jESI TI BOLJE?
Printable View
jESI TI BOLJE?
Uh, nakon 36 sati u krevetu , danas se napokon digla , skuhala rucak i pojela ga.. Sva u panici zvala doktore da jel mi beba gladna, nisam se smirit mogla jer sam mislila da mi gladuje.. Rekli mi da 3 dana smijem biti na strogoj dijeti i ako mi nece biti bolje da idem u zaraznu.. Srecom dobro smo, i on nije gladan :mrgreen:
Apsu i nanimira uljepšale ste mi dan! :preskaceuze:
Ma dobro je, držim se. Sad su se kontrakcije smanjile, evo danas 2-3 sveukupno. Ali me zato boli glava od tih tableta i beba mi je valjda totalno omamljena, uopće se ne javlja danas. :-( A to mi nije najsretnija spoznaja.
Muma draga :love2: ja sam svome neki dan kad se nije htio javit pustila Zvončiće i svidili su mu se lagano se javija. bit će sve uredu samo odmaraj znam da je teško.
A joj! :love2: Drzi se!
Kako to da si pocela ipak uzimati te tablete? Kaj nisi rekla da ides jos po drugo misljenje?
Mi danas bili na pregledu. Srceko kuca dobro. Doc je jos jednom analizirao podatke za Down sy. Uh! Ni sama ne znam sta da kazem. Nije mi svjedno, ali necu na amnio. Postoji sad taj krvni DNA test, 700E. Mozda se na to odlucim, a mozda i ne.
Cure, heeeeeelp :-o
Danas sam 37+3 i prije jedno par sati, dok sam ležala, počelo me je odjednom jako žigati dolje (baš u koku) da sam morala skočiti.
Hodala sam po kući minutu, dvije, disala i prestalo je. Kad sam opet legla, počela su me boljeti donja leđa kao da pulsiraju i opet sam disala duboko pa su brzo prestala.
Ovo mi se isto dogodilo i jučer jednom, a evo danas dva puta u sat vremena. Sad sam ok, već dva sata ništa.
Jesu ovo lažni trudovi ili šta??? Čitam simptome, ali nigdje nisam našla da žiga jako u koku (kao da me netko pletećom iglom ubode)
Auuuuuuuu....boli :-o
Išla piškit, vratila se i legla na kauč...kako sam legla tako me počeše leđa bolit pulsirajući...boli ko sam vrag.
Disala sam duboko nos-usta i prošlo za 20 sec. Nisam očekivala da ovako jako boli....uh
Snovolovka, ako je za pravo - sretno vam bilo i javi nam se sretnija nego ikad :-D
I mene tako neki dan probadalo, a evo jos u komadu. Takva bol mi zna biti iza pregleda.
Ma neka me do ponedjeljka u komadu...tad idem leći u bolnicu i na CR. Nadam se da neće pravi trudovi krenuti za vikend:cekam: Ovo s leđima se nije ponovilo više (hvala Bogu) i valjda ću imati mirnu noć...idem sad spavati...laku noć svima :jutro:
Jutarce!
Snovolovka kako je prošla noć? Kako si? Imaš dogovorenu hospitalizaciju i CR od ponedjeljka?
Sad kad se S. javi: ”Rodila sam! Sve dobro prošlo. Preporučam :-)”
Hahahaha, nisam rodila :-)
Noć je prošla dobro...budila sam se samo jednom na wc i nije bilo "trudova".
U ponedjeljak idem leći u bolnicu i nadam se u utorak na carski. Vidjet ćemo kako će vikend proći.
Ja se gnijezdim...pusa svima:-*
Tina29...ja sam ti u Mostaru :-)
Eh da možemo skupa u bolnicu, bilo bi super...ovako ti želim isto što i sebi samoj - da sve prođe u najboljem redu i da uskoro zagrlimo naše bebice :love2:
Cure.. nisam popratila pa.. zašto idete na carski ?
