Stranica 154 od 191 PrviPrvi ... 54104144152153154155156164 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 7,651 do 7,700 od 9523

Tema: Potpomognuta na VUK VRHOVCU

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj špelkica prvotno napisa Vidi poruku
    To traže samo na VV? Zašto? Da, naravno da su vikale na mene jer opet nisam imala potvrdu! Koliko ste vi to platile kod javnog bilježnika?
    platili smo 95 kn.....

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Da li netko zna kada dr. Alebić ide na godišnji preko ljeta?

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj reny123 prvotno napisa Vidi poruku
    Izašao Pravilnika o načinu davanju pristanka na MPO. Propisan je obrazac i nigdje ne stoji mjesto za ovjeru javnog bilježnika!
    Pogledajte: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...6_70_1399.html
    Što jest jest, nema spomena javnom bilježniku...e sad, dokad će VV svejedno to tražiti - ajmo u 95kn da kasnije neće refundirati ljudima lovu...

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Javni bilježnik ovjerava potpise.
    Mislim da se zbog 95kn ne isplati živcirati, pogotovo s obzirom koliko stvarno košta svaki postupak.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

250kn ako ste u "divljem braku" . Ako gledamo uspješnost postupaka, broj jajnih stanica koji se dobiva i sl....dala bi se fina svotica potrošiti. Meni još uvijek nije jasno čemu sve to, ispravak - ne da mi nije jasno, nego mi je suludo. Ali neću više, da ne postane pravi ot.

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj mima235 prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da se zbog 95kn ne isplati živcirati, pogotovo s obzirom koliko stvarno košta svaki postupak.
    mima235, stvar je u tome što pristanak na ni jedan drugi vid liječenja u našem zdravstvenom sustavu ne treba ovjeravati kod javnog bilježnika, a u ovom slučaju je pravo na liječenje uvjetovano. Nema javnog bilježnika, nema liječenja. Uz ovu diskriminaciju postoji i drugi problem. Kad se zaredaju neuspješni postupci, i vrijeme i novac, uz sve drugo, postaju faktor kod odlaska bilježniku. Ima nezaposlenih neplodnih parova, u svakakvim financijskim problemima, tada je pravo na "besplatno" liječenje otežano.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj mima235 prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko stvarno košta postupak IVF-a u našim bolnicama?

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

da se i ja javim, jučer prvi pregled. dr je super. moram ić 1.8 vadit hormone i kod njega ponovo, i mm ovaj put ide radit spermogram.

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Super Nova21, očito nas je jučer dosta bilo gore! Najbolje isti dan vadit hormone i raditi spermiogram. Pa pričekaš nalaze, isti dan su gotovi (ja sam čekala od jutra do 12 h, al zato da stignu nalazi mm-a). Ja sam jučer prvi puta bila kod dr A i totalno ostala zbunjena da se u biti presvlačiš kod vrata. Uvijek sam bila u ordinaciji desno...(ljepši je pogled)

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj nova21 prvotno napisa Vidi poruku
    da se i ja javim, jučer prvi pregled. dr je super. moram ić 1.8 vadit hormone i kod njega ponovo, i mm ovaj put ide radit spermogram.
    Super! Znas li mozda kad idu na godisnji?

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

neznam

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cure, gdje ste???? Mi smo napokon riješili onu potvrdu kod javnog bilježnika i sutra nosim gore. Jel ide koja sutra gore?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Cure, gdje ste???? Mi smo napokon riješili onu potvrdu kod javnog bilježnika i sutra nosim gore. Jel ide koja sutra gore?
    sretno sutra!

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala bubi !!!

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Špeklica... Sretno sutra! Ja ću tamo slijedeći mj. ako opet ne krene nešto po zlu..

