hvala zuzyka :-*
neam iskustva s time, sto ocekujem nakon Utrogestana, kakve promjene, svrhu im znam, kakav trag ostavljaju Utrogestani (neka promjena u boji iscjedka, pojacani, smanjeni..i sl.)
Dobila za 10 dana, za 14 kontrola.
Printable View
hvala zuzyka :-*
neam iskustva s time, sto ocekujem nakon Utrogestana, kakve promjene, svrhu im znam, kakav trag ostavljaju Utrogestani (neka promjena u boji iscjedka, pojacani, smanjeni..i sl.)
Dobila za 10 dana, za 14 kontrola.
emily-zg, mislim da cu cesnjak preskociti da se ne bi pobljucikala:)
Ovo sa jabukama djeluje zanimljivo. Mozes li mi, molim te napisati detaljniji receptic? Kako ih narezem? Jel samo polovice ili na ploske? Koja temperatura? Da li da ostavim koru (koristim organske)? Kad ide med unutra? Koliko dugo trebaju biti u pecnici? Da li trebaju biti skroz omotane u foliju? Thanx!
Jos jedno pitanje svim curkama: kad pisam, osjecam pritisak na mjehur. Da li je to moguc simptom rane trudnoce?
helllo curke...
evo me tek sada ..jucer je bio prvi fotosuting hihihi ...beba se lijepo ugnjezdila ..sve pet ..osim sta imam mali hematom ,,,pa mi je dala neke tablete za odrzavanje trudnoce i ka da svratim za dva tjedana ....rekla je ka da ce se mozda pojaviti blago krvaranje al da se ne sekiran (valjda da se hematom ocisit il što vec)..uglavnom
tablete pa za dva tjedne ide opet ...
marty_na gdje je hematom?iznad ili ispode bebice?
iskreno meni se cinilo nekako desno od bebe....kao da je na drugoj strani maternice
To je super, tj. bolja situacija nego da je iznad.Ja nikada nisam imala hematom na početku ali 3 frendice jesu pa su mi pričale kako doktori uvijek kažu da ako je vec prisutan da je bolje da nije iznad. Sve 3 su imale prave izljeve kad je pukao, jedna u 7tt, druge 2 u 11tt i sve 3 su iznjele do kraja bez problema.Čisto ti kažem da znaš kaj eventualno možeš očekivati kada pukne ako pukne.I da, nisu imale bolove.
Marty_na, :-D čestitam na uspješno obavljenom prvom fotošutingu!Iš iš hematom i bit će sve ok :-)
Asper,kaj se utrića tiče,očekuj iscjedak.Bitno je ono unutar kapsule,to se apsorbira u rodnicu,a ono bijelo iscuri.Nakon stavljanja,odmiruj u vodoravnom da se otope i ne iscure prije nego treba.Znači,pripremi dnevne uloške.
Neje cure ih popiju kad nisu u mogučnosti staviti ih vaginalno,pa znaju komentirati da im se vrti.Meni se osobno je zavrtjelo od njih i to dobrano.Al to tek sad,prije ne.Eto..uglavnom,sve budeš i sama skužila u hodu.
Inače,utrogestan je čisti progesteron,koji ti djeluje na tjelesnu temperaturu,cicobolju,napuhnutost i sve te popratne pojave koje i inače budu normalne u svakom prirodnom drugom djelu ciklusa,nakon što prog. počne rasti (nakon ovulacije).Ali naravno,kako kod koga.
Jutro!
Evo jedna kavica za svih...
Jučer su mi stigle LH trakice i testovi za trudnoću... E, sad se mogu testirati... testirati... samo da imam što testirati. :-)
Jutro...Srećo,fala na kavici!
I kolko im je trebalo da stignu,se sječaš možda,ja sam zabila više..
sreco imam i ja test, ali jos je rano za testiranje. Jedva cekam! Iskreno se nadam da cemo dobiti obje plusice.
Jutro!
Kris piši 1 dc :(
Žužy, 2,5 tjedna. Naručih 8.2., stiglo jučer 26.2. = 18 dana
Yummy, kad piškiš?
