Ja nisam mislila da ću ih naučiti spavati cijelu noć, al nisam htjela da spavaju u našem krevetu jer znam da oka ne bi sklopila. Mali je znao dolazit u neko doba noći/zore pa bih se prebacivala u drugu sobu jer inače ne bi spavala uopće.
Printable View
Ja nisam mislila da ću ih naučiti spavati cijelu noć, al nisam htjela da spavaju u našem krevetu jer znam da oka ne bi sklopila. Mali je znao dolazit u neko doba noći/zore pa bih se prebacivala u drugu sobu jer inače ne bi spavala uopće.
Kad ste već začinili temu s tinejdžerima...
Pridržavaju li se mjera?
Ja imam jedno koje bi stalno izlazilo van
Ima sad veću potrebu za druženjem nego prije
I drugo koje je stalno uštekano online i ne mrda iz sobe...
Kako da se nađemo na sredini?:predaja:
Nikako Vrijeska, bas nikako.
Mene srce boli kad vidim svoje dijete prištekano na kompjuter cijeli dan. Poslije online nastave druže se online. To ne u cijeloj korona situaciji najviše brine. Jadni mladi.
Moj se pridržava, da pokucam, vrlo ozbiljno je to sve prihvatio, masku stavlja čim izlazi iz stana, dezinficira ruke kamo god da uđe, a kako se ponaša u školi, to ipak nemam pod kontrolom. Ali nekako mu vjerujem.
Kod njega je sigurno imalo utjecaj što je ljetos intenzivno pratio politiku, u medijima i na Instagramu, i vrlo brzo je upratio tko su antivakseri i antimaskeri, pa se trudi ne biti kao oni :mrgreen:
Što se druženja tiče, on i nije nešto osobito društveno biće, iako ima svoje krugove frendova, i prošle godine su se dosta družili izvan škola. Sad je sve to stalo. Glavnina društvenog života odvija mu se na WhatsAppu :|
Priznajem da je s epidemiološkog stajališta s ovakvima lakše nego s onima koji žele u provod.
Iskreno , ne znam.
Nemam taj problem , ali ne znam.
Moj je odgovoran od prvog dana.
Kad smo bili potpuno zatvoreni pitao me je nako mjesec dana da li smoje u setnju s kolegom iz razreda koji je siguran ( citaj-isto se pridrzavao mjera)
Sad se vida sa malim brojem djece iz naselja , ali su zadnjih tjedana cak prestali ici na pikado i cugu u kafice.
Ok, vjerojatni je pomogla cinjenica da mu je sestra osoba u riziku pa smo ga zamolili na pocetku da smanji rizik u djelu zivota koji moze.
Ali da njemu to nije kliknulo tesko da bih bilo sto mogla poduzeti sa osobom koja je punoljetna. Jedino da ga izdvojim iz obitelji u podrum. Kad bih ga imala.:mrgreen:
Vjecna dilema - kako zabraniti tinejdzeru nesto kad si i sam prosao rijeke i planine u svojoj mladosti :D
Ali, sto bi rekla Scarlet O'Hara, o tome cu misliti sutra :D
Nemam tinejdzere ali moja djecica se pridrzavaju mjera naprosto zato sto im je to zabavno. Fora su im te maske, antibakterijski gelovi, kcerka jedva ceka vratiti se u skolu da podijeli s ekipom tu uzbudljivu vijest da je preboljela koronu :D Srednji sin mi je nedavno vrlo ozbiljno objasnjavao da moras biti odmaknut na 2 metra i cvrsto drzati dah kad si u grupi da se ne zarazis :D Ipak, idu na treninge, druze se s drustvom na otvorenom i to im ne mislim uskratiti jer mi je vazno i njihovo psihicko zdravlje (uz fizicko).
Moji se pridržavaju, barem koliko ja vidim. Ista mi je situacija. Stariji najradije ne bi mrdao iz sobe, a mlađi ima veću potrebu za druženjem, jer je brucoš i ima novu ekipu. Na sreću, imaju neki program tjelesne kulture koji se evidentira online, pa je na biciklu često i penje se na Sljeme, pa se tako ima priliku družiti vani.
Jučer je izašao s ekipom iz srednje škole, ali to su još tri dečka iz kvarta s kojima je još od osnovne škole. Izaći van sad to znači doslovno biti vani. Ne ulaze u birtije, nego kupe u pekari burek i fantu i sjednu na klupu kod sportske dvorane. Vidimo ih povremeno. Eh, sad, kaj rade poslije devet, nemam pojma, ali vjerojatno ništa drugo...Tad ja nisam vani :-)
Maske nose u javnom prijevozu i na faksu, kako je propisano. Uostalom, tko kaže da im ja ne mogu donijeti virus s posla...
Nose maske gdje je propisano, škole, javni prijevoz, trgovine... to je to mislim od mjera. Druže se, idu na treninge, ja idem na posao gdje sam u kontaktu s ljudima, muž isto tako, ne mislim ih zatvarati u kuću niti mogu sebe zatvoriti. Kako sam već napisala ranije, psihički bi otišli brzo.
Mojoj stoji mogućnost samoizolacije zbog kontakta i ona je već svoje otplakala. Njoj je izlazak iz kuće sve a o druženju s najbližim prijateljicama da ne pričam. Kad ih ne vidi 1 dan postaje nemoguća. U prvom lockdownu su satima provodile na Skype-u. Osmislile igre i kvizove.
Kad dobije neku kaznu prvo pita jel joj mogu uzeti mobitel umjesto tog nečeg drugog.
I moji se pridržavaju, bez daljnjega. Ovo dijete koje ide van - naravno, nisu to izlasci u klubove, ali nakon škole ostanu grupe njih pred školom, ili pak odu na kavu; vikendom barem jedan dan ode do grada - jučer kaže da nisu sjedili u kafiću, ja pokušavam da se ne vozi tramvajem, ali ne mogu stalno biti vozač... Nekako bih voljela da ne ide nikako, ali opet nemogu to tražiti.
Drugo ide na treninge. teško mi je kad ide, ali ako je cijele dane u sobi, na nastavi online, i onda još dalje igrice, barem da se malo kreće i vidi drugu djecu, ne mogu to zabraniti ... i ako ga ne odvezemo, baš bude nesretno ...
i upravo stigla poruku, škola se zatvara pa ne smiju u dvoranu , tome sam se nekako nadala...
.
Osnovna škola u kojoj treniraju. Ne smiju osnovnoškolci u dvoranu.
A oni su pak srednjoškolci pa će izgleda moći u dvoranu (osnovnoškolsku)... nisam baš shvatila kako jedni mogu, drugi ne; očito nije stvar prostora nego djece koja idu u tu školu ...
kod nas nema vanjskih treninga u dvorani,čak ni vikendom u dvorane
Samo čisti tjelesni ide kad je ružno , osnovna
Jelena O. ima, znma konkretno za ples i košarku
Jeste imali jedan od simptoma bol u leđima, tj.kao da peku leđa? Može i na pp. Hvala
ja nisam jos prebolila koronu, bar da znam, ali nekim je bila bol u ledjim a i koza ih je pekla.
Mojoj prijateljici glavni simptom uz temperaturu bila bol u donjem dijelu ledja, u one dvije tocke iznad straznjice
Nama je pedijatar na infektima rekao da to mozemo ocekivati kao simptom!
Kod mene se takva bol javi uz skoro svaku resp virozu uz koju ide u povišena temperatura.
2 prijateljice i 2 mame iz razreda su bol u leđima navele kao simptom.
Hvala!
Jel nam to Sirius opet poslala korona temu u lockdown? :mrgreen:
Mene leđa bole kod svake povišene temperature
Evo još jedne - mene isto kod svake viroze bole leđa, a često i noge. Čak ne moram imati ni jako visoku temperaturu. Kod mene je to rijetko, a kad se nedajbog dogodi - jako mi bude loše, do te mjere da se znam onesvijestiti čim pređe 38oC... Srećom, dugo dugo nisam imala takav peh.
Muž je razvio simptome unazad 3 dana...od jučer ga leđa peku...a dobro proci ce...
Ufff, nadam se da će se brzo oporaviti.
Sad si mi dala misliti - mene isto peku leđa, ali imam drugi mogući uzrok (previše vremena za računalom i volanom + preskočila jogu prošli tjedan).
S druge strane - vidim ovdje na forumu da se ljudi uredno oporavljaju, pa valjda ćemo i mi tako ako nas zadesi. Jedino me malo frka za mlađeg sina (astmatičar) ali kaj sad, ne možemo ga iseliti.
Prvo je stariji imao temp.2 dana preko 38 i totalna slabost, paje počelo jako curenje nosa, šmrcanje i kašljanje. Onda je isti dan mlađeg ujutro bolio trbuh i to je sve od njegovih simptoma. Popodne meni krenula lagana temp., opća slabost, vrtoglavica, bol u mišićima i zglobovima, trajalo je 2 dana. Onda muž, opća slabost, glavobolja, jednu noć stalno temp.37.3, 37.4. Jučer počela peći leđa. Ne, ne leži stalno. Ali smo svi u (samo) izolaciji i imam osjećaj da nisam vidjela svijeta vec mj.dana....
Djeca su super, ja osjecam da se brze umaram, kratki dah...a muz nadam se bude bolje za koji dan.
Interesantno je da su starijem djetetu dali izolaciju 10dana odxpojave simptoma a nama ostalima od njegovog nalaza tako da smo mi duze...a kad je to cuo moj doktor poludio je da kako su to mogli napraviti, svi trebaju jednako u izolaciju od pojave simptoma...tako da sam trebalaiduci utorak na posao i sad ne znam jel cemo mi moj dr.to skratiti. Sutra opet zovem...
Nismo razvili simptome isti dan, po 2,3 dana razmaka. Samo djeca se testirala oni su pozitivni.
Hm, ali nuzno je biti u samoizolaciji 10 dana od pojave simptoma, pa mi se ne cini logicno da izlazite iz samoizolacije 10 dana otkad je prvi djecak razvio simptome. Ako ste vi razvili 3 dana kasnije, tada ste lako moguce jos zarazni za okolinu.
Ma jasno tako nam i epidemiolozi pisali. Ali dr.kaze da to tako ne ide i da je tu u pitanju milijunska lova...
A meni kažu, ako ne razviješ simptome 10 dana od zadnjeg kontaktas inficiranim. Dakle ja se sada vodim kao potencijalno pozitivna jer sam razvila simptome nakon kontakta s mojim ocem u vremenu SI. Mala djeca, od kojih se ne mogu izolirati, bi trebali biti u izolaciji10 dana nakon kraja moje infektivnosti, 10 dana od prvog simptoma i 3 dana bez temperature. Tata je otpušten iz bolnice s uputom za izolaciju do 7.11. (14 dana od pojave simptoma) Mama, koja je u kontaktu s njim, će biti u izolaciji zaključno s 18.11. ako ne razvije simptome ranije.
Valjda za bolovanja.