hvala!
to sam probala prosle godine, al nije bas puno pomoglo
mozda sam prekasno pocela, ne znam
ti si bila? treba mi provjerena preporuka, strah me zbog bebice...
Printable View
hvala!
to sam probala prosle godine, al nije bas puno pomoglo
mozda sam prekasno pocela, ne znam
ti si bila? treba mi provjerena preporuka, strah me zbog bebice...
I ja sam alergiju na ambroziju dobila u drugoj trudnoći, samo ja nisam trudna pa se liječim klasičnim lijekovima. Probala sa homeopatiju i isto mi nije pomogla. Ne znam ništa učinkovito, osim da probaš ojačati imunitet. Ja svojoj curki, koja je isto alrgičarka dajem ulje crnog kima, a njega treba početi piti ranije, koji mjesec prije cvatnje. Ali na sebi nisam probala djelovanje tog ulja, pa i nisam od pomoći
Hvala draga, al ulje crnog kima ne smiju ni trudnice ni dojilje :-(
Pitala sam za to dok sam dojila pa mi je tak receno
Probat cu kombinaciju svega sto sam pronasla: ukinuti mlijecne proizvode, bijelo brasno, povecati kalcij...mozda malo pomogne
Joj, ocajna sam unaprijed :-(
I ja, iako nisam trudna.
mi smo sad na moru, i u trebali bi promijeniti običaj i ići na godišnji što kasnije. Već znam kako ću početi kihati ( a to je tek početak) čim se vratim u Zagreb
Na kontinentu je još dobro, ali uskoro neće biti.
Inače, to sam pisala na drugom topicu, o lijekovima u trudnoći, pila sam Claritin i u trudnoći i tijekom dojenja. Ne preporučujem ništa tebi, nego govorim svoje iskustvo, imam "nepreživljavajuće" alergijske reakcije i kod farmakologa na Rebro sam išla po savjet šta i kako, makar otrov, pa je rečeno da Claritine može. Tijekom dojenja sam primila i injekciju Flosterona, isto radi ambrozije, i opet sam morala Claritine piti kad je i injekcija popustila.
Ajme Neno, koma :-(
Znam da je sad jos dobro, taman ce poceti kad se vratim...
Sto se tice Claritina, meni ga je dala tek drugu godinu dojenja, a tad mi je bila i gora reakcija pa sam morala isto kao i ti
Ne bih htjela u trudnoci ista piti, al kao i svugdje, mora se vidjeti cost-benefit analiza (sto bi ina33 rekla)
Mislim, ako se gusis pa bas i nemas izbora, jel...
Probat cu sve ove alternativne stvari pa cu vidjeti kako ide i prilagoditi se situaciji, a sto cu drugo :-(
Al onaj tko to nije iskusio, ne moze ni shvatiti koliko je to uzasno
Godinama sam gledala alergicare oko sebe i kuzila da im je grozno, al ne i koliko grozno...
ne znam koji sprej za nos si dobila, ali jedino što je kod mene djelovalo (alergija me spopala "pod stare dane" i vučem ju zadnjih 5-6 godina) jest sprej za nos, ali radi se o kortiću, pa čisto sumnjam da je to tebi pripisano u doba dok si, pretpostavljam, dojila...
Claritine mi nije uopće pomagao, kao ni drugi medikamenti u tabletama... bilo je kao da nisam ništa ni uzela :roll:
U svakom slučaju, ako ikako možeš izdržati (a znam iz iskustva koliko je to strašno), pokušaj izbjeći lijekove u trudnoći.
Najbolje bi bilo kad bi se u najakutnije vrijeme mogla negdje dislocirati 8-)...
Forka, dobila sam sprej Nasonex koji se sprica jednom dnevno u svaku nosnicu i kapi za oci, al ne znam koje
To je bilo dok sam intenzivno dojila
Slijedece godine sam uz to dobila i claritine (tad je curka puno manje cikila) al sam se dugo odupirala i pocela ga piti u jeku alergije, pa mu je i duze trebalo za djelovanje
Ali mi je pomogao
Dislokacija nije moguca :-( moram raditi...
Uopće ne može shvatiti, uopće, nije to isto kao kihanje i šmrcanje, eto, malo mi smeta prašina ili pelud u proljeće.