Stork, imam nešto za tvoju M. - :oklagija:
Receptić je jednostavan, koristila sam organske jabuke, izdubi s nožem koštice i napuni sredinu s medom (recimo otprilike prije toga pomiješaj 1 veliku žlicu meda s 1 malom žličicom cimeta i s time napuniš 4 jabuke).
Stavi ih peći na 180 stupnjeva u posudu za pečenje i kad dobiju boju i postanu meke izvadi van. :)
Jutro i ostalim curama, meni je već dosta čekanja menstruacije koja kasni za razliku od prošlih mjeseci :-x, dobro da sam radila betu jer bih si sada vrtila po glavi simptome trudnoće...
Drage moje, ja sam ipak danas 3 DC.......
A je to???????
Stork, Tayla i ostale cure, izgleda da nam veljača nije dobitna, bit će bolje idući mjesec :)
Meni začudo bazalna jutros 37,2 :| , ful čudno, ili me hvala bolest, a nemam nikakvih simptoma ili mi se ciklus skroz poremetio.
lista za 27.02.2014.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(ne)čekalice:
a_je_to ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 44 dc +
ivchica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 34 dc
kikici ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 34 dc
emily-zg ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 31 dc
kalemica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 31 dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 26 dc
sreća_83 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 25 dc
odbrojavalice:
kriszg ~~~~~~~~~~~~~~~ 22dc
kadulja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 22 dc
sankris ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 20 dc
esperansa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 19dc
krojachica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 18dc
vucica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 17 dc
yummy_mummy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 16 dc
crna_ovcica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 15 dc
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 10 dc
kik@ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 9 dc
mami2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 9 dc
HelloKitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 9 dc
vojvodjanka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 5 dc
vatra86 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 4 dc
vikki88 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 3 dc
tayla ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 3 dc
stork ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 1 dc
Srećo dobro dosla među ljubičiceee
stork žao mi je:love2:
Tayla, kaj se dogada?
Kris, hvala ti! :-D Jedva sam dočekala!
Tayla, pa nije vrag da je to neka biokemijska.... Baš gadna riječ.... :taps:
sreco, da, kad piskim, kao da mi je nekakav pritisak na mjehur. Isto tako kad lezim imam lagane kontrakcije koje su bez ikakvog redosljeda. Dakle, nema razmaka. Taj simptom imam od danas :)
emily, hvala na receptiicu. Djeluje odlicno! Svakako cu probati. Samo jedna napomena sto se cimeta tice kod svih trudnica i one koje zele postati. Naime, cimet sam po sebi djeluje abortivno radi visokih doza kumarina koje sadrzi. Radi toga je bitno koristiti pravi, odnosno cejlonski cimet, koji ima znatno nizu koncentraciju cimeta i kao takav je puno sgurniji za trudnice. :)
Yummy, mislila sam kad ćeš piškiti testić?:lol:
emily, to sam saznala o cimetu kad sam bila prosli puta trudna. Navodno su ga zene u Islamskom svijetu koristile ako su zeljele pobaciti. Mislim da je ceylonski poprilicno siguran ako ne pretjerujes.
sreco, a na to si mislila :)! Ovulacija mi je bila prije 5 dana, tako da ima jos vremena do pisanja, ako me menga ne preduhitri. Mrzim svoje cikluse, toliko su kratki da sam svega 1 dan u ljubicicama...ako :)
Vidjela sam da i ti imas kikica iz 2011 kao i ja, samo je moja rodjena u 12 mjesecu :) Tko zna, mozda zatrudnimo u odprilike isto vrijeme.
pozdrav curke
Nisam se družila sa vama već dobrih 10 dana ako ne i više
Uglavnom kod mene ludnica na poslu da ne stignem ni do wc-a a kamo li pronjuškat po netu i forumima :(
Vidim kod vas ima svega:
A_je_to i Marty_na čestitke na trudnoći :-D
Žužy vidim da si bila na punkciji :fige: ~~~~~~~~
HK jako mi je žao zbog svega što se desilo :(
Tyla :( pa nije valjda?
