Da, od jutra do sada sam dobila nove strije oko pupka :x
a sve ostalo se smirilo, i kontrakcije i iscjedak... kao da neću još mjesec dana; a mali se riće i štuca kao da ga se sve ovo ne tiče :lol:
Printable View
Da, od jutra do sada sam dobila nove strije oko pupka :x
a sve ostalo se smirilo, i kontrakcije i iscjedak... kao da neću još mjesec dana; a mali se riće i štuca kao da ga se sve ovo ne tiče :lol:
Uh,ja sam od jutros malo cistila pa ribala tepih u dnevnoj i poslije dobila konakcije i iscjedak i male grceve u stomaku :/ a strija hvala bogu JOS nema,ali imam ja jos.Sad moram malo u horizontalu jer se i moj mali nesto uzvrtio,nesto mi je aktivniji nego inace,valjda sto sam ribala :) tebi puno srece sa tvojim stijama i bebicom. :*
Ne želim nikoga plašiti, ali ako imalo sumnjate da vam curi plodna voda, nemojte čekati do redovnog pregleda već odite odmah. Nije se za igrat.
Kako sam prestrašena svih mogučih simptoma mislim da sam možda sad i umislila da mi curi plodna voda. Tek sam 13 + 3-4 ali eto danas je neki "freak out" dan.
Pijem dosta tekučine pa zato i mokrim puno, ali danas kad god se obrišem papirom (mimo mokrenja) pored nekog oskudnog iscjedka koji imam, papir bude lagano na dodir vlažan, površine jagodice prsta. Do sad nisam imala dane da me ovako neki strah hvata pa nisam primječivala količinu vlažnosti papira :roll: ali me zanima koliko je normalno da papir uvijek bude na dodir malo vlažan nakon brisanja (ne nakon mokraće)???
I da li je uopče glupo misliti da u 13 tjednu može curiti plodna voda?
Nije glupo misliti, plodna voda može curiti bilo kada i naravno da onda treba intervenirati. Ne bi bilo dobro, pogotovo u ranoj trudnoći.Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
Ali, mogu ti reći iz vlastitog iskustva. Iz mene stalno "curi". Sad sam 18 tj.. Mokra sam i moram nositi dnevni uložak. Ali, to je tekućina koja je svjetlo bijele boje (poput jako razrijeđenog mlijeka). I kao takva normalna je u trudnoći. Probaj malo "uhvatiti" na prst da vidiš kakva je tvoja. Plodna voda bi morala biti bistra i zato je često zamijene s urinom.
Ja vjerujem da je i tebi to iscjedak iz rodnice. :love:
Roza ,ne curi ti voda.Bježi sa ove teme. :love:
ovo sam ti i ja mislila reći, no poznavajući sebe i da sam u sličnoj situaciji radila bi isto što i ti - istraživala, iščitavala, provjeravala, pa mi bilo malo licemjerno to napisati....uh kad bih mogla isključit mozak, poslat ga na pašu :/Citiraj:
sirius prvotno napisa
E baš si me nasmijala. A valjda jesam paranoična. Sad sam šetala po kući sa pamučnom maramicom u gačicama i ništa na njoj. Izgleda da nije voda. Hvala vam cure, a valjda sam morala jedan dan totalno puknut, i izgleda da je danas taj dan. Nema što mi nije! Zvala sam gin. i žena če radi mene s godišnjeg doč u Četvrtak u ordinaciju samo da me pogleda, jer je čula da sam isprepadana. Do sutra ću se valjda unormalit :*Citiraj:
sirius prvotno napisa
Normalno je da si paranoićna.To iz tebe govori PTSP.
Ovo je nova trudnoća i nova prića,sve je dobro. :love:
tebe bi valjalo imat doma...Citiraj:
sirius prvotno napisa
Eto mene s mojim PTSPom nazad.
Ne znam jel to plodna voda i iskreno se nadam da nije, ali evo simptoma:
Gačice nisu ni mokre ni vlažne na dodir, ali kao da se nekakva vlaga kondenzirala pa se isto ima taj neki vlažni feeling, koji međutim baš ne ostaje na prstima, dakle nije ono da je mokro pa kad prođem da su mi prsti mokri. Mislim da nije mokrača, jer kad se obrišem papirom nekad je apsolutno suh a nekad ima nešto mljekasto sjajno po sebi. Pošto me taj vlažni "sensation" užasno plaši, zanima me kakav je to feeling kad vam zaista curi voda? Jel se te gačice smokre toliko da stvarno djeluje da je mokro?
Nemojte me cure sad špotat, imam takve panic attacks zadnjih dana, zatupila sam da mi curi voda a ne želim zvati doktoricu jer ako slučajno nije plodna voda a ona vidi da sam ja pod nekim stresom, odma če me strpat u Petrovu a onda tek sljedi pravi nightmare!
RozaGroza nemam ti sta pametnije reci od OPUSTI SE.
Da je plodna voda to bi ipak bilo konkretnije od tog vlaznog osecaja, to ipak mora namociti gace.... :*
Kole :love: hvala draga! Kako si ti? Kako podstanarkica?? :*
Ja eto kopala i kopala i našla u jednoj apoteci te uloške koji pokazuju jel plodna voda ili nije,mm ih je sad donjeo...za nekoliko sati vam javim rezultat. Nadam se da nije...a ako nije, e onda me možete popljuvat što paničarim :mrgreen:
A sigurno cemo te popljuvati :P
Ja sam super mala divlja..... :*
ma nije, al stvarno si u panici ( nazalost to je normalno i nimalo za pljuvanje u tvojoj situaciji ), al bas da bi tak slabo curkalo sumnjam. jedna moja frendica je rodila sa nekih 24 tjedna, par dana prije se probudila skroz u vodi... isto je nazalost zavrsilo ko kod tebe.
Ja znam da nije voda. ;)Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
Jedinu vodu koju ćeš ti vidjeti je ona kad te induciraju jel si prenjela . :P
Roza,sve bu super. :love:
sirius :klap:
I mene plaši to curenje plodne vode jer je kad sam ležala u bolnici u prvoj trudnoći samnom bila cura koja je izgubila skoro svu vodu, a da uopće nije skužila. :( A iskreno- ni ja uopće nisam skužila kad mi je na prvom porodu puknuo vodenjak jer je to tako polagano curkalo da je bilo neprimjetno.
Daj pliz reci kako se zovu ti ulošci i koliko koštaju? I koliko ih je u paketu? Ja si moram kupiti ih prije poroda jer me panično strah da ne odem prije reda u rodilište, a to bi mi se moglo dogoditi jedino ako opet ne budem sigurna da li je puknuo vodenjak ili nije.Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
A Roza, ja sam uvjerena da je sve ok kod tebe! Vidjela sam da si uzela od Roda onaj aparat što mjeri otkucaje srca, pa i po tome možeš vidjeti da je sa bebom (a time i sa plodnom vodom) sve ok
:*
Uh Sirius :love:
Dobila sam tih 5 uložaka u paketu, i napravila 1, naravno da se pojavila neka bljeda bljeda plavičasta mrlja, navodno ako se pojavi baš modra znači da je plodna voda. Hodala sam s krpom, nema ni kapi na njoj, ali eto, glupa kakva sam, čula sam se i sa doktoricom u Dubrovniku (koja nije zabrinuta i vjeruje da nije plodna voda) i sa svojom dok ovdje u Zagrebu, ona me je odmah naručila u 8.30 ujutro u Petrovu na faking pregled, da vidje jel voda ili nije. Naravno da sam se prepala...ali nekako vjerujem da če sve biti OK...a strah me hebiga PTSP...
Javim vam sutra cure, vibrajte za nas :heart:
Ninči zovu se Al-sense, nabavila sam ih u Zagrebu Draškovičeva 3 apoteka alegra. Kupiš neki VitaMam proizvod i dobiješ ih gratis. Ima ih 5 u kutiji, ja sam iskoristila samo 1, sve ostale smo mm i ja kao provu ili popišali ili smočili :roll:
Kad sam kapnula običnu vodu totalno se pomodrilo, a ovaj koji sam ja držala svega sat-dva ima neku svijetlo svijetlo plavičastu mrljicu...iskreno se nadam da to ne znači plodna voda!
Vidjet ču, i javim vam....
Rozica, razumijem da ti je panika. ALI bit će sve ok. :love:
Ma bit će to sve u redu! :love:
I super da te dr. naručila ujutro na pregled jer drugačije ne bi bila mirna!
Svakako nam javi kako je prošlo! :*
RozaGroza sve je u redu, jel da? :*
Cure :love: ja na kraju ne idem na pretragu! Odlučila sam to nakon suhog dana jučer i suhe noći. Zvala sam svoju gin iz dbk-a koja je rekla da ja sad lijepo preležim vikend i vidim kako-što, i ako se ništa ne bude pojavljivalo, e onda vjerovatno nije ništa. Mislim da bi me neka doktorska pretraga u Petrovoj samo izfrikirala i eventualno još i izazvala neke loše stvari, pošto vjerujem da mnoge znate moje osječaje napsram doktora i bolnica.
Ležim i nadam se da je sve OK, a Špirek me lupka i cupka, pa mi je milo oko srca :heart:
:*
Super, to ti je odlicna odluka. Uzivaj :love:
Rozita :* i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
pitam za isprepadanu prijateljicu (36+5):
je li morao iscuriti čep da može curiti voda? pretpostavljam da ne, ali ipak pitam.
a što se može dogoditi ako stvarno curka voda a ne odeš doktoru? infekcija neka?
jel se vidi da curka na vaginalnom pregledu ili mora na UZV?
hvala! :*
pa ak je stvarno isprepadana i skoro u terminu onda bolje da ode do bolnice. ak je puko vodenjak uskoro ce rodit, moze doc do infekcije. jel stalno curka pomalo ili? meni se u zadnje vrijeme znalo desit da npr. kad kihnem - fakat se upiskim - prosli put kod sveki mi i na traperice otislo :oops: , pa sam se i ja znala prepast da nije vodenjak jer uopce nisam osjetila od kud je izletilo. al ak je samo u jednom navratu bilo i mozda naporu, aposlije stalno mozda se i frendica upiskila :) .
poslije stalo sam htjela napisat. ak bas curka skuzit ce oni i na vaginalnom, a vjrojatno ju slat i na uzv da vide kolko je iscurkalo...
a eto, ona je veliki paničar, a opet, u trudnoći smo sve takve, ili? nisam bila niš' bolja :roll: ja bi rekla da je pojačan iscjedak ili je malo urina, ali tko će znati. pretpostavljam da je najbolje da ode pregledati. hvala mihim :*
:* , i ja panicarka.
Meni je moja doktorica rekla da stavim debeli komad neke tamnije pamučne tkanine dole i malo hodam, nekih 15-30 minuta, ako baš vidim da je nekakva voda se upila o tkaninu a ne običan iscjedak onda je dobro poč na pregled.
Nemoj da kupuje one uloške koji kao detektiraju plodnu vodu, totalno bezveze, i meni i mužu bilo pozitivno na vodu - malo smo ih testirali :roll:
cure, ja u 23 tjednu.
jučer došla s posla i išla na wc.a kad tamo gaćice mokre! prepala se, obukla suhe i za 2 min, gaćice opet mokre.
stavila treće i otišla na hitnu.
tamo me preglaedali dvoje doktora i oba su mišljenja da nije plodna voda.
mene totalna frka jer nemam osjećaj baš da sam piškila bez kontrole i to vodeno, bez mirisa utina i možda je bio neki ludi iscjedak jer mislim da imam nešto gljivica po laganim osjećaju peckanja dole...
krpa koju sam nosila u bolinici bila je suha a i od sinoć nenan mokrih gaćica pa se tješim da nije valjda???
Mrva, provaj staviti komad tkanine, sjedni i dobro se nakašlji. Moja doktorica govori ako curka da bi nakon kašljanja morala tkanina biti mokra. Ali ako i jest mokra to opet nije znak da je plodna voda, nego da bi eventualno bilo dobro proči na tu pretragu pomoču koje se ustanovi dal je plodna voda il ne.
Jesu ti radili ikakve pretrage? To je nešto kao uzimanje brisa, lagano ti sa onim štapičem pobrišu rodnicu i nakon par sati se zna jel voda il ne.
Ali, potšo ja svako 2 tjedna imam svoju fazu "curenja plodne vode" evo i danas je početak ovotjedne, čitam puno o tome i skužila sam da cure često uopče ne skuže da im mjehur popušta, il kako si rekla od gljivica imaju neki dosta vodenskati iscjedak, a neke kojima je i curkala govore da je curkala po par tjedana/mjeseci svako malo, pa bi stalo. Također ti savjetujem pretragu krvi CRP koja pokazuje znakove ikakvih upala, ja to vadim svaki tjedan, jer sam paranoična :mrgreen:
E da, i nemoj se živcirat, ako je stalo super, i najvjerovatnije nije plodna voda.
vadili mi krv i urin i rekli da su nalazi uredni.valjda je to to na šta ti misliš.Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
zasad nije mokro, al evo sad sam piškila i sad kad je prazan mjehur idem se probat nakašljat, iako tamo su me sinoć tražili da kašljem dok sam bila na stolu valjda iz tog razloga...
hvala puno, sam neka ja piškim nego da je plodna...
Probaj pitati u apoteci za test na plodnu vodu. Nalikuje na običan uložak, samo ovaj u doticaju sa plodnom vodom promijeni boju. (Imali su ga zimus u apoteci preko puta bolnice SD).
Grom, Roza u postu iznad piše baš o tim ulošcima. Oni mijenjaju boju na sve živo. Ne isplati ih se baš kupiti. :roll:
Iskreno savjetujem ako vam baš ne curi očito nego je "paranoja" kao što je bila kod mene, ne kupujte te uloške jer reagiraju na sve živo, znoj, eventualno vodu koja je ostala u vagini nakon tuširanja, sve živo...i samo se sfrikirate. Meni je poplavio prije 3-4 tjedna, nakon toga sam bila na pregledu i sve i uspostavilo se da ipak ne curi :roll:Citiraj:
Ninči prvotno napisa
Sorry :oops: , nisam pažljivo čitala gornje postove. Ali mene (bebu) su ti ulošci spasili - nakon što su me svi u bolnici uvjeravali da sam inkontinentna temeljem testa sa krpom :roll:, (Kittrich je navodno nepouzdan tako rano u trudnoći) i da mogu kući, oni su jedini pokazali da se ne radi o urinu. AFI je bio 6. Rodila sam 3 dana kasnije (s 33+0)
Ne mogu vjerovat da su ti u bolnici dali test s krpom?!?!?! Pa zašto ti nisu napravili pretragu da sigurno utvrde? Uf naši doktori :roll: