I jos jedna vazna napomena: sve ovo dobijavnje misicne mase je izazovno i muskarcima koji imaju puno vecu razinu testosterona. Zenama to ide puno teze.
Ovi fitness modeli imaju poprilican rezim da bi bile tu gdje jesu.
Printable View
I jos jedna vazna napomena: sve ovo dobijavnje misicne mase je izazovno i muskarcima koji imaju puno vecu razinu testosterona. Zenama to ide puno teze.
Ovi fitness modeli imaju poprilican rezim da bi bile tu gdje jesu.
Na tragu svega ovoga, evo jedan dobar clanak:
http://body.ba/bodybuilding/savjeti/...isicne-mase/74
Eto, odradila 30 DS. Cak i nije bilo tako strasno i trenutno mi je lakse od 6w6p. Ja tijekom vjezbanja najvise osjetim misice nogu. Je li to ok ili nesto krivo radim.
ja sam se samo došla požaliti da me uhvatio zub i sad sam već četvrti dan bez vježbanja, a tako sam se dobro ufurala da to nije normalno
zavidim vam (zdravlje je najveće bogatstvo- živa istina :starac:)
sutra cu valjda to rjesiti i nastavljam vjezbati, ovaj put me nista nece zaustaviti da odradim program koji sam si zadala:rock:
Vi ste luđakinje, u pozitivnom smislu! Očekujem za godinu dana slike nauljenih i isklesanih majki-roda. :lol:
Sinoć sam morala u 23h obuti patike i trčati - prije trudnoće bez problema polumaraton, sada 6km i to je to. Kroz neku mračniju i ne baš prometnu ulicom, morala sam, nije me bilo briga ima li manijaka. Baš sam uživala ko prasica. :mrgreen:
Inesica, pa ti si neka opasna vježbačica, bravo! Nije lako živjeti sa muževima kroničnim vježbačima.
odlično! odlično! odlično! bravo!
bilo bi blesavo ne hvalit se.
meni baš danas palo na pamet da kažem MMu da napenali negdje neku štangu kako god zna i umije. ne za štok. bila sam radila jednom 2-3 komada pa onda dalje sa gumom na treningu,dva. sad mislim da opet ne mogu. a ja bi.
zabrijala sam da je to neophodno moći jer, kad gledamo filmove, svako tolko netko mora visit i onda nastrada jer se ne može podić. i onda ako ću ikad morat visit da ne zvisim:lol:
sad si mi baš dala želju
ja odradila i drugu turu bica sa boljim vremenima nego ono prije danas. ovo je bilo ok.
sutra, hm, vidjet ćemo
ma nisam. volim bit u formi, a ima još x stvari koje ne mogu a mislim kako bi trebala moć.
a sad bi mi dobro došlo da muž je kronični vježbač pa da ne smišljam kako njemu podvalit svoj trening. on voli vozit bic. i vozi ga na posao s posla. sad je na godišnjem pa se sjetio kako je prije volio trčat. pa kao voli i sad. definitvno je lakše kad nisam sama pa ću i trčat. ovo trčanje mi se trenutno ne uklapa ali ajd, neka ga još tih 2 tjedna. navodno treba neki put i pregrmit i radit ono što ne voliš.
a ja još uvijek nadodam i ono što volim :-)
je, je. dobra je to forma. znam. al treba to i zadržat. malo nešt popravit al to je to.
samo ja hoću još nešt tu i tamo.
sa skelkovima se ipak mučim. tu ima mjesta
šipka, horizontalna :mrgreen: mi je želja
donji trbušnjaci imaju još prostora za bit jači
noge isto. to sve sa bodyweightom imam prostora.
i tak
sad me najviše strah da ne stanem na dugo vremena (meni je 10 dana dugo) pa se počnem kilavit. jako brzo izgubim snagu baš tu di ne želim i onda trebam stizat.
Na ovo moram odgovoriti pa onda čitam dalje.
Mislim da svi jedva dočekamo da pročitamo tuđa dostignuća i rezultate, a to uključuje i minuse u cm i kg, kao i one leg squat, chinup i slično. Mene to strašno motivira, a i prilika mi je da ocijenim što bih mogla postići ako ustrajem u vježbanju kao ti.
Ljudi, "hvalite se", svi volimo čitati kad netko izgubi kile ili nešto zahtjevno može napraviti :)
Zhang, ja se slazem s kavofob.
Nije to neko hvalisanje u smislu povrsno hvalisanje :mrgreen:
Naravno da ces s nama podijeliti scoja postignuca. A ovo je velika stvar, bravo. Vidis i sama koliko ti je trebalo, kako se onda ne pohvaliti.
Ja cu vjerojatno izaci iz forme totalno i izgubiti ono malo plocica sto sam si slozila :mrgreen:, al zato puno citam :mrgreen:
Anci, racunaj se i nabildane neuronske veze.
I sto se oporavka tice, radije i tjedan dana duze da si ziher nego da se prerano vratis.
Ja sam proslo ljeto operirala stitnjacu i oporavak se zakomplicirao, tocnije pokupila sam zlatni stafilokok i skoro otisla u milu maerinu jer sam sa upalom otisla iz bolnice pa se vracala i tako...
Uzela sam 2 mj pauze i mislim da sam za mjesec dana, mjesec i pol nastavila u staroj formi.
zhang :klap:
mene motivira kad upalim komp u 05.40 i vidim da je neka već ustala i posta (vjerojatno poslije vježbanja) 8-)
Hvala. Evo pregledala na brzinu. Ne čini se teško naptraviti nešto jednom, dvaput... ali ponavljati pol sata ili više. :facepalm:
Sinoć me boljela kičma, pa sam napravila jednu :mrgreen: asanu za opuštanje. Eto, vježbala sam. :lol: A danas, ako stignem sve obaviti na vrijeme idem biciklom na posao.
Evo ja s ponosom mogu reći da sam se "skinula" sa šećera. Jedini šećer mi je u jutarnjoj kavi i pojedem bananu prije treninga. Mislila sam da će me vječito "pitati" da nešto žvaćem. Posljednji obrok mi je u 19.30. :-D
Žene, sve redom, mrak ste.
Ja nikako prehranu regulirati, živčanim jel ništa ne stignem i onda trpam u sebe.
Ali sinoć odrađen W7. Zanimljivo mi je ono treskanje guzicom :).
za predodžbu kako inesica izgleda mogu samo reci ona teta u bijelom badicu sto ju je stavila kavofob na kojoj stranici prije.
jedno jutro me vodila na trcanje, pa sam napravila 1/2 njenog treninga. i bila sam ponosna na sebe hehehehe.
ono sto ona napravi meni je SF, uglavnom zena je vauuuuuuuuuuuuuuuu.
kad narastem bit cu i ja ko ona. i ona ne jede UH, ali zato joj ja pomognem da joj ne bude neugodno :P
I ja kazem :lol:Citiraj:
kavofob prvotno napisa
Nego, povremeno i meni padne na pamet misao tipa, "Ak' auto zavrsi u vodi, sad cu moci isplivati kroz prozor". :mrgreen:
I ovdje jedan X, Inesica, vau!Citiraj:
kavofob prvotno napisa
Valjda bih se trebala prvo reinkarnirati da budem takva, za mene ne pali ni ono "kad narastem bit cu...".
Anci, to je mentalno bildanje, i to se racuna.Citiraj:
Anci prvotno napisa
Sam' su plocice na drugom mjestu. :mrgreen:
A sad, umjesto da ovdje slazem smajlice - idem doruckovati, pa onda Shaun T. Danas su mi na redu 6 Minute Abs i onda Hips, Buns and Thighs.
Pozdrav curke... Čitam vas i uletim, ali mudro šutim i vježbam :-D
Skinula sam dvije kg i sad sam na težini prije trudnoće, ali skinula bih još malo stomaka i koju kilicu, a i osjećam se puno bolje od kad imam kondicije... Nego, imam jedno pitanje, ustvari dva: Počela sam sa Jilian Michaels 30 Day shred, pa me zanima koliko dana u tjednu vježbati i da li vježbati svaki dan npr. 6 dana vježbam pa 1 dan pauza, ili svaki drugi dan vježbati, šta mi je učinkovitije?
I koliko dugo vježbati jedan level?
Hvala :)
aaaaa Spajalice jes ga pretjerala :lol:
ok, ok, ruke, znam, priznajem, kriva sam.
ostatak je zadovoljavajući. meni.
i te ruke ne bi skužila da me ljudi oko mene svako tolko ne podsjete. jer ja smatram kako su mi slabe. znam kolko se patim sa njihovom snagom.
malo vezano za kg.
mislim da sam nekih 10cm niža od spajalice, i mislim da imam koju kg više od nje ;)
al da ne bi ispalo da je ona sad 'niš koristi' i bezmišićna, odradila je žena 4/5 treninga ili ajd 2/3, a kako je zapravo izdržala cijelo vrijeme ipak bih rekla da je cijeli samo sa manjim brojem ponavljanja u serijama. ja to brojim kao cijeli trening :yes:
vezano za UH. svi jedemo UH, samo je pitanje omjera. i salata ih ima i tikvice i orasi i mliječni znaju imat puno. proteini i masti ih nemaju, al da na kraju se i oni pretvore. živi smo! trebamo UH i bez njih ništa. al omjeri, omejri nas zeznu. sa tim da meni još i škrob jako smeta. ovo sa čim me spajalica zezne tolko i ne :mrgreen:
ja danas ipak improviziram. MM odlučio ne trčat (upala od jučer), a dok sam mu ja objasnila kako ipak možemo nešt, prošo voz. danas ipak improviziram. al budem.
anita rain, jedan level 10 dana ili ako vidiš kako ti je lagan možeš dalje ili ako se još mučiš, nastaviš
30DS je napravljen baš da se može svaki dan. puca na sve grupe mišića po malo i kardio. ako vidiš da ti treba odmora (ne da ne stigneš) uzmi dan pauze. ali kod njega ne bi bilo dobro imat svako malo pauzu.
njen BR je napravljen da ide jedan dan jedne vježbe (prednji mišići), drugi dan druge (stražnji mišići), onda dan kardio. i 7. dan odmor
Ne znam dali ste mozda vec spomenule negdje- kad nakon pproda se mogu vratit vjezbanju? Jel moram cekat da prode onaj prvi pregled pa odmah napast ili..? I namjeravam dojiti,jel me to moze sprijeciti?
Krenula bi s trcanjem i teretana sa profi trenerom.
Citam vas i bas mi jaaaako fale moji treninzi od prije trudnoce
Pa voljela bih se vratiti na težinu prije trudnoće, a to je 50 kg, sad imam 54 i pol. Zatim bih voljela nastaviti vježbati da sredim neke kritične točke, npr. mlohava bedra i trbuh. Izbacila sam krušne stvari, slatko, prerađeno, jedem hrpu povrća voća, mliječnog, ribe, al jako malo mesa.
Čitala sam da su neke žene skinule 20 kg sa ovim programom, pa ću valjda onda ja spjeti barem 5, ukoliko ne budem preskakala dane. Btw, dal se u tih 30 dana vježba svaki dan bez ijednog dana predaha?
velika, velika je razlika skidati 20kg i 5kg. velika
30DS dana bi bilo dobro vježbat svaki dan. baš malo prije napisala. i sjetila se nadodat i vratila se.
u 30DS nemojte, nemojte ni u ludilu preskakat 3 ili 4 dan. već tada je lakše, a 5 dan ćete bit ponosne na sebe ;)
btw, ja sam jednom (prije 2god) krenula baš sa 30DS
ovo je malo nategnuto rekla bih.
no, ako je profi trener i ako kažeš svoje stanje onda će ti i profi trener reć što i kako raditi.
za vježbanje je važan faktor i odmor. meni je jedino u jednoj rećenici ne idu mala beba i odmor.
osobno, svakako bih pričekala mjesec, dva. to je potrebno da se tijelo kolko tolko vrati u stanje bez trudnoće. organi na svoje mjesto, krv obnovi (nakon poroda je 'manje krvi', drugačiji omjer krvnih stanica i to) koja je važna za vježbannje i život nakon, jel.
a onda ovisi što profi trener kaže.
O da! O tome ponekad zaboravimo razgovarati.
Ja sam krenula skidati 30 kg, ok, tada nisam bila svjesna da imam toliko viška, ali sada znam da imam još barem 5 za stesati. Jučer se ljutim sama na sebe jer ne mogu spider plankove odraditi kako spada i imam dojam da presporo napredujem i onda se sjetim, kad sam krenula, nisam mogla više od 2-3 skleka ni na koljenima odraditi. Tromost, muskulfibere i bolove u zglobovima neću ni spominjati.
Ja bih savjetovala curama s puno viška da se u početku više koncentriraju na zdravu prehranu, a manje na vježbanje. Tek kad izgube malo težine onda intenziviraju i vježbanje. Zdravlje nam uvijek treba biti na prvom mjestu.
spideri, škorpioni... otrovni su ti sklekovi
ovo 20kg, 5 kg
to mi je taman primjer za vaganje.
kad treba 20 dole onda je ok vagat se s vremena na vrijeme i može pomoć
kad se dođe da treba 5 dole onda se može vaga i bacit ;-)
Ajme žene, koliko pozitive i koliko ludila ovdje :-D Bravo bravo :klap:
Da, znam da je to teorija oko mršavljenja/povećanja mase. Tako sam to oduvijek radila. Ali otkako sam na LCHF-u (dugo već), nekako drugačije gledam na to sve (kad se priča s inzulinom unese u računicu), i brijem da je moguće unositi puno kalorija a ne poticati skladištenje u masnoće držanjem inzulina pod kontrolom. Al fakat nisam sad to proučavala, nego nekako moj gut feeling, al možda fakat samo brijem i nije izvedivo :mrgreen:
Hoću i ja i jaaaaa! Daj video pls :trep: uspjela sam ga fulati
Ja do sada radila asisted, zašto o ZAŠTO mi nisu pali negative na pamet??? Ja zadnjih dana šibam zgibove i cilj mi je doći do neasistiranih, to bi se trebalo dogoditi vrlo uskoro nadam se. S vašom motivacijom možda već sutra :lol:
E MM kupio štangu u Lidlu prije nekih cca god dana. Može se namontirati i na štok a i može se ubušiti u zid. Vrlo lako se skida. Pre pre dobra je. A bila neka sića totalna (tipa 70kn tak nešto). Stoji namontirana na djetetovim vratima, pa ono u prolazu svi radimo
Šta hoćete reć - da je najteže skinuti tih zadnjih 5 kg? :)
Možda. Ja vjerojatno imam i manje od toga. I uopće mi nije lako doći do vidljivih trbušnjaka, ono pojedem 2 dana nešto slatko (tu govorim o zdravom slatkom, voće itd) i osjetim pod prstima točno da je zeru više sala na trbušnjacima nego je bilo prije. Barem za te vidljive trbušnjake se meni čini da se jaaaaaako mora držati sve pod kontrolom neviđeno. A možda sam u krivu, možda kad to dosegneš onda ide. Kad dođem do toga javim :mrgreen:
trči li tko u kakvoj školici trčanja?
ne,nego se tih 5 kg skida kroz formu i definiciju. Nastavljaš trenirati i maščoba polako ustupa mjesto mišićima i formi. Tih zadnjih pet kg se pretvaraš u fit.
tj. anchie76 ima pravo.