Stranica 14 od 101 PrviPrvi ... 412131415162464 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

tko vjeruje u piramide u visokom?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Tu emisiju ne gledam i ne reagiram radi nje, nego radi potcjenjivanja čovjeka po zanimanju.

I negdje sam gore pročitala da će se ljudi ljubiti javno na trgu ili gdje već. Javno ljubljenje! Gluposti. Ljubljenje je intiman čin.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

nije mi bila namjera nikoga diskriminirati, pa odoh na neko manje tenzicno mjeso

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Tu emisiju ne gledam i ne reagiram radi nje, nego radi potcjenjivanja čovjeka po zanimanju.

I negdje sam gore pročitala da će se ljudi ljubiti javno na trgu ili gdje već. Javno ljubljenje! Gluposti. Ljubljenje je intiman čin.
    Zamisli da je Nova godina ili Valentinovo!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    On se javio radi epizode o piramidama u Visokom

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ili Veliki Petak.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja to uspješno izbjegavam, mislim na ljubljenje kod čestitanja. A Valentinovo ne priznajem .

No, ajde, poljubac u obraz na javnom mjestu nije nešto. Ali, ljubljenje, na javnom mjestu, to je bezveze, meni.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Zašto?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Iznosenje osobnog dojma na forumu o stvarima koje me se nimalo ne tiču i ne oštećuju me, a samo zato jer nisu moj odabir je stvarno bezveze, meni.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Iznosenje osobnog dojma na forumu o stvarima koje me se nimalo ne tiču i ne oštećuju me, a samo zato jer nisu moj odabir je stvarno bezveze, meni.
    Uvijek pomislim da ovdje nema bezobrazluka, ali se isto tako uvijek ponovo razočaram.

Znači ne smije se pisati osobni dojam? A što onda pišu svi? Tuđe dojmove?
    I kako me se ne bi ticalo? Gledanje u ljude koji se ljube u usta mi je baš bljak, bili oni mladi, stari, muški, ženske. Zašto bih morala okretati glavu dok hodam gradom? Zašto svi ne bi poštivali pravila ponašanja ili bonton, ako je tako jasnije. (aha u svijetu utopije)

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja i dalje ne vidim što je problematično u ljubljenju, po čemu je to čin koji se izbjegava u javnosti?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni je to predivno <3
    bilo da vidim dijete i mamu bilo da vidim par, a sto je par stariji i ljubi se u usta to mi je jos <32

ljudi hrackaju po ulici, deru se, psuju, oduzimaju prednost, guraju...toliko stvari koje su miljama daleke od bontona das mi je sve milo kad vidim ljubav na djelu.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja to uspješno izbjegavam, mislim na ljubljenje kod čestitanja. A Valentinovo ne priznajem .

No, ajde, poljubac u obraz na javnom mjestu nije nešto. Ali, ljubljenje, na javnom mjestu, to je bezveze, meni.
    Ma i meni je baljenje bljak za vidjeti, no nisam tako mislila kad sam bila ludo zaljubljena, pa okrenem glavu da ne gledam

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

To je ljubljenje kao posvjed i politički statement, a ne ljubljenje kao intiman čin između 2 osobe, i ne vidim prikladnijeg načina za održavanje ovog prosvjeda od javnog ljubljenja onih za koje bi mnogi htjeli da budu nevidljivi ili da ih nema ili da to rade u 4 zida.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pod ljubljenje ne mislim na znaranje. kao sto imamo izagrljaj i "drpanje" :D

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

.
    U naslovu članka piše "znanstvenici protiv...", a u članku piše da je pismo potpisalo 30-ak znanstvenika, pa vjerujem da otud i čuđenje.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hvala jennifer

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

http://www.index.hr/vijesti/clanak/z...ti/656620.aspx
    Meni je ovo nebuloza, amo sad ukinuti sve, ovo je baš zanimljiva emisija, svašta novog i drugačijeg čuješ, NRZ treba zaštititi
    Ova emisija je meni takva... ma neću pisat, ali evo, ne bi imala ništa protiv da preleti na RTL, zajedno s onima što gataju iz viska. Ili da makne termin "znanosti" iz naziva i zove se tipa "alternativni kolaž". Nemam pojma za potpisnike, umirem na građevinara.

