Stranica 13 od 112 PrviPrvi ... 311121314152363 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    A za penzije, ni one se navodno ne vide u PU?
    Iz principa nisam još prikpljala dokumentaciju, ali čak i ako ostavim dijete u vrtiću do škole, opet ću morati prikupljati papire za boravak, jer je to izgleda gotova stvar, koja se progurala na mala vrata.
    Mene ljuti što se priča samo o vrtićima, a plaćanje boravka nitko ne spominje, a još je više neopravdano:

1. Cenzus je niži, već sa prihodom iznad 5000kn se ulazi u najviši razred!
    2. Ako imaš jedno dijete u vrtiću, a drugo u boravku, nema nikakvog popusta na drugo dijete (u vrtiću je za drugo dijete niža cijena), a sve ide u istu gradsku blagajnu.
    3. Nije jasno kako se došlo do načina izračuna cijene za produženi boravak.
    4. Što se točno plaća - da li svaka škola ima onda obavezu jasno iznijeti roditeljima šta se točno radi koji sat u produženom boravku nakon "redovne" nastave? Naime, u nekim školama, koliko sam čula, djeca nakon 14h sjede sama u knjižnici, u nekim gledaju TV, a u nekima s njima boravi učiteljica i imaju npr. razne kreativne radionice.
    5. Da li je u cijenu tog boravka uključena i prehrana ili se ona još posebno plaća?
    itekako smo mi pričali i o boravku i školi u prirodi i besplatnom prijevozu i naknadi za novorođenčad...
    ali su novinari uvijek apostrofirali vrtiće pa je ovako ispalo.

ako, međutim, "padne" ovo s vrtićima zbog nepravednosti dohodovnog cenzusa, morat će i boravak jer je temeljen na istome principu.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

e da baš su zakomplicirali: ispada da ono što zaradiš pošteno moraš i prikazati a crna voda je sve zamuljala
    i koga briga
    kad nam OIB ne radi

Samo radi ljutnje:
    Mi uz svoj plaćamo primjerice i tuđi kredit a osoba kojoj plaćamo ima obrt samo što ne želi uplaćivati a banka se ne može naplaćivati (on je sam sebe odjavio pa kao da nema primanja)

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I ponovno pitam: kad je i gdje prosvjed
    Kad vidim one Libijce, Egipćane, Grke... svi na ulicama za bolje sutra a kod nas...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Koliko paušalnih izjava...

Puntica potpis na naše generalno ponašanje, puno priče i sleganja ramenima. Svi požurili po potvrde umjesto da čekaju 20. Samim tim ti ljudi pokazuju da se slažu na neki način s odlukom. Nije mi ni na kraj pameti prije sjednice išta poduzimati, premda ulažem jako malo nade u razum gradonačelnika i širokogrudnost skupštine.

ana.m de brže bolje i na hzzo. Mogu razumijeti da ti novci u novčaniku koji će ti ostati s novim cijenama znače. To je skroz ljudski. Ali mi zalaganje za ovu odluku koje se suptilno i nesuptilno provlači kroz cijeli pdf smeta.

Apricot potpis na svaki tvoj post, malo kaskam i nadoknađujem propušteno čitajući unatrag...

I Cvijeta73 ne znam odkud si stekla dojam da će svi prosvijedovati? Bilo je prilike i odaziv je bio dobar, ali daleko od onog Svi. Ne zato što nema zainteresiranih. Ima ih itekako. Ali nemamo mi njegovanu kulturu "javnog" bunjenja. A niti sagledavanja šire slike.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

može li neki link na popis dokumenata kojima se trazi potvrda o naknadama s HZZOa?

ne da nemam namjeru sada PONOVNO skupljati okolo dokumente nego NEMAM.vec sam im predala njihove idiotske papire prema onom što su tražili.

najbolje od cijele ove rasprave mi je što polako isplivavaju osobe koje uopce NISU imale pravo na zagrebački vrtić ali su nekim čudom uspjele.E sada su takvi-koliko vidim-u strahu.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    spajalica, potpis.
    uopće više neću raspravljati o ovom prijedlogu jer se svi slažemo da je katastrofa i svi će prosvjedovat protiv njega.

