Sretno ja u ponedelijak idem na vv.
Printable View
Pozdrav curke:)
evo ja obavila svoj prvi pregled ,dobila nesta sitno pretraga za napraviti ,jer vecinom imam sve friske.
Moram napraviti markere za hepatitis,hiv itd...i mm mora isto to napraviti,te spermiogram.Jos moram glukozu i inzulin ali bez opterecenja,samo krv i rezervu jajnih stanica.
Predlozila mi je i kariogram da napravim,hm ovdje u Zg je to malo problem jer sam citala da se jako dugo ceka...dr.Jukic mi je predlozila Osijek.Dali je koja od vas to skoro radila ?
Najdivnije od svega sta me neko sasluso i doktorica je odvojila punih sat vremena za mene :) Sve je super i cim dodju sa godisnjega mogu u postupak,odlucila sam se za AIH ,a ako ne uspije onda idemo dalje.
Doc mi je rekla da u slucaju da bude puno folikula ( ako sam ju dobro razumjela) ili na desnoj strani bez jajovoda,mogu odlucit se na punkciju ili pustit da popucaju i iduci ciklus ispocetka.
Sad ono sta ja nisam zapamtila od svih ti silnih informacija je kad ja uzimam te ljekove.Nigdje mi to ne pise ,samo sta trebam od pretraga napraviti...a ja ih nisam sve zapamtla.
Znam samo da se trebam javit 1 dc i dogovorit se za dolazak na 3 dc ,jel onda pocinjem sa klomifenima ili ..?
cvijetic555 mi cemo zajedno onda u 9 mj.meni spada pocetkom ,izmedju 2-5.09.
Hvala, cure.
Žužy :kiss:
Ma sve mi je novo, puno promjena, kao da sam prvi put a ne tamo neka maratonka....
Sretno svima!
Pozz cure!
evo ja bila prije 3 tj. kod dr. J. i sve je konačno ok pa mogu u postupak. Rješili smo i papire i čekam da dobijem pa da krenemo u napad....konačno! :D
Ali meni je sad menga odlučila kasniti....naravno da sam se negdje u dubini duše ponadala da je sa dobrim razlogom....napravila sam test i naravno friška figa!
Sad mi kasni več tjedan dana i prepostavljam da me opet ciste zezaju. Dal netko zna da li će one smetati za postupak?
I dal da idem kod svoje dr. po tablete da mi regulira ciklus?
Pozdrav svima...sto se tice guzve-mislim da je kako koji dan.
22.6 3 punkcije + 3 transfera (fet je u 12.30 pa nez koliko ih je bilo)
24.6. 11 punkcija + 1 transfer (ja :d ) (i nekoliko fet u 12.30)
Bome sam ovaj postupak svjedocila svakodnevnoj guzvi gore..puno je zena na folikulometrijama..tako da poneke docekaju i 11-12h za pregled....
Koliko sam vidila novost je dr Podgajski (nježna ruka,profresionalan...svaka čast)
Punkciju mi je radio jer je dr J bila na go..transfer isto on jer su paralelno radili u sali i ambulanti.....
Kawanga, jajnici moraju biti čisti da bi se krenulo u bilo kakav postupak jer ciste papaju stimulaciju.
Meni je puna stimulacija odgođena za skoro mjesec i pol jer sam 26dc imala cistu.
Otišla je s mengom i onda sam tek u idućem ciklusu išla u postupak.
Ako ti menga kasni, možda imaš samo produženi ciklus, a možda je i cista u pitanju.
Najbolje je otići na uzv pa će ti gin procijeniti što dalje.
Ima koga sutra gore? Ja sam naručena u 8 h...
Ja sam stigla svojom curkom i frendicom da ju čuva... Nadam se da neću morati baš jako dugo čekati...
Hvala Medeja!
Kvaka je u tome što ja stalno imam koju cistu, zato sam bila i na laparaskopiji i na kontracepciji al one se stalno javljaju...
a tko zna možda mi kasni zato kaj jedva čekam da krenemo u ciklus! naravno da sam več luda 100/h od čekanja!
Eto, i ja sam dobila sve za krenuti sa 1. dc u pripremu za FET. A protokol isti kao što su cure gore već pisale... 7 dana bockanja u kombinaciji sa tabletama...
Inače, moram se malo i požaliti na poprilično neugodno iskustvo sa dr. danas. Naime, kad sam zvala za naručiti se sestre su mi rekle da moram doći 21dc. Kako mi je točno 21. dc padao nap petak a sa posla nikako nisam mogla izaći ja sam pitala sestre jel postoji mogućnost da dođem neki drugi dan, a naravno, da ne fulam postupak... I one me narucile u subotu. No danas kad sam ušla kod dr. nisam uspjela reći niti dobar dan, a ona je na mene sasipala jezikovu juhu da ne poštujem nju kao liječnika, da me može biti sram, da vidi da ja već imam dijete i da kako me nije sram doći subotu... Da nisam li mogla doći u ponedjeljak, da i ona želi ići svojoj djeci, da rade sve dane i tako redom... Kad sam ja i pokušala nešto reći nije mi dala i moram priznati da sam od nje otišla jako razočarana...