O ljubljenju mislim što i leonisa i jennifer.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    To je ljubljenje kao posvjed i politički statement, a ne ljubljenje kao intiman čin između 2 osobe, i ne vidim prikladnijeg načina za održavanje ovog prosvjeda od javnog ljubljenja onih za koje bi mnogi htjeli da budu nevidljivi ili da ih nema ili da to rade u 4 zida.
    x
    i koji su ovih dana tako iscipelareni od strane crkve, da je to strašno.
    a vidim po fejsu da se desničarske skupine spremaju da razbucaju prosvjed.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kuzim ja razlog, ali se bojim reakcije ovih nadrazenih, puno je tenzija. Nadam se da ce doci dosta straight ekipe na dogadaj, da mrziocima bude teze okrenuti na nevolju

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni je bas simpatican naziv. Baca mi na Zonu sumraka

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ljubljenje u znak protesta je super ideja. Lijep i civiliziran prosvjed.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    Ja u Ifigenijinom mišljenju vidim jednu rupu. Što je sa ženama koje ne žele biti majke? Ne bi li bile osuđene i odbačene u drustvu u kojem je rađanje djece imperativ?
    Hvala ti da blagonaklono pričaš sa mnom! Bar netko
    Razmišljala sam o toj rupi prije nego što si napisala, u današnjoj dugoj vožnji
    Ljudska prava su univerzalna, i imamo ih svi i trebamo ih imati - raditi, posjedovati, biti štićen i imati slobodu.
    To je onaj osnovni ljudski model.
    Kad imaš djecu, pa još više djece, i obitelj, tada aktiviraš dodatnu opremu, pa trebaš i dodatnu cijenu, uslugu i to - e, to je majčinstvo, ekstra dodatak sa ekstra legislativom. Dok ti ne treba, ne treba, ideš pod "opća ljudska prava"
    Kad rađaš, ideš pod majčinska prava.
    Bonus

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Vjernici će moliti i postiti za ljubav, mir i obraćenje, u svojim domovima. Osim možda nekih skupina, koje će štititi Katedralu od mogućih izgreda.

.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Zatvorila sam temu iz nekoliko razloga.
    Prvi, jer je otislo predaleko a nema smisla da forum gori dok moderatori spavaju.
    Drugi, jer moram smisliti suvisli odgovor

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ispricavam se na cekanju, morala sam otici za racunalo jer je jako nezgodno moderirati preko mobitela.

Ifigenija, u odgovoru na moje pitanje spomenula si "opca ljudska prava". Vidis, prava homoseksualaca su ljudska prava, svidalo se to kome ili ne. Oni mogu osnovati obitelji, i ako mene pitas, to nije nesto sto bi im mi velikodusno i dobrohotno dali vec nesto sto im nikada nije trebalo biti ni uzeto. A kada spominjes njihovu patnju, povezujuci je sa analnim rakom... pokazuje svu sirinu tvog videnja. Da je bit homoseksualnog odnosa iskljucivo seks, ove rasprave ne bi ni bilo.

O stetnosti odnosa... hetero odnosi ne mogu biti stetni?

Receno je nekoliko puta, no ponoviti cu. Vjernici imaju svoj zasticen topic, Odgoj u duhu vjere. Ateisti imaju ovaj. Nemojte raspravljati u suprotnom taboru ako ne mozete podnijeti sto druga strana misli. Na ovom topicu Bog nije apsolut, niti su vjerovanja iznad zakona.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

otvraram topic, i u blizini sam.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Neću više raspravljati, nema smisla da opterećujem moderatoricu.
    Ali mi je apsurdna teza da "ne možemo podnijeti suprotno mišljenje"? Nisam niti na trenutak imala problem s time da netko ima drugačije mišljenje, i uopće me ne opterećuje razlika koju imamo u odnosu na neke teme. Prije bih rekla da je problem vice versa
    No dobro.
    Svatko ima svoje Ne zamjerite ako sam vas udavila... volim diskutirati... Pozdrav, svako dobro.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Neću više raspravljati, nema smisla da opterećujem moderatoricu.
    Ali mi je apsurdna teza da "ne možemo podnijeti suprotno mišljenje"? Nisam niti na trenutak imala problem s time da netko ima drugačije mišljenje, i uopće me ne opterećuje razlika koju imamo u odnosu na neke teme. Prije bih rekla da je problem vice versa
    x