al brate mili na vrh glave ste mi se popeli s tim kukanjem oko visokog prireza.
    u zagrebu imate mogućnosti koje ne postoje drugdje - NE POSTOJE.
    u zagrebu imate plaće koje NE POSTOJE drugdje - NE POSTOJE. zagrebačka potrošačka košarica je JEFTINIJA u zagrebu nego u ostalim gradovima.
    evo anamix, ovako odokativno, ako ti je prirez 600,00 kn, a imaš ti dijete kao poreznu olakšicu, plaća ti je cca 13000 kn. mužu 9000. to u rijeci ne bi mogla imati - nema tih firmi koje daju takvu plaću (ima, ali jako malo). u rijeci na prste jedne ruke možeš nabrojati one koji sa visokom stručnom spremom imaju više od 10000 kn plaću, a da nisu predsjednici uprave ine, croatia osiguranja, banaka i sl. da ne spominjemo slavonski brod, šibenik il osijek.

onaj ko ima plaću 4000 kn, plaća prirez 50,00 kn i - životari. kako uopće uspoređivati sebe s 160000 kn godišnje i nekog s 48000 kn godišnje? zašto?

đizs, smanjite malo takvu argumentaciju, samo dajete pappa in bocca bandiću, rekli bi fjumani.
    ako si dobro pročitala moj posto, vidjela si da ja sebe ni sa kim nisam uspoređivala. malo su nam manje primanja od ovoga što si napisala, ali dobro. ono što sam ja rekla da bez obzira na primanja, postoji previše mogućnosti za niz muljanja, a postavljam i pitanje je li fer da ja zato što imam veću plaću kroz prirez sufinanciram nekome vrtić (tko će plaćati manje jer mu grad sufinancira od moje love), a ja onda još plaćam i višu cijenu. ni u zagrebu baš nema puno firmi koje daju velike plaće. i mi smo do unatrag dvije godine (kad nam je grah bolje pao) zarađivali 4000-5000 kuna i zadužili se do te mjere da još i danas imamo ispeglane sve kartice i minuse (no to je neka druga priča). osim toga, koliko znam vi u rijeci ipak imate i manji prirez i manje plaćate vrtić od ovog zagrebačkog prijedloga. osobno, ne bih ništa komentirala da ovaj prijedlog ne omogućava razna muljanja, od samoprijavljivanja na manje plaće, do migracije rodbine. mislim i da su cijene u zagrebu uisinu preniske i da je recimo neko rekao neka soc. slučajevi idu besplatno, ovi s plaćom do 5000 kuna da plaćaju recimo 500 kuna, a ostali 1000 kuna - ja ne bi rekla niti slovca, ali ovako gdje mogu muljati svi, pa i ja i plaćati smješne cifre a zarađivati i dalje puno, e to mi nije fer. i za kraj, zar smo u nekom kamenom dobu u kojem ljudi osuđuju druge zbog viših primanja? pa nisam si ja sama odredila plaću. netko mi je zbog znanja, sposobnosti ili čega god odredio takvu plaću. i kao što netko nije kriv što radi 15 sati i zarađuje 4000 kuna nisam ni ja kriva što radim mnogo, vikende i praznike pa eto netko mi isplaćuje veću plaću od prosjeka

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Morat ću i ja onda kidnuti brže bolje u ponedjeljak...
    Hajde samo, što prije, da se oslobodiš od svega.
    Možda da prijaviš i ono što zaradiš sa strane, pa da bude poštenija raspodjela, jer ti onda prihodi neće više biti tako jadni...možda i ti uplatiš koju kunu nekome kome zbilja možda treba. Ili?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    itekako smo mi pričali i o boravku i školi u prirodi i besplatnom prijevozu i naknadi za novorođenčad...
    ali su novinari uvijek apostrofirali vrtiće pa je ovako ispalo.

ako, međutim, "padne" ovo s vrtićima zbog nepravednosti dohodovnog cenzusa, morat će i boravak jer je temeljen na istome principu.
    Znam da Roda je pričala i o drugim stvarima, mislila sam prvenstveno na medije, cijenjene zastupnike...