Apsu...nije baš da moram, al je poželjno. Prvo imala jedan spontani, drugo vodi mi se trudnoća kao rizična, većinu preležala, treće napunila nedavno 41. a prva beba i četvrto i najvažnije, imam dijagnozu anksiozni poremećaj s napadima panike.
Ne znam kako bih podnijela prirodan porod s panikom, pa su mi svi preporučili carski. Ja sam se dugo dvoumila (strah me je i jednog i drugog), al na kraju sam skontala da mi je bolje na dogovoreni carski nego, ne daj Bože, krenuti na prirodni pa da se nešto zakomplicira i završiti na hitnom carskom.
Eto...ukratko :-)
Evo mene opet..mojoj prici jos nema kraja.. Svi nalazi su uredni..na poceu, prije 3 tjedna, bio je sukrvav iscjedak da bi se on pretvorio u svijezu krv. Bila sam u bolnici 2 tjedna i na kraju mi je dijagnosticirana placenta previa. Sad sam 16 tt i strogo lezim ali i dalje ima svijeze krvi, rijeđe jace a vecinom u obliku kapljica. Popijem si i jedan normabel od 2 mg dnevno zbog kontrakcija ali i da seja malo smirim.. Iako kazu da bi se ona trebala podignuti kako maternica raste malo sam u brizi...
Molim ako netko ima takvo ili slicno..
A Snovolovka, mogu te zamislit kakva ti je panika onda bila jučer haha, samo ti nama onda izdrži do ponedjeljka, na sigurno uz što manje stresa :) i sretno, budite nam dobro :bye:
apsu ja idem jer je bebač na zadak!
snovolovka hvala i tebi sretno,da bilo bi super kad bi bile skupa u bolnici,ali ipak smo predaleko :-),bit če to sve u redu hrabre smo mi!!!
puse svima i mazite buše!
Vatra86, drži se! Ne mogu ti dati neki savjet, jer nemam baš iskustva, ali mislim da imaš otvoren poseban topic placenta previa. :fige: da sve bude u redu.
vatra neeeemoj čitati o tome, zdravije ti je, i za tebe i za bebu, samo slušati što su ti doktori rekli i odmarati. Situacija je takva kakva jest, i trebalo bi se sve srediti s podizanjem maternice. Ako ćeš ići čitati, nećeš ništa pametno naći da se smiriš nego sam crnjak, a to za sad tebi nije konačna dijagnoza. To je moj savjet. Ja znam da ja ne bih izdržala da ne pretražim sav net o tome, ali budi snažnija od mene :-)
Joj,hrabrice jedne...samo polako,iz dana u dan...baš ovo što kaže Muma, da nema neta sigurno bi bile smirenije,ovako čitamo svakakva iskustva i samo se brinemo...meni su svi moji doktori doslovce ZABRANILI da se konzultiram preko iskustava drugih žena...
Mi moramo misliti pozitivno jer su to naše bebe, naša djeca zaslužila...kažem vam,ja sam se prva cijelu trudnoću spremala na najgore dok mi doktorica nije rekla da ne smijem tako,da to nije beba zaslužila,pa kakvih god problema imala dužnost mi je, kao budućoj majci, snositi i odgovornost ali i teret koji će doći s tim (možete misliti kako mi je bilo,još posebno dok mi je muž rekao da potpisuje doktoricu). Nije mi namjera čitati bukvice nikom, daleko od toga, ili govoriti da smo zbog toga loše žene/majke, nego vam možda dati oslonac da svaki put kad počnete misliti najgore probate okrenuti glavu i reći-moja beba zalužuje najbolje od mene-a to je pozitivno razmišljanje.
:love2:
Tako je nanimira. Evo, dok mene moje dijete izmlati ja sam sva sretna i smijem se :lol:
Joj tako sam ja iščitala sve živo, i što treba i što ne treba...kako sam bila dva puta na mirovanju, bilo mi dosadno i samo sam visila po trudničkim forumima i stranicama.
