:love2:Citiraj:
irenas prvotno napisa
Printable View
:love2:Citiraj:
irenas prvotno napisa
Jučer je tata Doru vodio na predstavu.Sve je bilo ok prvih 5 minuta dok jedan od likova nije stavio nekakvu krunu na glavu............e tad je počela Dorina predstava: "ja sam još maaaaaaaaaaaala,ja se bojim,tata idemo vaaaaaaaaaaaaaan" :lol:
Bravo Andrej! Ja sam isto ponosna na Niku,ona se vec dulje vrijeme ljuti ako joj ja pokusam obuci cipele, vise uopce ne da, vec, pusti, ja cu sama! tako ide i s gacama,trenirkom, hlace ipak malo teze, gotovo nikako, al tu se ne ljuti, vec mi prepusti. Lijevo-desno, to ide super jer je isto rano naucila koja je koja noga, s tim da me voli zezati,mama, jel ova slapa ide na ovu nogu?ja ju nekad zezam, pa velim za desnu da nije dobra, pa me onda ona vazna ispravi :) Inace, moram pohvaliti Niku, ona naime od svog 3 mj cucla palac i nisam se trudila to izbaciti, tj kad sam joj davala dudu,nije ju htjela,ipak je palac palac, a to joj je predstavljalo utjehu kad se uspavljivala samo.Kak su joj zubi vvec poceli ici na van,a nisam imala srca uvodit ne znam kakve lude metode,slucajno smo uspjeli to rijesiti.Vec tjednima nece zaspat sama, vec uz moju nazocnost pored kindaca,onda sam odlucila to iskoristiti i malo je ucijeniti :oops: Rkela sam joj, ok ljubavi,mama ce biti tu s tobom, ali ajde probaj zaspat bez cuclanja palca, rekla je dobro.I tak je krenulo, evo vec 6 noc bez cuclanja i ne mogu opisati rijeci ponosa i pohvale za Niku! Utjehu uspavljivanja umjesto palca trenutno rijesavamo tako sto sam pored nje i mazim je,pricam joj price (prije je tog isto bilo, al onda sam joj nakon toga rekla,laku noc ljubavi, i ona:laku noc, i palac u usta! Baki zaspi popodne bez posebnog mazenja, ali i bez palca :)Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
Euforija oko samostalnog obuvanja cipela malo ga je popustila, pa sad više voli da ga tata obuva :mrgreen: ali svejedno, napredak postoji - redovito si sam skida šlape, čarape, donji dio pidžame (kod gornjeg dijela zbunjuju ga rukavi i ruka koja nestaje - neki dan se skoro rasplakao od straha, da gdje je ruka!).
Jučer smo ga MM i ja gledali na Bundeku kako trčkara, isprobava sprave, penje se po toboganima i konstatirali smo da više definitivno nije beba - po kretnjama, ponašanju, izrazu lica... a kad se to dogodilo, uopće nismo svjesni!
:tele:
evo i nas malo.
još smo u fazi "urlat ću za sve što mi se odma ne udovolji" :mrgreen:
a imamo i nove faze: "neću se skinit", "neću se obuć", "neću se okupat", "neću prat zube".....samo faza za fazom :mrgreen:
u vrtiću i dalje uživa, ali je sad taj vrtić 24 sata. ujutro je pravi sa prijateljima, a kad dođe doma onda sam ja njena teta iz vrtića, tata je dite, a ona mama koja vodi dite u vrtić. i tako se ona satima može igrat a nama se diže kosa na glavi. jer ako nam slučajno dosadi više igra vrtića odma nastupi ona prva nevedena faza "urlat ću do besvijesti" :mrgreen:
ostalo smo ok. sve je više zanima engleski i kako se šta kaže na engleski. a željno iščekuje i kad će joj počet škola pa da krene u nju :lol: :lol:
Glede obuvanja... velim ja njoj jedno jutro: Bi li probala sama obuti papučice?
- NEĆU! jasno i glasno. Toliko o tome...
Inače sad je u fazi pisanja pisama, opsjednuta je onim malim papirićima, pa nonstop šara nešto po njima i sije po stanu. Onda stavlja svima u cipele i čizme te papiriće, a mi moramo glumit iznenađenje (mada ujutro kad se probudim i ne mogu obut cipelu i ne moram glumatati) jer nam je "poštar" donio pismo... 8)
:lol: tako kod nas u zadnje vrijeme prolaze svi pokušaji sjedanja na tutu!Citiraj:
tinkie winkie prvotno napisa
Inače je svaki dan u drugom filmu. Jedan dan želi biti turbo-samostalan, sam se skida, sam pokušava obuti, sam otvara vrata, nosi sa mnom smeće... sljedeći dan to isto dijete sjedi u hodniku i lista slikovnicu, a ja ga oblačim kao malu bebu i to ga uopće ne smeta! Danas smo do izlaska iz stana pročitali dvije knjige, a s trećom je izašao van i "čitao" je u autu.