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    a vidim po fejsu da se desničarske skupine spremaju da razbucaju prosvjed.
    Meni to zvuči jako zabrinjavajuće.

Bojim se da smo sve bliže onom zlogukom proročanstvu mog prijatelja psihijatra koje sam objavio prije par mjeseci.
    Ne mogu pronaći taj post, pa ću ukratko prepričati po sjećanju:

On: Narod je nezadovoljan i neće se ništa promijeniti dok ne poteče krv po cestama.
    Ja: A čija će krv teči, kad je nemoguće iz šume infomracija znati tko je dobar, a tko loš/kriv?
    On: Pedera
    Ja: Što bi pederi bili krivi za tešku situaciju?
    On: Nije važno. Najlakše je proglasiti ih krivima pa na njima iskaliti bijes.

Tako da mi ovaj skup ne sluti na dobro. Puno je više tenzija nego što je bilo oko gay pride-a....

Ja nepem ni blizu katedrale danas popodne.....

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nisam rekla da se podnosenje tudeg misljena odnosi na tebe, Ifigenija. Post je upucen svim korisnicima. Vezano bas uz ovaj topic, ne vidim smisla u vjeri kao argumentu onima koji ne vjeruju, kao sto nema smisla otici na topic Odgoj u duhu vjere i tumaciti vjernicima kako Bog ne postoji.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ili sam pitao "Tko bi mogao biti tako glup da povjeruje da su pederi krivi za teško ekonomsko stanje?"
    a on rekao: "Lako je masu navesti da vjeruje u što god hoćeš"

tak nekak....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja se nadam da će ovaj topic sada teći nesmetano i da ću moći pratiti postove forumašica koje su potkovanije od mene u aspektima feminizma i filozofije,

te naravno čitati i postove onih koji imaju različito mišljenje bez poriva da zavitlam laptop u zid .

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

X

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ifigenija prvotno napisa

Vjernici će moliti i postiti za ljubav, mir i obraćenje, u svojim domovima. Osim možda nekih skupina, koje će štititi Katedralu od mogućih izgreda.
    gdje je original ovog posta?

ifigenija, nemaju šta "neke skupine" štitit katedralu od mogućih izgreda, ako katedrali treba zaštita tu je policija
    i nadam se da će policija biti tamo tako da zaštiti i "ljubitelje" od mogućih izgreda
    i nadam se da će ih netko prvo temeljito podsjetit da ljubljenje nije izgred

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa Vidi poruku

ifigenija, nemaju šta "neke skupine" štitit katedralu od mogućih izgreda, ako katedrali treba zaštita tu je policija
    i nadam se da će policija biti tamo tako da zaštiti i "ljubitelje" od mogućih izgreda
    ispričavam se na padobranstvu, dulje vrijeme mi komp. nije bio u funkciji, sad radim zaostatke (moje obveze, ne forumske), ali pokušavam uhvatiti i nit po temama. no, previše je toga i nije fizički moguće pa ako nije problem- tko prosvjeduje, kad, kako, gdje i zašto (onako novinarski upit) i tko se tomu protivi? može i link kakav.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

tko se sve dolazi ljubiti pred katedralu? mi stižemo, sa maloljetnicima

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

prosvjeduju homoseksualne udruge protiv homofobnih ispada klera ( i ne samo njih), u kampanji protiv ZOa, pod geslom ljubi bližnjega svoga danas u 3 ispred katedrale.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    ispričavam se na padobranstvu, dulje vrijeme mi komp. nije bio u funkciji, sad radim zaostatke (moje obveze, ne forumske), ali pokušavam uhvatiti i nit po temama. no, previše je toga i nije fizički moguće pa ako nije problem- tko prosvjeduje, kad, kako, gdje i zašto (onako novinarski upit) i tko se tomu protivi? može i link kakav.
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/p...og/656690.aspx

