Eh, kad ću ja ovako započinjati post...Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
... i brzo se vratim u dućan po njih :lol: !Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
Šalim se. Ja se već mjesec i pol hranim zdravo.
Printable View
Eh, kad ću ja ovako započinjati post...Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
... i brzo se vratim u dućan po njih :lol: !Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
Šalim se. Ja se već mjesec i pol hranim zdravo.
Doktor ti je savjetovao za sad na svijetu najbolje riješenje. Samo u tome treba biti dosljedan.Citiraj:
MalaSirena prvotno napisa
Zadnje vrijeme, pošto je u trendu ;) , volim reći najbolja je djeta: NE JESTI. Normalno da se zezem. Poanta je u dosljednosti i istrajnosti.
TinnaZ je rekla da si jednostavno ne kupuje slatkiše. Jako produktivna strategija. Znanstveno je utvrđeno da veća količina šećera i masti "gradi" kile. Odsustvo istih ih smanjuje.
Zato smjelo u nove pothvate! :D :D :D :D :D
Znaš što ti je radit, ovisi jedino o tebi da li ćeš uspjet ili ne.
Naglašavam da žaljenje, jedenje i borba protiv sebe samo su naš nedostatak i kontra učinak na ono što želimo. Sve ovisi o nama samima....
E da, i s mesa brvo izrežem svaku pa i najmanju masnoću, i tek onda ga spremamo. Svekrva ne može doći k sebi koliko "mesa" bacimo.
Ja volim npr. i lješnjake i Nutelu. Kad sam u dućanu onda se natjeram da odlučim ... ili/ili. Obzirom da znamo što je zdravije, odlučim se za lješnjake ili neke druge voćne grickalice. Nikada na stolu nemamo slatkiše, ali uvijek imamo voće ponuđeno. Tako da kad ne znamo što bi, poletimo prvo za tim voćem. Često jedemo sirovu mrkvu, krastavce itd. Ovo se sve odnosi na mene i djecu. MM ne jede to, osim baš klasičnog voća.
On ima totalno drugačije prehrambene navike; i to mu se vidi i na kilaži.
Uvijek večera (ja često popijem samo kakao, ako sam kasno ručala), ako jede sir, uz njega mora biti i nešto od narezaka, uz variva si nareže šunku ili špek (kaže to je ko juha); češće od mene tamani čokolade za koje nismo odredili vlasnika, nikada ne jede zobene pahuljice, palentu na mlijeku itd. (za doručak), nego mora biti nešto konkretno. Ali oni su svi u familiji preko 100kg.
Mislim da prvo moraš shvatiti da je normalno da ne možeš ostvariti sve što si zamisliš, svima nam je tako. Svi imamo repova koliko hoćeš, vremena je samo toliko, prioriteti nam se mijenjaju, normalno je da se neke započete stvari ne završe i neke ideje ne ostvare. Za ovo drugo, ostvarenje cilja, možda da si za cilj postaviš nešto što te neće preplašiti ni zablokirati, npr. 5 kg manje u tri mjeseca pa onda uživaš u ostvarenom, daš si vremena da se navikneš na novu težinu, a cijelo to vrijeme ne razmišljaš o "što poslije". Mene plaše poslovi koji su veliki i složeni, moju sestru ispiti za koje se dugo treba pripremati, nekog trećeg težina i mršavljenje... Ono što meni dosta dobro pomaže su baby steps i blokiranje razmišljanja o dalekoj budućnosti.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Htjela sam reći pethodnim postom: meni se veliki koraci također ne sviđaju.
MOžda je bolje da odrediš male korake i ne opterećuješ se rezultatima.
Npr. zadaš si da ćeš svaki puta u dućanu umjesto Monte, kupiti 10dkg. badema. Nakon nekog vremena će ti prijeći u naviku da za svaki slatkiš i grickalicu, tražiš alternativu što bi zamjenski mogla kupiti umjesto toga. Znači ne odreći se toga, nego kupiti nešto zamjenski. Također, ako kupuješ polugotovu hranu, ne kupiš to nego osnovne namirnice od kojih se to slaže (tako imaš 50:50 šanse da ti se neće dati ići to kuhati kad ti dođe volja za to jesti).
Tako, malo po malo promijeniš navike. Jer čak ako projekt mršavljenja i uspije; ako navike nisu promijenjene ništa od toga. Puno truda a za ništ'.
Mi idemo i dosta rijetko u nabavku: cca 2 puta mjesečno. A tada čak i da kupimo neki slatkiš, taj ne može trajati vječno.
Čudna smo bića mi žene :roll: Smršavim 5 kila i svi me hvale,da super izgledam,da sam mlađa 5 godina...........i ja umjesto da mi to bude poticaj za dalje napravim to da se dobro najedem(od silne sreće valjda) i ubrzo vratim bar 3 što sam teškom mukom skinula.To mi se dešava već godinama,valjda ne podnosim komplimente ili što li već?
Sad sam na 63-65 kg (168 cm) a iz bolnice sam došla sa 72. KLIK i nije ustvari KLIK već jedan dugotrajna proces mijenjanja prehrambenih navika.Ovisnicima o slatkom je to sigurno jako teško možda i teže nego meni koja se sjetim čokolade jednom u 6 mjeseci.
slično je i kod meneCitiraj:
irenas prvotno napisa
e TinnaZ ništa meni nije teško kuhati jer je meni to ka hobi, a i dućan mi je preko puta
a što se tiče M-ova, i MM je zna prije reći za zeleno (blitva, tikvice, špinat, kupus...) da to kod njih samo svinje jedu :evil: pa bi meni skočija tlak i onda bi sluša bar po ure lekciju o zdravoj prehrani, ali doskočila sam tome, po malo uz meso dobiva sitne količine zelenog, pa malo više, privikavam ja njega, polako :P
baby steps i blokiranje razmišljanja o dalekoj budućnosti - hm... to bi moglo upaliti
volim reći najbolja je djeta: NE JESTI - krivo, privremeno se organizmu ukine 1000cal i onda čim se organizam dočepa večeg iznosa odmah i skladišti i vraća kile, najmanje treba imati 3 obroka dnevno (Monti to lijepo objašnjava)
dobra stvar kod vježbanja je povećavanje kondicije čime se povećava broj mitohondrija pa tijelo i u stanju mirovanja troši više energije za održavanje
idem dalje mislit ;)
Ja ti uopće ne vidim poantu tih tableta, osim da ti izbije lovu iz džepa.Citiraj:
Ako ti promijeniš prehrambene navike i uobročiš se, što će ti tablete? Mršavit ćeš svakako.
To ima nekog smisla kod debeljuca koje se nikako ne mogu odreći masnije hrane (djelomično ili u potpunosti) pa im se višak masnoće doslovno cijedi iz rektuma :shock: bez obzira na stolicu.
A to je tako dobar osjećaj da ti dođe zatvoriti se u kuću dvije godine i uopće ne izlaziti nikada, jer, naravno, nikada ne znaš kad će te zaskočiti djelovanje xenicala.
U tom slučaju bolje je promijeniti način prehrane i uštedjeti 12 tisuća kuna.
Ako je netko ikada žalio što si to ne može priuštiti - slobodno može prestati. Nema logike.
imaju tablete logike, jer kad daš 500kn onda imaš i manji "buđet" za slatko :P
:lol:Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
mene interesira kako se vi koje se hranite zdravo, uspijevate uz to i udebljati. Mislim ono, izbaciš slatkiše i grickalice, ne kupuješ polugotovu hranu, i debljaš se. Od čega?
ma od zraka ljubičaste boje :lol:
kad kažem zdravo mislim na sve ono normalno što jedem osim slatkog
integralno, roštilj, kuhano, brdo povrća, riba....
Ja sam se oduvijek hranila zdravo po pitanju variva, salata, kuhanog mesa peradi, roštilja... ali jednako kao to, volim jesti kolače i čokoladu. Čak i više. Grickalice malo manje, gotovo ih ne jedem.Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
Dakle, ta ovisnost o slatkom za mene je kobna.
Od kako jedem po Montiju, nemam potrebu za slatkim uopće (već 1,5 mjesec) jer pretpostavljam da unosim dovoljno dobrih ugljikohidrata i samim tim mi je smanjeno izlučivanje inzulina koji i jest lopatica za sakupljanje i skladištenje šećera.
Pojela sam čokoladu neki dan jer me prao PMS.
Ja tek sada shvaćam da se nekih (meni jako dragih stvari) u životu moram odreći, ali sreća je moja što mi ne pada teško kao prije. Sve zahvaljujući Montiju.
Napisala sam ti da su tablete namijenjene kao pomoć pri mršavljenju za osobe koje su jaaaaaako debele, npr. ja koja imam skoro duplo kila koje bih trebala imati za svoju visinu (govorim o bolesnoj debljini, a ne o debljini tipa 10-20 kila viška).Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Osim toga, ja jesam užasno debela, ali recimo uopće ne voilm masno i izbjegavam ga koliko god mogu jer mi ne valja (kuham na malo ulja, jedem ugl. bijelo meso, rjeđe nemasnu svinjetinu ili junetinu, ne volim špek, suhomesnato, relativno rijetko jedem i salame i slične proizvode).
Kod mene je problem u tome što ne znam stati jesti, kao da mi se razum isključi i uključi onda kad je već prekasno i što sam ovisna o slatkišima (makar to kontroliram tak da puno rjeđe radim kolače, a ako ih i radim smanjujem šećer i margarin u njima, slatkiša doma nemamo). Također sam se nedavno ulovila kako mi želudac doslovno zavija od gladi, a dvadeset minuta prije sam se najela do grla :roll:, kao da mi želudac i mozak nisu povezani pa svaki trubi svoje.
:lol:Citiraj:
e ti imaš i svoj orkestar
Ma svejedno, vidi ovo gore. Pila sam taj xenical i znam što ti pričam. Ni ja ti ne jedem kobase niti masnu govedinu (bljak) a svejedno imam višak kila. Da imaš 50 kila viška, čim promijeniš prehrambene navike, kile će ići dolje. Ako kontroliraš unos masnoće, što će ti xenical? Kužiš, to sam htjela reći. Pogotovo što je tako bezobrazno skup.Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Ja se sad tu držim Montija ko lud vrata, ali ja bih na tvom mjestu probala s njim. U jutro pojedi kilogram kruha sa teglicom pekmeza, ako treba, između pojedi voća koliko hoćeš ako ne možeš izdržati do ručka, za ručak pojedi kilogram integralne tjestenine sa 1/2 kg gljiva ili salse, za večeru kuhano ili pečeno meso sa brdom salate ili kuhanog povrća. Jedino napravi dovoljno velik razmak između obroka da želudac uspije provariti dok stigne ostala klopa.
Navela sam te količine jer znam da količine nisu bitne. Važne su kombinacije. Molim te, kupi si knjigu i pročitaj ako nisi već do sada. Ja sam oduševljena u tolikoj mjeri da to želim podijeliti sa svakim tko hoće saslušati. Sva ti je istina u tome da ti je prehrana toliko uravnotežena da više ne primiš ni jedan mali signal za slatkim smećem koji si tamanila do tada. Vremenom bi postupno smanjivala i količine.
Sve ono što si navela u svom postu navodi na poremećaj u radu gušterače. Monti kaže da je puno ljudi pretilo jer gušterača luči prekomjerne količine inzulina što te očajnički tjera da jedeš ponovno i ponovno... ako ne pojedeš dnevnu dozu razmažene gušterače ona će te radije onesvijestiti nego natjerati organizam da proizvede šećer iz masnih rezervi koje već posjeduješ. Hoće, dok svemu tome ne pokažeš zube.
A jedino za to treba snage. Sve ostalo ide kad krene.
nasla sam rjesenje: uvijek se mozemo preseliti u mauritaniju:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/3429903.stm
:lol: :lol:
Dakle ja bih mogla potpisati post od Tinne Z od riječi do riječi.....
Ista stvar-obožavam jesti,ne mogu odoljete hrani ako je imam kod kuće pa jednostavno ne kupujem primamljive stvari u dućanu:nema majoneze,nutelle,čipsa(njeg obožavam),Haribo bombona i sladoleda....sve ostaje u dućanu.Ali zato kupim voće pa kad me uhvati ludilo mrknem kilu mandarina.
Imam 170 cm i 59 kila-na kraju svake trudnoće imala sam blizu 80 jer trudnički apetit nisam mogla kontrolirati.
Kako mi je MM Šibenčanin (MGrubi tvoje gore list) tako sam se naučila na maslinovo ulje,blitvu,lešo a ne pečeno meso,ribu,lignje,pidoče...i to stvarno puno znači.
Kako sam smršavila?Jednostavno,kad sam u tridesetoj godini dobila poslije trudnoće povišeni kolesterol i tlak 150/100 proradila je volja a bogami i promijenjeni način prehrane.
Dojila sam,okolina je stalno navijala "jedi,jedi..."a ja sam jela,ali ove namirnice gore navedene.
Kad vam se želudac navikne na laganiju hrana,neke nezdrave i masne stvari naprosto vam se ogade.
Meni bi Mauritanija višestruko odgovarala... ni cice više ne stoje bez podupirača :lol: . Pleme - mila majka.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Nda. Meni se od ovog povraća. Okrutno, jadno, patetično.. za svaku osudu.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Mc Grubi, ja sam vec mjesecima u procesu postepenog gubljenja kila nakupljenih u trudnoci i nakon nje. Do sad sam skinula 6-7 trebam jos 7-8. Ovaj mjesec vratila 1, ali takvo sto sam i ocekivala. Sad se polako vracam na stari rezim (ne jedem iza 18 h, voce za dorucak, minimalno slatkisa...). Nisam htjela na dijetu, bilo mi je ok 1-2 kg mjesecno.
Trebalo mi je skoro godinu i pol nakon poroda da uvedem red u svoju prehranu i pocnem gubiti kile. Po prirodi sam zderonja, volim sve. Ako zdravo-moze i po pol kile suhog voca na dan. :) I dogadjalo mi se mjesecima da izgubim par kila i onda se opet vratim na 73, ko da ne smijem sici ispod 70 kg. Moji razlozi-malo inercija, malo mama koja bi mi svako toliko govorila kako se nikad necu vratiti na staru tezinu jer nije ni ona, malo mm koji bi isticao kako sam mu ok, malo uvrnuta ideja negdje duboko u podsvijesti o odnosu majcinstva-sexualnosti-privlacnosti... Uglavnom, uhvatila sam se u kostac s tim idejama, nekako prelomila i odlucila i...krenula. Sad se redovito vagam, uzivam kad obucem nesto od stare robe (ono najsire, ali nisam ni to mogla), primjecujem da me muskarci opet gledaju :D ,povremeno zapnem (npr. ovih dana), ali se uglavnom brzo vracam na pravi kolosjek.
Da skratim, vazno je naci cemu tebi osobno debljina sluzi, sto time dobijas, izbjegavas. Meni pomaze i redovito vaganje i isprobavanje odjece u koju bih voljela opet uci. Neki dan sam presretno otkrila da sam sisla s hlaca 46 na 42 i to podijelila sa svima u butiku.
hvala tanjads,
neko vrijeme bi me držalo vaganje svakih tjedan dana, ali ne dugo ;)
kad se sjetim kile su mi padale bez problema kad nisam o tome razmišljala , kad mi je to bila nuspojave promjene u životu, nikad kao sam cilj
možda onaj moj inatni dio me koči, jer sam se oduvijek odupirala ocjenjivanju preko vanjskog izgleda, kao ako si ljepša, mršavija onda si vrijednija, pa ne želim ostvarivanjem cilja upasti u masu žena koje gutaju mile, glorije , kosma i sl. nisu u pitanju časopisi nego sam pojam mase, volim svoju individualnost, bez uvrede za ostale
Ja se redovito važem(svaka 2-3 dana).
Ipak,preko Božića sam se od izobilja hrane u kući udebljala dvije kile pa se upalila crvena lampica(hrani naprosto ne mogu odoljeti) pa doručkujem voće,ručam kuhana jela na žlicu,padne kakav topli tostić podvečer ali samo jedan :mrgreen: a za predstojeće blagdane ću ipak raditi lakšu hranu odnosno za Staru godinu ću napraviti riblji meni(salata od hobotnice i zubatac na žaru) za Novu sarma da kiselo razgradi masnoće.
Potpuno podržavam ovo što je MGrubi napisala no kod mene je stvar da pazim na kile čisto zbog toga što se ne sviđam samoj sebi sa viškom kilograma,nekako mi se izgube crte lica,sva se napuhnem i užasno sam nesretna kad tako izgledam.Baš me briga što kažu časopisi i općeprihvaćeni anoreksični standardi ljepote,stvar je u tome da sam depresivna zbog svog izgleda kad sam debela i stvarno se zbog toga prisilim na dijetu.
(i da bila mi je slika na frižideru gdje sam se par mjeseci poslije poroda slikala sa MM i klincima u plitkom bazenu u Solarisu;izgledam ko slonica u badiću sa 75 kg :mrgreen: ali mi je bilo neugodno da to ljudi vide pa sam je maknula.)
sve sam sigurnija ,klikalo ili ne, krećem od ponedjeljka na Montija, zaozbiljno
8)
ajme lipote :mrgreen:Citiraj:
ronin
salata od hobotnice i zubatac na žaru
:D MGrubi baš mi je drago!!
Osjećam neku lijepu pozitivu na ovom topicu :)
Vibram da nam svima klikne i vidimo se na Montignacu..
Ja sam skužila da treba izbaciti ideju o dijeti kao nečem što traje određeno vrijeme i onda opet po starom - jer kile se vrate s kamatama. Meni je kliknulo ;) i skinula sam nekih 6-7 kila. Zamijenila junk sa zdravom hranom i počela hodati.
mozda ti se klik dogodi kad shvatis da se NE hranis zdravo. jer ovo sto ti(odnosno hrpa vas) tako lagano guras ustranu, kao "to neko slatko"(a rijec je pola kg napolitanki, jednoj cokoladi i dva sladoleda) je zapravo dio tvoje svakodnevne prehrane. a ako imas 20kg viska onda to "slatko" sasvim sigurno zauzima pozamasan dio koji dnevno unosis.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
vec sam danas izrekla nesto istoznacno ovome, pa cu tako i zavrsiti.
over&out
Opet logika :mrgreen: . Dakle, ne gutaju sve žene koje nemaju viška kila mile, glorije, kozma i sl. Ako smršaviš, nećeš upasti u tu masu žena, vjeruj mi. S tim rezoniranjem radiš upravo ovo što ti se ne sviđa, ocjenjuješ preko izgleda. Osim toga, ako imaš viška kila, nisi cijepljena protiv časopisa za koje mozak ne treba puno raditi, vjerujem da ima dosta žena koje imaju previše kila, a čitaju te časopise, kao što ima žena koje nemaju viška kila i isto ih čitaju. Kao što kaže puhica "Ako se vaše dijete počne igrati jabukom, a pojede zeca, kupit ću vam novi auto." Težina nema veze s tim hoćeš li čitati te časopise ili ne, s tim ima veze tvoja odluka, a nju donosiš neovisno o svojoj težini.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Drugo, jesam li dobro shvatila da svoju težinu doživljavaš kao dio svoje individualnosti i zato ti je teško izgubiti taj dio sebe? Je li to onda opet logika da izgled čini bitan dio biti čovjeka? Ja u to ne vjerujem. Vjerujem da težina čini bitan dio zdravlja, bila ona premala ili prevelika, ali da je velik dio biti, to ne vjerujem.
VedravaV, marta tnx :) nisam to vidila s te strane
ma i ja pročitam kad nemam šta pametna ili kad mi mozak treba otić na pašu gloriju i ine, više sam mislila na ono što takvi časopisi propagiraju , samo slabo baratam riječima :oops:
Pitanje nije sto misle drugi i kako ce procijeniti izgled, iako i to moze utjecati na to kako cu se osjecati sa sobom...Pitanje je kako ja sebi izgledam, kako dozivljavam svoje tijelo, kako se osjecam.
Elem, ako si sretna, zadovoljna, osjecas se dobro, sexi, lijepom, pokretnom-onda cemu gubiti kile. Ali ako to nije slucaj onda je ova prica o ne-zelji da te se procijenjuje FAKE, jer ionako sama sebe procijenjujes.
Meni je jedan od prijelomnih trenutaka bio kad sam potrcala za autobusom i skuzila da naprosto ne mogu trcati onako kako sam ocekivala od sebe-ja bih, ali tijelo ne ide. Sva sam si bila ko usporeni film. E, to mi je bilo previse!
A sto se tice Glorija, Mila i inih, ne citam, niti sam ikad, ali ne mogu pobjeci od standarda ovog doba. Doduse, nemam ni namjeru izgledati ko model, ja se svoje guze ne bih odrekla ni pod razno. Nit imam namjeru vracati se na srednjoskolsku kilazu. Naprosto se zelim opet osjecati kao zena, a ne balon (malo karikiram, ali tako nesto). Sad sam na pol puta, ali vec sam puno zadovoljnija, cak gustam i kupovinu odjece.
A meni svijest da sam najbolje godine svog života provela/provodim nezadovoljna svojom kilažom/izgledom.Citiraj:
tanjads prvotno napisa
U početku ih je uvijek bilo 5 viška. Sad ih ima malo više, ali fakat, kako kažeš, nemam se namjeru vraćati na srednjoškolsku kilažu. Ženstvene obline su nešto što je karakteristično za ženu i ne želim biti bez jastučića. Bar malih, malenih.. ipak su oni oduvijek samnom :lol: .
pa ja se osjećam dobro, sexi, lijepom, pokretnom (jest da fali mi kondicije) i zašto bi se mučila?Citiraj:
tanjads prvotno napisa
kad mi je teško? kad moram otići po novu robu, među druge ljude, ili na plažu, onda se sjetim kako zapravo izgledam
ja sam sebi najgori kritičar, takav mi je karakter
ja znam da mogu izgledati bolje, ja znam da mi prijeti jedan tip dijabetesa,ja znam da imam genetski slabe vene i da će debljina to pojačati, ja znam da s ovom kilažom ne smijem ući u drugu trudnoću, ja znam kako smršaviti, ja znam kakav način vježbanja je najbolji , ja znam da nova prehrana traži sitne modifikacije, ja znam da kad se pokrenem onda mogu brda premjestiti, ja znam da mi treba samo 3 dana da se rješim potrebe za slatkim, ja znam
KLIK
:D :love:Citiraj:
mamazika prvotno napisa
zika, još "samo" cigarete ;)
i ja znam...Citiraj:
ja znam da mogu izgledati bolje, ja znam da mi prijeti jedan tip dijabetesa,ja znam da imam genetski slabe vene i da će debljina to pojačati, ja znam da s ovom kilažom ne smijem ući u drugu trudnoću, ja znam kako smršaviti, ja znam kakav način vježbanja je najbolji , ja znam da nova prehrana traži sitne modifikacije, ja znam da kad se pokrenem onda mogu brda premjestiti, ja znam da mi treba samo 3 dana da se rješim potrebe za slatkim, ja znam
gdje da kupimo taj KLIK 8)
:lol:
MamaJu, za to čekam novi klik. Ali zapravo sam primijenila na hranu princip koji ide za cigarete.
No moram priznati da sam danas "pala" na Krasnarski sir, sad stenjem i čekam da se probavi...
Sveopća potraga za KLIKOM. Ako netko pronađe, nak javi...
Šalim se, ali kod mene se događaju sitni zakašnjeli klikići od kojih nikakve koristi. Ali malo mi fali, zaista mislim da mi fali malo da expres lonac eksplodira u mojoj glavi. Jučer sam si kupila riblje ulje, naručila Montignaca, kupila integralno brašno, tjesteninu i pasmater (basmati) rižu. U utorak ga idem podići u knjižaru i krećem. Zadnji mi je čas :(
Sad još samo sama sebi držim palčeve da bude drugačije nego do sada i da izdržim.
Brunda :D
biti će drukćije, imaš nas
Pa vi ste me i potaknuli :)
Već neko vrijeme čitam onaj topic o Montignacu i mislim da bih mogla po tom režimu, a ovaj topic me uvjerio da moji demoni imaju društvo i u drugim glavama.