glasači i baš ga briga za njih, ali je uzdrmao redove SDP-a. Pričom o tome kako otima od bogatih da bi dao siromašnima samo jača svoju poziciju kod svojih birača.
E, sad zamislite da proračun nije izglasan. Naravno, da su svi oni prvenstveno štitili svoje fotelje jer ih vole više nego vlastitu djecu, a u životu ionako većina njih ništa drugo ne znaju raditi. Idu novi izbori za skupštinu, u gradu se ne događa ništa, samo hladni pogon tj isplata plaća i ništa više. Ljudi bijesni jer moraju na nove izbore koji naravno koštaju, a mediji se raspisali da je to radi 20.000 ljudi tj 10.000 "bogatih" obitelji kojima će vrtić poskupiti par sto kuna, a "bogati" se ionako najviše bune. Možete si zamisliti gradonačelnikov smješak u toj situaciji jer njega ionako možemo smijeniti samo referendumom, a novog zakona o referendumu nema i nema
Zato na mailove svima redom odgovara Danira Bilić, zato je na trbini glasn bio onaj tip iz HSS-a i zaziva čovjek izbore, hvataju ljudi nove pozicije
Zbog toga se u životu ne bih mogla baviti politikom, previše kurvinjskih (ispričavam se na izrazu) i kukavičkih poteza i kompromisa za koje treba imati želuca i nemati morala.
Meni su ovi brojevi tužni jer pokazuju što je u Zagrebu ostalo od srednjeg sloja
Ništa, i dalje čekamo 20.04, a ja se opet raspisala u kasnu noćnu uru
Laku Vam noć, moje dame
evo ja ću..
imam starije dijete koje ide u vrtić! MM i ja smo zaposleni a ja sam trenutno na porodiljnom jer smo prije 7 mj dobili blizance
planiram ih upisati u vrtić kad će napunti cca 2 g. i ja ću zamisli još tu godinu vjerovatno ostati na porodiljnom! Al neću čačkat p...u kao što ti misliš da mame na porodiljnom rade
već ću radit vjerovatno nekaj na crno jer zamisli država mi plaća bijednh 1663,00 kn a to draga moja nije dosta da pokrijem podstanarski stan i režije.
Te iste mame koje su na porodiljnom a šalju djecu u vrtić vjerovatno to rade radi preboljevanja bolesti 1. godine kolektiva, dok su one doma da ih ima ko pazit
jer nemaju svi tu sreću da si mogu priuštit bolovanje kad god dijete dobije temp. a svi znamo što znači adaptacija na kolektiv!
zato draga moja aj ti gledaj kaj ima u tvom dvorištu a druge pusti na miru
ne znam ako mama radi na crno tko cuva djecu?
mozda bi i ja mogla nekako tako kad bi znala...
No uglavnom ja se nadam NEprolazu ove odluke
Najbolja mi jedna mama koja s ezali jer ce placati malo: pa nije ona socijalni slucaj (ima svoj stan, auto, dvije place, jedno dijete...) :)