Nadam se da će "pasti" i boravak, jer je također neopravdan, kao i vrtićki cjenik. Ispada da bi tih 2-4h produženog boravka koštalo koliko do sada 10h vrtića sa prehranom.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Medica prvotno napisa Vidi poruku
    Možda da prijaviš i ono što zaradiš sa strane, pa da bude poštenija raspodjela, jer ti onda prihodi neće više biti tako jadni...možda i ti uplatiš koju kunu nekome kome zbilja možda treba. Ili?
    Ne kuzim, ti bas namjerno provociras i podmeces... Ili?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

kakva sad potvrda od hzzo-a? što se točno mora tražiti?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Medica prvotno napisa Vidi poruku
    Sada ću napisati pa neka me banaju i podjele opomene! Gadiš mi se!
    Pišeš a nemaš pojma o čemu pišeš! Provociraš i lupetaš bezveze!
    Ako te baš zanima, odlazak na HZZO meni samo može povećati cijenu vrtića, ali ne msilim muljati pa eto zato idem tamo, a ovo brže bolje bi značilo "dok se nije stovrila gužva".
    Sa strane ne mogu zaraditi jer imam bebu koja visi na cici i još dvoje male djece, a i inalče su sva moja primanaj prijavljena do zadnje lipe. A isto tako i muževa primanja! Nismo ne crno nismo na minimalcu ne zarađujemo sa strane.
    A vidi čuda, imamo i stambeni kredit jer zamisli nitko nam nije poklonio stan! I to nas 5 u 62 kvadrata! Misliš da imam puno? Misliš da mogu uzeti svojoj djeci da bi dala tuđoj iako ih već dvije godine nisam odvela na more? Skijanje? Što je to? t
    Uostalom, ma tko si ti da se ja tebi opravdavam!!?? Sram te može biti!

I ne ja se ne žalim, zdovoljna sam svojim životom, sretna sa svojom djecom i živim kako mogu i znam s onim što imam! A tebe fino na ignore...I sad čekam opomenu!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Kate76 prvotno napisa Vidi poruku
    ana.m de brže bolje i na hzzo. Mogu razumijeti da ti novci u novčaniku koji će ti ostati s novim cijenama znače. To je skroz ljudski. Ali mi zalaganje za ovu odluku koje se suptilno i nesuptilno provlači kroz cijeli pdf smeta.
    Ti također nemoj čitati na pola i onako kako tebi paše..

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Kate76 prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko paušalnih izjava...

Puntica potpis na naše generalno ponašanje, puno priče i sleganja ramenima. Svi požurili po potvrde umjesto da čekaju 20. Samim tim ti ljudi pokazuju da se slažu na neki način s odlukom. Nije mi ni na kraj pameti prije sjednice išta poduzimati, premda ulažem jako malo nade u razum gradonačelnika i širokogrudnost skupštine.
    Kate 76 i ja sam , a vjserujem i mongi drugi razmišljala ne skupljati i ne predati ništa dok sve ne bude službeno. Pitala sam se zašto se svi ne pobunimo i naprosto masovno ne predamo ništa.
    Kaže moj MM pametni; pa zato što bi ti u ovoj državi i nezakonito u tom slučaju od 1.7. naplatili vrtić 2000 kn, tj. punu cijenu. I nažalost se slažem s njim pa ću vjerojatno i prije 20.4. ići po papire.....

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I samo bih primjetila da ne vidim nikakvu konzistentnost u cenzuriranju različitih topica. Dok se negdje briše i najmanja primjesa "prepirke", negdje ima po stranica sličnog sitničarenja s barem malo zlobe+off topica i ništa.
    Po mom mišljenju je općenito neprimjereno cenzurirati javni forum, osim u izrazito neprihvatljivom ponašanju (jer kroz riječi i mišljenja upoznajemo ljude), ali ako su već takva pravila trebalo bi ih relativno ujednačeno primjenjivati.
    Oprostite na off topic.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Uostalom, ti tak visokoobrazovana si mogla zaključiti da mi se s potvrdom o primljenim naknadama za prošlu godinu prosjek može samo povećati...

