Hvala :oops:
Printable View
Hvala :oops:
migulice hvala..ali onda ništa od toga jer ja tako veliki izrezivač nemam....
ja vam se zene zbilja divim!!
Torte su sve od reda prekrasne!
Ja za sada samo citam i proucavam, cini mi se sve to skupa komplicirano. Ali zeljela bi napraviti maloj za rodendan tortu, Doru naravno. Imam do tada jos vremena,morat cu se ispraksirati do tada...
Evo moje torte
suncokret
prekrasna je.....:)
svaka čast :)
Vau!!! Prekrasno!!
Prelijepo!
Fantasticno!
Hvala djevojke.
To nek bude ohrabrenje za ani4, jer sam torte sa ticinom počela raditi prije nekoliko mjeseci. Činilo mi se to nevjerovatno, isto sam gledala i divila se. Probala i evo ide to nekako :-)). Bude tu uvijek malih problema iz kojih se izvučem i to se na sreću na torti ne vidi. Zato ani4 kreni , uspjet ćeš.
Ma da?! Tek prije par mjeseci? Ne bi nikada rekla, izgledaju kao da ih je profesionalac radio...
Hvala na ohrabrenju! :)
Evo ponovo sam zapela sa želatinom i ticinom. Tiaa je imala tortu - bazen sa vodom a ja nikako dobiti vodu :-( ., a trebala bi.
Sada sam probala sa želatinom a ne sa preljevom za torte. Nakon nekog vremena počinje se želatina kovrćati i kvasiti ticino .
Evo i bajnih slika neuspjeha.
želatina na ticinu
kalimero....iako neke cure stavljaju zajedno želatinu i ticino, to jednostavno Ne smije ići zajedno, kao ni šlag i ticino, kao i torta ledeni vjetar i ticino....
Naime sve se to moze napraviti, ali vrlo je velika vjerojatnost da će se topiti ticino......
Zato nikad ne preporučujem te kombinacije (makar će se sad sigurno javiti cure koje su navedene kombinacije napravile bez problema.....)
Kako nam se priblizava rodjendan, opet se vracam ovoj temi:-). Torte su vam predivne. Suncokret me potpuno odusevio! To cu pokusati sebi napraviti za rodjendan.
Za Mishicin rodjendan planiram napraviti Petar Pan tortu. To mi je najveci izazov do sada jer su figurice pravi mali ljudi, dosadasnje "teme" su nam bile sve neke zivotinjske. E, sad, da li bi mi neka od vas mogla opisati redosled poteza u pravljenju "coveculjaka"? Radite li prvo sve delove tela pa ih posle susenja lepite ili sve odjednom? Jel prvo pravite "gole" figurice pa ih onda oblacite ili svaki deo tela u startu pravite u odgovarajucoj boji pa odmah budu "obucene"? Ima li neko neki savet za pravljenje lica? Ja narpavim glavu pa nekako oblikujem nos a onda lepim oci i usta i poprilicno sam nezadovoljna rezultatom.
Petra pana sam vec napravila i prilicno sam zadovoljna ali trebalo mi je citavih pet dana i puuuno zivaca plus, Petar ce morati da sedi, nista od stajanja, to mi bez armature deluje nemoguce. Sad mi nedostaju jos samo Vendi i njena braca, Kuka, Smi i Tinkerbell8-).
Meni su kao armatura odlično poslužile ćačkalice. Moji su likovi doduše svi sjedili ali mi je ipak stalno otpadala glava od Eli (radila sam pocoya), pa mi je ćačkalica poslužila kao kralježnica:mrgreen:
čačkalice ili špageti za armaturu....ali obavezno i ljepilo na spoj...
Petar Pan (fazeizrade) pogledaj http://public.fotki.com/migulica/petar-pan/, i pitaj što ti nije jasno...
Hvala! Sva pitanja su se sama razresila gledanjem tvojih slika. Ostaje mi jos jedno...zasto ja to ne umem da napravim:lol:. Petar za sada cvrsto sedi a sa Zvoncicom sam imala dva neuspela pokusaja...lomile su se ruke i noge, ispadale oci, cepala se haljina...ona mi treba biti jako mala pa je bas nazgodna za napraviti.
