evo i nas tu,bile ujutro na inekciji i sada mora na dijetu. dobila je sirup za piti,ali sam od silne zbrke zaborvila pitati koliko dana mora piti sirup? :?
sada je par dana neću peljati u vrtić da vidimo kako će joj biti.
Printable View
evo i nas tu,bile ujutro na inekciji i sada mora na dijetu. dobila je sirup za piti,ali sam od silne zbrke zaborvila pitati koliko dana mora piti sirup? :?
sada je par dana neću peljati u vrtić da vidimo kako će joj biti.
Moja kcer je imala prije tri tjedna. Uzasno ju svrbilo, bili na djeti(preporuka dr.) i dobila je CLARITINE sirup i od njega proslo.Citiraj:
Romina prvotno napisa
Idemo na alergotest 28.12
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
Mi idemo u Klaićevu 28.12, a termin smo napravili prije 3 tjedna, čeka se oko mjesec dana za termin...Citiraj:
MBee prvotno napisa
noa je dobila rinolan sirup
Citiraj:
flower prvotno napisa
nama je naša dr.rekla jesti samo rižumrkvu,paštu bez jaja...dok je druga rekla da se može sve jesti osim konzervansa,bombona i obojanih sokova.
slali smo krv u zg na alergo test pa sada čekamo nalaze
Lara je imala urtikariju 19.11. i na dermatologiji na Šalati smo uz Claritine sirup (5 dana) dobili dijetu:
1.dan: prežgana juha, gris ili riža na vodi, ribana jabuka
2.dan: čista pileća juha, bijelo kuhano pileće meso, banana
3.dan:svježi kravlji sir, kuhana nemasna teletina,slani u vodi kuhani krumpir
4.dan:bijela kuhana riba, kelj ili špinat na lešo bez začina
Uz gore navedenu hranu može se jesti i dvopek, a nakon završetka dijete može se postepeno prelaziti na ostalu hranu, ali i dalje vrlo blago začinjenu i to pretežno kuhanu.
Emanuela je na Badnjak krenula svom pedijatru jer je kulminiralo to s njezinim nosom, sekretom, povraćanjem sekrete.....bez temp.
Kod premotavanja primjetila sam da na nogici ima "prišt" tj. kao ubod komarca ili pauka.
Pedijatar je rekao da izmišljam, da joj nije ništa.
Kada smo došli doma to se ponovilo još par puta na nogicama i spolnom organu, kako nastane, tako i nestane, izgleda poput opekline od koprive, a ostane prištić, sitni.
Znala sdam da je koprivnjača jer sam je ja dobila, na jednom ljetovanju u Dubrovniku i na hitnoj dobila injekciju, jer mi je i jezik počeo naticat, a zaključili su da je od mora ili stresa.
Uglavnom drugi dan joj se nije vratilo, ali zato je prije neki dan dobila crvene prištiće po licu i strah me dermatitisa.
Ima 9mj. kupam ju u čistoj vodi s par kapi parafinskog ulja, svaka 3 dana, nema suhu kožu i ne mažem ju s ničim.
Ne koristim omekšivać.
Doji, ponekad pojede jabuku ili bananu.
Što bi to moglo biti?
koliko dana je trajao osip?
noa već 4. dan ima urikariju,sva se zacrveni po nogama i rukama i nakon par sati prođe. zvala sam dr.i rekla je da treba par dana da se organizam očisti? u ned.je dobila inekciju i pije rinolan.
jesu li i vaši imali toliko dana za redom?
Bojim se da se i mi pridružujemo :/
Jučer je Viti nakon poslijepodnevnog spavanja na licu izbio plikić - kao od uboda komarca. Namazala sam Kamagelom i povuklo se dost brzo.
Malo kasnije vidim ja na obrazu kod ustiju, nešt se crveni :? a kad ono mnoštvo istih onakvih plikića. Opet namazala kamagelom i povuklo se , al ne skroz.
Nakon večernjeg tuširanja, primijetila sam da ima tih plikića onak razbacanih po tijelu (osim na leđima) i sve namažem i stavim je spavati. Oko 3 ujutro ona nervozna, stenje, hiće se..Vidim, češka se sve u šesnaest. pod prstima sam osjetila da su se plikići proširili. Odvedem je u kupaonu pod svjetlo i imam kaj vidjeti!! :shock: Jadna sva puna krcata plikova! ko da je kroz koprive hodala!
Sad se spremamo na hitnu..
I cijelo vrijeme si razmišljam od čega joj to može biti, ali ništa mi ne pada na pamet jer nije ništa novoga jela, niti smo ništa mijenjali (kozmetika, deterđenti itd) :?
Svakako, prestrašno izgleda, a još kad je vidim kako se muči i sumanuto češka dođe mi da zaplačem od muke :cry:
Mene isto zanima mogu li se alergo testovi napraviti privatno...
Naš mali od 3 godine je jučer dobio koprivnjaču,prije toga je bio nemiran tako da dvije noći nije normalno spavao,imao je upalu grla i dr mu dala ceporex,a temperaturu smo skidali lupocet čepićima,uglavnom jučer smo bili u bolnici i tamo se pedijatrica složila da je vjerojatno alergičan na lijek jer je prije par mjeseci iste simptome imao na silapen.E sad ova pedijatrica u bolnici u Sisku kaže da alergo test može napraviti kod njih,a ova naša pedijatrica hoće da ide u Zagreb gdje bi bio 3-4 dana na što mi nećemo pristati jer će malom ostat traume.Slični slučaj radi druge bolesti smo imali s starijim sinom kojeg smo ostavili tako 3 dana u bolnici pa se i danas toga sjećamo kao velike traume.
i Edita je to imala jucer. Prvo se sva zacrvenila (kao da je izgorila ) po stomaku, ledjima i jednom obrazu, da bi navecer poceli ti blagi plikovi kao da se ozarila, ili kao da ju je ujeo komarac.
Naravno, kako se cesala tako je od malog plika nastao veliki.
evo, sada se skoro sve povuklo, ali ima jos.
e od cega bi sad to moglo biti? Nikada do sada nije imala alergije, a skoro sve je probala.
Sumnjam na neoprane hlace i majicu koje sam joj jucer probala na golo tijelo. Hajd rekoh da joj probam, pa ako joj je bude odgovaralo da vratim. Sve to na njoj je bilo plafon tri minute :/
Druga mogucnost su jabuke. Uvijek ih jede i nikad nista. Jucer sam kupila nekakve ovdje kod nas (nije bilo bio jabuka :/ ) i poslije toga se i osula. :/
Vodili smo je doktoru i dijagnoza je urtikardija. nema temperature ni nekih ekstra simptoma osim sto kaslje, ali to moze biti i od neceg drugog :/
ali fakat grozno izgleda. ja sam se prestravila kada sam vidjela onako crvenilo :shock:
I kakva sad korist od pregleda i doktora,svi propisuju rinolane i slično,a to mogu i sam dati.