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Sada ću napisati pa neka me banaju i podjele opomene! Gadiš mi se!
    Pišeš a nemaš pojma o čemu pišeš! Provociraš i lupetaš bezveze!
    Ako te baš zanima, odlazak na HZZO meni samo može povećati cijenu vrtića, ali ne msilim muljati pa eto zato idem tamo, a ovo brže bolje bi značilo "dok se nije stovrila gužva".
    Sa strane ne mogu zaraditi jer imam bebu koja visi na cici i još dvoje male djece, a i inalče su sva moja primanaj prijavljena do zadnje lipe. A isto tako i muževa primanja! Nismo ne crno nismo na minimalcu ne zarađujemo sa strane.
    A vidi čuda, imamo i stambeni kredit jer zamisli nitko nam nije poklonio stan! I to nas 5 u 62 kvadrata! Misliš da imam puno? Misliš da mogu uzeti svojoj djeci da bi dala tuđoj iako ih već dvije godine nisam odvela na more? Skijanje? Što je to? t
    Uostalom, ma tko si ti da se ja tebi opravdavam!!?? Sram te može biti!

I ne ja se ne žalim, zdovoljna sam svojim životom, sretna sa svojom djecom i živim kako mogu i znam s onim što imam! A tebe fino na ignore...I sad čekam opomenu!
    Joj, daj se nemoj zivcirati!
    Ovakve izjave nisu vrijedne toga... A ni osobe...

Nama ce takoder vrtic biti besplatan i nemam se namjeru nikome opravdavati radi toga. Niti sam sto trazila, niti ukrala, niti bilo sta drugo i zasto bi se onda trebala opravdavati radi toga.Ali mi uzasno ide na zivce stav da radi toga sto mi ovaj zakon ide na ruku nemam pravo nista reci o njemu, jer sam odmah docekana na noz. Bez obzira sto mi odgovara ne mislim da je pravedan i posten. I skroz mi je gnjusno optuzivati bilo koga, osim odgovorni vrh koji ga je donio, za bilo sto. Mislim da je to ispod razine ljudskog dostojanstva...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

teta mi jučer prenosi zahtjev iz računovodstva: prikupite papire od roditelja jer su iz grada tražili da im pošaljemo što imamo.

a rok za predaju 30.4.?!

žele što ranije vidjeti u što su se uvalili.

na mene ne moraju računati.

u gradskom uredu se ne javljaju na telefone, osim jedne iznervirane službenice koja ne zna odgovor na složeniji upit, a na jednostavni "koja je definicija kućanstva" odgovara "gledajte, vi to izjavljujete na svoju odgovornost...".

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nema sanse, ja im sve donosim u zadnji cas, a nadam se da zbilja nece ni trebati

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja do 29. niš ne nosim. poslala sam mail da vidim ono za boravište pa ću tu postat ako mi odgovore.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mene zanimaju potvrde sa mupa. Ako su roditelji na istoj adresi treba li vaditi potvrde za djecu? Mislim ono, za jednoga je 40 kn biljega ili cega vec ne...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

gore navedena službenica mi je rekla da potvrde za djecu nisu potrebne ukoliko se prebivalište nije mijenjalo od upisa u vrtić. samo kopija osobne za odrasle.
    Posljednje uređivanje od ms. ivy : 16.04.2011. at 15:21

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Svašta, pa ti ljudi u "gradu" ne znaju ni kako se zovu ?!? Koji kaos!
    Posljednje uređivanje od čokolada : 16.04.2011. at 15:22

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj EvaMONA prvotno napisa Vidi poruku
    Kate 76 i ja sam , a vjserujem i mongi drugi razmišljala ne skupljati i ne predati ništa dok sve ne bude službeno. Pitala sam se zašto se svi ne pobunimo i naprosto masovno ne predamo ništa.
    Kaže moj MM pametni; pa zato što bi ti u ovoj državi i nezakonito u tom slučaju od 1.7. naplatili vrtić 2000 kn, tj. punu cijenu. I nažalost se slažem s njim pa ću vjerojatno i prije 20.4. ići po papire.....
    pa nije 20.4. rok za pdaju papira, nego 30.4.
    ja ne vidim da je neka hića sve predati što prije. ja ću ipak pričekati da prođe sjednica skupštine 20.4. a onda, ako treba skupljati papire

dakle, muž ti je u krivu, neće ti nitko naplatiti vrtić 2000kn ako ne predaš papire do 20.4. nego ako ih ne predaš do 30.4.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    gore navedena službenica mi je rekla da potvrde za djecu nisu potrebne ukoliko se prebivalište nije mijenjalo od upisa u vrtić. samo kopija osobne za odrasle.
    To da za malu koja je u vrticu, ali sta sa ostalom vecom djecom?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja jos nisam prikupila nista jer cekam sjednicu 20-og.

