Još i plaćaju![]()
I moja sestra radi u školi s djecom koja su posebna
pa daj info sirius! ima zdravih koliko hoćeš!
još žrtva za domovinu i čovječanstvo
ajme ne bi im se ja dala da na meni testiraju ni za 100.000 kn, no way...
no sirius se ionako zeza s tim![]()
a majke ti, dok dođem do Londona, ne bi mi ga morali ubrizgavat, već bih ga negdi skupila..
ajme fakat
Ja se ne bi dala ni testirat, al ni cijepit![]()
Bila sam trudna kad je bila ludnica oko svinjske gripe. Pozivali su malu djecu, starije i trudnice da se dođu besplatno cijepiti. Otišla sam se kod liječnice raspitati. Skoro pa me nije otjerala iz ordinacije. Doslovno mi je rekla:Bježi, da ja tebe cijepim s novim i nedovoljno istraženim cjepivom!
Ne kažem da je korona isto što i svinjska gripa, ali kad se ovog sjetim sad da za 2-3 mjeseca izbace cjepivo ne znam bih li se cijepila.
Ja sam se odmah cijepila protiv H1N1 odnosno svinjske gripe, sjećam se da je cjepivo dolazilo u dozama od deset pa je sestri bilo žao otvarati, jer nije bilo drugih kandidata osim mene.
U Austriji su otkazani svi outdoor eventi za više od 500 i indoor eventi za više od 100 ljudi. U Grazu od sutra najveća dva sveučilišta neće biti otvorena do iza Uskrsa, otkazana su predavanja, kao i dani otvorenih vrata po školama (i izleti).
Posljednje uređivanje od ina33 : 10.03.2020. at 15:48
Jedino se ne cijepim.tako da meni placaju, nego kad postane zrelo da ja njima platim.
Posljednje uređivanje od ina33 : 10.03.2020. at 15:58
Šta ste se sad prepale cepljenja? Pa toliko se bojite virusa, a sad se ne bi cepile? :D
A kad sam u temu o cepljenju napisala da sam protiv, svi me popljuvali doslovce![]()
Zaboravila sam nick, jesi li ti ona forumasica koja nas opusta i koja si ono dosla malo rastjerati strah?
Posljednje uređivanje od ina33 : 10.03.2020. at 16:10
O panici, negiranju opasnosti (i sto je dugorocno stetnije):
https://www.index.hr/mobile/clanak.a...sti&id=2163404
To bi bilo prilicno idealno, ali kod nas je drugacije
Trenutno je dvoje Minnesotanaca s pozitivnim testom, oboje su kod kuce, oporavljaju se. Osoba koja je bila u direktnom kontaktu s jednom od dvije zarazene (i dijagnosticirane) je u preporucenoj kucnoj karanteni, ali djeca joj normalno pohadjaju lokalnu osnovnu skolu (ne u mom gradu, vec 60 milja sjeverno). Preporuka je da djeca ostanu doma tek kad/ako ova direktno izlozena osoba dobije temperaturu.![]()
Ministar kaze nema cirkuliranja virusa u populaciji.
Jasno da nema kad se populacija s resiratornim simptomima ne testira.
O , zivote...
Ma nema sanse da ih je 14 kod nas kad je u Sloveniji kroz 4 dana broj narastao s 0-31
Kaze ministar da su nabavili 1000 testova i da je to za nase potrebe dovoljno.
Odkad je ta izjava, od 24? Valjda su u medjuvr nabavili jos.
Evo i 15.slucaj. decki bili na skijanju
Mene iznenaduje broj ljudi koji i dalje planiraju na put i nisu sretni s odgodama (citam na forumu na putovanjima)
ja nisam paničar ali bome me strese kad vidim u centru ZG više policije nego inače (od kojih neki nose i maske) a jučer i danas sam vidjela po nekoliko auta Civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo na zelenom valu![]()
Hrvatska -22 testirana od jucer , 3 pozitivna
Korea - testirano 10000 - 150 pozitivnih
Frendica koja radi u jednoj avio kompaniji kaze da ljudi masovno odgadjaju letove i to najvise sluzbena putovanja, dok privatno jos i putuju...
Pa da, Ryanair je otkazao mahom sve veze, zrakoplove koji bi trebali sleteti i poletati iz Italije.
Mislim da nam dolazi krajem godine i neka krizica, dosta manja nego 2008 godine pa se nadam padu cena nekretnina kao i mesečni renti za stanove. Ljubljana je prazna što se turizma tiče i svi oni stanovi koji su bili na Airbnb, će odjednom biti dostupni ljudima koji rade i žive u LJ na mesečnu rentu, a pre se zaradjivalo samo tako od turista koji su plačali po 60/70 eur na noć.
Čim sine sunce i kad bude trebalo ići na more, odjednom će svi zaboraviti opasnost od Corone, bili živi pa videli da li sam u pravu.
Danas KB Dubrava hitna zatvorena. Idući tjedan vodim mm-a u Dubravu, nepokretan je i možemo ući samo baš kroz tu hitnu. On ima leukemiju, dogurali smo do remisije, kontrolno pikanje idući tjedan pa transplatacija...
Sad osim sto umirem od brige kako će to sve proći umirem od brige kako će doći do hematologije, kako će drugi pacijenti s kojima će biti u dnevnoj, hodniku, liftu...
Sad na indexu vidim da nisu sigurni, no tko zna sta će bito do 18.3.
Posljednje uređivanje od Kosjenka : 10.03.2020. at 21:38
Nakon transplatacije ide u izolaciju, kaj ne. Držite se. Jojojo, baš mi je žao. Prošla sam to uz blisku prijateljicu
ja sam od pocetka godine u Kanadi. Prvih mjesec I po u Montrealu, a sad sam vec 2 tjedna u Vancouveru. Ovdje se zivot odvija prilicno uobicajeno...da ne pratim vijesti na tv-u ne bi ni pomislila da se ista dogadja. Bas sjedim u Subwayu I citam sto ima kod nas jer mm I kcer ko da zive u nekom oblaku ili me ne zele dodatno uznemiravati.
Daj nas malo razveseli, kako su nam Harry i vojvotkinja?![]()
Ide da, ali treba dočekati taj 26.3. Doma smo izolirani, klinci nisu u školi jer vlada more viroza uz gripu. Ja radim od doma. Ali moramo do transp dva puta u bolnicu, ovaj tjedan u našu županijsku, idući u KB Dubravu.
Grozim se prolaska kroz hitne prijeme, hodnike, liftove...
Skroz te kužim. Ali na žalost, ni izolacija u bolnici nije neko iskustvo. Iako sam ja bila s ove strane vrata, jako mi se to urezalo. Ne znam kaj bih rekla osim da vam zelim da to sve izdrzite.
Jasno, ipak ima ljudi, ali znacajno manje barem koliko sam primjetila.
ne znam bas sirius, gdje god sam bila zadnjih 10ak dana, krcato ljudi koji se presetavaju okolo. a prolazi se slobodno bez da te itko ista pita
bila natipkala cijelu litaniju pa sve slucajno izbrisala...uglavnom sin I nevista su dobro, hvala na pitanju
opet koliko vidim nije objavilo vise od pola posta....ne snalazim se bas na mobitelu