:-D jedva čekam :-D
Printable View
meni nesto nije jasno u ovom novom zakonu
jel to tocno da ce se embriji vracat u jajovode ??
ili sam ja nesto pogresno cula ...
crvenkapica, mislim da se to netko u onoj emisiji In medias res provalio. Ili Mile ili voditeljica, zaboravila sam tko, al i meni je zaparalo uši. Naravno da je to besmislica, a neovisno "o pobudama", mislim da povjerenstvo nije moglo takav propust napraviti.
Postoji takav postupak, zove se ZIVT i ekstremno se rijetko radi.
Samo onim ženama kod kojih ne postoji nikakva mogućnost da se provede kateter kroz ušće maternice
Tako da nisu fulali ali svejedno je to toliko rijetko da nije vrijedno spomena
da voditeljica je spomenula ja i mm ostali u šoku, vec sam se zabrinula , i onako strpimo od vm trudnoce jos nam samo to treba
:roll:
I da, ta bedastoća stvarno piše u zakonu:
Čl. 9, st. 1, tč. 5: Medicinski pomognuta oplodnja provodi se primjenom sljedećih postupaka:... prijenos spolnih stanica ili zametaka u jajovod. :lol:
A što je s nama koji nemamo jajovode:?:
Ako doslovno čitaju ovaj zakon (a čitali su ga do sada), i ti ćeš biti jedna od mnogih koja će taj blesavi članak zakona koristiti za traženje novca od HZZO-a za liječenje u inozemstvu :mrgreen:
O ova država postaje sve luđa i luđa :zbunj:
nina70,stvarno smo zemlja apsurda:love2:
nina70 - pun ti je inbox, isprazni!
Ma ja nešto nisam razumjela.. Šta je stavrno istina da će se embriji vraćati samo u jajovode?!
PS. Gabi25 svaka čast!!!
ma ja prva ne bi isla u postupke vise ako bi to tako bilo !!
Ajme, stvarno sam se prestrašila! Ma tko zna šta će na kraju ispasti iz tog zakona, najvjerojatnije nešto sasvim deseto! Toliko me živciraju da je to nešto nevjerojatno! U liječenju su bitni pacijenti, i njima je potrebno optimalno liječenje! I svi kojima nije potrebno to liječenje nemaju se šta petljati! Neka se petljaju u donošenje zakona koji se njih tiču, a ovo drugo neka ostave na miru! Stvarno, trebali bi donijeti i takav zakon! Zakon o donošenju zakona! :D
Moram se nadovezati na gornji post i reći kako je nedavno papa Benedikt izjavio da je jedini ispravan način dobivanja djece spolnom ljubavlju u bračnoj postelji. Sve ostalo je arogancija :(
Bože dragi strašno:-(:-(
ja ipak više vjerujem dragom Bogu koji nam je dao mogućnost izlječenja dao nam je medicinu , a ionako je ON taj koji odlučuje na kraju
da li će trudnoća ostati..
ne mogu prihvatiti ove stavove "crkve" strašno je što se uopće pletu..kakvi su to ljudi koji nemaju nimalo srca.. kakvi su to vjernici, svećenici..?
zar je grijeh željeti biti roditelj? donijeti novi život ? novog vjernika na svijet..
ma joj strašnooo..:-(
na moju veliku sreću ne vjerujem u Boga, i zahvalna sam današnjoj medicini na mpo i ulaganju u istraživanje tog područja.
A još više ću biti zahvalna svom doktoru kad mi omogući da postanem majka. I to će biti isključivo i jedino njegova zasluga :)
i ja i dalje vjerujem u Boga i neće me nikakvi "embriji" ni "kvazibogomoljci" omesti u tome. ALI učinili su velik posao, priznajem, i ogadili mi Crkvu!
Ja i dalje tvrdim da je Bog na našoj strani i da Njemu kao i nama puno znači svaki novi život i naša borba da na svijet donesemo novi život. Ali ako Crkvi mi smetamo i ne trebamo im, ni mi ni naša "umjetna" djeca, onda ću ja isto to učiti svoju djecu: da vjeruju u Boga i da bježe od licemjera crkvenjaka!
Samo ne razumijem, ako se kunu u svoju vjeru, zašto se ne zapitaju barem na kratko kako će jednog dana pred Njega nakon gadosti koje nama rade? ja ću u tom trenu sjediti u prvom redu, s kokicama. :)
Moj hubby kaze da u Bibliji negdje stoji: Pomozi si sam i Bog ce ti pomoci! e pa sto onda drugo mi radimo?
a sto se Miletica tice, ja sam bila jako bezobrazna, vidjeh ga nedavno opet na TV ali drugom zgodom, zali se na to kako ne moze prehranjivati svoju djecu zbog kredita u svicarcima. Znam da ih mnogi i tu imaju ali psovala sam mu sve po spisku ( + navala hormona ) i bila zadovoljna njegovom nevoljom koliko god to odvratno sad zvucalo ali evo, ima Boga... a on ocito mora bit na TVu, jadan on i njegov kompleks za dokazivanjem
Ubilo nas čekanje. Ima li živih?
reny123, navodno je sutra ujutro u Saboru rasprava o Zakonu, tako je javila MC :-)
Hvala, tetadr. Znam, pratim. Samo mi se čini da je sve ovo što se događalo dotuko pacijente i da vlada apatija. Dajte više, što date, samo nek se ova priča s natezanjem i otezanjem završi. Čini mi se kao strategija donošenja "osjetljivog" zakona.
ja više i nisam u toku....stalno sam na poslu....
šta da kažem, osim da sam ja na čekanju od 1. mjeseca od kad su mi se hormoni štitnjače stabilizirali i na kraju zbog njihovog razvlačenja više nisam mogla čekati i krenut ću u postupak po Milinovićevom zakonu sredinom mjeseca
Cure moje, evo vidim da imate saznanja o novom zakonu.. Vise neznam sta bi dali da ceka ili da sad idem na ovaj... Jer neznam sta je blesavije od svega skupa i jeli stvarno istina da ce se embriji u novom zakonu vracat u jajovode? Ovo mi je kao horor prica iz koje se zelim sto prije probuditi..
U šta bi ih meni vratili kad ih nemam! Odakle ti to?!
Ma procitala sam negdje, ili cula u emisiji jednoj i ovdje kad sam provrtila zadnje stranice, jedna cura je napisala da prema clanku tom i tom stoji u novom zakonu..
Čl. 9, st. 1, tč. 5: Medicinski pomognuta oplodnja provodi se primjenom sljedećih postupaka:... prijenos spolnih stanica ili zametaka u jajovod. evo to je to, zato pitam??