Sa štakom bih mogla ići na posao, ali s kompletno natečenom sluznicom, zatvorenim očima, grloboljom koja peče kao najgora gnojna angina, kihanjem i kašljanjem koje ne prestaje, ali ni na jednu minutu ne prestaje, ne mogu.
Zbog gušenja noću skoro da i nema spavanja, samo sjedenje u krevetu i pokušaj da se otvori malo bar jedna nosnica pa da dišeš...iscrpljenost cijelog organizma je koma, ko da imam gripu, to je neminovno nakon tjedana takve besmislene borbe...Eto, tako je izgledala jedna moja trudnoća bez lijekova tu jesen, 2008.
Tko će to shvatiti? Za to čak ni bolovanje ne postoji, redovito uzimam godišnji u drugoj polovici kolovoza i onda pred kraj rujna kombiniram neka lijeva bolovanja, neke dijagnoze koje uopće nisu za to jer ko fol za alergije postoje lijekovi pa šta će ti bolovanje.
Kako se približava sezona ambrozije, već me hvata nervoza.
Nemam ti neko pametno rjesenje, samo cu ti reci da znam kako ti je. Srecom, kad sam bila trudna bilo je malo hladnije ljeto,a i meni se alergija malo smirila u trudnoci. Prezivljavala sam u kuci, nosila maske, ogromne naocale, u nos stavljala kremu koja je barem malo blokirala pelud. Iduce godine ju vise nisam nasla, pa sam trpala vazelin (ili neki petrolej gel?) na rubove nosnica. Moja je doktorica bila neumoljiva i nije mi dala claritine ni nasonex dok dojim, doslovno sam se gusila. Uzas.
Ako si mozes priustiti, mozda kao trudnica imas pravo na bolovanje zbog alergije?
Nemam problema s alergijama, ali imao je moj muž jakooo dug0ooo,taj nema na što nije bio alergičan...koristio je hrpu lijekova i kad je konačno došao do toga da mu ništa ne pomaže i prije nego je odlučio posjetiti specijalista, imali smo kure svaki dan:
1. inhalacije kamilicom,mentom i npr. lavandom (znači,sve što umiruje sluznicu nosa), otvore se sinusi pa je i lakše disao. Čajevac može pomoći također ali s njim treba biti oprezan jer nagriza sluznicu, kantarion umiruje i tako...malo proguglajte što trudnice smiju. Smijete i napraviti kapi od korijena bijelog sljeza pa si to kapati svaka 2 sata u nos-on obnavlja sluznicu. Mi smo koristili i one sprejeve tipa aquamaris itd.
2. mi smo probali s onim štapićima koji se pale u ušima, oni voštani- oni isto smiruju sinuse i odčepljuju uši,smanjuju pritisak u ušima i tako...osjećaj paše,umiruje i stvarno odčepi uši
3.za nadražajni kašalj sam mu kuhala poprženi šećer s mlijekom prije spavanja, ali postoje i pastile koje trudnice smiju (septogal).
4. svakih pola sata se treba umivati da se skine masnoća s kože a s njom i pelud i prašina koja se zalijepi.
5. ne zračiti kuću ujutro- tad je najveća konc.peluda
To su tek neki receptići koji doduše ne mogu spriječiti alergiju ali se kombinacijom može olakšati, mi smo probali i preživjeli te najgore mjesece.
Probajte!
Sretno!
Nije mi još tako grozno, i nisam trudna, ali shvaćam. Alergije se mogu pojaviti, nevezano za trudnoću, mislim da sam ja priča kao astmatičari - u djetinjstvu sam imala alergijski rinitisa na prašinu i grinje, 20 godina mira, i sad se s hormonskim promjenama opet javilo, lagano je počelo pred kojih 10-tak godina, prošle godine zbog ambrozije doslovno nisam funkcionirala i morala sam telfast piti, nasonex u nos, i maxidex, a kasnije opatanol u oči. S očima je bilo najgore, naprosto strašno, a kihanja su se počela pretvarati u lagani napad koji me podsjećao na astmatski - počelo je u plućima puhati. Prva 2 tjedna sam se probala kao boriti, ali sam se junačila i izlazila normalno vani - tipa bicikla na Jarun itd., i to je bila katastrofa.
Svima s alergijama poručujem da, ako ćete na klasične lijekove, to treba pitati doktora i krenuti mislim 2 tjedna prije povratka na kontinent - znači kod doktora i po savjet i prije povrtatka na kontinent.
Za homeopatiju i kako nju treba - to ne znam, ali ja mislim da je to placebo, pa je svejedno kad i kako.
Inače, tako naotečena sluznica podložna je i virozama itd. - ali, u 9.me ipak nisu sad baš neke viroze. Ako možete stat u zatvorenome i klimatiziranome, a ne želite piti klasične lijekove ili vam nije tako strašno - tako ćete si olakšati.
Neno, sve si tocno opisala :-( oci, grlo, nos i nespavanje po noci... ne mozes funkcionirati, uopce
Zbog toga me muz i one prve godine nakon poroda natjerao doktorici
Dala mi je samo taj sprej i kapi za oci, jer imaju lokalno djelovanje, a mazala sam nos sa Nisita masti
Prezivjela sam nekako, ublazilo je simptome, al nije nestalo
Prosle godine to sve nije bilo dovoljno, odupirala sam se tabletama, al nije islo, bila sam zombi
enela, imam jos malo godisnjeg pa mozda uspijem iskombinirati nesto, al malo je to
a za bolovanje ne znam, ako bih i isla, isla bih odmah na komplikacije, da si ne rusim prosjek
ma ne znam...
hvala vam svima na savjetima, spremna sam sve probati da si olaksam
postoji i ona mrva nade da ce biti bolje bas zbog trudnoce, ono- s jednom pocelo, a s drugom zavrsilo
al nekako sumnjam da sam ja te srece
ina33 ja bas nisam tako prkosila pa isla u prirodu i sl. ali moram na posao i s posla, u ducan, odvesti djecu u park...ne mogu bas cijeli dan biti zatvorena
a homeopatija, ma nek je i placebo, sta me briga- ako djeluje, a ne skodi :lol:
:-(
počele su me svrbiti oči, grlo pecka i počela sam kihati
joooooooj :-(
pa gdje si? u zagrebu još nije opako krenula http://www.stampar.hr/PeludnaPrognozaZagreba
Uz cestu blizu moje kuće, posvuda gdje se okrenem ju ima, ali šuga još nije procvjetala.
U Varazdinu
Osjetit ces uskoro, vjeruj mi :-(
Al pocelo je, pomalo, al jeee....kihnula sam vec 20-tak puta danas
I sad naletim i na vijest da su se pojavila zrnca peludi ambrozije
Mogi su pitati mene :-(
Izgleda da cu zbog kontrakcija ipak morati na komplikacije, pa ako bude tako, idem negdje na more prezivjeti
Al moram izdrzati jos 3 tjedna
Neno jesu ti pocela piti lijekove?
Ili cekas da pocne?
Počinjem večeras. krajnji je čas. noćas sam kihala i nos mi curi (prozirno, tipično alergijski), ali sam valjda iz nekih zakutaka nade i naivnosti to tumačila da sam se prehladila, kao, bilo vruće pa naglo zahlađenje.
Ne peku me još oči pa je to podgrijalo nadu. Ali ništa od toga, očito su zrnca krenula letjeti, iako je bila hladnija i kišna sezona.
Ajoj, znači počelo je. Ja sam još par dana na moru i onda kreće horor.
Ne bih se pouzdala u Štamparova mjerenja. Debelo kasne. Znam po djetetu koje je alergično na lijesku. Apsolutno nikada Štampar nije izmjerio početak cvatnje lijeske, nego sam ja locirala par grmova u gradu, pa sam apogledam kako bi joj počela davati lijek
o da, da, počelo je... kišem, lagano svrbe oči i uši...kad bi ostalo ovak, bilo bi sasvim ok
iako me sveki uvjerava da još ne cvjeta, da mi je to od nečeg drugog
a nedavno sam bila na testiranju i "samo" sam na ambroziju alergična
veli ona, sad ću ti pokazati biljku pa ćeš vidjeti da nije u cvatu - kao da sve počnu cvjetati simultano :lol:
evo, počelo je onako..malo jače :-(
nos mi je zaštopan, oči i uši svrbe za poludit, kišem svako malo...
zvala samo opet danas svoju dr., veli ona da najbolje ništa ne uzimati, al s obzriom da sam već u 17tt smijem ipak Nasonex sprej
a za oči Maxidex kapi, ali njih samo ako mi bude jako kritično, ono, ne mogu gledati i to...
očito ću morati na more, al moram se strpiti još malo...