Leon je u pravoj "necu" fazi.
Sta god mu kazemo, iako hoce, mora mu odgovor biti: necu :?
Mislim da mi to vraca, jer mu jako cesto u zadnje vrijeme govorim: ne :roll: :x Bas se ljutim na sebe, inace nisam takva, al sam malo izgleda rastresena u zadnje vrijeme :roll:
Da vas ne zbunjuju oni moji tabisi (oni su najbolje opisali kako se osjećam zadnjih dana :) )
Uglavnom, danas sam bila na pregledu, i sve je ok, pa da vam javim...
Nekoliko dana prije Markovog rođendana stiže nam beba!! :D
A Marko je noćas dobio temperaturu, nije visoka, do 38.
Nisam mu još ništa davala, on je dobro, igra se.
Ili je viroza ili opet petice (koje ga muče već tjednima), jer žali se da ga boli, gura rukice u usta kao da hoće nešto izvaditi :(
makka, čestitam :D
Makka cestitam!!! :D
E, da, htjedoh reci kako su mi teletabisici upali u oci, al sam mislila da je taj post bio namijenjen nekom drugom topicu, pa nisam nist htjela pitat ;)
Pusa ozdravilica Marku!
makka čestitam od :heart:
makka, :D
:heart: čestitam
makka :D :D
Makka, iskrene cestitke!!!! :D
Makka, čestitamo!! :D
Odmah mi dode milo kad cujem tako nesto...
Cure, hvala na čestitkama :) .
marko je još šmrcav, a mene uhvatile lagane mučnine.
makka, i mi čestitamo :D :D
Moram se ovdje pohvaliti da mi je moje dijete danas poklonilo cvijeće :heart: Samoinicijativno.
Išli smo kući iz šetnje, i prolazili preko placa, a on je sam izjavio da će kupiti mami cvijeće. I da pokaže da misli ozbiljno, došao je do tezge i rekao "ajde mama kaži koji cvijet hoćeš". I bio je sav oduševljen žutim narcisama.
(naravno da nije platio on, nego MM, ali MM se tog nikad ne bi sam sjetio)
Cure ja vam se moram pohvaliti. Ovaj put ne dijete nego muza. Na dan rodendana ja na poslu. U skoli je odmor, a ja odoh do ducana. Vracam se,a djeca stoje pred skolom i vicu uciteljice, iznenadenje! U holu stoji frajer sa 28 ruza. Mi svi pomalo zbunjeni,najvise ja. U buketu je pisamce i morala sam procitati na licu mjesta: NIsam zaboravio. Volim te!
Svi smo bili na podu...
Makka čestitam!
Evo da i ja malo uhvatim vremena i javim vam se!
Ne znam je li znate da je moj Filip kasnije prohodao jer su mu dijagnosticirali Distoni sindrom (išao na vježbice), ali sada već super hoda, trči, puže, ali jako malo govori. Iz vaših postova vidim da vaši prilično pričaju. On sve razumije, ali sve što želi pokazuje prstom ili te dovede do toga. Zna nekada ponoviti neku riječ, onako u tiho, ali kad tražim da ponovi pravi se kao da ne čuje. Što mislite s kad bi gfa trebala odvesti u logopeda? Neki kažu da je rano i da ga odvedem ako ne progovori do 3 godine.
Iako ja svaki dan vidim da je malo bolji!
Bembolina, :D za tvog Filipa!!
I bez, brige, propričat će on!!!
Bembolina, drago mi je da je Filip prohodao :D
I, da, mislim da trebate ići logopedu. Možeš isto pokušati nabaviti DVD-ove od logopedinja iz Suvaga - Renate Rade i Silvije Jug o ranom poticanju govora, na kojem ima vježbica koje roditelj kod kuće može raditi sa djetetom. Najvažnije je da Filip razumije, ali obzirom da se radi o djetetu koje je imalo Dystoni važno bi ga bilo pratiti i kod logopeda i psihologa.
I Lea je vježbala (ranije rođena, Dystoni) i mi idemo na kontrole logopedu i psihologu.
Znam da bi možda trebali već poći, ali problem je što psiholozi uzmu npr. slikovnicu i pitaju što je ovo? Ili kako kaže maca? i sl., a Filipa slikovnice ne interesiraju previše. Samo kaže da koza kaže Be, a ostale samo gleda i kad ga pitaš Gdje je maca on misli samo na živu, one nacrtane mu ne odgovaraju.
Njega zanimaju autići, pile, bušilice i sl..
Jer mi je jedna cura rekla da je psihologica pitala njenog dečka gdje je kuća i on nije znao, a sve je ostalo prepoznao i ona je iskolačila oči.Po tome bi Filip bio bože sačuvaj!
Nemoj se ti brinuti oko takvih stvari. Psiholozi i logopedi su stručnjaci i znaju navesti djecu da pokažu što znaju i mogu. Lea npr. kod psihologa nije htjela slagati kockice jednu na drugu jer ju je nešto drugo zainteresiralo, ali ju je psihologinja itekako znala potaknuti da to napravi.
tanjab, ja uvijek tvrdim da je Andrej poseban :heart:
Jacman, zavidim na pažnji.
Bembolina, pokušaj mu nabavti "muške" slikovnice sa malo više teksta i tako ga motivirati na slušanje.
Ja sam s Leom po cijele dane bila sama, ali sam stalno mljela, sada mi se čini da sam možda pretjerala koliko brblja. :P
L. je psihologica pitala što mama kuha, na što je on, naravno, šutio jer mama više ne kuha :mrgreen:
Ajme kakav je danas bio prekrasan dan, pravo proljeće. Mi smo cijelo jutro bili na Bundeku i odlično se proveli. Nakon toga smo išli kod bake na ručak, pa smo MM i ja iskoristili priliku i skočili na kratko u City Centar, tamo me onaj Muller upropasti :mrgreen: ima stvarno super igračaka. Našla sam Lei potpuno plastične škare, pa sam joj kupila neke odlične bojice, a pronašla sam i onakve puzzle kakve Andrej od tanje slaže bez problema, pa ću vidjeti koliko će to Leu zanimati. Danas ih je pogledala bez ikakvog interesa, ali, OK, dobila je dosta drugih stvari koje su joj zanimljivije. Inače ima super igračaka za kuhinju i kuhanje i za izradu kolača, pa zgodan mali šparet sa pećnicom ali je sve to prilično skupo.
He-he, Mima, i mi smo bili u City Centru i u Mulleru, gdje smo MM i ja skoro izgubili glavu od onih silnih igračaka - dobro da Andrej nije bio s nama (spavao je kod dede i bake nakon što se prijepodne dobro izdivljao po Maksimiru i zoološkom vrtu). I kupili smo mu - a što drugo nego još jedne puzzle (Bob graditelj) i još jednu knjigu.
Eto, MM i ja imali smo rijetkih 2 sata za izlazak udvoje i na kraju smo završili u razgledavanju i kupovini igračaka :mrgreen:
Inače, ovo mi je bio prvi posjet Mulleru u tom famoznom City Centru i stvarno sam se iznenadila - ja inače povremeno zalazim u Muller na Trgu i u zadnje vrijeme sam razočarana sve lošijom ponudom - a oni su, očito, sve kapacitete preusmjerili na CC. Kakve igračkeeeeee......
Joj ide li koja od vas opet u taj Muller?
Ma jedna cura je meni kupila i poslala zaštite za ladice i one za dvoja vrata, a toga nema kod nas. I onda ih je jedna moja prijateljica vidila kod mene i zamolila me da ja zamolim vas ako joj ih tko može kupiti i poslati poštom, a ona će mu ih platiti pouzećem.
Od obe vrste bi uzela po 4 komada.
Zmam da jedna vrsta košta 20,50kn, a druga 14,50kn.
Pa ako koja može neka mi se javi!!!
Samo da čestitam makki
makka, čestitke! :heart:
uh sta sam sve propustila
makka cestitam od :heart:
bas se radujem
mi smo u fazi "mama kupi mi".
jucer se vracam s posla, vdim F pred kucom u parku. cim me spazio, trci prema meni kao sumanut. rekoh, sunce moje me pozelilo. a on dosao do mene i veli "mama kupi mi lizalo"
ja rekoh, ja sam mislila da si me pozelio
a on meni veli, jesam, kupi mi lizalo
ne samo da mu nisam nikad kupila lizalo, nego nemam pojma odakle mu...
jutros opet zove na tel
mama kupi mi dije busijice (dvije busilice)
velim ja, ni manje ni vise nego dvije
skromno dijete, nema sta
i sad muku mucim da objasim na njemu prihvatljiv nacin da se ne moze kupiti uvijek sve sto pozeli....za sad mi slabo ide
inace, poceo je trazizi tutu, pokatkad...pa cemo valjda vremenom napredovati
21.03 imamo zakazan prvi pregled kod djecijeg fizijatra (napokon) pa da pocnemo neke vjezbice
ali ne mogu nikako da uganjam ovog djecijeg ortopeda....valjda cu uspjet
sve u svemu, na zapadu nista novo
:*
Samo da vam kažem da nam je pao kamen sa srca jer Dora je rekorderka u prilagodbi u vrtiću.Nakon 7 dana moje dijete u vrtić ide pjevajući "ta ta ta ti ra" :lol: i još viče "jupi jupi" Ne plače čak ni ujutro već mi veselo šalje puse iz auta a kad dođemo po nju želi ostati još malo.
Mi smo u fazi "kupit ćemo drugo".Neki dan se popela na svoj plastični stol i ja joj kažem da tako može stol pući i da nek siđe da se može udariti....ona meni na to "kupit ćemo drugi".I sve tako,ako se radi o igračkama,o robici......neki dan komentiram kako se izdužila i sve joj preko noći postalo kratko a ona meni "kupi mama drugi" .
Ni kod nas ništa novo,ja učim a za sad imam stopostotni učinak,tri ispita tri prolaza :D
bravo za nasu drugaricu :D
ja jos ne planiram dati F u vrtic (ne prije 3 godine) ali bih rado da ide u neku igraonicu no blizu nas nema nikakva... :(
a irena, za ispite ti mogu samo reci, svaka cast!
Pa i nama vrtić više dođe kao neka igraonica.Vozimo ju ujutro a doma ide u 11i30.Izigra se s djecom jer smo u bližoj okolini malo u deficitu djecom njezinih godina.Uglavnom vidim da uživa.
I, Njojza, jesi li kupila dvije bušilice ili jednu :mrgreen: ?
Super za Doru i ekspresnu prilagodbu!
Kod nas ništa novog, osim što je Andrej i dalje fan blesastih pričica s nesuvislom fabulom (knjiga "Priča, priča, pričica" u izdanju Naklade Ljevak - ne preporučujem!) i pokušavamo ga navikavati na tutu. Jučer se čak i popišao u nju, ali u većini slučajeva on uredno odsjedi na tuti, pročitamo sve pričice o pingviniću koji bježi od kuće i sloniću koji šprica vodu, kunićima koji idu na bazen i koalama koje idu u školu, ustane i kaže "nisi nita napavo" da bi se odmah poslije toga popišao/pokakao u pelenu. Ali ajde, tek smo počeli, nema još ni tjedan dana.
Tanja ni kod nas to nikad nije palilo na taj način.Vrijeme za tutu je vrijeme kad mora piškiti ili kakiti.Nikakve slikovnice ju nisu nikad uspjele niti zadržati na tuti da čuje kraj priče a kamoli da obavi nešto.Ponekad primijetim da joj se kaka ali jednostavo ne želi,onda joj velim "brzo na wc,kakaj i onda se igramo dalje" ako ne želi velim da se ne želim s njom igrati kad vidim da se stišće i sva je nervozna.Onda obično ode i napravi to doslovno za manje od minute vremena.I često me pošalje van,želi to obaviti na miru.
Vidjet ćeš da ćete za manje od mjesec dana skinuti pelene,uvjerena sam u to :*
tanja i irenas evo vidim da ste već počele/usavršile obavljanje nužde u tutu/wc.
lorea je u fazi (ali već neko vrime): ja ću pišit u tutu. ali samo na njoj sidi i ništa ne napravi. ili na wc-u, ista stvar. jedino šta radi je da viče: piiiš, piiiiš.....i ništa ne obavi.
ali meni je muka da sidi ili na tuti ili wc jer još nije dobro zatoplilo.
sve se mislim kad joj skinit pelene, sad krenit ili pričekat proliće!?
ona očito daje znake da bi ih se mogla počet rješavat, ali sve ostaje samo na priči.
probala sam joj jedan dan skinit ih i milijun puta je pitala (i stavljala na tutu) je li joj se piši. nije, je bio konstantno odgovor. u jednom je momentu pitam, a za dvi sekunde su mokre gaće. :mrgreen:
nisam pametna šta i kad napravit.