x
Printable View
Meni to zvuči jako zabrinjavajuće.
Bojim se da smo sve bliže onom zlogukom proročanstvu mog prijatelja psihijatra koje sam objavio prije par mjeseci.
Ne mogu pronaći taj post, pa ću ukratko prepričati po sjećanju:
On: Narod je nezadovoljan i neće se ništa promijeniti dok ne poteče krv po cestama.
Ja: A čija će krv teči, kad je nemoguće iz šume infomracija znati tko je dobar, a tko loš/kriv?
On: Pedera
Ja: Što bi pederi bili krivi za tešku situaciju?
On: Nije važno. Najlakše je proglasiti ih krivima pa na njima iskaliti bijes.
Tako da mi ovaj skup ne sluti na dobro. Puno je više tenzija nego što je bilo oko gay pride-a....
Ja nepem ni blizu katedrale danas popodne.....
Nisam rekla da se podnosenje tudeg misljena odnosi na tebe, Ifigenija. Post je upucen svim korisnicima. Vezano bas uz ovaj topic, ne vidim smisla u vjeri kao argumentu onima koji ne vjeruju, kao sto nema smisla otici na topic Odgoj u duhu vjere i tumaciti vjernicima kako Bog ne postoji.
ili sam pitao "Tko bi mogao biti tako glup da povjeruje da su pederi krivi za teško ekonomsko stanje?"
a on rekao: "Lako je masu navesti da vjeruje u što god hoćeš"
tak nekak....
ja se nadam da će ovaj topic sada teći nesmetano i da ću moći pratiti postove forumašica koje su potkovanije od mene u aspektima feminizma i filozofije,
te naravno čitati i postove onih koji imaju različito mišljenje bez poriva da zavitlam laptop u zid .
gdje je original ovog posta?Citiraj:
http://forum.roda.hr/images/misc/quote_icon.png Ifigenija prvotno napisa http://forum.roda.hr/images/buttons/viewpost-right.png
Vjernici će moliti i postiti za ljubav, mir i obraćenje, u svojim domovima. Osim možda nekih skupina, koje će štititi Katedralu od mogućih izgreda.
ifigenija, nemaju šta "neke skupine" štitit katedralu od mogućih izgreda, ako katedrali treba zaštita tu je policija
i nadam se da će policija biti tamo tako da zaštiti i "ljubitelje" od mogućih izgreda
i nadam se da će ih netko prvo temeljito podsjetit da ljubljenje nije izgred
ispričavam se na padobranstvu, dulje vrijeme mi komp. nije bio u funkciji, sad radim zaostatke (moje obveze, ne forumske), ali pokušavam uhvatiti i nit po temama. no, previše je toga i nije fizički moguće pa ako nije problem- tko prosvjeduje, kad, kako, gdje i zašto (onako novinarski upit:mrgreen:) i tko se tomu protivi? može i link kakav.
tko se sve dolazi ljubiti pred katedralu? mi stižemo, sa maloljetnicima;)
prosvjeduju homoseksualne udruge protiv homofobnih ispada klera ( i ne samo njih), u kampanji protiv ZOa, pod geslom ljubi bližnjega svoga danas u 3 ispred katedrale.
mi nemamo kud sa svojima sve da ih i hoću sklanjati..bit će policije, zar ne?
nadam se da hoće :/
i mi ćemo doći
Previše prostaštva za jedan dan
Citiraj:
Valja biti iskren i primijetiti da je u tom nabrajanju osoba devijantnog seksualnog ponašanja (dakle, osoba čije je ponašanje otklon od uobičajenog, odnosno najfrekventnijeg), a koji svoje nazore pokušavaju nametnuti svima zaboravio spomenuti i dio onih koji žive u celibatu (jer i to se može podvesti pod devijantno seksualno ponašanje, barem kada je riječ o frekventnosti), a koji svoje nazore pokušavaju nametnuti svima.
i još nešto bih rado dodala, da ne postoji topic u duhu vjere i njegova svrha (evo već koliko vremena?) ništa ne bih rekla, ali ovako moram se kratko osvrnuti i reći da ... ću baš prozvati i ifigeniju i mujicu, a ne sve vjernice - jer ono što njih dvoje čine ovom topicu se jednostavno naziva trollanje. topic ima svoju svrhu i (što je bitnije) osobe kojima je namjenjen. ovo nije topic za sveopću raspravu različitih mišljenja i svjetonazora (poput recimo novootvorenog "seksualizacija djece") i sve vjernice (mislim uglavnom na aktivne vjernice s topica odgoj u duhu vjere), osim gore navedenih, poštuju njegovu svrhu i ne javljaju se na njega (osim možda povremenih i rijetkih upisa kojima se ne mijenja tok rasprave) i to treba - u ime korektnosti - jasno naglasiti (u moje ime im hvala na tome!) i ne pozivati sve na red, jer za tim u biti nema potrebe. :)
hoće. sjećam se kad su huligani (ne prejudiciram da će ih sad biti, samo se osvrćem na spomen policije) jednom napali povorku ponosa, pa ih policija dočekala i počela uhićivati, ajme, jedan leži na podu, obrijan, neki skinhead, nad njim policajac i on cmizdri u kamere: nemoj molim te, pusti me, ubit će me kod kuće.