prije nekog vremena sam prestala konzumirati mliječne prozivode (ni inače ih ne jedem puno), bijelo brašno i slatko
uzimam zelenu magmu, povećane doze c vitamina i kalcija.... i ništa
baš sam jadna :-(
danas na sljemenu rekli da je ambrozija u visokoj koncentraciji.
može li pitanje ginger zakaj si prestala s mliječnim, pšenicom, radi možebitne alergije kod deteta, ili ti to pogoršava simptome ambrozije
eh, brža sam od sljemena....
ma prestala sam zbog savjeta alergičara, i tu na forumu i onih uživo
jer kao smanjuje simptome alergije.... stvara se i manje sluzi, pa se i manje alergena lijepi i tak...
ma ne odustajem od toga, unatoč postojećim simptomima... možda bi mi bilo gore da papam sve to
nije mi ne jedenje svega toga nešto teško palo, mliječno ionako ne papam puno (ponekad jogurt i tvrdi sir), a integralno ionako jako volim
jedino mi fali slatko, pa sam se okrenula prirodnom slatkom (a i zdravije je, i za mene i za bebu)
cure jeste li probale ulje crnog kima?
ja svojoj curki na savjet pedijatrice već 10 dana dajem 1 žličicu i super joj je!
pogotovo kaj je sad već stvarno visoka koncentracija..
ne znam smije li se i u trudnoći, ali ne vidim zakaj ne :)?
moji klinci piju kim sad u kontinuitetu nekih 3.5 mjeseca, sad kod njih ima i vedrih danai proloma oblaka, videćemo. Ja bum isto malo kima uvela doze za odrasle su 3x1 čajna žličica.
klinci ( ovi veći) piju kozje mlijeko ( kravlje sad ne kupujemo), jedu ponekad jogurte, pretežno jedu ražene mješavine kruha, a slatko je dozirano.
ginger, zanima me jel su tvoji stariji klinci alergičari? naravno pitanje može odgovoriti i nena.
joooj Neno :love2:
tebi je još gore nego meni...koma...
a kako ti je strao dijete?
ja se za sad još nekako držim, nisam počela sa nasonexom... piše u uputi da ne ulazi u krv, al opet nije baš ni super za trudnice - opet ono "cost-benefit"
vidjet ću još
Jelena, moje curke ti nisu alergičari
nisam ni ja bila do 2010., postala sam alergična u drugoj trunoći, sa 31 godinu, šmrc...
i da, ulje crnog kima ne smiju ni trudnice, niti dojilje
ja provjerila
baš šteta :(
držte se!
Čisti nos rhinohornom, a možeš si napraviti i vruću inhalaciju npr od kadulje
evo, svaki dan sve gore i gore
imam i rinohorn i inhaliram se i sve ono gore pobrojano
i opet patim :-(
još ne koristim taj Nasonex sprej, odupirem se koliko mogu...valjda dok se ne počnem gušiti
dans ću i svoju ginićku pitati o tome, pa ako još jače zagusti da ne umirem od straha za bebicu...
Ginger probaj sa nekim homeopatskim pripravkom, to trudnice smiju...
hvala vatra, al nemam nekog pouzdanog homeopata pa se ne usudim, jer, tko zna kaj ima i u tome...
inače, meni sve gore...
konstantno dišem na usta i već me grlo boli od toga, a oči su tako krvave da sam jutros morala nakapati maxidexom :-(
ginićka mi je dala OK za to
ajme ginger, tako mi te žao
moja mala ima problema s alergijom na ambroziju pa kad god njoj kapam/sipam, mam se tebe sjetim ovih dana...
Ja na sreću nemam problema, ali MM je totalno zaglavio, ovako kako Nena opisuje. Sutra smo mislili otići na Sljeme, zna li tko kakva je gore situacija? Bolje ili gore nego dolje u gradu?
Ako je gore, ne mrdamo iz stana...
Evo, kako se polako približava kraj cvatnje ambrozije, sada mogu napisati. Patim od alergije od druge trudnoće, znači 10 godina. Ove sam prošla odlično. Simptomi su bili minimalni, a jedino što sam promijenila u svom životu je hrana sa minimalnom količinom glutena - pisala sam o tome na
http://forum.roda.hr/threads/56709-L...highlight=lchf
nisam pšenicu skroz izbacila, ali stvarno sam prehranu svela na minimum vezano na količinu glutena. Sve drugo, pa i mliječno te prirodne šećere jedem normalno