Kod mene niš novog osim da čekamo ovulaciju, i eto u međuvremenu sam obavila briseve, nalazi su idući petak, i ako su ok krajem 3 mj idem na HSSG
Kriszg meni je danas 14dc a ne 15 ;) pa kad budeš stavljala sutra listicu možeš ispravit
Kris ..ma da rekla mi je da moze doc do laganog krvarenja al da se ne sekiran nista ..kao mozte doci do pobacaja ...al da nebi trebalo ....malo se pazin ...ne dizen tesko ...primjetila san da se brzo umorin..al to je sve ok ...nis iden na kontrolu za dva tjedna ...
Ma ne bu doslo do pobacaja, ali za krvarenje ima vise sansi. Koliko sam ja shvatila, bolje je da nije iznad bebe jer u toj navali povuce nju sa sobom, jedna je imala iznad i sve je bilo ok. Nemoj se samo previse naprezati na tom podrucju.
Crna ovcice ispravim sutra, no frx
dobro jutro, evo ja iz nočne smjene pa rekoh da vam skuham kavicu prije nego odem spavati:-):coffee:
Jutro! Hvala na kavici... Evo, sjedim pored otvorenih balkonskih vrata, skoro pa ne prođe nijedan auto... Mir i tišina. Čudno nešto, inače u ovo doba bruji na veliko...
A je to nam see ništa ne javlja!?
Esperansa, i tebe se sjetih... Pa gdje si, ženo?
Jutro!
Da poželim Hello Kitty brz oporavak... Drži se, draga!
Ja sam evo između postupka i FETa - i to nije tema ovdje. Ali imam nedoumice vezano za svoj graf. Znači li da ovulacije nije bilo ako je tempica u drugom dijelu ciklusa jednaka kao u prvom dijelu?? Mislim - pala je pa opet skočila. Baš u vrijeme kad bi mi inače bila O sam imala pravi, pravcati eggwhite - i to dva dana. Do sada bi ga jedva imala jedan dan - i to samo u 2% svih slučajeva - u 98% slučajeva imam samo watery. A na kraju FeFe misli da mi nije tad bila O - hmm
Ima li tko iskustva? Po ovome ispada da mi O još nije ni bila... ali odakle onda plodna sluz???! I sad mi je cervix i nisko - a sluz absolutno neplodna.
Budući da mi je ovo prvi ciklus nakon postupka, moguće je da mi je sve poremećeno. Ili FeFe fula?
a_je_to i Marty_na čestitke na trudnoćama, želim vam uspješne i školske trudnoće...
Tayla žao mi je...
Sreće_83 fino kad si me se sjetila :) živa sam, bila u akciji ovih dana pa se nisam stizala javiti :lol: Ovaj ciklus poslje 3 mjeseca nemam nikakva krvarenja hB što je za pohvalu, pijem redovno po čašu dnevno cikle i ulje nočurka...Sama sam si postavila diagnozu da mi je endometrij tanak ( 5mm bio na 13 DC) pa radim na njegovom zadebljanju...Nadam se da ću za 8 Mart saznati da sam trudna jer taj dan treba/NE TREBA stići vještica :oklagija: Veliki pozdrav za sve :love2:
Nema vas, cure... Evo, mene trbuh ništa ne boli. :-D Osjećam se super, sretna sam, PMS-a nema...:o
:cekam:
Evo i mene s pregleda. Sve ok. Cisto. Krvarenje prestalo.
Cekamo iduci ciklus, pa opet.
HK, super!
Zamislite odraslog čovjeka kako radi upravo ovo: :fige:
E, tako MM mi drži fige za +
A sad zamislite dijete od gotovo tri godine kako čini to isto...
:lol:
Srecice ajd, cekamo nestrpljivo ;):-D
EW nije nuzan za ovulaciju...ja ga nisam uopce provjeravala ovaj mjesec pa mi je svejedno oznacio...
lista za 28.02.2014.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(ne)čekalice:
ivchica ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 35 dc
kikici ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 35 dc
emily-zg ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 32 dc
kalemica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 32 dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 27 dc
sreća_83 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 26 dc
odbrojavalice:
kriszg ~~~~~~~~~~~~~~~ 23dc
kadulja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 23 dc