Znam to za cackalice ali ja bih da izbegnem armaturu, bojim se cacaklica u decijim rukama, a jos gore u ustima. Ali ovo sa spagetama je super ideja, ne mogu se ubosti i nije strasno i ako ih pojedu. Mislim cak da si mi to jednom predlozila ali zaboravih:oops:.
Hvala! Sva pitanja su se sama razresila gledanjem tvojih slika. Ostaje mi jos jedno...zasto ja to ne umem da napravim:lol:. Petar za sada cvrsto sedi a sa Zvoncicom sam imala dva neuspela pokusaja...lomile su se ruke i noge, ispadale oci, cepala se haljina...ona mi treba biti jako mala pa je bas nezgodna za napraviti.
Znam to za cackalice ali ja bih da izbegnem armaturu, bojim se cacaklica u decijim rukama, a jos gore u ustima. Ali ovo sa spagetama je super ideja, ne mogu se ubosti i nije strasno i ako ih pojedu. Mislim cak da si mi to jednom predlozila ali zaboravih:oops:.
Čitam, čitam,gladam slike, ali do nedjelje neću stići ni sve teme o ticinu pročitati a kamoli uz to i napraviti tortu i ostale đakonije za rođendansku feštu ;-).
Sinoć sam imala prvi ticino-pokušaj, kao prvo mislim da je ispala masa preprhka,radila sam 1/4 smjese za probu pa je bilo teško odvagnuti točne količine. Ako mi opet ispadne preprhko, koji je lijek? Ovu sam malo navlažila ruke i mijesila, ispalo ok ali ruke jedva oprala :roll:. migulice, kada lijepiš dijelove (ručice, ušesa,..) i crtaš po njima, odmah ili kad osuši?
Tortu još ne znam koju, jedan od favorita je torta od mrkve i sira, kako bi se ticino podnio sa kremom od abc sira i maslaca? Ili ne dolazi u obzir nikakva krema? Koliko mi treba smjese za prekriti jednu tortu, veličine cca 30x30 sa okruglim katom (26 cm).
Treba ispasti livada sa tratinčicama i plavim zecom koji drži buketić, držite mi fige da uspijem :-).
preprhko??? hm.... to mi je novi termin... ja bih napravila punu dozu smjese, jer četvrtinu je teško za odmjeriti a puna doza te košta cca 20-25 kn.
pa i ako propadne nije tako strašno .-)
smjesa ti mora biti podatna onako kad stiskaš šrstima da prsti upadnu, ali se daju i izvući bez da pokupe mase sa sobom. Dovoljno mekana da se vide čak i otisci na smjesi....
ja kad napravim figurice pustim ih da se malo pšosuše, barem 2 sata, jer ako probaš odmah crtati po njima razit će se (kao kad po mokrom papiru ides vodenim bojama). Crtam kistom u otopini boje i vodke (alkohol ispari...).
lijepim ruke noge glave otopinom ticina (cca loptica veličine pikule) u malo tople vode.... To malo promiješam i imam šećernu vodu koja super lijepi.
u tijelo da bih naklaemila glavu stavim armaturu (ili čačkalica ili špaget)
kalimero...meni je svejedno radim li od ticina ili gumpase (ticino + gumtragakant)....ticino mi nikada ne puca....ne bi smio pucati.....
Da, očito sam fulala kod mjerenja, nije baš lako za odmjeriti 3.75 ml glicerina i to još sve pokupiti iz zdjele ali sam u 11 navečer našla u kući samo 25 dkg šećera :mrgreen:!
Nego sam mislila da li ih lijepiš odmah ili čekaš da se prosuši kao za crtanje?
Bi li podnijelo kremu od abc sira/putra?
Je li jedna mjera(kila) dovoljna za prekriti jednu veću tortu ?
Migulice - hvala na odgovoru.
Moja torta miki maus
mašenka...kila je dovoljna, a za kremu ti ne znam reči. Pokušaj napraviti tako dati gore bude tijesto i tanak sloj kreme....to će biti ok....
thanks, javim šta je ispalo
Eto i ja razmišljam o ticino, ali prvo imam još neka pitanja:
- kako dugo može se držati (ne u hladnjaku - to sam upamtila:-)) ticino?
Naime mada tortu ću raditi tek za 3 tjedna, već sljedeći tjedan pokušala bih praviti ticino. Jer ako mi neće ispasti kako treba da imam vremena napraviti ponovo ili naručiti. A ako sve će biti u redu, da imam vremena praviti figurice. Može ticino izdržati 3 tjedna?
- ova porcija od 1 kg šećera je dovoljna za pokriti jednu okruglu prosječnu tortu + neke figurice?
- kako dobiti sivu boju? (boju asfalta)
gumpasa (ticino + gumtragakant)
šta je sad ovo i čemu služi?!
I ja se štreberski pripremam za ticino, već mjesec dana čitam i razmišljam kako da to izvedem. Nemam niti mrvicu kreativnosti u sebi, nikad mi nije išlo oblikovanje plastelinom i sl., a stvarno bih htjela napraviti nešto posebno za svog sina.
Sad sam našla da su boje koje sam kupila zapravo boje za kremu. Kupila sam ih u Intersparu.
http://www.sveisvasta.hr/ducan/jesti...4-1.html?pop=0
Da li je itko s tim radio?
marija P-nemoj si komplicirati :nope:.
Ticino ti je skroz ok za raditi ukrase....
A kako dobiti sivu boju za cestu i crnu za automobilske gume ako imam one osnovne boje (žuta, crvena, zelena i plava)?
To i mene zanima.
Ja ću raditi četvrtastu tortu koja će biti košarkaško igralište. Postoje nekakve boje u tubi kojima ću iscartati po pokrovu od ticina parket i koševe 2D, a napravi ću loptice 3D od ticina. Za loptice mi treba i crna (bar mislim... to će mm znati).
To mi se čini nekako najlakše obzirom na moje sposobnosti.
A mene zanima kako bih mogla napraviti kosarkasku loptu svome sinu kosarkasu?
Od smese s kesom koja se da dobro oblikovati i cvrsto stoji?
Kako da napravim one crne pruge po njoj?Da ju obucem u narandzasto pa pruge nalepim naknadno?
Ili kako,ima li ko kakvu ideju?
http://www.sveisvasta.hr/ducan/jesti...sanje-4-1.html
Tu su boje za pisanje, ali nema crne, samo smeđa.
Ne znam kako dobiti tortu-loptu. Ja ću praviti male loptice od ticina i staviti ih na četvrtastu tortu. Dalo bi se tu napraviti i 3D koševe s špagetima obloženim ticinom, ali mi je to malo previše.
Moj sin nije košarkaš. Slavit će 2. rođendan, ne govori i ne gleda crtiće pa još mogu sama birati jer nema neki omiljeni lik i sl.
Kaja,
napravi tortu tipa tijesto s ganache kremon (to ti je slatko vrhnje u kojem je otopljena čokolada), uzmi neku pokulružnu posudu, stavi na dno foluiju, dobro ju utapkaj i stavi sloj tijesta, zalije s kremom i tako do brha, stavi u frizider da se fino prozme i slegne (1 dan recimo). preokreni ne tacnu i još malo doradi da bude okruglija....odreži eventualne viškove).
obuci ju u narančasti ticino i iscrtaj kistom crne pruge.
Biti će polulopta, ali sasvim dovoljno da se zna što je....
ja crnu boju ne miješam od ostalih jer mi se čini da je to poprilično nemoguće (a inače sasvim dobro miješam tonove)
migulica, jel može takva ganache torta stajati 2 dana? Da napravim sutra za subotu? Ne pitam zbog forme već zbog svježine sastojaka.
Inače, super mi se čini ona nutella torta. Možda nju iskoristim za bubamaru.
Ovo je naša rođendanska torta :-)
http://public.fotki.com/dani-cake/pocoyo/
Jelka...moze, definitivno. Čak nekoliko sati ostavi na sobnoj temp da ta topla ganache krema udje u stukturu tijesta....
Dani-lijepa je!