Posebno iz razloga što ja obično što god radim razmišljam kako je i drugima, i zato što niti jednom nisam shvatila sestre i dr da ne moram doći 21. dc nego da mogu doći i 24., a uostalom, kao da mene netko pita kako mi je na poslu... U krajnjem slučaju niti meni subota nije omiljen dan za na brdo jer sam morala tražiti nekoga tko će ići sa mnom kako bi mi čuvao curku dok ja odem do dr.
:(
123beba zao mi je sta si imala takvo iskustvo...al evo meni je dr uvijek bila srdacna i sustretljiva zaista svaki , ali isto zadnji put kad sam isla po nalaz bete , nako sto sam je cekala 4 sata vec s vrata mi je viknula -0 je , javite se u 10 mjesecu , nije me ni htjela poslusati ( htjela sam probati u prirodnom ciklusu) na svako moje pitanje - brzi odgovor NE I na svako pitanje moze li NEMOZE !! Naravno da sam imala puno pitanja al eto sta cu pokupila sam se pokunjila i sebi to objasnila kako joj je takav dan i nisam se previse s tim opterecivala.nemoj ni ti nisi nista kriva ,vec nesporazum.puno srece u postupku od srca!!! :) : D
Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
123beba,
žao mi je da ti se ovo dogodilo. Ovo je zbilja neprimjeren način komuniciranja i odnosa prema pacijentici. Ti si došla u vrijeme u koje su te naručile sestre. A to koji je dan, koliko je radno vrijeme doktorice, kakva je organizacija rada bolničkog odjela, koje su osobne želje i potrebe doktrice naspram njenog privatnog života... to se pacijentica ne tiče. Pacijentice zaslužuju i trebaju dobiti stručnu pomoć i pristojnu razinu komunikacije u svako vrijeme-svjedno bila subota, nedjelja, radni dan ili praznik.
Jedna stvar u tvom postu osobito upadau oči. Dr je posebno istaknula činjenicu to da ti već imaš dijete.
Već su cure pisale ovdje da doktorica zna žene sa sekundarnom neplodnošću (žene koje već imaju dijete/djecu) ne uzeti odmah u postupak kad za to ostvare uvjete (svi potrebni nalazi i medicinski preduvjeti za postupak), već im odgađa postupak pod izlikom dade "prednost da ženama koje nemaju djecu".
Sve pacijentice, imale djecu ili neimale djecu, imaju pravo na postupke medicinski potpomognute oplodnje pod jednakim uvjetima.
Jesam li te dobro shvatila da ti je dr odredila protokol da sljedeći ciklus možeš u FET?
Čitam, i ne vjerujem, doktorici se to često događa!!!
I mi smo završili priču s VV-om i MPO -om dobrim djelom zbog njenog ispada bijesa!!
Bez razloga se derala na mene i svašta mi rekla i naravno da mi je između ostalog natrljala na nos činjenicu da već imam djete!!
A ja se na sve to zarekla sama sebi da makar crkla ne idem njoj u ruke!!!
Takvo poniženje mislim nisam nikada doživjela!!
Šiškice :-(
je li tebi doktorica rekla da ne možeš odmah u postupak iako si bila spremna i kao razlog navela da mora dati prednost ženama koje nemjau dijete?
o tome u zadnjih par mjeseci ovdje pisalo više forumašica...
Nesto sam nacula da dr-ica ide u privatnike.
Ovo je strasno, pa sta je njoj. Vikati na nekog... Uzas
Vjerujem da je žena pod strašnim pritiskom jer,navodno, uskoro zatvarju MPO odjel na VV-u i zato pokušava utrpat u postupak što više parova!!
Prošlo ljeto dok sam bila u čekaoni s curama sam pričala i komentirala kak sam sama sebi smješna,nakon toliko godina i postupaka na VV-u, ja dođem 3dc . na pregled i (krenuti u postupak) u 7:45 umjesto da sam došla iz 10 .
Zatim negdje iza 12 (čini mi se) dolazim na red na pregled a ona se dere na mene šta si ja umišljm tko sam ja :-o:-o. (vjerojatno je čula nešt u prolazu pa si zaključila , tko zna što!!)
Onak krene paljadu, ja zuja o čemu je riječ!! ništ nisam skužila , al me oprala ko zadnjeg majmuna!!
