xCitiraj:
BusyBee prvotno napisa
/iliti unteršrift 8) /
Printable View
xCitiraj:
BusyBee prvotno napisa
/iliti unteršrift 8) /
Ja isto ne razmisljam o razdvajanju ni zbog kakvih razloga osim nuzde, jos mi je prerano za to.
Po meni je djetetu bolje sa roditeljima u 'uzarenom' gradu nego razdvojenom na moru, do neke dobi svakako. Ali to sam ja, svak ima svoje razloge.
Ma ustvari, potpisujem BusyBee.
I dalje razmišljam sta da uradim. U jednom trenutku kažem sebi "ma ići ću, biće njemu dobro i bez mene, neće ni osjetiti" ili "i on će jednog dana mene ostaviti, a neće me ni pitati", a onda ga pogledam, pa me bebac zagrli, pa pomislim "ma sta će mi to, sto da ga ostavljam, biće jos putovanja". Ne znam. Možda je sve do majke, i jeste sigurno. Slažem se sa konstatacijom da je prvi put najteže. Misliš najgore, a sigurno se sve super završi. Možda će mi biti teško ostaviti ga i kada mu bude tri, četiri, pet.... Jednom mora biti. Ma ne znam, biće sta bude. Nadam se najbolje za svakoga. :roll:
Ovo sam napisala neki dan, i gle što me snađe. Dijete mi hoće ići na ljetovanje s vrtićem. :shock:Citiraj:
Prvi put s 2 godine i 8 mjeseci, službeni put. Ostala je s tatom.
Inače, jos uvijek nije spremna za ostati s nekim drugim osim s nama. A da nemam želju, imam Samo nemam priliku.
A ja kad sam to napisala, mislila sam na vikend s bakom. :/
a ja se, vidiš, ne slažem s tobom... ja mislim da je sve do djeteta!Citiraj:
emincic prvotno napisa
Rok je s mojim starcima već nekoliko puta išao na 1-dnevni izlet (odu ujutro na viksu i vrate se navečer) pa je on kroz sve to prošao kao da je do dućana, na 5min s njima skoknuo.
i zato sam sigurna da neće ni skužiti da me nema kad u jednu ljetnu nedjelju navečer sjednem u auto i zapičim prema zagrebu - jer apsolutno nikada nije pokazivao nikakve reakcije kad bih odlazila (eventualno zagrljaj kad bih se vratila).
hmmm... možda bih se trebala zapitati :? ?
ali, opet ponavljam. takvo što ne bih s nikim drugim napravila - žalosno, ali ni s tatom ga ne bih ostavila...
miha
ako vjerujes baki i didi, i vjerujes u njihov odnos s unukom, onda nema dileme, nema straha, nema griznje savjesti. moja mala je sa bakom jako cesto znala otici na more. tad bi njih dvije uzivale u kupanjima u moru il bazenima, setnjama kolicima, sladoledu na obali, voznji biciklom il vlakicima...nikad nije bilo placa, ni kad bi isla ni kad bi bila daleko, s bakom. divota. i dan danas obozava ici baki, pa me zovu prije spavanja i ko fol mi vade mast: mi se jubimo, mi se volimo i naravno: mi necemo u vitic. :roll: :mrgreen: moja mala je nekomplicirana i otvorena, al ja prije svega vjerujem svojoj majci bezgranicno (ako se bilo sto desi, znam da ce ispravno reagirati) i da joj moj suprug i ja nismo vjerovali, nego da smo dramili, da nismo ucinili taj prvi korak povjerenja u nju i u nase dijete, nikad njih dvije ne bi izgradile odnos kakav imaju sada i koji nam dozvoljava da bez straha ih pustimo da cak idu na zimovanje na jahorinu. :heart:
Vidim da vi sve mame govorite da ostavljate djecu svojim roditeljima, a što je sa muževim roditeljima, imate li u njih povjerenja? Kad ja nekud moram ići, dijete radije ostavim svojim roditeljima, u muževe roditelje nemam toliko povjerenja jer poznajem svoju svekrvu i znam da je "zmotana" (ovo nije uvredljivo, samo ne znam kako bih ju drugačije opisala). Stariji sin sad često ide i k jednoj i drugoj baki, ali dijete do 4 godine ne bih ostavljala svekrvi.
svekrvi ne bih dala ni da mi šalicu kave pričuva :/ ...
ne znam kako ćemo to riješiti jednoga dana... za sad se mogu izvlačiti na ono 'mali je, još sisa' :mrgreen:
Miha, ma skuzit ce kikic da te nema ali od toga nece pravit frku jer je siguran u sebe i svoje bliznje. Moja mama kaze da me L trazi po kuci kad sam odsutna, da me zna zvati, pogotovo nocu ako se probudi ali tada vidi baku i didu i to joj je dovoljno da bude zadovoljna. Cesto sam na plazi gledala djecu koja se vjesaju od roditelje i nece od njih ni na korak dok moja L sjedi u pijesku doslovno satima i igra se sama ili s drugom djecom i tek tu i tamo baci pogled gdje sam. Ja bih voljela da se ona malo vise voli mazit (u prijevodu "da je vise ovisna o mami") ali takva je, kulerica i bilo mi je drago procitat tu na forumu da su takva djeca upravo povezana i sigurna. Valjda se to odnosi na nju.