Moj cijeli život je učenje, čitanje, pisanje, to sam ja. Ono što sam htjela reći je da se ne treba zabrinjavati ako dijete nije ludo za školom, ali funkcionira u njoj. Moj sin još ne ide u školu, ali se pitam kako će mu biti. On jako, jako voli učiti i saznavati nove stvari i zna vrlo mnogo za svoju dob, ali on voli učiti u slobodnoj, a ne u zadanoj formi. Ja to razumijem, jer sam i ja bila i jesam takva. Najbolje sam učila i radila kad sam se osjećala slobodnom. Ali, ipak, treba se prilagoditi školi, jer drugačije ne ide.Citiraj:
NatasaM... prvotno napisa
Ta nužnost prilagodbe na jednoj drugoj razini vrijedi i za vrtić. Ja sam svom sinu isto tako objasnila da volim svoj posao i da ne mogu bez njega. Naravno da mi je potrebna i plaća, ali najveći dio te plaće je sam posao koji radim. M. je par puta volim li više njega ili posao. Naravno, njega više volim, ali i posao mi je potreban da bih bila ja. To sam mu pokušala objasniti i usporediti s nekim stvarima koje on voli raditi. Ako to voli raditi i potrebno mu je vrijeme za to, ne znači da ne voli mamu, obitelj, prijatelje. Tako i ja.