Zatim sam slušala prodiku o markerima ( ni kriva ni dužna), pa o prirodnom postupku i Klomifemima, ( da ja nju ne učim poslu)
Uglavnom bila je nabrijana i nije mi dala da išta objasnim!!
Npr. da imam porilično friške nalaze markera koje je Alebić zaboravi upisati u komp. , al su bili u papirima u dosjeu.
Npr. da je dogovor prirodnjak bez Klomifema jer imam jako teške nuspojave , endometrij mi se jaako stanji i vodeći folikul bude na 8dc preko 21mm i naravno PRAZAN!! ( nekoliko se puta to dogodilo , pametnom tri puta dost)
Niš nije htjela slušat!!!! Ništ!!
Naravno u tom trenutku sam još bila Alebićev pacijent, od jeseni bi logično da idem ponovo k njoj, al eto zarekla se neće se nitko na mene derat i istresat svoje frustracije bez razloga!!
Smješno mi je da sam o ženi do toga dana imala super mišljenje ( i smatrala da mi donosi sreću) jer je započela moj 7. postupak koji je bio i dobitan!!
Valjda je moralo sve tak završiti!
I sad bi mi neko rekao što ne odem u Vinogradsku ili Petrovu , al ajde nađi doktora koji će poslušati moju priču i uzeti u obzir moje specifičnosti, a da me istovremeno ne smatra nabrijanom, ludom babom!!
Svjesna sam i Bogu zahvalna na VV-u i na njihovim specifičnostima rada jer meni su bili potrebni upravo s tim pristupom!!
Nažalost mislim da takav način rada ne možemo naći ni u jednoj drugoj državnoj klinici i Hrvatska je na jako velikom gubitku s njihovim zatvaranjem!!
(i rastjerivanjem dokrora!!)
Čitam ovo i ne vjerujem....
Žao mi je cure da ste ovako nešto doživjele na VVu, koliko god netko bio pod pritiskom zbog privatnih ili bilo kojih drugih razloga, ovako neprofesionalno ponašanje je neprihvatljivo
Bas mi je zao sta ste imale lose iskustvo i pomalo me strah, jer mene je odusevila na prvu.Imala sam prvi pregled kod nje i nikad u zivotu me niko nije sasluso ko ona.Posvetila mi je svu paznju i svoje vrijeme,ostavila me zadnju i do kraja svog radnog vremena sa potpunom predanoscu je svaki moj nalaz pregledala i upisala,a imam knjigu od 50 stranica.Osmijeh na licu joj je bio cijelo vrijeme i bodrila me,objasnila mi sve do najmanjeg detalja.Mozda sam samo imala srece,ne znam..ali ovo je zalosno jer ja sam jako eksplozivna i bojim se svoje reakcije na takvo sto.Prosla sam kao i vecina vas sito i reseto ,ali da u tako teskim situacijama za jednu zenu neko ko bi trebo biti tu povisuje svoj ton..mislim da mu nebi ostala duzna.
Nadam se da nece ukinuti odjel na VV jer kud cemo onda ?? Tek sam krenula tj.krecem na prvi postupak u 9 mj.
Znate li mozda od kojeg datuma krece godisnji gore i do kad,znam da mi je rekla da zadnji tj.u 8 mj.rade ?
Imam jos jedno pitanje ako mi koja moze pomoc,taj dan sam bila prepuna informacija pa nisam sigurna da sam dobro razumjela.Kad cu ici vadit inzulin i muz spermiogram,sestra mi je rekla da sa uputnicom dodjem njoj u sobu 411 i da sam odma na redu i isti dan ce nalaz biti kod doktorice.Jesam li dobro razumijela i dali to tako ide ? Hocu li i ja dobit te nalaze ( recimo na adresu ) ili samo doktorica ?
pa ja sam dobila sve za krenuti u FET 1 dc... Ne znam kakvo bi bilo stanje da moramo sve od početka...
Ma na kraju sam samo ljuta na samu sebe što sam dopustila da me tako šokira da ja ništa ne kažem... u biti je šok bio zato što mi je prvi put kad sam bila kod nje bila totalno draga...
ma ljudi moji, tko mene pita kako mi je na poslu... a i to što imam jedno dijete ne znači da je želja za drugim manja! Naravno da je psihički lakše, ali tko je dr da procijenjuje kad tko ima pravo na postupak!
Cure moje, moram priznati da sam sad uplašena... Ja kad sam bila prvi put, stvano sam bila zadovoljna kako je dr sa mnom postupila, bila je ljubazna i pristupačna... No, sada me je strah. Razmišljam da li je sve upisala i što me je sve pitala, mislim da me nije ni pitala za nalaz hepatitisa...a to imam, da ne bi sada i na mene vikala što nisam rekla da imam nalaz. I kada se, navodno, ukida mpo na Vuku? Ja sam prije nego sam bila na prvom pregledu čula za dr da nije baš neka ljubaznost, da je dosta ''tvrda'' ali sa mnom je bila ok, zaista. Sada kada čujem neka vaša iskustva, strah me je kako će to nastaviti da se odvija. Ipak, putujem do Zg 3 sata, ionako budem od puta napeta i svega što me čeka i onda još da dr bude takva ja bih poludila...
jako mi je zao zbog losih iskustava suborki...
nadam se da su se neke ohrabrile i upisale u "knjigu zalbe" koju "reklamiraju" na vratima sestara - iako ako se dobro sjecam pise da se tamo upisuju pohvale...
osobno s ekipom gore imam samo lijepa iskustva, ali za ovako nesto ne bih ostala duzna.
Curke jel bi mogao netko možda pitati o tom ukidanju?
Ja sam danas zvala, reko možda uspijemo obaviti makar konzultacije ovaj mjesec, ali ništa od toga, moram čekati kraj kolovoza kad se doktorica vrati i onda tek zvati, baš me to danas ubilo u pojam. :(
A ne znam. Ja nisam ni očekivala da idem u postupak sada nego samo da obavimo razgovor sa dr-icom i da vidim hoćemo li ići na IVF uopće, (budući su nas sa Petrove vratili kući da probamo još nekoliko inseminacija), ali sestra mi je rekla da doktorica ide na godišnji i da me nema gdje sada ubaciti :(
A ne znam. Ja nisam ni očekivala da idem u postupak sada nego samo da obavimo razgovor sa dr-icom i da vidim hoćemo li ići na IVF uopće, (budući su nas sa Petrove vratili kući da probamo još nekoliko inseminacija), ali sestra mi je rekla da doktorica ide na godišnji i da me nema gdje sada ubaciti :(
Mislim ti ako si naručena vjerojatno će te ona i pregledati
MB21 ovisi kad dobijes jer ne vjerujem da ih nece biti cijeli 7 mjesec.Meni je samo rekla kad sam bila na konzultacijama da sad ovaj ciklus preskacemo jer su na godisnjem ,vec zadnji tj.u 8 mj.da kad dobijem nazovem.
Mozda uspijes sve obaviti do godisnjeg :) sretno !
Tinka ,sacekaj da se vrate sa godisnjeg onda su svi doktori super :) odmorni i nece biti negativnih iskustava.Mislim da nemas brige da ce ti dati da krenes u IVF jer i mene je pitala da biram,hocu inseminaciju ili odma na IVF.
Mimi25 dragi mi je to čuti, jer kad su nas odbili u Petrovoj nisam sebi mogla doći...znači ovo će sada biti 8. godina borbe, sa jednom vanmaterničnom i odstranjenim desnim jajovodom i kaže nama tamo doktorica da ona nas ne bi u IVF jer to je preagresivno, a naši nalazi kao svi ok i ja uspjela ostati t od prve :O
Pa nas dvije bi se onda možda mogle i vidjeti tamo, jer ja isto moram čekati da dobijem krajem 8. mjeseca i onda zovem :)
Da Tinka , ja idem isto krajem 8 pocetkom 9.og ,slicna situacija ko kod tebe,znaci 8 trudnoca i odstranjen desni jajovod.Nalazi ok sem Lac i trombofilije,ostajem trudna ali ne mogu zadrzati trudnocu i zato sam odlucila na samo jednu inseminaciju i ako ne uspije odma IVF.Meni je rekla da biram ,sa time da u sl.da bude vise jajnih stanica mogu mi punktirati odma za IVF ;) ako sam ju dobro razumijela,a mislim da jesam. Nas dvije cemo se onda vidjati tamo :) javi kad se narucis.,a kad ces ici na konzultacije nemoj prije 11 h dolaziti jer ti nema smisla ,samo ces cekati dugo.
Kad budemo išli na konzultacije kontam da odmah i mm odradi s-gram, mislim da bi to bilo dobro da doktorica zna na čemu je
A ti već onda u 9. krećeš u postupak, jel da?
Ja osobno ne znam tu doktoricu, svi nekad imamo loše dane, ali da bilo tko od nas na poslu se tako dere i vrijeđa klijenta ili pak poslodavca (jer na kraju krajeva za zdravstveno izdvajamo iz svojih plaća) mislim da bi se mogli nadati strogoj opomeni, kazni ili otkazu.
Pa meni se isto stalno mota po glavi da nema šanse da bi na svom poslu i pomislila na takav ispad... A osim toga, pa nisam joj ja kriva što je radila subotu. Tih mojih 10 min ju sigurno ne bi spasilo...
No, ako opet bude kakvih ispada bar neću biti u šoku pa ću reagirati :)