Ne preporučujem nikome!!! Šta sam sve pročitala i kolko me je zabrinulo...užas!
Inače sam osoba koja voli biti dobro informirana o svemu što joj se dešava, u trudnoći to nije baš najpametnije :-)
Pričam prije par dana s prijateljicom koja ima dvoje djece (8 i 15 god), i kad sam joj počela nabrajati neke stvari, samo me je blijedo gledala. Kaže ona kako nikad nije čula za njih i kako nisam normalna o čemu razmišljam...i u pravu je!
Zato, kao što rekoše cure iznad, samo pozitivno i čitajte samo pozitivne stvari i bit će sve u redu :sing:
Aha, kolko nepotrebnog stresa mi je izazvalo čitanje tuđih iskustava, u prvom tromjesečju sam se bojala pobačaja, pazila da ne podignem pretešku olovku :roll:
U drugom tromjesečju strah od listerije, preuranjenog poroda, otvaranja, strah od dijabetisa, strah da bebi prestane kucati srčeko...
Evo me u trećem tromjesečju, istina tek je počelo, al već sam se uspjela isprepadati i više ne čitam ništa!
Znate što je najbolje čitati?
"Smiješne priče s poroda" - to mi je super tema! I čitajte o dojenju, kupanju bebe, njezi i sl. Ima milion super stranica o tome...i gledajte klipove na Youtube sa malim mrvicama koje doje, kupaju se i sl. :zaljubljen:
Vatra, neusporedivo je jer ti krvariš i boli te, ali meni kad je u 12 tjednu dijagnosticirana placenta previa to mi se stvarno činilo prerano za dijagnozu, onda sam zvala moju primarnu gin. koja je rekla strogo mirovanje do 14 tjedna da vidimo ako se posteljica diže... Ne radim ništa neodgovorno ali...odbila sam tu dijagnozu i radila sve isto kao i prije. Bit je u ovom što ti cure govore jer kad sam počela čitat na tu temu...ma užas!
Mi smo sve češće na pregledima...danas brisevi na BHSB, CTG,i još jedan UZV da vidimo posteljicu, pl.vodu i veličinu bebe...ona je u cca 3 tjedna dobila 800g i sada teži 2500g, opet je na 3600-3800g pri rođenju...velika curička bu to.
CTG ne bilježi nikakve kontrakcije-kaže dok kao da nisam trudna :) UZV pokazao sve uredno, osteljica uredna, uloživa sam za vršak prsta, UU je T.oblik što je isto tako super jer ne moram ni mirovati ni ništa...mi se gnijezdimo i dalje, muž više nego ja, peglam pelene (tetre) i grozim se njihovoj kvaliteti ( donijela mi sveki 50komada svojih starih i neusporedive su). Bebi roba se dosta dugo suši ( zimske mamice vodite računa o tome) a pošto je naša mišica zimska beba imamo deblje stvari pa ludujem jer nemamo sušilicu, ali nekako mi se čini da nebi ni ona posušila npr.skafander i jastuk do kraja kak spada.
Kak ste vi?
Ja i dalje krvarim i imam kontrakcije, znaci to traje vec nekih mjesec dana.. A lezim i molim boga da prestane..beba je za sada super..danas smo 17+3..
Slažem se da ne treba čitati neodgovorno, ali se nikako ne slažem da preporučuješ da se nakon dijagnoze placente previe sve radi kao prije. Takva preporuka je neodgovorna.
Ako ti tako postupaš, to je tvoja stvar, ali molim te, radi drugih trudnica koje ozbiljno shvaćaju mirovanje nakon te dijagnoze, napiši da je to samo tvoj stav. A nikako preporuka od strane liječnika.
Beti3, sve kao i prije ali to je i dalje mirovanje ali ne i stalno ležanje. Otisla kod mog MPO dr. koji tvrdi da mi se ne moze s 12 tjedana dat takva dijagnoza jer je posteljica u fazi dizanja.