draga gita-xy, dobro nam došla.
tvoj post je doista sukus cijeloga topica i odličan sažetak na jednome mjestu.
ako dopustiš, mahat ćemo njime pred kime god bude trebalo...
draga gita-xy, dobro nam došla.
tvoj post je doista sukus cijeloga topica i odličan sažetak na jednome mjestu.
ako dopustiš, mahat ćemo njime pred kime god bude trebalo...
Hvala na dobrodošlici i hvala svim ostalim curama
Apri , naravno da s tim možete mahati gdje bude trebalo
Ja sam to, samo u malo pristojnijem obliku poslala večeras predsjedniku gradske skupštine i njegovim zamjenicima. Uzdajmo se da naši zastupnici u skupštini imaju štogod zdravog razuma i bar tragove nekakvog morala
Kad malo bolje razmislim, uviđam "genijalnost" ove ideje našeg gradonačelnika. Briga njega za naše skuplje vrtiće i hoće li grad s time skupiti više para, njemu je do svađanja i prepucavanja sa skupštinom i dojučerašnjim stranačkim kolegama. Činjenica je da ova mjera ne pogađa velik broj Zagrepčana (nama je to naravno puno, ali vrijednosti su subjektivne). Prosječna plaća u Zagrebu je cca 6.200 kn pa ako pretpostavim da je medijan 15ak% manji (toliko je medijan manji od prosjeka na nivou RH) dolazim da bi zg medijan mogao biti cca 5.300 kn (za one koji ne znaju medijan je vjerodostojniji od prosjeka jer to znači da točno pola građana dobiva manje od 5.300 kn i točno pola građana zarađuje više od 5.300 kn). Ako muž i žena zarađuju po 5.300 kn i imaju jedno dijete, njima vrtić neće poskupiti, a većina ljudi ipak ima dvoje djece, što uistinu znači da bi vrtić mogao pojeftiniti za oko 50-60 % korisnika. Ozbiljnjije povećanje cijene može očekivati, po mojoj slobodnoj procjeni, cca 30% ljudi. Nedavno sam pročitala da plaću veću od 10.000 kn ima svega 3% zaposlenih u Zg.
Ako u vrtić ide 33.000 djece onda je 30ak% cca 10000 djece odnosno 20000 roditelja. Vjerojatno je to i manje jer mnogi imaju dvoje djece u vrtiću.
Tih 20.000 ljudi ionako nisu njegovi glasači i baš ga briga za njih, ali je uzdrmao redove SDP-a. Pričom o tome kako otima od bogatih da bi dao siromašnima samo jača svoju poziciju kod svojih birača.
E, sad zamislite da proračun nije izglasan. Naravno, da su svi oni prvenstveno štitili svoje fotelje jer ih vole više nego vlastitu djecu, a u životu ionako većina njih ništa drugo ne znaju raditi. Idu novi izbori za skupštinu, u gradu se ne događa ništa, samo hladni pogon tj isplata plaća i ništa više. Ljudi bijesni jer moraju na nove izbore koji naravno koštaju, a mediji se raspisali da je to radi 20.000 ljudi tj 10.000 "bogatih" obitelji kojima će vrtić poskupiti par sto kuna, a "bogati" se ionako najviše bune. Možete si zamisliti gradonačelnikov smješak u toj situaciji jer njega ionako možemo smijeniti samo referendumom, a novog zakona o referendumu nema i nema
Zato na mailove svima redom odgovara Danira Bilić, zato je na trbini glasn bio onaj tip iz HSS-a i zaziva čovjek izbore, hvataju ljudi nove pozicije
Zbog toga se u životu ne bih mogla baviti politikom, previše kurvinjskih (ispričavam se na izrazu) i kukavičkih poteza i kompromisa za koje treba imati želuca i nemati morala.
Meni su ovi brojevi tužni jer pokazuju što je u Zagrebu ostalo od srednjeg sloja
Ništa, i dalje čekamo 20.04, a ja se opet raspisala u kasnu noćnu uru
Laku Vam noć, moje dame
Kad ovo vidim, poželim emigrirati, ne radi sebe, nego radi svoje djece, da oni odrastu u uređenom društvu i da ovakvi imaju što manje utjecaja na njih jer bojim se da će ih ovdje zatrovati ma kolik se ja trudila u njih usađivati nešto drugo.
Da bandić misli na sirotinjupa ranit ću se.
ja znam da je on lud, kvaran i povampiren, al da ljudi puše njegovu demagogiju to ne mogu vjerovati.
Ja opet spominjem naobrazbu i pravo na nju. Pravo na naobrazbu pod istim uvjetima ima i moje dijete i dijete ove osobe koja je napisala ovakav mail i Todorićevo dijete.
Opet moram spomenuti one vražje poreze i njihovo plaćanje prema ek.snazi, ali i pravo sudjelovanja u javnim uslugama.
Znači ako se subvencionira obrazovanje dijeteta u npr. iznosu od 1.500 kn, tada na to ima pravo i moje dijete i dijete prosjaka s ceste (bez obzira što nije platio porez) i Todorićevo dijete.
Zašto neki ljudi ne mogu shvatiti da postoje različite startne pozicije u životu i da je to naprosto tako?
Ja sam dijete iz radničke obitelji, roditelji mi se iskrcali na glavnom kolodvoru s koferom u rukama i osnovnom školom, pa su radili i dalje se školovali. Nikada u životu me nisu odveli u kazalište, ali su smatrali da je formalno obrazovanje jako bitno i u trenutku kad su nam prihodi spali na tatinu penziju nisu dozvolili da ja prekidam obrazovanje i idem raditi već je stari radio na crno i inzistirao na mom i sestrinom školovanju. Znam ja jako dobro što znači nemati.
Istovremeno sam imala prijatelje čiji su roditelji rođeni u Zagrebu, koji su završili fakultete i mogli svojoj djeci priuštiti učenje engleskog u Londonu, što je za moje bilo nezamislivo. Nikad nisam bila ljubomorna i nisam imala potrebu oteti im. Od tih nekih ljudi sam danas ja uspješnija od nekih nisam.
Danas ja puno ulažem u svoje dijete (mlađi mi je još premali) i plaćam dodatni program, engleski, sport, vodim u kazalište 20-ak puta u sezoni i uopće se ne osjećam krivom jer netko drugi to ne može. Isto tako ne pokušavam dohvati stvari dostupne Todorićima (Todorići, oprstite mi na stalnom spominjanju, al treba mi konkretan primjer) i ne patim zbog toga.
Svako dijete koje odrasta u Zagrebu ima bolje uvjete nego dijete koje odrasta u nekoj ličkoj zabiti (ispričavam se, ne želim nikoga uvrijediti) i mora pješačiti 5 km do škole. Što bismo sad trebali, zg djeci skratiti osnovnu školu za dvije godine da ih izjednačimo?
Ana.m je spomenula da svoju djecu dvije godine nije odvela na more i mene to rastužuje i pokazuje stanje u ovoj j... državi jer žena ne radi baš najslabije plaćeni posao u ovoj državi, a ne može si priuštiti 7 dana mora s djecom. Ali nekako sumnjam, da je baš imala na pameti, da bi meni trebalo smanjiti 10 dana mora na 7 dana, pa da ova tri dana ostavim njoj i još nekom uzeti njegova 3 dana i evo tjedan dana.
O tome se ovdje radi, jer neki pokušavaju upravo to. Najprije s cijenama vrtića, a na kraju bismo došli uistinu do kazališta, mora i viška stambenih kvadrata.
Javim se još na ovu temu, mališa se probudio, vjerojatno opet u kasni sat