Isto ovako.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Evo, pise da se iznad 9 stupnjeva sporije širi virus. Dalmacija je vec sad u toj zoni.
ma Dalmacija je skoro cilu zimu u toj zoni :lool:
a vidit cemo kako i sta.
Lili slusaj tang :mrgreen:
maza je trebao krajem 4.mj na eskurziju, a ja i cimavica u Prag u istom terminu. sta ce bit od svega toga ko zna. iskreno ne sekiram se unaprid, za misec ipo mozda bude bolje a mozda jos gore, ne mogu na to utjecat jbg
evo vidim sad da je Pričigin odgođen, tako da otpade moje javno okupljanje u skoroj budućnosti
Ne može on na otok hendlat sam sve oko djece a ni kuhinja mu nije mila :mrgreen: a u Zg mu mogu pomoć bake.
Ne dirajte mi more i apartman to je za mene :lool:
Adio, dole dodje gliser za tren oka i odfuraju u Zadar za n
Ne može on na otok hendlat sam sve oko djece a ni kuhinja mu nije mila :mrgreen: a u Zg mu mogu pomoć bake.
Ne dirajte mi more i apartman to je za mene :lool:
Adio, dole dodje gliser za tren oka i odfuraju u Zadar za nedajBože situaciju..imam sva rješenja. Ne bih hodala ni po otočkim trgovinama, sve bi mi muž nabavio hranu i dr u Zg samo bi sve ukrcala i ponijela sa sobom. Bila bi jako obzirna prema domicilnima, ne bi se družila, ni širila zarazu :mrgreen:
Samo da mi se dočepat mora.
Lili skini ruzicaste naocale.
ako je poberes moze sve biti OK, a mozes i na jednom odmoristu do tvog otoka se okrenuti.
kako ces do otoka, plivati ili pak trajektom?
pa ces bit gore na palubi u ovo doba godine, da ne smetas drugim?
Otoci su mislim.najugrozeniji. Zive u idili dok im ne dodje onaj 1. Najdalje su od lijecnicke pomoci, opskrbe, a tek staro stanovnistvo.
Sad moji bi trebali na otok skoro
Pitam danas oni ne odgađaju,ako bude javit će na vrijeme
Zraka i brda ona dovoljno,a i nema baš puno ni domicila mi onih drugih sad još
Ček, da Lili mora u izolaciju, morali bi i njeni ukućani, zar ne?
Apsolutno!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne bi
Odnosno, što ja znam kakva su sad pravila, ali ukućani od kolega onog prvog zaraženog nisu morali u izolaciju
Ma Lili je htjela sama uživati očito,da i ona msnje kuha:mrgreećć
haha niste daleko od istine...
spajka bez problema bi ja bila gore na palubi. :mrgreen:
i kod naših prijatelja, otac (Ericsson) u izolaciji otišao na drugu lokaciju, a žena i djeca nisu. Tako im je rekao epidemiolog.
a kod mene će prije ćopit mog mužića paničara nego mene i još će se on prije dokopat otoka :mrgreen: :lool:
A sad ozbiljno, situacija je fakat alarmantna, posebice u IT.
ak gledamo realno
barem 10x (mozda sam malo rekla) vise ljudi od ovih koji su samoizolaciji bilo je u kontaktu s nekim ko je bio u kontaktu s oboljelima
A ti ljudi su bili u kontaktu s koliko nas?
U busu/tramvaju/vlaku/avionu ili na poslu/skoli/vrticu..
svi mi koji zivimo u vecim gradovima i normalno zivimo u zajednici smo dotaknuti
ja ne vidim kak je uopce moguce sprijeciti sirenje bilo kojeg virusa pa i ovog
mozda je dobro da nema vise testiranih..pa nastavljamo zivjeti i nastavljamo kontakte
ovak je mozda bolje i brze i za sve nas i za cjelokupni RH imunitet
srećom, nemamo teških slucajeva (to nam valjda ne skrivaju)
Ali tko je bio s oboljelim u kontaktu a nije pozitivan (a kažu da nije) nije mogao zaraziti nikoga.
Mislim da se 3x treba testirat da sw iskljuci da ce postat pozitivan - tako je bilo s onom curom od blizanca - nit simptoma nit pozitivna na prvi test. Italija je dospjela gdje je setanjem stanovnostva i netestiranjem 1.-ga koji se u bolnici vodio kao kompl. upala pluca, uz losu srecu. Probl je sto bolest u prvom tj izgleda smijurija u odn na gripu )ono big deal, temp tipa 37.6-38, a tek u 2. tjednu, ako ce krenut komplik, krece cirkus s plucima.
Pa možemo pretpostaviti da sve prve kontakte oboljelih, koji bi trebali biti u samoizolaciji, više puta testiraju.
Pa ako nemaju simptome nakon 14 dana ..
I najiskrenije se nadam da ce poceti testirati sve koji vec leze sa upala pluca na odjelima.
Idealni bi bilo da krenu testirati i one sa simptomima gripe koji dodu na zararaznu ili hitnu.
Mislim da bi to malo promjenilo statistiku.
Ovde u Sloveniji su otkazani svi veći skupovi (sajmovi na primer po Slovenji i Evropi), turističk vodiči su odjemnom ostali bukvalno bez posla, a ima još profesije na koje to ima negativan uticaj, tak da treba i o tom aspektu razmišljati.
Mogle bi pasti i cene nekretnina, a o turizmu i aviokompanijama da i ne pričam. Veliko je pitanje kakva će biti letna sezona na moru u Hrvatskoj, osim ako do maja nekako "potvrde" da je virus odjemnom nestao.
Moja sestra radi u školi i imaju normalnu nastavu - pitanje do kada, a radi se o deci sa posebnim potrebama. Još uvek sam mišljenja da će kroz pa meseci doći cepivo za virus i da će prestrašen narod ići redom na cepljenje, od čega će imati profit farmacevtska industrija.
Bravo, i daj boze da se tvoje misljenje ispuni, prva cu bit na redu za cjepivo.
Ja se stalno nadam da bi me mogli pozvati u neku grupu za testiranje cjepiva :mrgreen:
Još i plaćaju :zaljubljen:
I moja sestra radi u školi s djecom koja su posebna
pa daj info sirius! ima zdravih koliko hoćeš!
još žrtva za domovinu i čovječanstvo
ajme ne bi im se ja dala da na meni testiraju ni za 100.000 kn, no way...
no sirius se ionako zeza s tim :-)
a majke ti, dok dođem do Londona, ne bi mi ga morali ubrizgavat, već bih ga negdi skupila..
ajme fakat :-o
Ja se ne bi dala ni testirat, al ni cijepit :alexis: