To i sama znam ali naš gazda je odredio netto plaću koju onda kolegica obračunava tako da ona sama obračunava za svakog pojedinačnog brutto plaću tako dase prilagodi porez i prirez i da na kraju par ljudi ima istu plaću.
Printable View
To i sama znam ali naš gazda je odredio netto plaću koju onda kolegica obračunava tako da ona sama obračunava za svakog pojedinačnog brutto plaću tako dase prilagodi porez i prirez i da na kraju par ljudi ima istu plaću.
Iako to nije u redu, ne moraš biti na gubitku. U tom slučaju nemoj nipošto djecu imati na svojoj kartici, neka ih svo troje ima muž, a na kraju godine napravite izračun. Ako on nema dovoljno veliku plaću da iskoristi svu poreznu olakšicu, nekog od djece piši ti na svojoj poreznoj prijavi i izvuci povrat poreza na taj način van.
Vještim kalkulacijama može se iskombinirati dosta povrata.
Minnie, gle ovo:
Na poleđini zahtjeva za DD piše i ovo:
Korisnik doplatka za djecu dužan je nadoknaditi štetu koja nastane zbog nepripadne i nepravilne isplate doplatka, te će se kazniti za prekršaj ako:
- ostvari pravo na doplatak na osnovi neistinitih, odnosno netočnih podataka
- ne prijavi u propisanom roku svaku promjenu koja utječe na gubitak prava ili smanjenje svote doplatka.
Nije li to kvaka koja bi me mogla koštati ako odjavim djecu s plaće a oni me prokljuvaju jednog dana?
Uvijek (ili gotovo uvijek) postoje sankcije za davanje netočnih podataka. Ali ako ti prijaviš za DD svoje godišnji neto identičan netu prikazanom na IP obrascu koji je otišao u poreznu upravu, i koji odgovara neto plaćama prikazanim na RS obrascima, onda ti ne daješ netočne podatke.
Nitko ne može prisiliti da olakšicu za dijete odmah prijaviš, tvoja je pravo i tvoja je odluka da li ćeš to napraviti ili ne kroz godinu.