-
u splitskom rodilištu se sve jako promijenilo...o njima mogu sve samo najbolje reči...
ja sam se bez trudova od 1:30 do 6:00 otvorila 5 prstiju (jaka infekcija 35tj.trudnoće) u 8:00 su mi stavili drip do deset je vrlo slabo djelovao...tek toliko da osjetim malo jače menstr.bolove...u 10 su mi pojačali drip i u 11:50 rodio se moja mali miš :heart:
-
dakle prvi put bez dripa illi bilo cega neprirodnog :lol: bilo je krajnje bolno jer moji trudovi su uzasno jaki, u smislu da nemam pauze medu njima, bila sam u trudu od ponoci do ujutro u 7. drugi put sa dripom nakon par sati mojih trudova, spasilo me, imala sam pauze za opustit se.moje iskustvo sa dripom divno ;)
-
molim objasnjenje onih koji se u to razumiju - sto se u stvari smatra dripom?
je li to uopceni naziv za razlicita sredstva za ubrzavanje trudova ili postoji bas kemijica koja se zove drip?
pitam jer sam cula za gel, shop i jos nesto sto ide infuzijski (sve i probala), pa me zanima...
-
drip je "kemijica" ;) , to je sintetska(umjetna) verzija hormona oksitocina koji se izlucuje u porodu i potice trudove.
zanimljivo je da se oksitocin izlucuje i kod vodjenja ljubavi i kod dojenja :) .
drip se moze dobiti ili intravenozno (mislim da je tako uglavnom kod nas) ili, cini mi se u obliku spreja , ne znam jel postoji jos koji nacin.
gel se nanosi na usce maternice i sluzi za otvaranje.
nisam sigurna kojeg je tocno sastava, mislim da se radi o prostangladinu (kojeg bdw. ima i u spermi, zato se kaze da se vodjenjem ljubavi moze potaknuti porod ;) ).
-
mamma Ju, onda sam umjesto gela mogla traziti da bi posalju muza, vjerujem da bi bilo puuuuuno male bolno :lol:
a i splitsko rodiliste bi mozda doslo na dobar glas s novim metodama ubrzavanja poroda :lol:
-
:lol: spojiti ugodno s korisnim :lol:
-