cappy prvotno napisa
Podižem temu jer imam novu dilemu...U međuvremenu sam promjenila dr.( prva je bila spec.nukl.medicine, ova je endokrinolog ).Trenutno sam na terapiji 88 euthyroxa. Prije par dana pred kontrolu nalaz je TSH 3.99mIUl ( 0.35-4.94), 14.07.2025. je bioTSH 0.772 mIU/l ( 0.35-4.94), a u listopadu u sklopu sistematskog ( u poliklinici) je bio 6 i nešto, dakle povišen . Dr. komentira da je čudi kako oscilira , a za zadnji nalaz kaže da je previše prema gornjoj granici te da provjerim opet nakon 2 mjeseca i da ako se ne smanji pa će povećati dozu. Nalaz uzva je : štitnjača uredne veličine, difuzno promijenjene ehostrukture po tipu kronične upale, stacionarni čvorovi. KOntroal za 2 godine. Endokrinolog je u odnosu na staru dr. ( koja to nikad nije smatrala bitnim )uvela D vitamin jer je u svibnju bio potpuno u deficitu. Muči me to često provjeravanje TSHa i njene preporuke da se doza lijeka poveća i njen stav da ovaj nalaz TSH po njoj nije uredan. Zanima me koliko često vi provjeravate TSH, radite li još koje pretrage osim tsh i uzimate li još kakve preparate uz euthyrox ?