Dobio sam pp-om primio jednu obavijest Udruge za promicanje obiteljskih vrijednosti (katolička udruga) iz kojega je vidljivo da se ne organizira od strane vjernika nikakva zaštita katedrale.
Naprotiv, upozorava ih se neka ne nasjednu provokacijama oniih koji žele izazivati nerede, jer da ti koji pozivaju na "branjenje katedrale" "molitvom" pred katedralom nemaju dobre namjere.
Hvala pošiljateljici.
na Odgoju u duhu vjere se nesto ranije pricalo kako su vjernici ...negdje... obranili crkvu/katedralu od nekih koji su nesto protestirali, pa eto...
netko sigurno zna o cemu pricam, nemam kada pretrazivati topice
Da http://www.lifesitenews.com/news/vid...-defend-cathed radilo se o ovome
temperamentne neke ženske.
:)
I ove stvarno izgledaju pomalo za psihijatriju, pa bih voljela, ako netko zna španjolski da napiše što se govori
pratim povremeno.
sinoc sam vidjela na fb-u nekoliko ovakvih poziva, a vidim da se i tu spominju pa rekoh, da citiram. doticni miletic je u potpisu.
"Pozivamo Vas na akciju intenzivne molitve i posta.
Sutra, u subotu 12.01.2013., svatko će od nas zasebno ili zajedno s obitelji moliti sva 4 otajstva krunice (Radosnu,Svjetlosnu, Žalosnu i Slavnu) i strogo postiti o kruhu i vodi cijeli dan na nakanu:
– poštivanja od strane vladajućih ustavom zajamčenih prava građanima na slobodu savjesti, mišljenja i vjeroispovjesti,
– poštivanja od strane vladajućih ustavom zajamčenih prava roditelja na slobodno i samostalno odlučivanje o odgoju svoje djece,
– zaustavljanja netolerancije i diskiminacije prema vjernicima i Katoličkoj crkvi od strane medija, različitih udruga, javnih osoba i političara,
– obraćenja sudionika i podupiratelja sutrašnjeg prosvjeda protiv Katoličke Crkve ispred Zagrebačke katedrale.
Molimo Vas da nam također javite koliko Vas želi sudjelovati u ovoj akciji kako bismo znali koliko je ljudi molilo i postilo i pokazalo kako mi vjernici ljubimo, a ne mrzimo, na mail adresu: udrugastepinac@gmail.com
Zahvaljujemo svima na odazivu. Ne zaboravimo od kuda dolazi naša snaga.
S poštovanjem,
Krešimir Miletić Udruga za promicanje obiteljskih vrijednosti – Blaženi Alojzije Stepinac"
a dan je idealan za skup pred katedralom, lijep i suncan :-)
Stvarno je zlonamjerno uopce prejudicirati da ce prosvjednici danas napasti katedralu. Zlonamjerno, nista drugo.
Naravno. Nisu ni do sada napadali paviljon na Zrinjevcu.
Uostalom, kako se može napasti zgradu? A da nekome i padne na pamet izraziti nezadovoljstvo na taj način da ošteti ili zaprlja kamen od zgrade, pa što onda? Bit će usnimljen i kažnjen, a zgrada će biti očišćena i popravljena.
Bolje i to nego da "branitelji katedrale" stoje na putu pa da netko strada.
isvetice, hvala.
Mene stvarno brine kamo sve ovo ide. U Hrvatskoj, opcenito. I slazem se sa mujicinim prijateljem - nastavimo li ovako, negdje na nekome ce se sve prelomiti.
A u nastavku piše:
http://www.bitno.net/vijesti/hrvatsk...tivanjeustava/Citiraj:
Dragi Katolici nemojte pasti u napast kako bi trebali ići gore moliti pred provokatorskim udrugama LGBT zajednica ili braniti Katedralu ili nekoga u njoj.. Također RAZNE NAVIJAČKE SKUPINE TAKOĐER DOLAZE S NAMJEROM IZAZIVANJA NEREDA I SUKOBA S POLICIJOM I PROSVJEDNICIMA, a vjerojatno će biti i potplaćenih provokatora, te nama tamo nije mjesto JER NAM TI LJUDI NISU NEPRIJATELJI…
Ja sam privilegiran, pa sam dobio veću i bolju verziju od drage Ifi.
:)
Inače, sad slušam na vijestima da braniteljske udruge organiziraju kontraprosvjed.
Koje su to ovce ti "branitelji" (!)
Kakve veze ima to što će se neki gay pristalice ljubakati sa braniteljima?
Stvarno su najblaže rečeno, ovce.
Gospođe forumašice, ako vaši muževi branitelji misle ići na kontraprosvjede, recite im da im mujica (branitelj, dobitnik spomenice i odličja) poručuje da su izmanipulirane ovce :)