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Sorry... Špelkica

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Super! Znas li mozda kad idu na godisnji?
    Doktorica ide od 22. 7. pa 4 tjedna
    Doktor od 6. 8. pa 3 tjedna
    Vidla na zidu kod sestara

I sad sam se outala

Kjara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mi smo onda 8, prije 9 mj na brdu....bit će gužva

Kjara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~za sve vas

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Curke, hvala na vibricama, ali nisu pomogle . Otkazani mi je postupak jer mi folikuli nisu htjeli rasti. Ne bi mi bilo tak tragično da dr nije rekla da na jesen mogu još samo probati u prirodnom ciklusu IVF, a ako ne upali, onda mi preporuča donaciju js. Malo sam ostala , začudilo me da ne želi probati neku drugu vrstu stimulacije.

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

I da, bezveze sam dala 95 kn za onu potvrdu, glavno da su me špotale zbog toga, a sad mi ne treba...

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

špelkice draga baš mi je žao što je sve tako ispalo! Zašto nisi uzela potvrdu natrag? Ako nije došlo do transfera potvrda im ne treba u tvom fasciklu, a ti ju možeš iskoristiti opet na jesen. Ne znam zašto sad toliko gnjave oko toga. Mene je prošli mj. na konzultacijama dr. A. pitao imam li tu potvrdu! A ja ono HA?!? Pa još nisam ni pikalica, a kamoli blizu punkcije ili transfera da bi mi trebala, donijet ću kad bude trebalo.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

špelkica, nije mi jasno zašto samo prirodni ciklus? pa koliko si puta išla na stimulirani? šta ste sve probali?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

špelkica..jako mi je žao zbog prekinutog postupka..znam kakvo je to razočaranje

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

špelkica možeš napisati što ti je bilo u terapiji i koji dan ciklusa?
    Ne razumijem zašto bi u prirodnom ciklusu uspjelo, a u stimuliranom ne,ako netko zna objasniti.

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Drage moje, potvrda je kod mene, nije stigla do fascikla. To mi je bio prvi IVF, znači prva stimulacija (prije toga sam imala 2 inseminacije, ali još prije nekoliko godina), od 21.dc decapeptyl, od 4.dc menopur 4 dana po 4 ampule. I to je bilo to. Zaključeno je da ne rastu folikuli i da nikakva terapija ne pomaže s obzirom na niski AMH. Ne kužim to jer drugu terapiju nisam ni dobila tj nisam ništa drugo isprobala.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

A joj špelkica, to su užasne vijesti. Nakon jednog postupka čuti tako nešto. Pa koliki ti je AMH? I da ne žele pokušati još barem jedan stimulirani pa da budu ziher da je to stvarno tako?

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Pa rekli su da je nemjerljiv tj. ispod one njihove granice mjerljivosti. Očito ću morati promjeniti kliniku

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pa rekli su da je nemjerljiv tj. ispod one njihove granice mjerljivosti. Očito ću morati promjeniti kliniku
    gdje si ti vadila AMH, na VV? I sto ti je doktor rekao vezano za broj antralnih folikula (AFC), velicinu i izgled jajnika? To ti vjerojatno sve pise u tvojm nalazima na Vuku ali oni to lijepo spreme u tvoj karton i vise ne vidis ne bi da je to njihovo vlasnistvo, zamoli svoj karton i lijepo sve u miru kopiraj i pregledaj

Nisi ti jos nista mnogo probala, ima tu jos drugih protokola iako valja vidjeti druge parametre koje sam navela, kakav ti je FSH?

i sto ti je Alebic jos rekao?

Nemoj ocajavati, kao sto rekoh, niste jos mnogo probali.... mene iskreno cudi sto te je ovako "otpremio"

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mene zanima ustvari, kakva je daljnja preporuka?

Prirodnjaci?

DOnacija jajnih stanica?

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

K., napisala je gore špelkice - dr. je otpremila i rekla još jedan prirodnjak pa donacija.

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ajme, i to samo nakon jednog postupka. Baš mi je žao.
    I mene čudi da ne probaju još jedan stimulirani pa da budu sigurni.
    Da, treba zatražiti karton i dobro ga u miru pregledati.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kadauna špelkica je kod doktorice ne kod Alebića, i koliko sam skužila na VV je vadila AMH

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

I moj amh je nizak 1,14... Sad bar znam šta me čeka

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala cure da ste umjesto mene odgovorile Kadauni. Da, i meni je malo glupo da na temelju jednog neuspjelog pokušaja se ne želi ponovo probati s dr vrstom stimulacije. Naravno, ne znam kakvi su mi nalazi hormona jer je doktorica samo prokomentirala da su u granicama normale. Kad sam bila prvi put na pregledu bilo je nešto folikula- zabilježila je oskudnu folikulogenezu. Naravno, kod mene je to posljedica endometrioze i laparoskopija.
    Saan, ne brini, ne znači da će zato i tebi tako biti, sretno...

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Hvala cure da ste umjesto mene odgovorile Kadauni. Da, i meni je malo glupo da na temelju jednog neuspjelog pokušaja se ne želi ponovo probati s dr vrstom stimulacije. Naravno, ne znam kakvi su mi nalazi hormona jer je doktorica samo prokomentirala da su u granicama normale. Kad sam bila prvi put na pregledu bilo je nešto folikula- zabilježila je oskudnu folikulogenezu. Naravno, kod mene je to posljedica endometrioze i laparoskopija.
    Saan, ne brini, ne znači da će zato i tebi tako biti, sretno...
    Hvala ti na lijepim željama I ja tebi želim punoooo sreće

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Spelkice, oprosti, nisam se niti udostojila procitati sve, sad jesam

kako bilo, i dalje tvrdim da ti jos nisi puno probala.... Kad imas sve nalaze, valja ih proci i prostudirati pa onda naci eventualno lijecnika koji se kuzi u "low respondere" i mozda traziti bolji protokol za tebe....., cure su ti odgovorile i na onoj drugoj temi...... bar se je VV s tim uvijek hvalio da daje "tailor made" protokole...... ovakav pristup to nije bez obzira radilo se to o dr. Alebicu ili o relativno slabo iskusnoj dr. Jukic!

Spelkice, nadam se da ces uskoro dobiti odgovore na sva svoja pitanja, no na tvom bih mjestu otisla jos jednom gore, trazila svoj karton na uvid i pogledala/kopirala malo svoje nalaze i hormonsku sliku....... tad mozes odluciti ostati kod njih ili otici dalje na lijecenje, sretno!
    Posljednje uređivanje od Kadauna : 27.06.2013. at 20:28

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala ti Kadauna, naravno da ću potražiti drugo mišljenje, iskopirati svoje nalaze,...Što misliš pod time "tailor made" protokol?

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

"Tailor made" bi bilo skrojeno baš za tebe na temelju tvojih nalaza ... Jel tako kadauna? Naprimjer ne kao na SD gdje se daju jedni te isti lijekovi većini žena i ne traže nikad da ponoviš pretrage... Imam osjećaj da je po tom pitanju VV premija što se državnih bolnica tiče...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

je kika, tako je, to znaci tailor made, to je protokol prilagodjen tebi i tvojim potrebama, ima nekoliko low responder protokola............... mozda je bas trebalo ukljuciti gonal umjesto menopura..!?

SPelkice, cini mi se da se sijecam tvog nalaza FSH prije dosta vremena, bio je preko 20 sto uistinu ukazuje skupa s AMH-om u smanjenu rezervu, ne znam da li i predmenopauzu, nisam strucnjak u tome a i imas vrlo malo uvida u svoje nalaze.

gdje si se ti Spelkice ranije lijecila, prije VV-a? i zasto ste s takvim nalazima uopce isli na inseminaciju?

MOzda jeste u konacnici donacija upravo pravi put i jedini za tebe i tvog muza, no samo na temelju jednog NE-reagiranja na jednu terapiju meni se cini ishitreni zakljucak!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj saan prvotno napisa Vidi poruku
    I moj amh je nizak 1,14... Sad bar znam šta me čeka

saan,
    u kojim je mjernim jedinicama amh? u pmol/L ili ng/mL? koliko ti je fsh? koliko godina imaš?

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Kadauna, FSH je bio visok još prije godinu i pol, neposredno nakon operacije. Sad nažalost nisam vidjela nalaze FSH, samo je dr komentirala da su nalazi hormona u redu. Ova stimulacija mi nije vjerojatno odgovarala jer je dr A kad sam bila kod njega (kad nije bilo doktorice) komentirao da mu se ovaj ciklus ne čini u redu da krenemo, ali je doktorica odlučila da ipak pokušamo.Osim toga cijeli ciklus je bio kao pomaknuti- krvarila sam skoro 9 dana.
    I meni se malo ishitreno čini da na temelju jedne stimulacije se to zaključi. Na inseminaciji smo bili još prije nekoliko godina, kad sam imala dijagnozu idiopatske neplodnosti i oba jajnika.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    saan,
    u kojim je mjernim jedinicama amh? u pmol/L ili ng/mL? koliko ti je fsh? koliko godina imaš?
    Amh 1,14 pmol/L.. Za FSH neznam šta bi ti rekla Bila na VV obavili sve pretrage, stigao nalaz amh 1,14pmol/L Fsh 7,55mU/L. Kaže meni dr.A nemožemo u postupak dok ne snizimo ovaj fsh na 2,5. Preporuka: Kompletna endokriološka obrada. Ja naravno u šoku naručujem se isti dan kod edokriologa... pregleda me izvade mi krv, za par dana nalaz uredan FSH 1,699 mUl/L. Ja neznam što bi... Zovem dr.A. on isto zbunjen kaže super možda je došlo do neke greške u lab. ali nisam ja mirna... Odem ja u privatni lab. U Sunce da ponovim TSH... Nalaz uredan 2,26mU/L. To se sve dogodilo u nekih 10-ak dana. napomijem da nisam pila nikakvu terapiju. Sad me muči i taj amh i njega bi ponovila jer možda su u lab. jedostavno zamjeili krv. Luda sam svašta mi pada na pamet imam 33 god. i ovo nam je trebao biti prvi postupak

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

saan ti miješaš FSH i TSH to nije ni slično

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    saan ti miješaš FSH i TSH to nije ni slično
    Da sorry.. ja sam sva u tsh... sve ovo što sam napisala odnosi se na tsh. Fsh mi je 8,67mlU/mL, LH 2,95mlU/mL

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

saan pa tebi je AMH dobar (loše bi bilo da je u ng/ml) a i FSH koliko vidim je sasvim solidan

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

saan,
    možeš ponoviti amh, svaki laboratorij može pogriješiti.

je li ti dr što komentirao amh? je li brojao antralne folikule na jajnicima, komentirao izgled i volumen jajnika? je li idete u stimulirani postupak ili u prirodnjak?

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    saan pa tebi je AMH dobar (loše bi bilo da je u ng/ml) a i FSH koliko vidim je sasvim solidan
    Stvarno?? 1,14 pmol/L. kad gledam one usporedice ovo je dosta loše. Po onome ispada da je 30 neki optimum???

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

saan, Mimi se zabunila nažalost. da je u drugim mjernim jedinicama bio bi dobar nalaz. ovako u pmol/l je to smanjena plodnost. ali pogledaj niže temu o niskom AMH i low responderima - ima mladih cura koje sad imaju i po dvoje djece. godine i ne gubljenje vremena su bitan faktor. pročačkaj temu i pogledaj preporuke cura oko protokola.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    saan,
    možeš ponoviti amh, svaki laboratorij može pogriješiti.

je li ti dr što komentirao amh? je li brojao antralne folikule na jajnicima, komentirao izgled i volumen jajnika? je li idete u stimulirani postupak ili u prirodnjak?
    Prepisano s povjesti bolesti: uterus primjerene veličine i morfologije. Edometrij primjeren fazi ciklusa. Desni jajnik oskudnije folikogeneze. Lijevi jajnik primjerene veličie i morfologije,AFC 4(šta to znači)? s vodećim folikulom.

šta su to antralne folikule? iskreno ništa nije previše kometirao,a ja od šoka nisam ništa pitala. Mislim da je rekao da ćemo probati prirodnjak. Za amh je rekao ... onako... pa dobro ima nade nije 0.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •