K., napisala je gore špelkice - dr. je otpremila i rekla još jedan prirodnjak pa donacija.
Printable View
K., napisala je gore špelkice - dr. je otpremila i rekla još jedan prirodnjak pa donacija.
Ajme, i to samo nakon jednog postupka. Baš mi je žao.
I mene čudi da ne probaju još jedan stimulirani pa da budu sigurni.
Da, treba zatražiti karton i dobro ga u miru pregledati.
Kadauna špelkica je kod doktorice ne kod Alebića, i koliko sam skužila na VV je vadila AMH
Hvala cure da ste umjesto mene odgovorile Kadauni. Da, i meni je malo glupo da na temelju jednog neuspjelog pokušaja se ne želi ponovo probati s dr vrstom stimulacije. Naravno, ne znam kakvi su mi nalazi hormona jer je doktorica samo prokomentirala da su u granicama normale. Kad sam bila prvi put na pregledu bilo je nešto folikula- zabilježila je oskudnu folikulogenezu. Naravno, kod mene je to posljedica endometrioze i laparoskopija.
Saan, ne brini, ne znači da će zato i tebi tako biti, sretno...
Spelkice, oprosti, nisam se niti udostojila procitati sve, sad jesam:oops:
kako bilo, i dalje tvrdim da ti jos nisi puno probala.... Kad imas sve nalaze, valja ih proci i prostudirati pa onda naci eventualno lijecnika koji se kuzi u "low respondere" i mozda traziti bolji protokol za tebe....., cure su ti odgovorile i na onoj drugoj temi...... bar se je VV s tim uvijek hvalio da daje "tailor made" protokole...... ovakav pristup to nije bez obzira radilo se to o dr. Alebicu ili o relativno slabo iskusnoj dr. Jukic!
Spelkice, nadam se da ces uskoro dobiti odgovore na sva svoja pitanja, no na tvom bih mjestu otisla jos jednom gore, trazila svoj karton na uvid i pogledala/kopirala malo svoje nalaze i hormonsku sliku....... tad mozes odluciti ostati kod njih ili otici dalje na lijecenje, sretno!
Hvala ti Kadauna, naravno da ću potražiti drugo mišljenje, iskopirati svoje nalaze,...Što misliš pod time "tailor made" protokol?
"Tailor made" bi bilo skrojeno baš za tebe na temelju tvojih nalaza ... Jel tako kadauna? Naprimjer ne kao na SD gdje se daju jedni te isti lijekovi većini žena i ne traže nikad da ponoviš pretrage... Imam osjećaj da je po tom pitanju VV premija što se državnih bolnica tiče...
je kika, tako je, to znaci tailor made, to je protokol prilagodjen tebi i tvojim potrebama, ima nekoliko low responder protokola............... mozda je bas trebalo ukljuciti gonal umjesto menopura..!?
SPelkice, cini mi se da se sijecam tvog nalaza FSH prije dosta vremena, bio je preko 20 sto uistinu ukazuje skupa s AMH-om u smanjenu rezervu, ne znam da li i predmenopauzu, nisam strucnjak u tome a i imas vrlo malo uvida u svoje nalaze.
gdje si se ti Spelkice ranije lijecila, prije VV-a? i zasto ste s takvim nalazima uopce isli na inseminaciju?
MOzda jeste u konacnici donacija upravo pravi put i jedini za tebe i tvog muza, no samo na temelju jednog NE-reagiranja na jednu terapiju meni se cini ishitreni zakljucak!
Kadauna, FSH je bio visok još prije godinu i pol, neposredno nakon operacije. Sad nažalost nisam vidjela nalaze FSH, samo je dr komentirala da su nalazi hormona u redu. Ova stimulacija mi nije vjerojatno odgovarala jer je dr A kad sam bila kod njega (kad nije bilo doktorice) komentirao da mu se ovaj ciklus ne čini u redu da krenemo, ali je doktorica odlučila da ipak pokušamo.Osim toga cijeli ciklus je bio kao pomaknuti- krvarila sam skoro 9 dana.
I meni se malo ishitreno čini da na temelju jedne stimulacije se to zaključi. Na inseminaciji smo bili još prije nekoliko godina, kad sam imala dijagnozu idiopatske neplodnosti i oba jajnika.
Amh 1,14 pmol/L.. Za FSH neznam šta bi ti rekla:-) Bila na VV obavili sve pretrage, stigao nalaz amh 1,14pmol/L Fsh 7,55mU/L. Kaže meni dr.A nemožemo u postupak dok ne snizimo ovaj fsh na 2,5. Preporuka: Kompletna endokriološka obrada. Ja naravno u šoku naručujem se isti dan kod edokriologa... pregleda me izvade mi krv, za par dana nalaz uredan FSH 1,699 mUl/L. Ja neznam što bi... Zovem dr.A. on isto zbunjen kaže super možda je došlo do neke greške u lab. ali nisam ja mirna... Odem ja u privatni lab. U Sunce da ponovim TSH... Nalaz uredan 2,26mU/L. To se sve dogodilo u nekih 10-ak dana. napomijem da nisam pila nikakvu terapiju. Sad me muči i taj amh i njega bi ponovila jer možda su u lab. jedostavno zamjeili krv. Luda sam svašta mi pada na pamet:-) imam 33 god. i ovo nam je trebao biti prvi postupak
saan ti miješaš FSH i TSH to nije ni slično
saan pa tebi je AMH dobar (loše bi bilo da je u ng/ml) a i FSH koliko vidim je sasvim solidan
saan,
možeš ponoviti amh, svaki laboratorij može pogriješiti.
je li ti dr što komentirao amh? je li brojao antralne folikule na jajnicima, komentirao izgled i volumen jajnika? je li idete u stimulirani postupak ili u prirodnjak?
saan, Mimi se zabunila nažalost. da je u drugim mjernim jedinicama bio bi dobar nalaz. ovako u pmol/l je to smanjena plodnost. ali pogledaj niže temu o niskom AMH i low responderima - ima mladih cura koje sad imaju i po dvoje djece. godine i ne gubljenje vremena su bitan faktor. pročačkaj temu i pogledaj preporuke cura oko protokola.
