Ne znam je li netko već spominjao, prijateljičin je sin jako zadovoljan u geodetskoj (dijele prostor s 13. gimn.)
Printable View
Ne znam je li netko već spominjao, prijateljičin je sin jako zadovoljan u geodetskoj (dijele prostor s 13. gimn.)
Tu školu je završio moj rođak i kasnije mu je to bila podloga za daljnje školovanje i posao.
Pozz, ima li netko iskustva sa jezičnom XVI gimnazijom? Zanima me i težina škole, društvo, da li su zaista 90% samo ženska populacija? Hvala puno!
Nije ima puno i muških
Ali to ovisi ko i upiše školu
Imaju Erasmus program
Ovi moji poznati su na njemačkom
Idu polugodišnje testove pol godine samo pov, pol god geo
U svakoj gimnaziji je eng prvi jezik
Ovisi kad di u školu išla
Prijatelj mog sina je to završio. Razred je bio pola-pola, tako da ne mora značiti da je samo ženska populacija... Poslije je upisao nešto na Filozofskom, ne sjećam se više koji jezik, ali nije imao nikakvih problema na državnoj maturi i pri upisu.
Offt. Zašto je to bitno? Ima puno škola u kojima omjer spolova nije 50:50. Moj mlađi je u tehničkoj školi, imaju jednu djevojku u razredu. Susjed je bio u medicinskoj, njih je bilo trojica dečki, a ostalo djevojke. Moj stariji je bio u miocu, u A smjeru. U razredu je bilo dvostruko više djevojaka nego dečki, a sad je cijeli čopor cura iz razreda s njim na FER_u, koji slovi kao muški fakultet (iako iz vlastitog iskustva znam da je to predrasuda - ima tamo puno djevojaka). Isto, npr. na studiju novinarstva i brojnim smjerovima FF-a ima puno dečki, ne samo cura. Ako baš hoćeš - puno djevojaka upisuje se i na vojno učilište.
Moj mlađi sin ima žensko društvo na slobodnim aktivnostima kojima se bavi i redovno se druže. Mislim reći, ne fali mu žensko društvo iako je u pretežno muškoj školi. Puno je važnija kvaliteta nastave. Na to treba obratiti pažnju, a omjer učenika po spolu bi nam stvarno trebala biti zadnja briga.
Ma slažem se, ali ti razlozi za (ne)prijavljivanje nisu uvijek racionalni, ni naši ni njihovi. Moj mlađi nije htio ni čuti za gimnazijske programe, a sad ima veselje kad je zaključio da mu treba A razina hrvatskog jezika, pa cijelu godinu ide na instrukcije. Ne možemo mi unaprijed predvidjeti sve njihove i naše mrtve kutove.
U većini jest, ali u svakoj nije, a pogotovo se to ne odnosi na jezične gimnazije koje omogućuju razne kombinacije prvog i drugog jezika.
U XVI. prvi strani jezik jest po defaultu engleski, IV. i XVIII., koje su također jezične, imaju drugačije kombinacije. Ali o tome bolje neka se javi netko tko ima djecu u tim školama, ja mogu reći samo ono što vidim s weba.
Što se tiče XVI., imam informacije iz druge ruke i čini mi se da je škola dosta zahtjevna, ali za jezičare idealna. Ono što sam čula kao potencijalni problem (ali to nema veze s tom konkretnom školom, nego s programom jezične gimnazije općenito) je mala satnica matematike, što nekome može predstavljati poteškoću za polaganje A razine matematike na maturi.
Eto - opet ista stvar.... Ja nisam uspjela svom mlađem sinu objasniti taj problem u trenutku kad se upisivao u srednju školu, jer to mu tada nije bilo bitno. Poslije se opametio i sad ima dodatno opterećenje, jer u vlastitom aranžmanu mora pokrpati dio gradiva koji mu fali.
To je razumljivo - afiniteti za daljnje školovanje još nisu jasni u trenutku upisa u srednju školu, pa je tu teško unaprijed predvidjeti razvoj situacije. S druge strane, mala satnica nekog predmeta kod dobrog profesora često je bolja nego puna satnica kod nekoga tko ne odradi gradivo kako treba... a to ne možeš unaprijed znati.
Mojem je dovoljan B hrv ali on je izabrao A
Tako je.
Ali pri odabiru škole smo svjesni toga, zar ne? I mislim da biraju djeca kojoj matematika i nije odveć važna, dakle matura B. Iako moja kaže da bi na A... Nadam se da će se opametiti 8-)
16. je ženska škola. Nekada bude 5-6 muških u razredu, a u nekim razredima 1-2. Mislim da već generacijama nije bilo 50:50...
Škola ja zahtjevna kao svaka gimnazija.
Sestra prijateljice moje kceri ide u XVI. Ona uziva jer obozava jezike.
Uci kao i u svakoj drugoj gimnaziji.
Dosta putuju u organizaciji skole, u zemlju ciji jezik uci (kao drugi, osim egleskog). Ne znam je li to obavezno, ali znam da je ona već par puta boravila tamo.
Nije obavezno ali većina ih ide što je ok.vide stranjki svijet.
Meni je to kaj taj program nije kod mog u X . Ali i on je dobio jednom stipendiju ali preko druge organizacije
molim vas, da li netko ima insajderske informacije o kvaliteti nastave iz matematike, bilogije, fizike, kemije u
II, III, X, VII, XVII ili Gornjogradskoj
(dijete će imati 78,nešto ili 77,nešto bodova, dakle nedovoljno za Prelog, XV, V, Tituš, a velika je želja studirati stomatologiju,
medicinu, odnosno totalni je prirodnjak)
orange80, mislim da ti to više ovisi o profesoru nego o školi. Moj je u X. imao izvrsnu matematiku prve tri godine, kod dvije različite profesorice. Na prvu se na jednom roditeljskom sastanku digla kuka i motika *od strane roditelja* jer "previše traži", MM i još jedna mama su bili jedini koji su bili stali u njenu obranu. Druga je izvrsna profesorica nažalost otišla iz školstva u privatni sektor. Sad ima profesora koji je ok. Biologija je katastrofa sve četiri godine. Fizika i kemija je solidna, može se naučiti ako želiš.
Da baš kad je otišla dosta je toga stagniralo s time da je kojem omiljeni iz matke prošle godine isto otišo.ali Matka kod mojeg je još uvijek na razini
Gornjogradska matematika je, kažu, dosta slaba.
Profesori su isti, ali programi nisu :| a na maturi se to može itekako osjetiti.
Ako dijete ima ambiciju studirati medicinu ili stomatologiju (što su fakulteti koji traže A razinu iz sva tri obavezna predmeta na maturi), gimnazija je apsolutno bolji izbor od strukovnog smjera.
Orange80 izašli su rezultati mature po školama za gimnazije, mislim doduše da je samo za obavezne predmete, pa možeš usporediti škole.
Od spomenutih svakako najbolje "stoji" II. gimnazija.
Mislim da je prije tri godine najniže upisani imao 79,92 ...prije dvije 79,2...uglavnom više od jedne ili dvije četvorke iz "sporednog" predmeta nisu dolazile u obzir
hvala.
znate li nekog iz III., X, VII, čula onako iz 5. ruke da im je matematika i fizika dovoljno jaka,
ali ne znam za kem i bio.
još jedno pitanje: kako izgleda matura iz engleskog (od prilike)?
naime, čujem djecu iz najjačih gimnazija (V, XV, Tituš) da im je engleski "pljuga", ali se svi
pitaju da li će jednog dana imati dobru podlogu za maturu
Kod mojeg u X je sve jako osim eng koji je prosječan
On je mat gimnazija
To se može mijenjati gore dole
Na vama je da ona ostvari čim više može i pametno skalkulira gdi bi i kaj bi