Ako nakon toga i dalje treba prikupiti papire onda krecem u odredjene migracijske aktivnosti unutar nase male familije... Fraze o "krivicnoj odgoovrnosti" se ne bojim ni najmanje, za to bi prvo morali napraviti analizu prijava svih 600 djece u nasem vrticu, ici istrazivati (kako? tko?) tko gdje zivi pa dizanje kaznene prijave, pa sud i pa proces dokazivanja pred sudom... koga oni misle time uplasiti? Mene sigurno ne...

Ionako na izjavi pise da se kucanstvo cine "bracni drugovi, djeca i drugi srodnici koji zajedno zive, privredjuju, odnosno ostvaruju prihode na drugi nacin i trose ih zajedno" - dakle tumacenje uvjeta "zajedno zive" ostavljeno na tumacenje svakome na vlastitu odgovornost. Ja cu evo zakljuciti da se to odnosi na prebivaliste - zasto bi me inace trazili dokaze o prebivalistu

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zanima me, ako ovo ipak zaživi u praksi, da li će se konačno stati na kraj opće poznatoj praksi da se lažiraju potvrde o zaposlenosti da bi se steklo pravo na vrtić?

Ako netko priloži karticu iz PU gdje nije imao nikakvih prihoda, to bi po meni trebalo biti upaliti "lampicu" da se provjeri da li je ta osoba stvarno zaposlena.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Zanima me, ako ovo ipak zaživi u praksi, da li će se konačno stati na kraj opće poznatoj praksi da se lažiraju potvrde o zaposlenosti da bi se steklo pravo na vrtić?

Ako netko priloži karticu iz PU gdje nije imao nikakvih prihoda, to bi po meni trebalo biti upaliti "lampicu" da se provjeri da li je ta osoba stvarno zaposlena.
    i ja sam o tome jučer razmišljala ali sam došla do zaključka da kako sada stoje stvari u prijedlogu, možeš imati posao i ne imati prihode. jer se traži potvrda o zaposlenju (ne starija od koliko ono, mjesec dana?) a prihodi se traže za prethodnu godinu. dakle. sve je moguće

lijepo ti prime dijete u vrtić, jer si kakti dokazala da si zaposlena, i onda nakon 15 dana ili kolikoveć doneseš novu potvrdu iz porezne da nemaš nikakvih prihoda. vuk sit ovce na broju: dijete upisano, i to besplatno

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

cure, bome ćemo očito morati hodati po milijun potvrda, živio OIB

meni će trebati, osim potvrde s porezne
    - potvrda s HZZO-a za porodiljni
    - potvrda za povećani DD (jel to u zg žajina?!?)
    - potvrda za naknadu s burze za mm-a

presmiješno...

a nigdje ne piše, kad jednom utvrde financijsko stanje i strpaju te u jednu kategoriju, vrijedi li taj iznos onda za idućih godinu dana ili?

meni će iskreno odgovarati prošla godina (porodiljni + nezaposlenost mm-a) ali isto tako se nekome može dogoditi obrnuta situacija, jedna godina izvrsna a drugu si na porodiljnom i 6 mj. imaš prihode 2660 kn

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Dakle treba potvrda za DD? Provjereno?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Puntica opet potpis. Ništa ne prikupljam dok sjednica ne prođe.

ana.m dobro ja čitam i računam, a moj post se odnosi na sve tvoje postove od prvog do zadnjeg uključujući i one na pdf rodine aktivnosti. I smeta mi pravdanje ove odluke s tvoje strane (prvo otvoreno, a sada zakamuflirano). Pri tome ne ulazim uopće u to koliko tko ima ili nema, niti namjeravam pisati o tome što imam i što plaćam i koliko će me ovaj zakon koštat. Zato sam ti i rekla da razumijem da te raduje koja kuna viška u novčaniku. Razumijem sve ljude koji tako misle. Ali to nikome ne pruža moralno pravo da pravda ovu odluku, na glas ili u sebi. A ti je pravdaš.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    cure, bome ćemo očito morati hodati po milijun potvrda, živio OIB

meni će trebati, osim potvrde s porezne
    - potvrda s HZZO-a za porodiljni
    - potvrda za povećani DD (jel to u zg žajina?!?)
    - potvrda za naknadu s burze za mm-a

presmiješno...

a nigdje ne piše, kad jednom utvrde financijsko stanje i strpaju te u jednu kategoriju, vrijedi li taj iznos onda za idućih godinu dana ili?

meni će iskreno odgovarati prošla godina (porodiljni + nezaposlenost mm-a) ali isto tako se nekome može dogoditi obrnuta situacija, jedna godina izvrsna a drugu si na porodiljnom i 6 mj. imaš prihode 2660 kn
    gle, u papirima isto tako piše da si svaku promjenu dužna prijaviti u roku od 15 dana od nastanka iste. prema tome, ako je dohodak prošle godine bio drugačiji od onog ove godine, teoretski ti se to uopće ne bi trebao gledati, jel da? dakle, morala bi, prema svojoj savjesti reći: da, prošle godine smo imali male prihode, ali sada imamo veće, smijem li, molim vas, plaćati vrtić u malo većem iznosu, molim vas?
    Posljednje uređivanje od puntica : 17.04.2011. at 10:07

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

dakle, ako svaku promjenu treba prijeviti u roku od 15 dana...
    zatrudniš, moraš na bolovanje radi komplikacija u trudnoći. u roku od 15 dana moraš na hzzo po potvrdu da će ti primanja biti manja (ako ti je plaća veća od 4250kn). pa ti smanje cijenu vrtića.
    onda onih 45ili30 dana prije poroda, kad počneš opet dobivati naknadu u visini svoje plaće, opet u hzzo po potvrdu i opet u vrtić da ti povećaju cijenu vrtića
    pa drugih 6 mjeseci (roditeljski dopust) opet na hzzo po potvrdu da su ti primanja sad opet manja, tj max cca 2600kn. i onda opet u vrtić da ti opet smanje cijenu.
    kad se vratiš na posao onda opet trčiš, ali ovaj put na poreznu, da ti opet napišu kolika ti je plaća, pa opet u vrtić da ti povećaju cijenu.
    super, i onako nitko nema niš pametnije za radit nego u godinu dana (tj. max godinu i pol) trči 4 puta po potvrdu o primanjima

btw, nitko tu potvrdu ne može izdati dok ne sjedne prva naknada/plaća. kako je onda uopće moguće svaku promjenu prijaviti u roku od 15 dana?!

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

puntica
    i ja baš o tome razmišljam

ali vjerujem da oni uopće nisu na to mislili već da su "promjene" samo npr. rođenje još jednog djeteta i slično
    a da će se primanja gledati samo za godinu unazad, slično kao za dječji doplatak

evo sad čitam na drugom forumu da dječji ne ulazi jer je socijalna pomoć, vjerojatno ni naknada s burze ne ulazi...
    baš su napravili zavrzlamu, bravo Bandiću još jednom

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    evo sad čitam na drugom forumu da dječji ne ulazi jer je socijalna pomoć, vjerojatno ni naknada s burze ne ulazi...
    pa lijepo piše da se donosi potvrda o primanjima sa porezne. nigdje nitko nije napisao da se išta nosi sa hzzo-a ili hzz-a ili...
    još bolje, doneseš prazan papir sa porezne i uživaš u besplatnom vrtiću

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Postoji i DD koji nije socijalna pomoć, za taj ja pitam.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni nije trebalo za vrtić,već za nešto drugo sam trebala priložiti potvrde o prihodima i rečeno mi je da u prihod spadaju sva primanja.Dakle i dječji doplatak i mirovina i socijalna pomoć i rodiljna naknada i stipendija i naknada za invalidnost i naknada za tuđu njegu i pomoć i naknada s burze,prihod od iznajmljivanja nekretnina,alimentacije....i sve ostali primici.Sve ulazi u prihod,a dohodak je nešto drugo.Dohodak je plaća za samostalni i nesamostalni rad.Drugim riječima u dohodak ulazi plaća i naknada za bolovanje.Tako je meni objašnjeno.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa Vidi poruku
    Postoji i DD koji nije socijalna pomoć, za taj ja pitam.
    piše na onom papiru koji su dijelili u vrtićima
    Dokazi o pravu na doplatak za djecu:
    Rješenje o pravu na doplatak za djecu
    trebaš fotokopirt rješenje i priložit ostaloj dokumentaciji. niš ne moraš posebno podizati, tako piše na tom 'slavnom' papiru

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Znam što piše i zvala sam računovodstvo glede toga ali rekli su mi da se to odnosi na DD koji se dobiva kao socijalna pomoć i prilaže u svrhu oslobođenja od plaćanja vrtića. Mene moj DD ne oslobađa.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Meni nije trebalo za vrtić,već za nešto drugo sam trebala priložiti potvrde o prihodima i rečeno mi je da u prihod spadaju sva primanja.Dakle i dječji doplatak i mirovina i socijalna pomoć i rodiljna naknada i stipendija i naknada za invalidnost i naknada za tuđu njegu i pomoć i naknada s burze,prihod od iznajmljivanja nekretnina,alimentacije....i sve ostali primici.Sve ulazi u prihod,a dohodak je nešto drugo.Dohodak je plaća za samostalni i nesamostalni rad.Drugim riječima u dohodak ulazi plaća i naknada za bolovanje.Tako je meni objašnjeno.
    u gradu ne razlikuju to dvoje

lijepo piše:
    3. Dokazi o ostvarenom prihodu svih članova zajedničkog kućanstva u razdoblju od 1.1. d 31.12. 2010. umanjenom za iznos poreza i prireza:
    Potvrda porezne uprave Ministarstva financija o visini dohotka za sve članove kućanstva
    dakle, samo to se traži. ništa više. nigdje se ne spominje nikakva moguća potvrda hzzo-a, drugi prihodi...ništa, samo ono što je vidljivo na poreznoj kartici. ako se nekome isplati nositi i ostale papire, neka nosi, ali, oni nisu uopće obavezni, pa ako vam se ne isplati...pravite se blesavi

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa Vidi poruku
    Znam što piše i zvala sam računovodstvo glede toga ali rekli su mi da se to odnosi na DD koji se dobiva kao socijalna pomoć i prilaže u svrhu oslobođenja od plaćanja vrtića. Mene moj DD ne oslobađa.
    za šta ti onda služi ta potvrda, da prikaže da su tvoja primanja veća za taj određeni iznos?
    pa vidiš da to uopće ne moraš predati, jer je tvoj prihod njima dovoljno vidljiv iz porezne kartice. tako su bar napisali, pa nek se onda toga drže

ako će uopće toga biti, naravno

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ovo zajedničko kućanstvo je isto nešto što me svakim danom više oduševljava

dakle, možeš teretski napisati koga gd hoćeš, ali moraš navesti muža/ženu. jer, ako ih ne navedeš automatski postaješ samohrani roditelj pa ti treba: smrtni list za preminulog roditelja, potrda o nestanku ili rješenje centra za soc skrb o privremenom uzdržavanju.

hmmm...ima totalno smisla

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ovo zajedničko kućanstvo je isto nešto što me svakim danom više oduševljava

dakle, možeš teretski napisati koga gd hoćeš, ali moraš navesti muža/ženu. jer, ako ih ne navedeš automatski postaješ samohrani roditelj pa ti treba: smrtni list za preminulog roditelja, potrda o nestanku ili rješenje centra za soc skrb o privremenom uzdržavanju.

hmmm...ima totalno smisla
    ...ili fozokopija osobne bracnog partnera na kojoj je vidljivo da doticni/doticna stanuje na drugoj adresi. Kako citam na legalisu vrlo ustaljena i neoboriva praksa kod dokazivanja zajednickog kucanstva

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

lijepo ti prime dijete u vrtić, jer si kakti dokazala da si zaposlena, i onda nakon 15 dana ili kolikoveć doneseš novu potvrdu iz porezne da nemaš nikakvih prihoda. vuk sit ovce na broju: dijete upisano, i to besplatno
    I lijepo oduzimas mjesto onima koji rade, pa im mjesto stvarno treba, i jos ga masno plaćaju.

A vidi se gdje je djelovala produžena ruka našeg gradonačelnika:

[url]http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150164106211543&set=a.35017804154 2.154964.133205716542&type=1&theater[/url

Dan prije Sjednice, koja slučajnost!
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 17.04.2011. at 11:49

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I lijepo oduzimas mjesto onima koji rade, pa im mjesto stvarno treba, i jos ga masno plaćaju.
    moj post je trebao ispasti ironičan, očito nije. sori

nisam ja za muljanje, ali grad očito (namjerno?) ostavlja otvorene mogućnosti za muljaže svih vrsta?! to im je valjda u krvi, ne mogu protiv toga

i naravno da će kao i do sada kriteriji za upis biti netransparentni, ali sada neće biti muljanja samo oko toga nego i oko cijena. sve muljaža do muljaže :zbljuv:

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa Vidi poruku
    ...ili fozokopija osobne bracnog partnera na kojoj je vidljivo da doticni/doticna stanuje na drugoj adresi. Kako citam na legalisu vrlo ustaljena i neoboriva praksa kod dokazivanja zajednickog kucanstva
    to je ustaljena i neoboriva praksa kod dokazivanja zajedničkog kućanstva

ali ne za vrtiće. jer, ako dijete ima 2 roditelja, a oni nisu prijavljeni na istu adresu, onda dijete živi s jednim roditeljem koji je samohrani, ali za to mora imati dokaz. koji?

ostavili su oni sebi tim pravilnikom mjesta za priličn slobodnu interpretaciju, pa će u jednom vrtiću biti dovoljno da roditelji nisu prijavljeni na istu adresu a u drugom će tražiti dokaz za to, jači od fotokopije osobne.

ma svega će bit, ako do toga uopće dođe

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Skuzila sam ja da si ironična, samo dalje komentiram.

Ma bitno je da će vrtić pojeftiniti za 60% ljudi, ostalih 40% ko j.e.b.e. sto se nisu snašli i muljali.

I samo da mi je znati kako su dosli do tih 60%, valjda su napravili anketu medju onima koji su požuli dostaviti papire, da im slučajno ne pobjegne prilika da plačaju što manje. Ni sam Pročelnik Gradskog ureda nije znao koliko će ljudi doći skuplje a koliko jeftinije, ali Jutarnji to zna.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 17.04.2011. at 12:01

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ako do toga dodje, definitivno ispisujem curu iz vrtića, nema šanse da preko ljeta, kao ionako ništa u vrtićima ne rade s djecom, nego ih od 1.7. do 1.9. samo spajaju po dežurstvima. Meni to nikako nije jasno, evo, npr. to je razdoblje od 9 tjedana. U tih 9 tjedana niti 1 dan nije radila niti jedna od naših teta, niti u jednoj grupi. Znači li to da su bile na GO 9tj? Ja sam imala 3tj GO.

No, to je tema za sebe...

No, čeka me plaćanje boravka...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma bitno je da će vrtić pojeftiniti za 60% ljudi, ostalih 40% ko j.e.b.e. sto se nisu snašli i muljali.
    pa da, ali vidjet ćemo koliko će od tih 40% na kraju odustati od poštenja i odlučiti iskoristiti sve mogućnosti koje ovaj prijedlog nudi.

i hoće li i onda gradonačelnik inzistirati na tome, kad zbog raznih muljaža, većina djece bude imala jeftiniji ili besplatan vrtić?!

ja sam, nažalost, poštena i neću muljati. to mi je ispod časti. znam, glupa sam, ali ne mogu protiv sebe

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

usput rečeno, zna li netko mijenjalu li se i subvencije za privatne vrtiće?
    znam da je u studenom/prosincu bio prijedlog da se subvencije za djecu koja su u privatnim vrtićima određuju također prema dohodovnom cenzusu, ali sad više nitko to ne spominje?

ima li netko ikakve informacije o tome?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ja sam, nažalost, poštena i neću muljati. to mi je ispod časti. znam, glupa sam, ali ne mogu protiv sebe
    Ja ne znam šta ću napraviti iduće godine, mogu birati između toga da ne plaćam banci 1 kredit i plaćam vrtić, ili da dam otakz, ostanem doma s djetetom (ili ga onda besplatno upišem u vrtić) i ne plaćam ostala 3 kredita bankama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •