Montažstroj
Printable View
http://edition.cnn.com/2014/04/11/wo...use/?c=&page=1
Papa se kao ispricao u petak, zbog svecenika pedofila. Pogledala sam nekoliko clanaka na tu temu, na eng i njem, nisam nigdje vidjela da se ispricao za sustavno zataskavanje i neprocesuiranje pedofila. Sad cemo vidjeti hoce li transparentno procesuirati pedofile i zataskivace.
Kaze da su svi napali na crkvu iako se ona jedina ispricala, a poznato je da najvise pedofila ima u obiteljima i u susjedstvu. Nisam shvatila kako je ocekivao da se susjedi svih zemalja ujedine i ispricaju. Niti da je najavio izmjenu vatikanskih zakona da se curice mogu udavati.
Pretpostavljam da je za sada udio sudski procesuiranih susjeda puno veci, nego svecenika.
da, to zataškivanje je (po meni) najveći zločin. a to kad se krene "ali i drugi su..." hmm...
"We beg the world's Catholics: Be impressed by deeds, not words. Until the Pope takes decisive action that protects kids, be skeptical and vigilant." - najbolji savjet upućen katolicima. :)
http://www.vecernji.hr/hrvatska/kako...arodahr-932583
odličan članak. upravo ovo što veli pofuk. zar oni misle da smo mi budale?
Pretpostavljam da ste čitali ili barem čuli za kolumnu Milana Ivkošića u Večernjem listu o "bučnom mitu o Aleksandri Zec" s čim u vezu dovodi "400 ubijene hrvatske djece" o kojoj nitko ne govori.
Da li se varam ili je slična teza već bila plasirana na ovom forumu, ne sjećam se točno kada, možda prošle godine?
Sjeća li se itko? Ne nužno na ovome topiku.
zuska imas tekst? ne mogu ga pročitati na VL.
Izgleda da taj članak online ide samo uz pretplatu (to im je, izgleda premium kvaliteta članak, zbljuv). Ja sam ga čitala u hc.
Evo, Lucićeve reakcije na članak:Trafika-Predraga-Lucica/Uloga-Hrvata-od-zanata-u-predstavi-Aleksandra-Zec
Jel' ga smijem ovdje postati tako što ću c/p s VL stranica?
ima li netko tekst od jergovića na temu a. zec? počela sam ga čitati, odličan mi je... pa da ga dovršim.
http://www.tportal.hr/kultura/kultur...ene-djece.html
jao, hrvati i hrvatice! možemo biti smirene! obitelj zec nije ubijena jer su srpske nacionalnosti, nego jer je "balija" imao otvorene račune sa "četnikom". :zbljuv:
ne znam, mene taj slučaj, ta priča...dubinski potrese. toliko me potrese da nisam iskreno imala herca kupiti kartu za predstavu. onda sam se ipak predomislila, al sve su karte rezervirane, i za danas i za sutra.
12 godina je imala i dobila SEDAM hitaca u glavu.
al to nije sve. njen ubojica, koji je priznao ubojstvo, odlikovan. ODLIKOVAN. šef osiguranja šuška.
eto ga na. ne znam zašto sad opet ovo pišem, sve znamo. muka mi je. nemoj zuska ivkošića kopirat, nek ostane u VL.
Tako nam Bog pomogo :D
hoće li žene smjeti ići na predavanja?
posebice u dane kad su "nečiste"? :mrgreen:
krumpi :lol:
To je stvarno da covjeka zeludac zaboli. Nisam do sada uopce znala da je netko trazio da se predstava zabrani. Grozota.
njen ubojica je mirno šetao zagrebom i dalje je prijetio (drugim) očevima i njihovoj djeci.
to sam i ja htjela reći... ne trebaju nam takve izbljuvotine ovdje.Citiraj:
eto ga na. ne znam zašto sad opet ovo pišem, sve znamo. muka mi je. nemoj zuska ivkošića kopirat, nek ostane u VL.
ajme
morala sam guglati jer nisam više bila sigurna, ali predavao mi je - jedan od onih koji su svu nastavu prepuštali asistentima, jedino bi potpisali indeks :roll:
http://www.dubrovackidnevnik.hr/vije...og-sveucilista treba li reći da sam oduševljena ovim odgovorom
nevjerojatno mi je ovo s tim borasom, baš nevjerojatno.
dobar odgovor mu je napisao.
plus, ja bih ga još pitala, ok - cilj je da za vašeg mandata sveučilište u zg postane mjesto temeljnih biblijskih vrijednosti i to, dakle, ulazi u strategiju razvoja sveučilišta. obzirom da se svaka strategija provodi putem konkretnih mjera i projekata, možete li ih objasniti? navesti, koje su to? kako ćete to ostvariti?
naravno, kad utvrdimo koje su to temeljne biblijske vrijednosti.
naravno, a da nisu ujedno i temeljne ljudske, humanističke vrijednosti.
jer da je mislio na temeljne humanističke vrijednosti, tako bi i rekao zar ne?
a šta sad ovi grozdovci pile i oko građanskog odgoja, šta im sad tu ne valja za majku milu.
nikad kraja.
u rijeci prošla praizvedba predstave, deset ljudi protestiralo ispred hkd-a.
a mene zanima zašto je frljić rijeku izabrao? odnosno i od toga mi je muka.
zašto nije zagreb?
jel moguće da 23 godine nakon se nismo pomakli u principu s mjesta? da stojimo kao ukopani u devedeset i prvoj godini.
da, aleksandra zec je već bila dogovorena u gavelli, a onda je frljić odbio gavellu, a obersnel je odmah uskočio.
mislim da je jen htijela reć da se to u kontekstu MEFa ne treba nazivati bezgrešnim- jer seks nije grijeh, po kurikulumu MEFa.
ah, so.
mc, vjera kojoj Boras podilazi (jer, da se razumijemo, on je prije svega demagog) i iz koje dolaze Grozdovci službeno priznaje evoluciju. šteta što se i Močilac nije malo bolje informirao.
pomikaki, kolegice :-) - i meni je tako Boras "predavao". ali inače mi je dojam o njemu bio skroz ok i totalno me ovo začudilo - nikad ne bih od njega očekivala takvu izjavu. čovječe, dekan FFZG-a o nedostatku biblijskih vrijednosti na sveučilištu - možda se jadan napatio sve ove godine na radnom mjestu pa se ispuhuje sad kad je postao the man :lool:
u svakom slučaju, takva je izjava itekako znakovita s obzirom na okolnosti.
priznanje evolucije je aut, to nije dovoljno retro i tradicionalno
ma je, Boras se poziva na Bibliju, ali sigurno ne zbog npr Jehovinih svjedoka :D
nije da branim bilo koga, ali stvarno griješite što se tiče evolucije i vežćinske vjere na ovim prostorima
ovo me baš zabrinulo, s obzirom na okolnosti (iz pisma P. M.)
Inače, i ja sam o njemu imala relativno ok mišljenje - činio mi se kao dobroćudan, prosječan tip, premda sam bila alergična na predavače koji bi svoj posao ograničili na tih par potpisa godišnje, da se zapitaš za što primaju plaću? Sjećam se još jednog "profesora" koji je to činio, inače poznati političar 8-)Citiraj:
To me je neobično podsjetilo na ona, ne tako davna vremena s početka osamdesetih, kad se bratsko Teheransko Sveučilište vratilo kuranskim vrijednostima.
a sad baš mislim, kakvo sam uopće mišljenje mogla steći, kad bih ga vidjela dva puta godišnje
Ali Boras nije spominjao katoličke, nego biblijske vrijednosti.
Kao što je napisao Močilac
Citiraj:
Vjerojatno ćete reći da ste mislili na - ne ubij, ne laži, ne kradi, no tada ste mogli zapravo pozvati i na vrednote starog Egipta, zar ne?