-
Ma, jedna od stvari zašto se ide na blastice, osim povećanja uspješnosti postupka, je i smanjenje višeplodnih trudnoća, zato mene malo mori ovo s vraćanjem puno zametaka, ali pretpostavljam, ma u stvari znam, da na VV-u optimiraju na 1-2 ploda, a da nastoje izbjeći 3.
-
Za inkubator sam čula od biologice, kao on još radi ali mu je vrijeme za promijeniti ga. Jedan trebaju dobiti "vrlo brzo" a nadaju se još jednom jer će prihod sa dobrotvornog bala žena diplomata ove godine biti za reproduktivni odjel VV-a.
-
Ma ja stalno nešto razmišljam a možda samo bljezgarim. Ja sam u prvom IVF imala vanmateričnu trudnoću sa embrijima transferiranim 2. dan. S obzirom da znamo da embrij sve do 5. -6. dana luta po maternici i nerijetko teži prema jajovodu koje mu je u tom trenutku prirodno okruženje bojim se da se opet ne dogodi nekakva vanmaterična. Nadam se da bi transferiranjem 5. dan možda smanjili mogućnost vanmaterične. A možda stvarno bljezgarim?
-
Garfy, stvarno nemam pojma, ali možda to i ima smisla... Ipak,mislim da ako su jajovodi OK (nisu prošireni) mogućnost vanmaternične nakon IVF-a je jako mala. Žao mi je što si to prošla i od srca se nadam da će slijedeći put beba ostati tamo gdje joj je mjesto - ugniježđena u tvom endometriju :love:
Ina, mislim da ni na VV ne vraćaju više od dvije blastociste. Meni je prije postupka dr. L. rekao da ćemo vratiti maksimalan broj zametaka (radi endometrioze) i vratilo mi 2 blastociste. Ja sam tada (euforija :oops: ) pitala pa zašto ne 3, za svaki slučaj, na što je dr. rekao da ne vraća više od 2 blastice. Sa smrzlićima je drugačija situacija, koliko sam skontala tu vraćaju svu silu zametaka (kad imaju više ovih loše kvalitete).