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

tko se sve dolazi ljubiti pred katedralu? mi stižemo, sa maloljetnicima
    dolazim ja, ali sam maloljetnicu ipak sklonila na sigurno.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi nemamo kud sa svojima sve da ih i hoću sklanjati..bit će policije, zar ne?

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nadam se da hoće :/
    i mi ćemo doći

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Previše prostaštva za jedan dan

Valja biti iskren i primijetiti da je u tom nabrajanju osoba devijantnog seksualnog ponašanja (dakle, osoba čije je ponašanje otklon od uobičajenog, odnosno najfrekventnijeg), a koji svoje nazore pokušavaju nametnuti svima zaboravio spomenuti i dio onih koji žive u celibatu (jer i to se može podvesti pod devijantno seksualno ponašanje, barem kada je riječ o frekventnosti), a koji svoje nazore pokušavaju nametnuti svima.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa Vidi poruku

I ja se pitam gdje je original tog posta.
    Tražio sam ga jutros da pitam kakve su to idiotske ideje o obrani katedrale? Od koga i od čega? Takve ideje mogu samo zlom rezultirati.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

i još nešto bih rado dodala, da ne postoji topic u duhu vjere i njegova svrha (evo već koliko vremena?) ništa ne bih rekla, ali ovako moram se kratko osvrnuti i reći da ... ću baš prozvati i ifigeniju i mujicu, a ne sve vjernice - jer ono što njih dvoje čine ovom topicu se jednostavno naziva trollanje. topic ima svoju svrhu i (što je bitnije) osobe kojima je namjenjen. ovo nije topic za sveopću raspravu različitih mišljenja i svjetonazora (poput recimo novootvorenog "seksualizacija djece") i sve vjernice (mislim uglavnom na aktivne vjernice s topica odgoj u duhu vjere), osim gore navedenih, poštuju njegovu svrhu i ne javljaju se na njega (osim možda povremenih i rijetkih upisa kojima se ne mijenja tok rasprave) i to treba - u ime korektnosti - jasno naglasiti (u moje ime im hvala na tome!) i ne pozivati sve na red, jer za tim u biti nema potrebe.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi nemamo kud sa svojima sve da ih i hoću sklanjati..bit će policije, zar ne?
    hoće. sjećam se kad su huligani (ne prejudiciram da će ih sad biti, samo se osvrćem na spomen policije) jednom napali povorku ponosa, pa ih policija dočekala i počela uhićivati, ajme, jedan leži na podu, obrijan, neki skinhead, nad njim policajac i on cmizdri u kamere: nemoj molim te, pusti me, ubit će me kod kuće.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dobio sam pp-om primio jednu obavijest Udruge za promicanje obiteljskih vrijednosti (katolička udruga) iz kojega je vidljivo da se ne organizira od strane vjernika nikakva zaštita katedrale.

Naprotiv, upozorava ih se neka ne nasjednu provokacijama oniih koji žele izazivati nerede, jer da ti koji pozivaju na "branjenje katedrale" "molitvom" pred katedralom nemaju dobre namjere.

Hvala pošiljateljici.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    i još nešto bih rado dodala, da ne postoji topic u duhu vjere i njegova svrha (evo već koliko vremena?) ništa ne bih rekla, ali ovako moram se kratko osvrnuti i reći da ... ću baš prozvati i ifigeniju i mujicu,

Ne kužim. Odakle ti pravo prozivati me za sudjelovanje u raspravi o temama ovdje?
    Što si ti zamišljaš?

Nadalje, kakve veze ima postojanje vjerskog topica s mojim sudjelovanjem ovdje?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •