Potvrdu od javnog bilježnika treba donjeti što prije. Kad nosiš uputnicu za ivf moraš donjeti i potvrdu.
Printable View
Potvrdu od javnog bilježnika treba donjeti što prije. Kad nosiš uputnicu za ivf moraš donjeti i potvrdu.
Toleriraju do punkcije,ali te traže što prije. Postali su strogi. :-)
Misliš na sestre? Ma one su uvijek "stroge" :voodoo: Iz mog iskustva (nosila sam papire na punkciju) - vikale su na mene jer je od dana punkcije karton kod biologice i "nemaju gdje staviti te moje papire". Vratile su mi papire pa sam ih nosila ponovno na transfer - ista priča i dalje - vikale su jer je karton još uvijek kod biologice...tako daaaa.....:raspa: ako možete donesite čim prije!
e, jel to pričate o onoj potvrdi koju traže samo na VV?
Da o toj potvrdi. :-)
To traže samo na VV? Zašto? Da, naravno da su vikale na mene jer opet nisam imala potvrdu! Koliko ste vi to platile kod javnog bilježnika?
Izašao Pravilnika o načinu davanju pristanka na MPO. Propisan je obrazac i nigdje ne stoji mjesto za ovjeru javnog bilježnika!
Pogledajte: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...6_70_1399.html
Da li netko zna kada dr. Alebić ide na godišnji preko ljeta?
Javni bilježnik ovjerava potpise.
Mislim da se zbog 95kn ne isplati živcirati, pogotovo s obzirom koliko stvarno košta svaki postupak.
250kn ako ste u "divljem braku" :mrgreen:. Ako gledamo uspješnost postupaka, broj jajnih stanica koji se dobiva i sl....dala bi se fina svotica potrošiti. Meni još uvijek nije jasno čemu sve to, ispravak - ne da mi nije jasno, nego mi je suludo. Ali neću više, da ne postane pravi ot.
mima235, stvar je u tome što pristanak na ni jedan drugi vid liječenja u našem zdravstvenom sustavu ne treba ovjeravati kod javnog bilježnika, a u ovom slučaju je pravo na liječenje uvjetovano. Nema javnog bilježnika, nema liječenja. Uz ovu diskriminaciju postoji i drugi problem. Kad se zaredaju neuspješni postupci, i vrijeme i novac, uz sve drugo, postaju faktor kod odlaska bilježniku. Ima nezaposlenih neplodnih parova, u svakakvim financijskim problemima, tada je pravo na "besplatno" liječenje otežano.
da se i ja javim, jučer prvi pregled. dr je super. moram ić 1.8 vadit hormone i kod njega ponovo, i mm ovaj put ide radit spermogram.
Super Nova21, očito nas je jučer dosta bilo gore! Najbolje isti dan vadit hormone i raditi spermiogram. Pa pričekaš nalaze, isti dan su gotovi (ja sam čekala od jutra do 12 h, al zato da stignu nalazi mm-a). Ja sam jučer prvi puta bila kod dr A i totalno ostala zbunjena da se u biti presvlačiš kod vrata. Uvijek sam bila u ordinaciji desno...(ljepši je pogled)
neznam
Cure, gdje ste???? Mi smo napokon riješili onu potvrdu kod javnog bilježnika i sutra nosim gore. Jel ide koja sutra gore?
Hvala bubi !!!
Špeklica... Sretno sutra! Ja ću tamo slijedeći mj. ako opet ne krene nešto po zlu..
Sorry... Špelkica:-)
mi smo onda 8, prije 9 mj na brdu....bit će gužva
~~~~~~~~~~~~~~~~~za sve vas:love2:
Curke, hvala na vibricama, ali nisu pomogle :-(. Otkazani mi je postupak jer mi folikuli nisu htjeli rasti. Ne bi mi bilo tak tragično da dr nije rekla da na jesen mogu još samo probati u prirodnom ciklusu IVF, a ako ne upali, onda mi preporuča donaciju js. Malo sam ostala :-o, začudilo me da ne želi probati neku drugu vrstu stimulacije.
I da, bezveze sam dala 95 kn za onu potvrdu, glavno da su me špotale zbog toga, a sad mi ne treba...
špelkice draga baš mi je žao što je sve tako ispalo! Zašto nisi uzela potvrdu natrag? Ako nije došlo do transfera potvrda im ne treba u tvom fasciklu, a ti ju možeš iskoristiti opet na jesen. Ne znam zašto sad toliko gnjave oko toga. Mene je prošli mj. na konzultacijama dr. A. pitao imam li tu potvrdu! A ja ono HA?!? Pa još nisam ni pikalica, a kamoli blizu punkcije ili transfera da bi mi trebala, donijet ću kad bude trebalo.
špelkica, nije mi jasno zašto samo prirodni ciklus? pa koliko si puta išla na stimulirani? šta ste sve probali?
špelkica..jako mi je žao zbog prekinutog postupka..znam kakvo je to razočaranje:-(
špelkica možeš napisati što ti je bilo u terapiji i koji dan ciklusa?
Ne razumijem zašto bi u prirodnom ciklusu uspjelo, a u stimuliranom ne,ako netko zna objasniti.
Drage moje, potvrda je kod mene, nije stigla do fascikla. To mi je bio prvi IVF, znači prva stimulacija (prije toga sam imala 2 inseminacije, ali još prije nekoliko godina), od 21.dc decapeptyl, od 4.dc menopur 4 dana po 4 ampule. I to je bilo to. Zaključeno je da ne rastu folikuli i da nikakva terapija ne pomaže s obzirom na niski AMH. Ne kužim to jer drugu terapiju nisam ni dobila tj nisam ništa drugo isprobala.
A joj špelkica, to su užasne vijesti. Nakon jednog postupka čuti tako nešto. Pa koliki ti je AMH? I da ne žele pokušati još barem jedan stimulirani pa da budu ziher da je to stvarno tako?
Pa rekli su da je nemjerljiv tj. ispod one njihove granice mjerljivosti. Očito ću morati promjeniti kliniku
gdje si ti vadila AMH, na VV? I sto ti je doktor rekao vezano za broj antralnih folikula (AFC), velicinu i izgled jajnika? To ti vjerojatno sve pise u tvojm nalazima na Vuku ali oni to lijepo spreme u tvoj karton i vise ne vidis:evil: ne bi da je to njihovo vlasnistvo, zamoli svoj karton i lijepo sve u miru kopiraj i pregledaj
Nisi ti jos nista mnogo probala, ima tu jos drugih protokola iako valja vidjeti druge parametre koje sam navela, kakav ti je FSH?
i sto ti je Alebic jos rekao?
Nemoj ocajavati, kao sto rekoh, niste jos mnogo probali.... mene iskreno cudi sto te je ovako "otpremio"
mene zanima ustvari, kakva je daljnja preporuka?
Prirodnjaci?
DOnacija jajnih stanica?