Prepisano s povjesti bolesti: uterus primjerene veličine i morfologije. Edometrij primjeren fazi ciklusa. Desni jajnik oskudnije folikogeneze. Lijevi jajnik primjerene veličie i morfologije,AFC 4(šta to znači)? s vodećim folikulom.
šta su to antralne folikule? iskreno ništa nije previše kometirao,a ja od šoka nisam ništa pitala. Mislim da je rekao da ćemo probati prirodnjak. Za amh je rekao ... onako... pa dobro ima nade nije 0.
Da izgleda da sam se zabunila poveo me tvoj FSH koji je u biti dosta dobar onda s obzirom na taj AMH
saan,
antralni folikuli su mali folikuli promjera 2-8 mm, dr ih može prebrojati kod uz pregleda jajnika.
AFC-skraćenica od engleskoj naziva za "broj antralnih folikula". Kod tebe je dr izbrojao 4 antralna folikula, što je mali broj ali je u skladu sa tvojim amh nalazom.
saan, FSH na prvu izgleda dobro, ali treba se gledati u omjeru s LH. Omjer bi idealno bio oko 1:1, ako je veći tipa 3:1 u korist FSH to ukazuje na smanjenu rezervu. AMH i AFC su ti u skladu s ovim FSH:LH omjerom, tako da ja ne vidim razloga da ponavljaš AMH...kako je-tako je, izgleda da ćeš biti low responder, no to ne znači da ti već iz prve neće upaliti. Sretno!
Cure, da li se prekinuti postupak broji kao iskorišteni s obzirom na postupke koji plaća HZZO? I još mi je nešto palo na pamet- kad sam škicala u svoje nalaze činilo mi se da nema nalaza od hormona. Jel oni to sve stave u karton ili gledaju nalaze s kompa? Jer znam da je meni doktorica često nešto gledala s kompa.
Draga špelkice ja mislim da ti se to broji ko jedan potrošeni stimulirani postupak pošto si dobila lijekove i pikala si se... Nadam se da griješim..... Sretno ti bilo najesen....
Špelkice, i ja se bojim za postupak ali svakako pitaj...
Ovo za nalaze hormona mi nije jasno. Ne bi li ih ipak trebali davati na uvid?
ma na VV-u nikad ne dobiješ nalaze za sebe (osim ako npr. spermio šalju kući) - samo možeš prolistati karton dok čekaš u redu za sestru. meni su čak odbili dati nalaze na kratko da ih fotokopiram pa sam se iskrala dok sam čekala. nadam se da se nešto promijenilo po tom pitanju jer svatko ima pravo na svoje nalaze.
Svatko ima pravo na svoje nalaze.
Naravno.
Ma ne kužim zašto ne mogu imati svoje nalaze-kako da ih skopiram ako mi neće dati (osim ako ih na prevaru kao Frka). Ali ako su u kompu nalazi hormona ne mogu do njih osim ako ljubazno pitam da ih pogledam. Ipak i sama radim u labosu (malo drugačijem) pa ipak kužim neke stvari i bez njih.
Sretno cure, možda nešto uspijemo prije jeseni (jer mi je 9.mj uvijek najkritičniji za izostajat pa onda moram pričekat još pokoji mj).
Nama su jedino nalaz androloske obrade slali doma, sve drugo je u kartonu. Hormone sam doduse vadila prije nego sam postala njihov pacijent pa to imam kod sebe, alebic si je to sve pretipkao u komp na prvom pregledu. AMH nisam nikad vidjela, al sam pitalai dobila sam odgovor konkretnu brojku (a i vidim je svaki put jer je na ekranu to najveca brojka). Sgrame koje nam nisu slali, stanje smrzlica i slicno prelistam dok cekam kod kog vec cekam s kartonom u rukama. I uredno to sve prodiskutiram s alebicem i biologinjom, nisu me dosad kritizirali zbog tog. Trebali bi dat nalaze na kopiranje, definitivno.
Ja sam na jednom od onih papira dobila sve hormone,ali doduse bez referentnih vrijednosti...ako je to to..
Zna li netko zbog cega suprug/partner treba doci i nesto potpisati kad se ide u fet?treba i ona potvrda od j.biljeznika pa mi nije jasno sto jos treba potpisivati?i jel veliki problem ako dodju na sljedeci uzv?
Ako netko zna,thanx
riba76 to je pristanak na odmrzavanje (ako se dobro sjecam), tvoj muz to moze otici potpisati kad god hoce, mi smo to obavili mjesec dana prije kretanja u postupak, jer je mm isao na sluzbeni put.
Bubekica,kaj bi mi bez tebe;-)
Thanx.znaci moze doci i sljedeci put.