e te kvrgice ima i F... naša ped je isto rekla - to su nakupine smegme, ne ništa forsirati, nego samo lagano povući koliko ide i očistiti vrh... ako bi se zacrvenilo doći njoj...
Printable View
e te kvrgice ima i F... naša ped je isto rekla - to su nakupine smegme, ne ništa forsirati, nego samo lagano povući koliko ide i očistiti vrh... ako bi se zacrvenilo doći njoj...
Naše iskustvo je (na svu sreću) malo drugačije od spomenutih....
Kad je Patrik imao cca 15 mjeseci po preporuci pedijatra prevukli smo mu kožicu (da bismo uklonili mogućnost nakupljanja bakterija koje bi mu mogle stvoriti probleme s urinarnim traktom, za koji smo u to doba vjerovali da je problematičan).
I da ne duljim - došli smo kod pedijatra, on mu je namazao pišeka s nekom anestetskom kremom, mi smo pričekali neko vrijeme da anestetik počne djelovati i onda mu je pedijatar nježno prevukao kožicu (mali je plakao, ali ne bolno nego više "reda radi"). Idućih dana sam mu pišeka pri svakom presvlačenju ispirala kamilicom i debelo mazala nekom kremom (zaboravila sam kojom, ali nije bila obična Pavlovićeva) i sve je prošlo za 2-3 dana. Patrika je prvi dan peckalo dok je piškio i to je bilo sve.
Usput da spomenem da je pedijatar rekao da se prevlačenje kožice u pravilu ne radi kod djece koja još nose pelene, osim u slučajevima kad je to iz nekog razloga potrebno i opravdano.
Da je mom djetetu netko prevukao kožicu na silu i bez anestetika mislim da bih ga bila u stanju ubiti. Sve u svemu, ako mu i prevuku kožicu na silu, i ako se ta kožica poslije redovito ne prevlači i ne njeguje (ispiranje, mazanje...), opet će srasti i sve će se morati raditi ispočetka. A to nikako nije ugodno, ni djetetu ni roditeljima.